15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τι πρέπει να είναι ένα παιδικό δωμάτιο (310+ Φωτογραφίες): Επιλογή ταπετσαρίας, δαπέδου, οροφής, κούνιας

Εσωτερικό παιδικού δωματίου

Όταν διακοσμείτε ένα φυτώριο, πρέπει να σκεφτείτε πολλά πράγματα: ποιο θέμα να επιλέξετε – ζώα ή βάρκες και πολλά άλλα. Ενώ θέλετε το δωμάτιο να είναι αισθητικά ευχάριστο για το μωρό και τη μαμά, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η ανάπτυξη. Τα πιο ευχάριστα έπιπλα και διακοσμητικά μπορεί να μην είναι ασφαλή. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τις πιο βασικές βασικές συμβουλές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε όταν διακοσμείτε το παιδικό δωμάτιο..

Βαφή

Το παιδί θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του στο νηπιαγωγείο, όπου θα κοιμάται, θα παίζει, οπότε το δωμάτιο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο χημικά ασφαλές. Το χρώμα είναι η μεγαλύτερη δυνητικά επικίνδυνη χημική απειλή.

Αν και μπορεί να κοστίσει περισσότερο, επιλέξτε μια βαφή με βάση το νερό που δεν περιέχει πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), επιβλαβή αέρια ή ατμούς από διάφορα στερεά ή υγρά, πολλά από τα οποία έχουν βραχυπρόθεσμες, μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Οι VOC είναι επιβλαβείς για το μικρό σας και μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ζάλη, μολύνσεις στα μάτια, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε φυσικό χρώμα από γάλα, φυτικές βαφές ή κερί μέλισσας..

Όμορφο παιδικό δωμάτιο

Όμορφο παιδικό δωμάτιο

ΣυμβουλήΒεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά κατά τη διάρκεια και μετά το βάψιμο, αφήστε 2-3 ημέρες να στεγνώσει τελείως πριν μεταβείτε στο δωμάτιο.

Σε μια σημείωσηΤαπετσαρία, Τα καλύμματα δαπέδου μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή VOC. Επιλέξτε ταπετσαρία που δεν περιέχει βινύλιο και αγοράστε φυσικά χαλιά.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Ταπετσαρία στο νηπιαγωγείο για αγόρια (+200 Φωτογραφίες): δίνουμε στο παιδί την ευκαιρία να εκφραστεί

Πώς επηρεάζει το χρώμα το παιδί σας?

Πόσο χρώμα χρειάζεται ένα νηπιαγωγείο; Πρέπει να είναι πολύ φωτεινό; Θα υπάρξει αρκετή διέγερση; Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας όταν προσπαθούμε να μάθουμε πώς το χρώμα επηρεάζει το παιδί μας..

Ενώ υπάρχει μεγάλη επιστημονική συζήτηση για το πώς το χρώμα επηρεάζει τα μωρά, υπάρχουν ενδείξεις για την επίδρασή του στους ενήλικες – τα στελέχη μάρκετινγκ έχουν ρίξει εκατομμύρια σε αυτή τη μελέτη.. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού είναι κόκκινα και κίτρινα – αυτά τα χρώματα σε κάνουν να πεινάς περισσότερο..

Γιατί να μην επωφεληθείτε από όλη αυτή την έρευνα και να τη χρησιμοποιήσετε στο βρεφονηπιακό σταθμό; Ενώ τα παιδιά μπορεί να μην αντιλαμβάνονται σωστά τα χρώματα για λίγο καθώς μεγαλώνουν, όπως έχουν αποδείξει τα στελέχη μάρκετινγκ – πράγματι θα έχει αντίκτυπο. Εδώ είναι μια γρήγορη περιγραφή της θεωρίας για το πώς να επιλέξετε ένα χρώμα για ένα παιδικό σταθμό..

Κόκκινο – παθιασμένο, συναρπαστικό, συναισθηματικό

Το κόκκινο είναι τολμηρό και τραβάει την προσοχή. Μπορεί να εργαστεί στο νηπιαγωγείο ως προφορά, αλλά πάντα σε ελάχιστο ποσό. Το κόκκινο “πιο καυτό”, μπορεί να προκαλέσει ασταθή χαρακτηριστικά.

Κόκκινο φυτώριο για θετικό συναισθηματικό χαρακτήρα

Κόκκινο φυτώριο για θετικό συναισθηματικό χαρακτήρα

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Ποιοτικά κλινοσκεπάσματα νεογέννητων κρεβατιών – το κλειδί για υγιή ύπνο μωρού

Πορτοκαλί – ζεστό, άνετο

Το ζεστό πορτοκαλί είναι ένα πολύ άνετο χρώμα. Έχει ένα φιλόξενο συναίσθημα, εμπνέει διαπροσωπική επικοινωνία. Είναι φιλικός, κάνει την ατμόσφαιρα χαλαρή. Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο πορτοκαλί για μια ζεστή ατμόσφαιρα ή ένα λαμπερό πορτοκαλί για μια μοντέρνα εμφάνιση.

Άνετο χρώμα για άνεση

Άνετο χρώμα για άνεση

Κίτρινο – ζωντανό, ενεργητικό, χαρούμενο

Το κίτρινο είναι ηλιόλουστο και ζωντανό, αλλά χρησιμοποιήστε το με προσοχή. Το πολύ ή πολύ έντονο κίτρινο μπορεί να ανάψει τα παιδιά. Το λεπτό κίτρινο προάγει τη συγκέντρωση, την εκφραστική σκέψη.

Ηλιακό δωμάτιο για συγκέντρωση

Ηλιακό δωμάτιο για συγκέντρωση

Προσπαθήστε να συνδυάσετε στο φυτώριο γκρί και κίτρινος, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής συνδυασμός μεταξύ των σχεδιαστών και φαίνεται καλός.

Το πράσινο ηρεμεί, αναζωογονεί, φροντίζει

Πράσινος – το καλύτερο χρώμα για χρήση σε μαθησιακό περιβάλλον. Διαθέτει ήρεμη σκέψη, συγκέντρωση. Είναι επίσης πολύ ζεστό και φυσικό. Το πράσινο είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα για τη διακόσμηση ενός παιδικού σταθμού, επειδή είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό, άφθονο στη φύση. Μαζί του δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

Πράσινοι τόνοι για πιο κοντινή απόσταση με τη φύση

Πράσινοι τόνοι για πιο κοντινή απόσταση με τη φύση

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Κούνιες από χρόνο σε χρόνο: πολυλειτουργικά σχέδια που θα είναι άνετα για μωρά

Το μπλε θεραπεύει, το μπλε είναι καταπραϋντικό

Επίσης όσο το δυνατόν πιο φυσικό, αλλά προσέξτε με τις αποχρώσεις. Οι μπλε-γκρι αποχρώσεις μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις. Το μπλε αυξάνει την απόδοση, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα. Εάν το παιδί σας αρνείται να φάει, αποφύγετε τα μπλε πιάτα.! Σε φυτώριο, χρησιμοποιήστε μια ζεστή ή φωτεινή σκιά και αποφύγετε την υπερβολική χρήση θαλάσσιων ή σκούρων αποχρώσεων. Το μπλε είναι επίσης δροσερό, κάτι που είναι καλό για ευερέθιστα παιδιά..

Πανέμορφο εσωτερικό σε μπλε χρώμα

Πανέμορφο εσωτερικό σε μπλε χρώμα

Μωβ – μεγαλοπρεπές, μυστηριώδες

Το πολυτελές μωβ έχει ιστορικά συνδεθεί με τα δικαιώματα και διατηρεί αυτό το νόημα ακόμα και σήμερα. Πολύτιμος μοβ τόνος για βασιλική εμφάνιση. Τα παστέλ μωβ, όπως οι αποχρώσεις της λεβάντας και του λιλά, είναι κάπως πιο χαλαρωτικά, ήρεμα, αλλά εξακολουθούν να περιέχουν πολυτέλεια. Το μοβ είναι σπάνιο στη φύση, επομένως είναι ένα πιο αφύσικο χρώμα..

Πολυτελές μωβ δωμάτιο

Πολυτελές μωβ δωμάτιο

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Σύγχρονες κουρτίνες στο νηπιαγωγείο για αγόρια και κορίτσια: Όμορφες καινοτομίες (175+ Φωτογραφίες)

Το λευκό είναι σύμβολο καθαρότητας, αθωότητας

λευκό – το χρώμα είναι αγγελικό και τρυφερό, αλλά μπορεί επίσης να προωθήσει τη μυστικότητα. Μείνετε μακριά από τη ολόλευκη διακόσμηση, χρησιμοποιήστε κηλίδες χρώματος για να προκαλέσετε συναισθήματα και άνοιγμα. Προσοχή – το λευκό είναι σίγουρα το πιο εύκολα λερωμένο!

Λευκό σχέδιο με τόνους

Λευκό σχέδιο με τόνους

Ροζ – ρομαντικό, αγαπημένο, θηλυκό

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κοριτσάκια λατρεύουν το ροζ. Αυτό είναι το καθολικό χρώμα για όλα τα πράγματα της μικρής πριγκίπισσας. Rozovy πολύ καταπρανει, ιδιαίτερα κατάλληλο για παιδιά που είναι επιρρεπή σε υπερβολική συναισθηματικότητα, ξεσπάσματα.

ΣυμβουλήΜην φοβάστε να τρελαθείτε με το ροζ στο νηπιαγωγείο ενός κοριτσιού – η μόνη κακή επίδραση αυτού θα μπορούσε να είναι η μετατροπή σε πριγκίπισσα..

Ένα πραγματικό δωμάτιο για πριγκίπισσες

Ένα πραγματικό δωμάτιο για πριγκίπισσες

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Σχεδιασμός παιδικού δωματίου με μαλακό καναπέ: Πώς και πού είναι καλύτερο να τοποθετηθεί?

Γκρι – ενδοσκοπικό, διαισθητικό, συναισθηματικό

Το γκρι εμπνέει περισυλλογή – θυμηθείτε τη λυρική σας διάθεση σε συννεφιασμένο βροχερό καιρό (γι ‘αυτό τα αδιάβροχα είναι κίτρινα).

Προσοχή με το γκρι. Τα οφέλη του είναι ότι ενισχύει τη σκέψη και τα συναισθήματα, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει τη θλίψη και τη μοναξιά..

Πολλοί διάσημοι ποιητές και συγγραφείς είναι γνωστό ότι αποσύρονται σε συννεφιασμένα μέρη για αυτόν τον λόγο για να γράφουν.. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γκρι, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό τόνο και ανακατέψτε το με πιο φωτεινά χρώματα..

Γκρι φυτώριο για αγόρια

Γκρι φυτώριο για αγόρια

Καφέ γήινο

Είναι το χρώμα της γης μας, που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για φυτώριο. Ωστόσο, καφέ Είναι επίσης το χρώμα άλλων φυσικών διαδικασιών, οπότε χρησιμοποιήστε το με προσοχή. Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα καφέ ή ανοιχτό μπεζ. Αποφύγετε τυχόν μεσαίες αποχρώσεις.

Σκούρα χρώματα για το εσωτερικό

Σκούρα χρώματα για το εσωτερικό

Μαύρο – επίσημο, πειστικό

Το μαύρο είναι ένα άλλο χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιείται διακριτικά. Είναι συντριπτικός και ζοφερός.

ΣυμβουλήΦροντίστε να το χρησιμοποιείτε σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα και πολύ φυσικό φως.

Το μαύρο πρέπει να χρησιμοποιείται ως χρώμα προφοράς και οι μαύροι τοίχοι θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναβαφτούν..

Χρησιμοποιήστε περισσότερο φωτισμό για ένα σκοτεινό δωμάτιο

Χρησιμοποιήστε περισσότερο φωτισμό για ένα σκοτεινό δωμάτιο

Υπάρχει μια ατελείωτη ποσότητα πληροφοριών σχετικά με το χρώμα. Εάν σχεδιάζετε φυτώριο, αφιερώστε χρόνο για να εξοικειωθείτε με το θέμα και κάντε μια μικρή έρευνα. Άλλωστε, το παιδί σας θα ζήσει σε αυτό το δωμάτιο μέχρι να αποφασίσετε να το βάψετε ξανά..

Τι ταπετσαρία να επιλέξετε?

Οι ταπετσαρίες για το νηπιαγωγείο περιλαμβάνουν μοτίβα με τη φύση, δεινόσαυρους, ρομπότ, γεωμετρικά σχήματα και πολλά άλλα. Τα παιδιά είναι εγγενώς παιχνιδιάρικα και διεγερτικά και πρέπει να ενθαρρυνθούν για να μάθουν.. Κατάλληλο για το μικρότερο ταπετσαρία με αρκουδάκια και γατάκια, μικρά αυτοκίνητα και σύννεφα παιχνιδιών.

Καθώς μεγαλώνετε, θα χρειαστείτε πιο απαιτητικές και εξατομικευμένες ταπετσαρίες για αγόρια και κορίτσια, όπως πυροσβεστικά οχήματα, αγωνιστικά αυτοκίνητα, ρομπότ, μεσαιωνικούς χαρακτήρες και πολλά άλλα. Για τα κορίτσια, τα πιο ευχάριστα είναι μοτίβα με κάθε είδους καρδιές και λουλούδια..

Υπάρχουν επίσης πολλοί τύποι ταπετσαριών για το νηπιαγωγείο: οι πιο βολικοί και πρωτότυποι είναι αυτοκόλλητοι καμβάδες, οι οποίοι είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα εάν είναι απαραίτητο..

Εδώ είναι μερικές ιδέες σχεδιασμού:

 • Πάρτε μια παιχνιδιάρικη πινελιά με τη διακόσμησή σας επιλέγοντας έντονες ταπετσαρίες που θα τραβήξουν την προσοχή. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο στο δωμάτιο του παιδιού σας – προσπαθήστε να το περιορίσετε σε έναν μόνο τοίχο και να ταιριάξετε τα χρώματα αλλού για συντονισμένη εμφάνιση..
 • Για νεογέννητος χρησιμοποιήστε θέματα με ουδέτερο υπόβαθρο σε αποχρώσεις του λευκού και του κρεμ και, στη συνέχεια, προσθέστε πιο ζωντανά αξεσουάρ με αποχρώσεις του ροζ και του μπλε στο υπνοδωμάτιο.
 • Απαλή απόχρωση του κίτρινου στους τοίχους και απαλή έπιπλα φαίνεται φρέσκο ​​και άνετο. Απλό λευκό ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΡΟΥΧΩΝ και μια κουνιστή καρέκλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο παιδί.
 • Δημιουργήστε ένα διεγερτικό περιβάλλον με ένα εκπαιδευτικό τοίχους. Τα ζωηρά σχήματα ζώων στην ταπετσαρία δημιουργούν μια έντονη αντίθεση χρώματος σε λευκό φόντο.
 • Εάν θέλετε να προσθέσετε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο δωμάτιο του παιδιού σας, αλλά θέλετε να αποφύγετε τις μεγάλες επιπτώσεις, επιλέξτε μια απόχρωση σε μια παλέτα χρωμάτων του ίδιου χρώματος.
 • Στο φυτώριο, είναι συχνά καλύτερο να χρησιμοποιείτε το κλασικό σχέδιο, το οποίο φαίνεται πάντα συμφέρουσα. Δεν φαίνεται πολύ παιδική, ανανεώνεται εύκολα καθώς μεγαλώνει.
 • Προσθέστε τόνους χρώματος. Ζεστασιά και φως μπορούν να προστεθούν με αξεσουάρ και μαλακά έπιπλα. Φωτεινό ασβέστη, ροζ και μπλε με ρίγες προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά στο φυτώριο, συνδυάζονται καλά με ελαφριά επίπλωση.
 • Δοκιμάστε χρώματα για ενήλικες. Εάν τα παστέλ δεν είναι ελκυστικά, επιλέξτε ένα πιο σύνθετο συνδυασμό χρωμάτων με ελαφρές αποχρώσεις του γκρι. Πολύχρωμα παιχνίδια, διακοσμητικά στοιχεία προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά, το δωμάτιο ανανεώνεται εύκολα καθώς μεγαλώνει.

Φωτεινή ταπετσαρία για τη γνώση του κόσμου για ένα παιδί

Φωτεινή ταπετσαρία για τη γνώση του κόσμου για ένα παιδί

Κατά τη διακόσμηση των τοίχων του παιδικού δωματίου, τα ελαφριά αντικείμενα ταιριάζουν καλύτερα. Όταν κρεμάτε έργα τέχνης, επιλέξτε αντικείμενα από ύφασμα ή άλλα ελαφριά υλικά. Μην κρεμάτε καθρέφτες ή βαριά πλαίσια που ενδέχεται να πέσουν από τον τοίχο και να προκαλέσουν τραυματισμό.

Σε μια σημείωσηΤο κινητό πάνω από την κούνια είναι ασφαλές, αλλά μόνο μέχρι να φτάσει το μωρό σε αυτό, κάτι που συμβαίνει συνήθως στους 5 μήνες.

Ένας άλλος τρόπος για να αρωματίσετε το δωμάτιο κάθε παιδιού είναι να σχεδιάσετε αστεία, πολύχρωμα ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ απευθείας στους τοίχους με μη τοξική μπογιά ή κρεμάστε ένα σχέδιο φτιαγμένο από άλλα παιδιά για μικρότερο αδελφό ή αδελφή.

Διακοσμήστε τον τοίχο με αυτοκόλλητα αυτοκόλλητα

Διακοσμήστε τον τοίχο με αυτοκόλλητα αυτοκόλλητα

Οροφή

Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε τη διακόσμηση οροφή στο νηπιαγωγείο του παιδιού σας ή ακόμη και να το κάνετε κεντρικό στοιχείο του δωματίου.

Δίψα για εξερεύνηση

Το παιδί σας θα περάσει πολύ χρόνο ξαπλωμένο ανάσκελα, κοιτάζοντας τους τοίχους και την οροφή. Κάντε τα ενδιαφέροντα και διακοσμήστε το ταβάνι με τέτοιο τρόπο ώστε να εξερευνά διαφορετικά σχήματα, χρώματα, ζώα κλπ. Καθώς βελτιώνεται η όραση του παιδιού, θα μπορεί να βλέπει περισσότερα και θα χαίρεται να μαθαίνει νέα πράγματα κάθε μέρα.

Ενδιαφέρον ερευνητικό ανώτατο όριο

Ενδιαφέρον ερευνητικό ανώτατο όριο

Η ικανότητα εστίασης

Συχνά είναι δύσκολο για τα παιδιά να μάθουν πώς να λύνουν προβλήματα μόνοι τους. Ο εγκέφαλός τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται, απλά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους. Έχοντας ισχυρά οπτικά ερεθίσματα σε ένα παιδικό σταθμό που το μωρό σας μπορεί να δει από την κούνια μπορεί να έχει θετική ηρεμιστική επίδραση.

Θα έχει κάτι ενδιαφέρον να εστιάσει, να αποσπάσει την προσοχή, να αλλάξει. Χρησιμοποιήστε αστραφτερά αστέρια για να δει το μικρό σας όταν ξυπνάει στη μέση της νύχτας.

Οροφή για εστίαση

Οροφή για εστίαση

Βοηθά στην ανάπτυξη της όρασης και του εγκεφάλου

Διακοσμήστε το ταβάνι για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης.

ΣυμβουλήΕπιλέξτε φωτεινά, πολύχρωμα στοιχεία με έντονες αντιθέσεις. Το ασπρόμαυρο ή το μαύρο και το κίτρινο είναι οι πιο εμφανείς, ελκυστικοί συνδυασμοί για μωρά. Μεγάλα απλά σχήματα όπως τετράγωνα ή αστέρια θα επιταχύνουν την εξοικείωση με τα σχήματα γύρω.

Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο και τι τον περιβάλλει. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της μνήμης καθώς και την πρόβλεψη. Θα μάθει να περιμένει, να μετράει.

Οροφή με τη μορφή του ουρανού

Οροφή με τη μορφή του ουρανού

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Σχεδιασμός παιδικής κρεβατοκάμαρας για δύο και τρία παιδιά διαφορετικού φύλου – 240+ (Φωτογραφία) Ιδέες χωροθέτησης εσωτερικών χώρων

Όλα ταιριάζουν ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο

Σε μικρά δωμάτια, η διακόσμηση της οροφής μπορεί να είναι μια έξυπνη χρήση του χώρου, ειδικά αν το ταβάνι σας είναι αρκετά ψηλό. Κρατήστε τους τοίχους απεριόριστους για να δώσετε στο δωμάτιο μια αίσθηση χώρου, κάντε το ταβάνι σας «γκαλερί τέχνης».

Φτιάξτε ένα πάνελ για το μωρό σας

Φτιάξτε ένα πάνελ για το μωρό σας

Ενδιαφέρουσα ιδέα

Εκτός από τη διασκέδαση, την ανάπτυξη ενός ρόλου, το ανώτατο όριο μπορεί επίσης να είναι ένας μοναδικός, ασυνήθιστος τρόπος για να δώσετε στο παιδί ένα χαρακτήρα, στυλ και προσωπικότητα. Θα πρέπει να είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Εδώ είναι μερικές ιδέες για εσάς:

 • χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα τοίχου. Εάν αγοράζετε αφαιρούμενο, μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη των στοιχείων για να εκπλήξετε το παιδί.
 • βάψτε το. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος και μπορείτε να σχεδιάσετε ό, τι σας λέει η φαντασία σας. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, θα εκτιμήσει την προσωπική σας συμβολή.
 • χρησιμοποιήστε στένσιλ και βαφή ψεκασμού. Υπάρχουν πολλά στένσιλ διαθέσιμα για αγορά, αλλά είναι αρκετά εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας.
 • διακοσμήστε με ταπετσαρία. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιλογή ταπετσαρίας που θα φαίνεται καλύτερα στο ταβάνι σας; Ξεκινήστε με το συνδυασμό χρωμάτων που έχετε ήδη επιλέξει για το δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε χρώματα που βρίσκονται ήδη στο νηπιαγωγείο.
 • χρησιμοποιήστε αντικείμενα που κρέμονται από το ταβάνι. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θα προκαλέσουν ενδιαφέρον. Αέρας μπάλες, γιρλάντες από χαρτί, φορητά παιχνίδια και τα παρόμοια είναι υπέροχες ιδέες. Δημιουργήστε μια τρισδιάστατη διακόσμηση οροφής γεμάτη χρώματα, σχέδια, υφές. Θα τονώσει το μυαλό του παιδιού σας, θα εμπνεύσει τη φαντασία του.

Ασυνήθιστα διακοσμημένη οροφή στο φυτώριο

Ασυνήθιστα διακοσμημένη οροφή στο φυτώριο

Θυμηθείτε τι σας εντυπωσίασε περισσότερο ως παιδί, χρησιμοποιήστε αυτήν την ιδέα για να ξεκινήσετε ένα έργο για να διακοσμήσετε το ταβάνι στο φυτώριο σας..

Παχνί

Η κούνια είναι ένα από τα πιο σημαντικά αποκτήματα στα οποία το παιδί θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του.. Στρώμα γιατί η κούνια πρέπει να είναι γεμάτη με βαμβάκι ή μαλλί και το κάλυμμα δεν πρέπει να είναι από PVC (χλωριούχο πολυβινύλιο). Το PVC έχει μια συγκεκριμένη πλαστική μυρωδιά (για παράδειγμα, μια κουρτίνα ντους μπορεί να περιέχει τοξικές χημικές ουσίες που προκαλούν βλάβη οργάνων, καρκίνο και γενετικές ανωμαλίες.

Όταν διακοσμείτε μέσα στην κούνια, επιλέξτε μινιμαλισμό.. Μην βάζετε τίποτα στην κούνια, εκτός από το στρώμα (το οποίο πρέπει να ταιριάζει άνετα στα πλαϊνά) και τα σεντόνια. Ενώ μπορεί να θέλετε να δώσετε στο παιδί σας μερικούς φίλους – λούτρινα ζώα και άλλα χαριτωμένα παιχνίδια για να το διασκεδάσετε – αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι δυνητικοί κίνδυνοι πνιγμού για τα μωρά..

Μινιμαλισμός στη διακόσμηση μιας κούνιας

Μινιμαλισμός στη διακόσμηση μιας κούνιας

Εάν χρησιμοποιείτε πλευρές με επένδυση μέσα στην κούνια, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν καλά στην περίμετρο της κούνιας, δεμένες ή ασφαλισμένες με Velcro.

ΣυμβουλήΟι προφυλακτήρες πρέπει να χρησιμοποιούνται μέχρι το παιδί να μπορεί να σταθεί στα πόδια του. μετά θα πρέπει να αφαιρεθούν για να μην μπορεί να φύγει από εκεί.

Οι προφυλακτήρες μπορεί επίσης να αποτελούν κίνδυνο πνιγμού και πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά..

Εξετάστε τη θέση της κούνιας καθώς η εγγύτητα με άλλα έπιπλα ή κουρτίνες αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού ή ασφυξίας εάν το παιδί θέλει να βγει από το παχνί. Βεβαιωθείτε ότι η κούνια είναι ένα βήμα μακριά από όλους τους τοίχους, τα έπιπλα και τα κορδόνια. Ποτέ μην τοποθετείτε μια κούνια ή άλλα έπιπλα κοντά ή μπροστά από ένα παράθυρο.

Επιλέξτε τη σωστή θέση κούνιας

Επιλέξτε τη σωστή θέση κούνιας

ΣυμβουλήΕπιλέξτε προσαρμόσιμα έπιπλα. Αντί να επιλέγετε έπιπλα ειδικά που μπορούν να προσαρμοστούν στο παιδί σας. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι 2 σε 1 θα επιμηκύνεται καθώς μεγαλώνετε.

Φωτισμός

Επιλέξατε χρώματα, καταλήξατε σε ένα θέμα, επιλέξατε ακόμη και το τέλειο παχνί. It’sρθε η ώρα να σκεφτούμε τον φωτισμό.

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού, αλλά για τη σωστή λύση, δεν πρέπει να ξεχνάτε την ευκολία για τις μαμάδες..

Αποφύγετε τον έντονο φωτισμό

Η απαλή λάμψη κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο ζεστό και πιο φιλόξενο, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. Ο απαλός φωτισμός μειώνει την αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, αποτρέπει την υπερδιέγερση, δίνει στην αναπτυγμένη όραση του παιδιού την απαραίτητη ανάπαυση.

Αποφύγετε τα αλογόνα και ανοίξτε τους λαμπτήρες όταν ανάβετε. Τα λαμπερά φώτα κάνουν τα παιδιά να νιώθουν άβολα και ανήσυχα και μπορεί να είναι επικίνδυνα αν ένα περίεργο μικρό παιδί τα προσεγγίσει. Επιλέξτε αντ ‘αυτού φωτιστικά με σκιασμένο ή διάχυτο φως.

Χρησιμοποιήστε τον φωτισμό με σύνεση

Χρησιμοποιήστε τον φωτισμό με σύνεση

ΣυμβουλήΥπολογίστε τη θέση του παιδιού. Τα φώτα οροφής σε σχήμα καμπάνας μπορούν να φαίνονται όμορφα από όλες τις γωνίες του δωματίου, αλλά το αποτέλεσμα είναι λιγότερο ευχάριστο αν τοποθετηθεί απευθείας από κάτω..

Εγκατάσταση dimmer

Το ροοστάτη χρησιμοποιείται τακτικά στην καθημερινή λειτουργία ύπνου για να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε. Μπορεί να δημιουργήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα, συντονίζει το σώμα στο καθεστώς, υπενθυμίζοντάς του πότε ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί. Το ροοστάτη είναι επίσης κατάλληλο για νυχτερινό τάισμα, αλλαγή πάνας, βοηθώντας το μωρό να νυστάζει ενώ εργάζεστε.

Τοποθετήστε έναν πολυέλαιο με ρυθμιζόμενο φως

Τοποθετήστε έναν πολυέλαιο με ρυθμιζόμενο φως

Δημιουργήστε πολυεπίπεδο φως

Ο απαλός φωτισμός είναι μια εξαιρετική ιδέα, αλλά το νηπιαγωγείο χρειάζεται μερικές φορές έντονο φωτισμό – για παράδειγμα, κατά τον καθαρισμό. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε στρώματα φωτός διαφορετικής έντασης.. Αντί να βασίζεστε σε ένα μόνο υπερβολικά φωτεινό φως οροφής, χρησιμοποιήστε πολλούς λαμπτήρες και φωτιστικά για να φωτίσετε το δωμάτιο όπως απαιτείται..

ΣυμβουλήΚάντε μια κατεύθυνση με τουλάχιστον τρία σημεία, όπως ένα φωτιστικό οροφής, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένα φως ανάγνωσης.

Με αυτόν τον τρόπο έχετε πάντα αρκετό φως εκεί που το χρειάζεστε..

Αρκετά επίπεδα φωτός στο παιδικό δωμάτιο

Αρκετά επίπεδα φωτός στο παιδικό δωμάτιο

Φυσικός έλεγχος φωτός

Το φυσικό φως είναι ένα θαυμάσιο πράγμα – εκτός αν σας βοηθά να ξυπνήσετε πρόωρα. Κρατώντας το νηπιαγωγείο σκοτεινό και δροσερό όχι μόνο θα βοηθήσει το παιδί να κοιμηθεί περισσότερο, αλλά και θα αποτρέψει την υπερθέρμανση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε SIDS..

Φυσικό φως για την υγεία του παιδιού σας

Φυσικό φως για την υγεία του παιδιού σας

Κάνω δήλωση

Ένας εκφραστικός λαμπτήρας οροφής φαίνεται καλός σε φυτώριο. Γιατί να μην αντικαταστήσετε τη στάνταρ λάμπα σας με ένα διασκεδαστικό, υπερμεγέθη κρεμαστό κόσμημα ή ακόμα και έναν κομψό πολυέλαιο.

Ένας διασκεδαστικός πολυέλαιος για να ολοκληρώσει την εμφάνιση

Ένας διασκεδαστικός πολυέλαιος για να ολοκληρώσει την εμφάνιση

Δημιουργικότητα

Ο φωτισμός δεν πρέπει πάντα να είναι πρακτικός. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας! Τοποθετήστε ένα φωτιστικό οροφής με φώτα LED. Δώστε μια μαγική λάμψη με λαμπερά φώτα. Χρησιμοποιήστε επίσης φως για να ενισχύσετε τη θεματική κατεύθυνση του δωματίου.. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά μοναδικό.!

Μην ξεχνάτε το φως της νύχτας

Ακόμα και τα πιο χαριτωμένα παιδικά δωμάτια μπορεί να φαίνονται τρομακτικά τη νύχτα. Το νεογέννητο μπορεί να μην φοβάται ακόμα το σκοτάδι, αλλά θα χρειαστεί φωτισμό για τη μαμά κατά τις νυχτερινές πεζοπορίες..

Νυχτερινός φωτισμός για παιδικό δωμάτιο

Νυχτερινός φωτισμός για παιδικό δωμάτιο

Πάτωμα

Είτε σχεδιάζετε ένα νέο δωμάτιο είτε ανακαινίζετε ένα παλιό, η επιλογή ανθεκτικών, άνετων επενδύσεων δαπέδου είναι μια καλή ιδέα..

Χαλί

Μαλακό, άνετο, πρακτικό, χαλί μπορεί να προστατεύσει από χτυπήματα, μώλωπες και μώλωπες, καθιστώντας την φαινομενικά προφανή επιλογή για νέες ανακαινίσεις. Προσοχή όμως πριν αγοράσετε.. Κάλυμμα χαλιού Ο τοίχος σε τοίχο είναι δύσκολο να καθαριστεί και μπορεί γρήγορα να γίνει καταφύγιο για τα ακάρεα σκόνης, το ωίδιο και το ωίδιο, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για άτομα με αλλεργίες ή άσθμα. Επιπλέον, τα νεότερα χαλιά, ειδικά αυτά που κατασκευάζονται από συνθετικές ίνες όπως νάιλον ή πολυεστέρα, περιέχουν συχνά VOC και άλλες τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία..

Όμορφο χαλί με θέμα

Όμορφο χαλί με θέμα

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε το φυτώριό σας χωρίς μαλακό, άνετο χαλί, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το χαλί, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Για ένα υγιές ξεκίνημα, αναζητήστε χαλιά από φυσικά υλικά χωρίς VOC, όπως μαλλί, βαμβάκι, σιζάλ ή γιούτα.. Θα αποτρέψουν την έκθεση στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, χημικά που βρίσκονται σε φθηνότερα, συνθετικά χαλιά..

Εάν το χαλί από φυσικές ίνες δεν είναι διαθέσιμο, επιλέξτε άλλες εναλλακτικές με χαμηλή περιεκτικότητα σε VOC, όπως συνθετικό χαλί χαμηλής VOC, το οποίο κοστίζει λιγότερο από τις εναλλακτικές λύσεις φυσικών ινών. Όποιο κι αν επιλέξετε, φροντίστε να εγκαταστήσετε το χαλί σας πολύ πριν μετακομίσετε στο δωμάτιο για να του δώσετε χρόνο να αεριστεί..

Ξύλο

Αξιόπιστα και εύκολα στη συντήρηση, τα ξύλινα πατώματα έχουν κλασική εμφάνιση που δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα. Αν και αρκετά στιβαρό, όλα ξύλινα πατώματα  υπόκειται σε φθορά, το οποίο είναι ένα σίγουρο μειονέκτημα δεδομένου του κόστους.

Ανάλογα με τον τύπο ξύλου και το επιλεγμένο φινίρισμα, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο δαπέδου μπορεί εύκολα να φτάσει σε τριψήφια στοιχεία.. Θα πρέπει επίσης να σχεδιάσετε να αγοράσετε ένα χαλί μεγάλης έκτασης για να προστατέψετε το πάτωμα από ζημιές και να προσφέρετε μια πιο άνετη επιφάνεια παιχνιδιού για να προστατέψετε τις πτώσεις του παιδιού σας..

Μεγάλο χαλάκι για απορρόφηση κραδασμών

Μεγάλο χαλάκι για μαξιλάρια πτώσης

Μπαμπού

Δημοφιλές στο κοινό με περιβαλλοντική άποψη, το μπαμπού παρέχει μια ισχυρή, ανθεκτική και σημαντικά φθηνότερη εναλλακτική λύση στο ξύλο. Το μπαμπού μπορεί να είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές ασφαλούς δαπέδου.

Ασφαλής και ζεστή επένδυση δαπέδου

Ασφαλής και ζεστή επένδυση δαπέδου

Το μπαμπού είναι ανθεκτικό στα παράσιτα, δεν περιέχει επικίνδυνα φυτοφάρμακα, είναι ένα εντελώς βιολογικό προϊόν, είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο.

Σε μια σημείωσηΤα μαλακά υφάσματα είναι επίσης κατασκευασμένα από ίνες μπαμπού, αλλά ως υλικό δαπέδου είναι πιο σκληρό, ανθεκτικό στις γρατζουνιές και λιγότερο επιρρεπές σε παραμόρφωση από το σκληρό ξύλο..

Με άλλα λόγια, πληροί πλήρως όλες τις απαιτήσεις για ένα παιδικό σταθμό. Επιπλέον, το δάπεδο από μπαμπού έχει μια ποικιλία χρωμάτων και υφών ανάλογα με τον τρόπο χειρισμού του υλικού, καθιστώντας το κατάλληλο για κάθε δωμάτιο..

Δέντρο φελλού

Φυσικός, αντιαλλεργικός και αντιμικροβιακός, ο φελλός είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για παιδικά δωμάτια. Πιο ζεστό και μαλακότερο από το ξύλινο δάπεδο, ο φελλός παρέχει μια άνετη και ασφαλή επιφάνεια για να παίζει το μωρό σας, απαλύνοντας τις πτώσεις και τα βήματα – ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμάτε όλο και περισσότερο καθώς μεγαλώνει το μωρό σας..

Αντιαλλεργική και αντιμικροβιακή επίστρωση

Αντιαλλεργική και αντιμικροβιακή επίστρωση

Όπως το μπαμπού, ο φελλός είναι μια εξαιρετική επιλογή για γονείς που αναζητούν βιώσιμες λύσεις δαπέδου. Παράγεται από το φλοιό της βελανιδιάς φελλού. Ο φλοιός, ο οποίος συγκομίζεται χωρίς να βλάψει το δέντρο, αναπτύσσεται για 3 έως 4 χρόνια, καθιστώντας την πρακτική πολύ βιώσιμη. Ο βιολογικός φελλός δεν εκπέμπει επιβλαβείς VOC και είναι ακόμη ενεργειακά αποδοτικός, παρέχοντας εξαιρετική μόνωση στο σπίτι.

Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, ασφαλές για την υγεία

Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, ασφαλές για την υγεία

Εάν δεν έχετε ξαναδεί δάπεδο από φελλό, μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι πολύ μαλακό και πορώδες, αλλά ο φελλός είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νομίζετε..

Ενώ ο φελλός είναι πιο ευαίσθητος σε γρατζουνιές από σκληρά υλικά όπως το μπαμπού, είναι στην πραγματικότητα αρκετά ανθεκτικός και διαρκεί έως και 15 χρόνια..

Φυλλωτός

Φυλλωτός προσφέρει μια φθηνή, εύκολη στην εγκατάσταση εναλλακτική λύση για το ξύλινο δάπεδο. Το φύλλο πλαστικού είναι αρκετά ισχυρό, ανθεκτικό στις γρατζουνιές και καθαρίζεται εύκολα. Δεν είναι κακή επιλογή για παιδικό σταθμό ή παιδότοπο, αρκεί οι γονείς να επιλέξουν νέα προσιτά ελασματοποιημένα προϊόντα χαμηλής έως μηδενικής εκπομπής..

Λευκό laminate χωρίς επιβλαβείς εκπομπές

Λευκό laminate χωρίς επιβλαβείς εκπομπές

Κατασκευασμένα από συμπιεσμένες ίνες ή σωματίδια ξύλου και συνήθως επεξεργασμένα με φορμαλδεhyδη και άλλες χημικές τοξίνες, τα περισσότερα προϊόντα laminate παράγουν επικίνδυνους καπνούς και πρέπει να αποφεύγονται. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ελασματοποιημένα προϊόντα χαμηλής ή μηδενικής εκπομπής, επιλέξτε αντ ‘αυτού φυσικό λινέλαιο.. Τα οργανικά, βιώσιμα και βιοδιασπώμενα συστατικά του φυσικού λινέλαιο είναι φιλικά προς το περιβάλλον και χωρίς VOC.

Για να κανονίσετε σωστά ένα νηπιαγωγείο, πρέπει να καθοδηγηθείτε όχι μόνο από χρήσιμες συμβουλές, αλλά και από τη διαίσθησή σας, γιατί κανείς εκτός από τους γονείς δεν γνωρίζει καλύτερα τι θα είναι χρήσιμο για το παιδί τους και σε ποιο περιβάλλον θα αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα.

ΒΙΝΤΕΟ: Συμβουλές για τη διακόσμηση παιδικού δωματίου

Previous Post
Πώς να ράψετε κουρτίνες για την κουζίνα (κοντό, μπαλκόνι, ρωμαϊκό) με τα χέρια σας + 70 κομψά νέα προϊόντα ΦΩΤΟ ιδέες για σχεδιασμό 2018-2019 + Κριτικές
Next Post
Keramiske gulvfliser – kjærlig fra Spania. 240+ (Foto) for kjøkken, bad, gang