15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Φτιάξτε μόνοι σας δάπεδα σε ιδιωτικό σπίτι (140+ Φωτογραφίες). Τύποι και χαρακτηριστικά επιλογής

Φτιάξτε μόνοι σας δάπεδα σε ιδιωτικό σπίτι

Η επιλογή του δαπέδου, η οποία μπορεί να γίνει με το χέρι σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι αρκετά μεγάλη και συνεχίζει να αυξάνεται κάθε μέρα. Στην εσωτερική διακόσμηση, υπάρχει η τάση να κατασκευάζονται δάπεδα όχι στο ίδιο στυλ, αλλά να χρησιμοποιούνται διαφορετικές επιλογές δαπέδων σε διαφορετικά δωμάτια και ακόμη και ζώνες. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα στο άρθρο.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Αυτή η προσέγγιση φαίνεται φρέσκια και ασυνήθιστη, αλλά τι γίνεται με την αυτοεγκατάσταση; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές σύγχρονες επιλογές για αυτό, μία από τις οποίες είναι σίγουρο ότι θα σας ευχαριστήσει. Μπορείτε να επιλέξετε από σκληρό ή μαλακό δάπεδο και να καλύψετε τις ανάγκες του στυλ και του χρώματος σας σε μέτρια ή υψηλή τιμή..

Το κομψό δάπεδο συμπληρώνει το εσωτερικό της σύγχρονης διαβίωσης

Το κομψό δάπεδο συμπληρώνει το εσωτερικό της σύγχρονης διαβίωσης

Υλικό δαπέδου μπορεί να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, η επιλογή υλικού εξαρτάται από το πού θα εγκατασταθεί το δάπεδο. Μπορεί να προτιμάτε ένα πιο μαλακό υλικό κάτω από τα πόδια σας υπνοδωμάτιο και το δάπεδο που είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί καθαρό στην κουζίνα.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό δάπεδο που δεν θα είναι πολύ βαρύ για εγκατάσταση, τότε αυτή η γρήγορη επισκόπηση των διαφορετικών τύπων δαπέδων που μπορείτε να εγκαταστήσετε θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε όσον αφορά την ανθεκτικότητα, το στυλ ..

Μια επιλογή είναι ένα ξύλινο πάτωμα στο υπνοδωμάτιο

Μια επιλογή είναι ένα ξύλινο πάτωμα στο υπνοδωμάτιο

Δάπεδα από μασίφ ξύλο

Το ξύλο βραβεύεται για τη φυσική, διαχρονική ομορφιά και αντοχή του. Υπάρχουν 2 τύποι παρκέ:

1 συμπαγής ξυλεία. 2 μηχανικά ξύλα (παρκέ). Στερεά κούτσουρα στο πάτωμα στο σπίτι σας

Στερεά κούτσουρα στο πάτωμα στο σπίτι σας

Η τελευταία επιλογή είναι πιο πρακτική και οικονομική, έχει μια σταθερή, πολυστρωματική κατασκευή με ξύλινη κορυφή, επένδυση.

Σχεδιασμένο ξύλο (παρκέ) στο εσωτερικό του σπιτιού

Σχεδιασμένο ξύλο (παρκέ) στο εσωτερικό του σπιτιού

Πού μπορεί να τοποθετηθεί παρκέ;

Το ξύλινο δάπεδο μπορεί να εγκατασταθεί στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού σας, αν και δεν το συνιστώ για μπάνια, πλυντήρια ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή που μπορεί να είναι επιρρεπής σε λακκούβες ή υψηλή υγρασία. Ωστόσο, η κατασκευασμένη ξυλεία επιλέγεται για εγκαταστάσεις θεμελίωσης, πάνω από πλάκες σκυροδέματος ή κάτω από συστήματα θέρμανσης..

Σύστημα θέρμανσης κάτω από το παρκέ

Σύστημα θέρμανσης κάτω από το παρκέ

Πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το είδος δαπέδου

Ακόμα και πολύ ανθεκτικά σκληρά ξύλα μπορούν να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά γενικά αυτός ο τύπος δαπέδου παρέχει τη μακροπρόθεσμη απόδοση για την οποία το επιλέγουν οι αγοραστές. Η σκληρότητα των ειδών ξύλου, το επίπεδο προστασίας του φινιρίσματος, το επίπεδο διαπερατότητας του δωματίου στο οποίο βρίσκεται το παρκέ – όλα αυτά επηρεάζουν πόσο καλά ένα συγκεκριμένο παρκέ δάπεδο είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές, τις τρύπες, τους λεκέδες.

Σταθερό πάτωμα, μακροπρόθεσμη απόδοση

Σταθερό πάτωμα, μακροπρόθεσμη απόδοση

Τι στυλ συνδυάζονται με ξύλινο δάπεδο

Υπάρχει απίστευτη επιλογή στυλ δάπεδο από μασίφ ξύλο, από κομψό έως ρουστίκ. Όποιο και αν είναι το σχέδιό σας, σίγουρα θα βρείτε ένα στυλ που σας αρέσει..

Παρκέ σε συνδυασμό με το στιλ Loft

Παρκέ σε συνδυασμό με το στιλ Loft

Πάνελ βινυλίου (PVC)

Πάνελ βινυλίου Είναι ένας τύπος δαπέδου που μιμείται τέλεια το ξύλο, την πέτρα, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από την υγρασία και την καθημερινή φθορά στα πιο ενεργά δωμάτια του σπιτιού.

Πάνελ βινυλίου (PVC) απομίμηση ξύλου

Πάνελ βινυλίου (PVC) απομίμηση ξύλου

Πού μπορεί να εγκατασταθεί βινύλιο

Το βινύλιο είναι ο ιδανικός τύπος δαπέδου για μπάνια, κουζίνες, αποθήκες, διαδρόμους, πλυντήρια, αλλά μπορεί επίσης να εγκατασταθεί οπουδήποτε αλλού στο σπίτι σας. Υπάρχουν επιλογές για εύκολη εγκατάσταση του πάνελ βινυλίου σε δάπεδα με μικρή ανομοιομορφία.

Πάτωμα βινυλίου σε φελλό σε μοντέρνο εσωτερικό

Πάτωμα βινυλίου σε φελλό σε μοντέρνο εσωτερικό

Πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το είδος δαπέδου

Το βινύλιο είναι πολύ ανθεκτικό και καθαρίζεται εύκολα. Στην πραγματικότητα, όλες οι συλλογές βινυλίου είναι 100% αδιάβροχες, επομένως δεν διογκώνονται, δεν λεκιάζουν ή δεν παραμορφώνονται όταν εκτίθενται στο νερό. Ενώ η ευαισθησία του υλικού σε γρατζουνιές, λεκέδες και φθορά δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά επίπεδα απόδοσης..

Ορισμένες ποιότητες πλακιδίων βινυλίου κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Diamond 10 και έχουν ανώτερη αντοχή στις γρατζουνιές και τους λεκέδες, καθιστώντας τις αρκετά ανθεκτικές ώστε να υποστηρίζονται από εγγύηση εφ ‘όρου ζωής του κατασκευαστή..

Δεν παραμορφώνεται όταν εκτίθεται σε υγρασία

Δεν παραμορφώνεται όταν εκτίθεται σε υγρασία

Ποια στυλ ταιριάζουν με το δάπεδο από βινύλιο

Οι τάσεις που χρησιμοποιούνται στο δάπεδο βινυλίου συχνά μιμούνται το φυσικό υλικό και μοιάζουν με παρκέ από φυσικό ξύλο ή πέτρινη πλάκα. Κατά κανόνα, το πολυστρωματικό βινύλιο επιλέγεται με τη μορφή ενός παραδοσιακού ρουστίκ ή εξωτικού ξύλινου παρκέ, με σανίδες μεγέθους έως 18 εκ. Ο σχεδιασμός τραβερτίνης, μαρμάρινων πλακών είναι επίσης δημοφιλής..

Σχεδιασμός τραβερτίνης στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Σχεδιασμός τραβερτίνης στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μια πρόσφατη τάση έδειξε το πλεονέκτημα του βιομηχανικού σχεδιασμού σε εσωτερικούς χώρους που είναι εμπνευσμένοι από σκυρόδεμα ή απολιθωμένο ξύλο – σε αυτή την περίπτωση, το δάπεδο από βινύλιο χρησιμοποιείται επίσης με επιτυχία με αντίστοιχα εικαστικά..

Υπάρχουν πολλές επιλογές βινυλίου DIY. Αυτό το υλικό είναι εύκολο στην εγκατάσταση και φαίνεται πραγματικά κομψό..

Βιομηχανικός σχεδιασμός σε εσωτερικό με σκυρόδεμα

Βιομηχανικός σχεδιασμός σε εσωτερικό με σκυρόδεμα

Φύλλο βινυλίου δαπέδου

Το φύλλο βινυλίου, πιο γνωστό ως λινέλαιο, είναι ένας ελαστικός τύπος δαπέδου που έρχεται σε μεγάλο ρολό και πρέπει να κοπεί για να ταιριάζει στο δωμάτιο.

Το υλικό κόβεται για να ταιριάζει στο δωμάτιο

Το υλικό κόβεται για να ταιριάζει στο δωμάτιο

Για να τοποθετήσετε ένα τέτοιο υλικό, πρέπει πρώτα να φτιάξετε ένα πρότυπο δαπέδου από παλιές εφημερίδες ή άλλο χαρτί..

Πού να τοποθετήσετε δάπεδο βινυλίου

Το φύλλο βινυλίου είναι αρκετά ισχυρό για να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σπίτι και η μονολιθική του επιφάνεια το καθιστά ευαίσθητο στην υγρασία.

Πρακτικό και ευέλικτο λινέλαιο

Πρακτικό και ευέλικτο λινέλαιο

Πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το είδος δαπέδου

Υπάρχουν τρία επίπεδα απόδοσης για φύλλα βινυλίου με διαφορετικά χαρακτηριστικά αντοχής και άνεσης. Τα πιο σκληρά από αυτά διαθέτουν τεχνολογία Diamond 10 για να αντιστέκονται στις γρατζουνιές, τα τσιπ και τις μουτζούρες.

Εξοπλισμένο με τεχνολογία Diamond 10, ανθεκτικό για παιδικά δωμάτια

Εξοπλισμένο με τεχνολογία Diamond 10, ανθεκτικό για παιδικά δωμάτια

Τι δάπεδο βινυλίου μπορείτε να επιλέξετε

Το φύλλο βινυλίου συχνά μετατρέπεται σε εναλλακτικό τύπο δαπέδου για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν τη λειτουργικότητα της φυσικής πέτρας, των κεραμικών πλακιδίων ή των ανθεκτικών ξύλων. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία εκτύπωσης επιτρέπει ρεαλιστικό ασβεστόλιθο, ψαμμίτη, σχιστόλιθο, παραδοσιακό σκληρό ξύλο, εξωτικά σκληρά ξύλα και εναλλακτικά στυλ, σχέδια με μοτίβα, όπως ασπρόμαυρη σκακιέρα.

Οποιοδήποτε σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί στην επίστρωση

Οποιοδήποτε σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί στην επίστρωση

Πλακάκια βινυλίου

Το Designer Vinyl Tile (LVT) είναι ο τύπος δαπέδου που είναι κατάλληλος για έργα DIY. Με εύκολη εγκατάσταση, μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε το δωμάτιό σας το Σαββατοκύριακο. Όπως το φύλλο βινυλίου, τα πλακάκια είναι ανθεκτικά, προσιτά και ανεπιτήδευτα..

Πλακάκια βινυλίου για έργα DIY

Πλακάκια βινυλίου για έργα DIY

Πού να τοποθετήσετε πλακάκια βινυλίου

Αυτός ο τύπος δαπέδου μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη, επίπεδη επιφάνεια εκτός από σκάλες και χρησιμοποιείται συνήθως για κουζίνες, μπάνια, διαδρόμους, αίθουσες παιχνιδιών..

Μια εξαιρετική επιλογή για κάθε δωμάτιο

Μια εξαιρετική επιλογή για κάθε δωμάτιο

Πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το είδος δαπέδου

Με κανονική οικιακή χρήση, τα πλακάκια βινυλίου αντέχουν καλά σε μηχανικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας πεζών, των παιδιών και των αντικειμένων που έχουν πέσει. Οι κατασκευαστές πλακιδίων βινυλίου δίνουν εγγύηση για τα προϊόντα τους από 5 έως 10 χρόνια..

Επιλογή για παιδικό δωμάτιο

Επιλογή για παιδικό δωμάτιο

Διαθέσιμα σχέδια πλακιδίων βινυλίου

Τα περισσότερα από τα πλακάκια βινυλίου έρχονται σε τετράγωνες πλάκες 30x30cm και μπορείτε να επιλέξετε μια εμφάνιση που μοιάζει με πέτρινα πλακάκια, πλακάκια από πορσελάνη, δάπεδο από μασίφ ξύλο, καθώς και κλασικά γεωμετρικά μοτίβα, σκακιέρα και πολλά άλλα..

Οι σανίδες βινυλίου μπορούν να είναι διαφορετικών χρωμάτων. Μια μη λερωμένη σκιά είναι κατάλληλη για την κουζίνα.

Οι σανίδες βινυλίου μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα. Μια μη λερωμένη σκιά είναι κατάλληλη για την κουζίνα.

Τεχνητή πέτρινη επένδυση

Αυτός ο τύπος δαπέδου είναι κατασκευασμένος με 70% ασβεστόλιθο και άλλα ελαστικά υλικά για να είναι η τέλεια εναλλακτική λύση σε φυσική πέτρα, πορσελάνη ή κεραμικά πλακίδια. Έχει τον χαρακτήρα και την ανθεκτικότητα που αγαπάτε στα παραδοσιακά πλακάκια, ενώ είναι πιο ζεστό και πιο απαλό κάτω από τα πόδια..

Τεχνητή πέτρα πανομοιότυπη με τη φυσική

Τεχνητή πέτρα πανομοιότυπη με τη φυσική

Πού μπορεί να εγκατασταθεί πέτρα μηχανικής

Τα πέτρινα πλακάκια μηχανικής μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο σπίτι, με ή χωρίς κονίαμα. Κατάλληλο για χώρους υψηλής υγρασίας όπως κουζίνες, μπάνια, υπόγεια και πλυντήρια – μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε τοίχους ως αυτόνομο πάνελ για να αναδείξουν μια περιοχή ή να τονίσουν ένα δωμάτιο. Και, σε αντίθεση με τα κεραμικά πλακίδια, η κατασκευασμένη πέτρα μπορεί να εγκατασταθεί για μικρές παρατυπίες στο πάτωμα χωρίς τον κίνδυνο ρωγμών..

Πέτρινα πλακάκια σε οποιοδήποτε δωμάτιο

Πέτρινα πλακάκια σε οποιοδήποτε δωμάτιο

Πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το είδος δαπέδου

Ο κατασκευαστής προσφέρει, κατά κανόνα, εγγύηση εφ ‘όρου ζωής για την κατασκευασμένη πέτρα. Αυτός ο τύπος δαπέδου πληροί όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε από ένα δάπεδο:

  • κατάλληλο για δωμάτια με ψηλή οροφή.
  • ανθεκτικό στην υγρασία, το χάος και τη βρωμιά.
  • δεν τσιπάρει, ακόμη και όταν πέφτουν βαριά και αιχμηρά αντικείμενα.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα ιδανικό δάπεδο για ένα σπίτι και έχει μόνο ένα μειονέκτημα – είναι υψηλό κόστος..

Το ιδανικό δάπεδο για το σπίτι σας

Το ιδανικό δάπεδο για το σπίτι σας. Πρωτότυπη και κομψή λύση

Τι στυλ μπορείς να δημιουργήσεις

Υπάρχουν πολλά στυλ που μπορείτε να επιτύχετε με faux πέτρα – σχιστόλιθο, τερακότα, τραβερτίνη, μάρμαρο – μέχρι παλαιωμένα πλακάκια με ξύλο ή λινό. Σε όλα τα καταστήματα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να μελετήσετε μοτίβα για να επιλέξετε την εμφάνιση, διάφορα μεγέθη και σχήματα πλακιδίων, ώστε να μετασχηματίσετε κερδοφόρα το χώρο με όλους τους διαθέσιμους τρόπους..

Διαφορετική υφή μηχανικής πέτρας

Διαφορετική υφή μηχανικής πέτρας

Κλασικό laminate

Με αυτόν τον τύπο δαπέδου, μπορείτε να επιτύχετε την εμφάνιση εξωτικού ξύλου ή υψηλής ποιότητας πέτρας με χαμηλό κόστος. Το πιο εύκολο να το φτιάξετε με τα χέρια σας, οπότε ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει την εργασία.

Εύκολο στην εγκατάσταση και έχει ποικιλία υφών

Εύκολο στην εγκατάσταση και έχει ποικιλία υφών

Πού μπορούν να τοποθετηθούν δάπεδα laminate;

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο δαπέδου σχεδόν οπουδήποτε: μπάνιο, κουζίνα, διάδρομο, φουαγιέ, τραπεζαρία, σαλόνι και υπνοδωμάτιο.

Εξαιρετικό δάπεδο laminate στο σαλόνι

Εξαιρετικό δάπεδο laminate στο σαλόνι

Πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το είδος δαπέδου

Το Laminate έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στην καθημερινή φθορά στα πιο ενεργά περιβάλλοντα του σπιτιού και, ανάλογα με το προϊόν που έχει επιλεγεί, μπορεί να είναι μια εμπορική επιλογή. Διαθέτει μια πολυεπίπεδη κατασκευή που περιλαμβάνει ένα σκληρυμένο επάνω στρώμα για να αντιστέκεται σε γρατζουνιές, πιτσιλιές, λεκέδες και συρρίκνωση και μια σταθερή βάση που παρέχει αντοχή στην υγρασία και σταθερότητα.

Laminate για το πιο βατό δωμάτιο

Laminate για το πιο βατό δωμάτιο

Τι στυλ είναι το δάπεδο laminate

Όποια και αν είναι η σχεδιαστική σας απόφαση, το laminate δάπεδο θα σας διευκολύνει στην επίτευξη και θα φανεί αυθεντικό. Τα σχέδια από μασίφ ξύλο μπορούν να περιλαμβάνουν ρουστίκ, παλαιωμένα, ξυσμένα στο χέρι και ανακτημένα. Επίσης δημοφιλές είναι το φαινόμενο της φυσικής πέτρας, το οποίο διατίθεται σε διάφορα στυλ, από ισπανικά πλακόστρωτα έως πλακάκια από σχιστόλιθο..

Διάφορες υφές και λύσεις για δάπεδα laminate

Διάφορες υφές και λύσεις δαπέδων

ΒΙΝΤΕΟ: Επιλέγοντας ένα πάτωμα για το εσωτερικό σας

Previous Post
Χειροτεχνία για το 2019 του Κίτρινου Χοίρου (65+ Φωτογραφίες). 6 πρωτότυπα και εκπληκτικά κύρια μαθήματα DIY με διάφορες τεχνικές (τσόχα, ζυμαρικά, παστή ζύμη) + Κριτικές
Next Post
Plassere malerier på soverommet over sengen i Feng Shui: Hvordan dekorere rommet. 170+ (Foto) lyse og stilige aksenter