15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Το στυλ του μοντέρνου σχεδιασμού της κουζίνας (210+ Φωτογραφίες) TOP-15 Most Spectacular

Στυλ σχεδιασμού κουζίνας

Κατά την επιλογή του στυλ του σχεδιασμού της κουζίνας, θα πρέπει να δείξετε τη μέγιστη προσοχή, επειδή το δωμάτιο πρέπει να είναι όμορφο και λειτουργικό. Οι συμβουλές ειδικών και οι φωτογραφίες των στυλ σχεδιασμού κουζίνας θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα στο άρθρο.

Οι κύριες κατευθύνσεις των στυλ

Δεκάδες στυλ που υπάρχουν σήμερα, διαφέρουν σε εννοιολογικά χαρακτηριστικά, κανόνες δημιουργίας, ακόμη και διάθεση. Πολλά από τα στυλ επικαλύπτονται μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά. Όλες οι διαθέσιμες επιλογές μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες.

Κλασσικός – εκπρόσωποι αυτής της τάξης είναι ο κλασικισμός, το μπαρόκ, η αυτοκρατορία, το ροκοκό, το γοτθικό. Όλα τους ενώνει η αριστοκρατία, η χρήση φυσικών υλικών και η παλέτα χρωμάτων. Οι κουζίνες που κατασκευάζονται σε τέτοια στυλ φαίνονται κομψές, ακριβές.

Κλασικό στυλ

Κλασικό στυλ

Μοντέρνο. Η λίστα των στυλ αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνει κιτς, μοντέρνα, αρτ ντεκό, πατάρι, μινιμαλισμός, hi-tech, πολλά άλλα. Όλα σχηματίστηκαν υπό την επίδραση διαφορετικών εποχών και τάσεων της μόδας, οπότε δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Ωστόσο, κάθε μια από τις σύγχρονες τάσεις ισχυρίζεται ότι είναι μια άμεση, εκφραστική, λειτουργική λύση διακόσμηση κουζίνας.

Μοντέρνο και όμορφο

Μοντέρνο και όμορφο

Εθνικός. Τα πιο δημοφιλή στυλ εσωτερικού σε αυτήν την κατηγορία είναι τα ιαπωνικά, μεσογειακά, αφρικανικά, σκανδιναβικά. Η αυθεντικότητα καθενός από αυτά σας επιτρέπει να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής..

Εθνικό στυλ

Εθνικό στυλ

Διαχρονικά κλασικά

Το πρώτο από τη λίστα των δημοφιλών σχεδίων κουζίνας πρέπει να σημειωθεί το κλασικό – ήταν αυτός που έγινε ο πρόγονος πολλών άλλων στυλ, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος δεν έχασε τη συνάφεια. Λακωνικό και κομψό, αυτό το εσωτερικό είναι κατάλληλο για ευρύχωρα, φωτεινά δωμάτια. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν απαιτούνται πολλές οικονομικές επενδύσεις και πρέπει να τηρούνται μερικοί βασικοί κανόνες..

Κλασικά που δεν ξεφεύγουν ποτέ από τη μόδα

Κλασικά που δεν ξεφεύγουν ποτέ από τη μόδα

Επιπλα

Οι κλασικές γραμματοσειρές διακρίνονται από τις λακωνικές και αυστηρές γραμμές τους.. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη συμμετρία, επομένως η τοποθεσία έπιπλα συμβαίνει συχνά:

 • γωνιώδης;
 • παράλληλο;
 • Σε σχήμα U.

Υλικά (επεξεργασία)

Τα συγκρατημένα κλασικά κλίνουν προς φυσικά υλικά. Τα έπιπλα επιλέγονται από μασίφ ξύλο (ακριβή επιλογή) ή καπλαμά με επικάλυψη (απευθύνεται σε ευρεία κατανάλωση). Πάγκοι ή τα κελύφη μπορεί να είναι φυσικά ή τεχνητή πέτρα. Προτιμώνται οι υφασμάτινες κουρτίνες.

Τα κλασικά κλίνουν προς τα φυσικά υλικά

Τα κλασικά κλίνουν προς τα φυσικά υλικά

Φάσμα χρωμάτων

Εδώ κυριαρχούν τα συγκρατημένα χρώματα:

 • γαλακτικός;
 • μπεζ;
 • ανοιχτό καφέ.

Εάν οι τοίχοι και το πάτωμα είναι κατασκευασμένα από λευκές και μπεζ αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε πιο σκούρα έπιπλα..

Ιδιαιτερότητες

Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε το ψυγείο, το πλυντήριο, άλλες συσκευές σε κόγχες με πόρτες στυλιζαρισμένες ως σετ, αλλά τα πιάτα, αντίθετα, φαίνονται καλύτερα σε ντουλάπες με γυάλινες πόρτες. Μια τέτοια κουζίνα πρέπει σίγουρα να έχει: φαγητό τραπέζι, συμπληρωμένο με ένα όμορφο τραπεζομάντιλο, λάμπα στο χαλί τοίχου ή δαπέδου στην τραπεζαρία ζώνη. Για το κλασικό στυλ, βάζα με λουλούδια, πίνακες ζωγραφικής και άλλα χαριτωμένα μικρά πράγματα ταιριάζουν καλά.

Είναι καλύτερα να καθαρίσετε την τεχνική σε κόγχες με πόρτες.

Είναι καλύτερα να καθαρίσετε την τεχνική σε κόγχες με πόρτες.

Μπαρόκ πολυτέλεια

Τώρα το μπαρόκ εσωτερικό χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια, καθώς οι χώροι αυτού του στυλ φαίνονται ακριβά, πολυτελή, ακόμη και ελαφρώς πομπώδη. Επιπλέον, η εφαρμογή των ιδεών θα απαιτήσει μεγάλο χώρο και σημαντικές οικονομικές επενδύσεις..

Μπαρόκ στυλ

Μπαρόκ στυλ

Επιπλα

Τα μπαρόκ σετ κουζίνας είναι από πολλές απόψεις παρόμοια με τα έπιπλα κλασικού στιλ, αλλά υπάρχει επίσης μια σοβαρή διαφορά – η αφθονία της διακόσμησης. Μπορεί να είναι εξαρτήματα “για χρυσό”, μεγάλος αριθμός σκαλισμένων στολιδιών, σγουρά πόδια τραπεζιών, καρέκλες.

Υλικά (επεξεργασία)

Η ηγετική θέση σε μια τέτοια κουζίνα καταλαμβάνεται από το ξύλο και τα παράγωγά του. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συχνά γυάλινα ένθετα στις πόρτες του ντουλαπιού – μέσα από τέτοια παράθυρα, μπορείτε “κατά λάθος” να παρατηρήσετε κομψά σετ πορσελάνης και άλλα πολυτελή αντικείμενα..

Τα διακοσμητικά στοιχεία από γυψομάρμαρο θα είναι το αποκορύφωμα αυτού του στυλ.

Τα διακοσμητικά στοιχεία από γυψομάρμαρο θα είναι το αποκορύφωμα αυτού του στυλ.

Με μια τέτοια αφθονία λεπτομερειών, η διακόσμηση του δωματίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή.. Συχνά εμφανίζονται στο πάτωμα:

 • παρκέ;
 • φυλλωτός;
 • μουσαμάς.

Οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν, γύψος ή επικολλήστε με απλά χρώματα ταπετσαρία. Το μόνο που δεν πονάει ποτέ είναι διακοσμητικά στοιχεία από γυψομάρμαρο.

Χρωματιστά

Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιλέξτε ουδέτερα χρώματα στο φινίρισμα.. Όσον αφορά τα έπιπλα, η καλύτερη επιλογή θα ήταν:

 • λευκό;
 • γαλακτοκομείο;
 • ελεφαντόδοντο.

Ως φωτεινές προφορές, ας πούμε:

 • μωβ;
 • χρυσαφένιος;
 • ατσάλι;
 • καφές.

Ουδέτερα χρώματα στο φινίρισμα

Ουδέτερα χρώματα στο φινίρισμα

Συμπληρώματα

Οι συσκευές φωτισμού είναι μια σημαντική λεπτομέρεια του μπαρόκ στυλ – τις περισσότερες φορές πρόκειται για μαζικούς πολυελαίους και απλίκες σε σχήμα κηροπήγια. Οι κουρτίνες με κουκούλα είναι κατάλληλες για διακόσμηση παραθύρων.

Η ζεστασιά και η απλότητα της χώρας

Δωμάτιο σε εξοχικό στιλ – χαρακτηριστικό για εξοχική κατοικία, Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα για τα αστικά διαμερίσματα. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός για μεγάλες και μικρές κουζίνες και η νέα επίπλωση δεν είναι δαπανηρή..

Στυλ χώρας

Στυλ χώρας

Επιπλα

Το στυλ της χώρας σας επιτρέπει να συνδυάσετε με επιτυχία την απλότητα της αγροτικής ζωής με τη λειτουργικότητα ενός σύγχρονου διαμερίσματος στην πόλη. Για το λόγο αυτό, τα έπιπλα για το δωμάτιο επιλέγονται ευρύχωρα, αλλά με λακωνικό σχεδιασμό.. Ακουστικά με ένα άγγιγμα της αρχαιότητας ή με αποτέλεσμα πατίνας θα ταιριάζουν καλά.

Το τραπέζι συχνά μεταφέρεται στο κέντρο του δωματίου με το στυλ ενός νησιωτικού σχεδιασμού. Είναι δυνατή η εκτέλεση της τραπεζαρίας με τη μορφή φαρδιάς μετρητής μπαρ.

Απλότητα της αγροτικής ζωής με τη λειτουργικότητα ενός σύγχρονου διαμερίσματος στην πόλη

Απλότητα της αγροτικής ζωής με τη λειτουργικότητα ενός σύγχρονου διαμερίσματος στην πόλη

Υλικά (επεξεργασία)

Τα καλύτερα υλικά θα είναι φυσικά – ξύλο (ή ξύλινες σανίδες επίπλων), γυαλί, πολλά υφάσματα. Για διακόσμηση, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν:

Θα υπάρχει αρκετός γύψος ή ασβέστη στους τοίχους..

Χρωματιστά

Από μόνο του, το στυλ της χώρας δεν διαφέρει στο χρώμα. Τις περισσότερες φορές, οι παστέλ αποχρώσεις χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό, δίνοντας στην κουζίνα μια απλή, ζεστή εμφάνιση.. Στη λίστα συνδυασμών win-win:

 • λευκό με αποχρώσεις του καφέ?
 • μπεζ με ελιές?
 • γάλα με καφέ.

Οι παστέλ αποχρώσεις προσθέτουν ζεστασιά

Οι παστέλ αποχρώσεις προσθέτουν ζεστασιά

Λειτουργικότητα υψηλής τεχνολογίας

Τα τελευταία χρόνια, οι κουζίνες υψηλής τεχνολογίας (από την αγγλική έννοια “υψηλή τεχνολογία” – “υψηλή τεχνολογία”) έχουν κερδίσει απίστευτη δημοτικότητα. Μοντέρνο, δυναμικό, αυτό το στυλ έχει προσελκύσει την προσοχή των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων και των απλών ανθρώπων.

Το δωμάτιο για ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να είναι ευρύχωρο με υψηλό οροφές.

Στυλ υψηλής τεχνολογίας

Στυλ υψηλής τεχνολογίας

Επιπλα

Παραδοσιακές μορφές υψηλής τεχνολογίας – τα πιο απλά στοιχεία στην οργάνωση του χώρου. Στη διακόσμηση και τα έπιπλα επικρατούν ορθογώνια και πλάγιες γραμμές.. Εδώ υπάρχει πλήρης απουσία διακοσμητικών στοιχείων, η εξαίρεση είναι εξαρτήματα επίπλων – είναι επιχρωμιωμένα.

Υλικά (επεξεργασία)

 Η “υψηλής τεχνολογίας” αυτού του στυλ επιβεβαιώνεται επίσης από τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται.. Αυτή είναι μια ένωση:

 • μέταλλο;
 • διάφορα είδη γυαλιού (αδιαφανές και διαφανές).
 • πλαστική ύλη;
 • πολυανθρακικό.

Αυτές οι κουζίνες καθαρίζονται εύκολα και ανέχονται καλά την υγρασία, αλλά σε μερικούς ανθρώπους δεν υπάρχει ζεστασιά στο σπίτι..

Η υψηλή τεχνολογία είναι το κύριο πλεονέκτημα του στυλ

Η υψηλή τεχνολογία είναι το κύριο πλεονέκτημα του στυλ

Φάσμα χρωμάτων

Η παλέτα χρωμάτων περιορίζεται σε δύο, το πολύ τρία χρώματα, με έμφαση στην αντίθεση. Σολίστ θα είναι:

 • Το κόκκινο;
 • σοκολάτα;
 • Βιολέτα;
 • γενικά οποιοδήποτε κορεσμένο χρώμα (συμπεριλαμβανομένου του μαύρου).

Οποιαδήποτε απόχρωση λευκού ή μπεζ επιλέγεται για να συνδυαστεί με αυτό..

Πρέπει να υπάρχουν έως τρία χρώματα

Το πολύ τρία χρώματα πρέπει να υπάρχουν

Ιδιαιτερότητες

Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές είναι κατάλληλες (κατά προτίμηση στο ίδιο στυλ). Το σύστημα φωτισμού χρησιμοποιεί πολυελαίους, απλίκες, έπιπλα και φωτισμό χώρου εργασίας. Για να προσθέσετε λίγη λάμψη και να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο, οι επιφάνειες βερνικιού θα βοηθήσουν.

Μοντέρνο στο χώρο της κουζίνας

Το Art Nouveau κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη λίστα των εσωτερικών στυλ. Γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αντιπροσώπευε μια επαναστατική μετάβαση από το παλιό σχέδιο σε οτιδήποτε νέο. Artταν το Art Nouveau που έγινε η αφετηρία για τη δημιουργία πολλών άλλων στυλ (μινιμαλισμός, hi-tech και άλλα).

Art Nouveau

Art Nouveau

Επιπλα

Σε αντίθεση με την υψηλής τεχνολογίας (στην οποία υπάρχουν στοιχεία κυβισμού), το Art Nouveau επιτρέπει την παρουσία αρκετών λείων καμπυλωτών γραμμών. Αυτό μπορεί να είναι ημικυκλικός πάγκος μπαρ ή καρέκλες με κομψή καμπύλη. Από όλες τις άλλες απόψεις επικρατούν αυστηρά λακωνικά χαρακτηριστικά..

ΣυμβουλήΤα έπιπλα μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος του τοίχου ή μέρος του να αφαιρεθούν ως σχέδιο νησιού.

Πρέπει να επικρατούν αυστηρά λακωνικά χαρακτηριστικά

Πρέπει να επικρατούν αυστηρά λακωνικά χαρακτηριστικά

Υλικά (επεξεργασία)

Η ηγετική θέση σε αυτό το εσωτερικό καταλαμβάνεται από:

 • πλαστική ύλη;
 • φυσική ή τεχνητή πέτρα.
 • μέταλλο;
 • ποτήρι;
 • επιτρέπεται μια μικρή ποσότητα ξύλου (χρησιμοποιείται μόνο για τη δημιουργία μιας αντίθεσης μετάβασης).

Τα πλακίδια ή τα πολυστρωματικά υλικά επιλέγονται ως υλικά φινιρίσματος για το δάπεδο. Για τοίχους, η ζωγραφική, η ταπετσαρία ή τα πλακάκια είναι κατάλληλα..

Παλέτα χρωμάτων

Τα έπιπλα σε μια τέτοια κουζίνα διακρίνονται από μια μονόχρωμη επιφάνεια.. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ακόλουθα:

 • λευκό;
 • μπεζ;
 • καφέ αποχρώσεις?
 • μαύρος.

Πολύ συχνά, οι τοίχοι στα δωμάτια Art Nouveau είναι διακοσμημένοι με λευκό χρώμα, πάνω στο οποίο βρίσκονται πιο σκούρες εσωτερικές λεπτομέρειες..

Οι βαθιές αποχρώσεις θα γίνουν μια κομψή προσθήκη:

 • μπλε;
 • κρασί;
 • μουστάρδα.

Τα έπιπλα σε μια τέτοια κουζίνα διακρίνονται από μια μονόχρωμη επιφάνεια.

Τα έπιπλα σε μια τέτοια κουζίνα διακρίνονται από μια μονόχρωμη επιφάνεια.

Λεπτομέριες

Σε μια κουζίνα με τέτοιο σχεδιασμό, αξίζει να τοποθετήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες οικιακές συσκευές, ενώ δεν χρειάζεται να τις ενσωματώσετε και να τις κρύψετε. Οι περσίδες και οι υφασμάτινες κουρτίνες θα φαίνονται εξίσου καλά στα παράθυρα..

Χαρακτηριστικά στο στυλ του μινιμαλισμού

Σας αρέσει η τάξη και η διαύγεια σε όλα; Τότε θα λατρέψετε τις μινιμαλιστικές κουζίνες που είναι διαδεδομένες στην Ευρώπη. Παρά τη φαινομενική του απλότητα, ο μινιμαλισμός είναι ένα από τα πιο δύσκολα σχέδια για εκτέλεση..

Μινιμαλιστικό στυλ

Μινιμαλιστικό στυλ

Επιπλα

Σε μια κουζίνα αυτού του στυλ, τοποθετούνται μόνο τα πιο απαραίτητα αντικείμενα. Μεγάλες φόρμες και μπλοκ επίπλων έρχονται στο προσκήνιο. Οι απαλές γραμμές και η στρογγυλότητα είναι απαράδεκτες εδώ και όλα τα μικρά αντικείμενα και οι οικιακές συσκευές κρύβονται πίσω από τις πόρτες των ενσωματωμένων ντουλαπιών.. Αυτή η οργάνωση του δωματίου σας επιτρέπει να επιτύχετε τη χωρική ελευθερία..

Υλικά (επεξεργασία)

Τα έπιπλα κουζίνας σε μινιμαλιστικό στιλ είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή τα παράγωγά του. Οι προσόψεις του ντουλαπιού μπορούν να είναι πλαστικές ή γυάλινες – είναι προτιμότερο να επιλέξετε γυαλί με πάγο. Τα στοιχεία από χάλυβα και δέρμα είναι επίσης αποδεκτά.

Ως υλικά φινιρίσματος παρουσιάζονται:

 • φυλλωτός;
 • ΒΡΑΧΟΣ;
 • πλακάκια.

Μια τολμηρή επιλογή

Μια τολμηρή επιλογή

Χρωματιστά

Οι κύριοι κανόνες αυτού του στυλ είναι μονόχρωμες επιφάνειες και κλασικά συγκρατημένα χρώματα.. Αυτό θα μπορούσε να είναι:

 • Λευκό;
 • μπεζ;
 • όλες οι αποχρώσεις του ευγενούς καφέ?
 • μαύρο χρώμα.

Για να «ζωντανέψετε» λίγο το εσωτερικό, επιτρέπονται μερικές φωτεινές λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να είναι μικρές.

Ο πίνακας αντικαθίσταται με έναν μετρητή ράβδων

Ο πίνακας αντικαθίσταται με έναν μετρητή ράβδων

Ιδιαιτερότητες

Ένα παραδοσιακό τραπέζι φαγητού σε μινιμαλισμό είναι απαράδεκτο. Αντικαθίσταται από έναν μικρό μετρητή ράβδων ή μια πλάγια πλάγια τραπεζιού. Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες θα πρέπει επίσης να εγκαταλειφθούν – θα αντικατασταθούν από δερμάτινα τραπεζαρία και σκαμπό μπαρ. Η τελευταία πινελιά θα είναι περσίδες ή μια ελαφριά διαφανής κουρτίνα στα παράθυρα..

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς:

Σχεδιασμός κουζίνας σαλονιού σε ιδιωτικό σπίτι (200+ Φωτογραφίες): τεχνικές σχεδιασμού και προϋπολογιστικές μέθοδοι μετασχηματισμού

Σχεδιασμός κουζίνας: 130+ Φωτογραφίες – νέα είδη του 2017 για κάθε γούστο

Σχεδιασμός κουζίνας με μπαλκόνι (100+ Φωτογραφίες): Είμαστε υπέρ της ενοποίησης του χώρου!!!

220+ Φωτογραφίες Νέου Σχεδιασμού Κουζίνας 9 m2: Λειτουργικός και Συνοπτικός Σχεδιασμός

Το εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με το σαλόνι (180 + Φωτογραφίες): Σχέδια κόλπα και μυστικά τοποθέτησης

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας στο Χρουστσόφ: 190 + Φωτογραφίες πραγματικών και πρακτικών διατάξεων

Άνετη Προβηγκία

Όταν κοιτάζετε μια κουζίνα με στυλ προέλευση, οι σκέψεις μεταφέρονται ακούσια στη ζεστή, ζεστή και ρουστίκ ατμόσφαιρα ενός σπιτιού του χωριού, όπου μυρίζει αρτοσκευάσματα και μια εκπληκτική θέα ανοίγει έξω από το παράθυρο.

Στυλ Προβηγκίας

Στυλ Προβηγκίας

Επιπλα

Η επιλογή επίπλων για την κουζίνα σε αυτό το στυλ (ιδιαίτερα μικρό) πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, επειδή είναι αυτή που δίνει τον τόνο. Η κεντρική θέση δίνεται στη σόμπα (εστία), διακρίνεται με κάθε δυνατό τρόπο από το γενικό περιβάλλον. Τα τραπέζια και τα ντουλάπια κουζίνας στο στυλ της Προβηγκίας είναι ρουστίκ με ρουστίκ τρόπο, μερικές φορές ακόμη και αγενείς.

Υλικά (επεξεργασία)

Όπως όλα τα ρουστίκ, τα έπιπλα μιας τέτοιας κουζίνας είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται). Οι πάγκοι μπορούν να είναι κατασκευασμένοι από πέτρα (φυσική ή τεχνητή), επιτρέπεται περιορισμένη χρήση μετάλλου.

Σε μια σημείωσηΈνας ιδιαίτερος ρόλος δίνεται στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα: απλές υφασμάτινες κουρτίνες για παράθυρα, χαρτοπετσέτες, κουρτίνες για ντουλάπες και άλλα ντεκόρ είναι ραμμένα από αυτό..

Σύγχρονη προέλευση

Σύγχρονη προέλευση

Ως φινίρισμα κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • φυλλωτός;
 • παρκέ σανίδα?
 • πλακάκια?
 • ταπετσαρία;
 • πάνελ τοίχου για ξύλο ή πέτρα.

Χρώμα

Μια κατάλληλη παλέτα χρωμάτων για μια τέτοια κουζίνα περιλαμβάνει:

 • Λευκό;
 • μπεζ;
 • ελιά;
 • ανοιχτό καφέ;
 • τούβλο;
 • ροδάκινο;
 • σκονισμένες αποχρώσεις του μπλε, κίτρινου, μοβ (χρησιμοποιούνται ως λεπτομέρειες).

Κλασική Προβηγκία – ηλιόλουστη, ζεστή και ευχάριστη. Εάν η κουζίνα σας απέχει πολύ από αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερα κίτρινα και ανοιχτό καφέ στοιχεία..

Ηλιόλουστο μέρος, ζεστό και ευχάριστο

Ηλιόλουστο μέρος, ζεστό και ευχάριστο

Ιδιαιτερότητες

Είναι καλύτερα να κρύβετε οικιακές συσκευές πίσω από τις πόρτες των ενσωματωμένων ντουλαπιών, καθώς δεν ταιριάζουν καλά στη ρουστίκ ατμόσφαιρα. Αλλά ο χώρος θα έχει χαριτωμένα μπιχλιμπίδια στα ράφια, βάζα με λουλούδια, ζωγραφισμένα πιάτα και πίνακες ζωγραφικής.

Ρετρό κουζίνες

Εάν ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός φαίνεται απρόσωπος και η ψυχή σας ζητά ρομαντισμό, δώστε προσοχή στις κουζίνες στο πνεύμα του ρετρό. Τις περισσότερες φορές, αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει σχέδια χαρακτηριστικά των δεκαετιών 20-50 του 20ού αιώνα.. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της επιλογής: χαμηλό κόστος και συμβατότητα με κουζίνες διαφορετικών μεγεθών..

Ρετρό στυλ

Ρετρό στυλ

Επιπλα

Οι εσωτερικοί σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν προσεκτικά ανακαινισμένα παλιά ή καλά παλαιωμένα νέα έπιπλα. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να συμπληρώσετε τέτοια εσωτερικά αντικείμενα με μοντέρνα πράγματα.. Είναι η έντονη αντίθεση που θα βοηθήσει να φέρει μια μικρή πινελιά αρχαιότητας στην κουζίνα και δεν θα το μετατρέψει σε χωματερή..

Υλικά (επεξεργασία)

Προϊόντα από:

 • ξύλο;
 • πλαστική ύλη;
 • μέταλλο.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, οι πλαστικοποιημένοι πάγκοι και οι προσόψεις των ντουλαπιών, τα ένθετα από γυαλί και καθρέφτη θα σας βοηθήσουν να το επεκτείνετε οπτικά.. Το λινέλαιο και τα πλακάκια είναι κατάλληλα για το φινίρισμα του δαπέδου, οι τοίχοι και η οροφή μπορούν απλά να επιχριστούν ή να βαφτούν, η ταπετσαρία θα ταιριάζει καλά.

Τεχνική - μπορεί να είναι το αποκορύφωμα μιας τέτοιας κουζίνας

Τεχνική – μπορεί να είναι το αποκορύφωμα μιας τέτοιας κουζίνας

Παλέτα χρωμάτων

Μια ρετρό κουζίνα είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς φωτεινές λεπτομέρειες:

 • μπλε;
 • το κόκκινο;
 • πασχαλιά;
 • κίτρινος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε εδώ: τα χρωματιστά αντικείμενα πρέπει να συνυπάρχουν με στοιχεία λευκού, μπεζ ή καφέ..

Μια εξαιρετική λύση – λευκά και φωτεινά πλακάκια σκακιού στο πάτωμα ή στους τοίχους.

Έκρηξη στυλ

Έκρηξη στυλ

Λεπτομέριες

Όλες οι οικιακές συσκευές μοντέρνων μοντέλων θα πρέπει να ενσωματωθούν σε ακουστικά και να μεταμφιεστούν σε ντουλάπια. Όσο για τα χαριτωμένα αναμνηστικά, πρέπει απλά να διακοσμήσουν τη ρετρό κουζίνα.. Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να τα αγοράσετε – αρκεί να περιπλανηθείτε στο ντουλάπι και να βάλετε σε τάξη τα μπιχλιμπίδια που βρέθηκαν.

Η βιαιότητα του παταριού

Για τους λάτρεις των μη ασήμαντων λύσεων, οι εσωτερικοί σχεδιαστές θα προσφέρουν πάντα μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας σοφίτας. Αυτό το στυλ εσωτερικού σχεδιασμού προήλθε από τις μέρες των ακριβών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Αυτό ανάγκασε τους ανθρώπους να ζουν σε σοφίτες και μάλιστα εγκατέλειψαν εργοστάσια. Τώρα το πατάρι αγαπάται πολύ όχι μόνο από εκπροσώπους της μποέμιας, αλλά και απλώς από δημιουργικούς ανθρώπους..

Στυλ σοφίτας

Στυλ σοφίτας

Επιπλα

Ένα κλασικό πατάρι απαιτεί μέγιστο χώρο και ελάχιστο χωρίσματα, αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί σε μικρές κουζίνες.. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λακωνικά, η ελαφριά βιαιότητα είναι ευπρόσδεκτη.

Τα παραδοσιακά ακουστικά μπορούν να απορριφθούν με ασφάλεια αντικαθιστώντας τα με ανοιχτά ράφια. Η τραπεζαρία αντιπροσωπεύεται συχνά από έναν συμπαγή τεράστιο πάγκο τραπεζιού ή μπαρ – αυτά τα εσωτερικά αντικείμενα λειτουργούν ως ζώνη του δωματίου.

Το στυλ προϋποθέτει μέγιστο χώρο και ελάχιστα χωρίσματα

Το στυλ προϋποθέτει μέγιστο χώρο και ελάχιστα χωρίσματα

Υλικά (επεξεργασία)

Η απροσεξία στο εσωτερικό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας:

 • πλινθοδομή?
 • ασβεστόνερο;
 • ΒΡΑΧΟΣ.

Τα έπιπλα κυριαρχούνται συνήθως από ξύλο, μέταλλο, ύφασμα ή δερμάτινη επένδυση πολυθρόνων και καρεκλών, με άλλα λόγια, ό, τι είναι φυσικής προέλευσης..

Χρώμα

Ο σχεδιασμός μπορεί να βασιστεί σε μια ομαλή μετάβαση των αποχρώσεων ή σε έντονη αντίθεση..

Στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες επιλογές:

 • Λευκό;
 • ατσάλι;
 • γραφίτης;
 • όλες οι αποχρώσεις του καφέ?
 • σε μια μοντέρνα σοφίτα, οι φωτεινές λεπτομέρειες (γαλάζιο, μοβ, ελιά) είναι όλο και πιο συχνές.

Το εσωτερικό είναι χτισμένο σε μια ομαλή μετάβαση των αποχρώσεων ή σε έντονη αντίθεση

Το εσωτερικό είναι χτισμένο σε μια ομαλή μετάβαση των αποχρώσεων ή σε έντονη αντίθεση

Λεπτομέριες

Αξίζει να αναφερθεί ξεχωριστά για τη διακόσμηση ενός δωματίου σε στιλ σοφίτας – πολλά πράγματα που κατηγορηματικά δεν ταιριάζουν σε άλλα στυλ κουζίνας είναι κατάλληλα εδώ.. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια δίσκους βινυλίου, αφίσες ή ακόμα και πινακίδα..

Φρεσκάδα μεσογειακού στιλ

Η κουζίνα μεσογειακού στιλ φυσάει μια θαλασσινή αύρα και το άρωμα της πλούσιας βλάστησης παραμένει στον αέρα. Ο σχηματισμός αυτής της τάσης στο εσωτερικό επηρεάστηκε από πολλούς λαούς που ζούσαν στην ακτή της θάλασσας. Αυτό είναι που τον έκανε μοναδικό και τόσο ελκυστικό..

Μεσογειακό στυλ

Μεσογειακό στυλ

Επιπλα

Μια κουζίνα μεσογειακού στιλ στερείται εντελώς πολυτέλειας και επιδεικτικότητας, οπότε τα έπιπλα για ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να επιλέγονται ρουστίκ, αλλά λειτουργικά και συμπαγή. Μια ειδική θέση στο δωμάτιο (πιθανώς στο κέντρο του) διατίθεται για το τραπέζι φαγητού. Τα έπιπλα ηλικίας με εφέ πατίνας μπορούν να μεταδώσουν ένα ιδιαίτερο πνεύμα.

Υλικά (επεξεργασία)

Τα έπιπλα μεσογειακού στυλ είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός ξύλου και μετάλλου. Πλαίσια καρέκλας και καναπέδες μπορεί να περιέχει πλαστά στοιχεία, οι ψάθινες καρέκλες δεν θα φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επιτρέπεται η χρήση πάγκων από τεχνητή και φυσική πέτρα..

Ένας επιτυχημένος συνδυασμός ξύλου και μετάλλου

Ένας επιτυχημένος συνδυασμός ξύλου και μετάλλου

Η διακόσμηση των χώρων είναι τις περισσότερες φορές σκόπιμα απρόσεκτη. Αυτό μπορεί να είναι υφή γύψου, πλακάκια, μπογιά και ψηφιδωτά. Και συχνά αυτές οι επιλογές ταιριάζουν καλά μεταξύ τους.. Επιλογή κάλυψης δαπέδου – πλακάκια.

Χρωματιστά

Ανάλογα με την κατεύθυνση του στυλ, η χρωματική παλέτα της κουζίνας αλλάζει επίσης:

 • η ελληνική κατεύθυνση είναι γεμάτη ψυχρά χρώματα της θάλασσας (σμαράγδι, τιρκουάζ, βαθύ μπλε).
 • στο ιταλικό ρεύμα, χρησιμοποιείται μια ζεστή παλέτα (ροζ-κόκκινο, τερακότα, πορτοκαλί, ώχρα).

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, φωτεινά στοιχεία συνυπάρχουν με το λευκό του χιονιού, το οποίο είναι σόλο στο εσωτερικό..

Η ελληνική κατεύθυνση είναι γεμάτη ψυχρά χρώματα της θάλασσας

Η ελληνική κατεύθυνση είναι γεμάτη ψυχρά χρώματα της θάλασσας

Ιδιαιτερότητες

Για να επιτευχθεί αρμονία, όλες οι σύγχρονες συσκευές θα πρέπει να αφαιρεθούν σε κόγχες και να κρυφτούν με ξύλινες πόρτες ντουλαπιών. Τα άχρηστα μικρά πράγματα στο εσωτερικό θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Καυτά αφρικανικά κίνητρα

Είναι απλά αδύνατο να πάρετε τα μάτια σας από την κουζίνα φτιαγμένη σε αφρικανικό στιλ, είναι τόσο πρωτότυπη, αισθησιακή και άνετη. Δεν είναι περίεργο που αυτή η κατεύθυνση έχει γίνει μια από τις πιο σχετικές μεταξύ όλων των εθνο-σχεδίων..

Αφρικανικό στυλ

Αφρικανικό στυλ

Επιπλα

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό όλων των έθνικ επίπλων είναι η απλότητα, η λειτουργικότητα και, σε κάποιο βαθμό, η μαζικότητα. Το αφρικανικό ντουλάπι κουζίνας είναι ακριβώς έτσι, μοιάζει με ένα μεγαλοπρεπές μπαομπάμπ. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός μπορεί να συνδυάσει αυστηρές γραμμές και κομψή διακόσμηση (ψάθινα έπιπλα, στρογγυλό τραπέζι, αυθεντικοί πολυέλαιοι και απλίκες).

Υλικά (επεξεργασία)

Δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί μια πραγματικά αφρικανική γεύση χωρίς φυσικά υλικά. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο (ή καλυμμένα με καπλαμά), έπιπλα από μπαστούνι, μεμονωμένα στοιχεία από μέταλλο και κεραμικά είναι ευπρόσδεκτα. Το δέρμα και τα δέρματα των ζώων θα είναι πάντα σε τιμή. Η διακόσμηση συχνά περιέχει:

 • ΒΡΑΧΟΣ;
 • υφή γύψου?
 • πλακάκι;
 • βαφή;
 • απλή ταπετσαρία ή ταπετσαρία.

Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο

Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο

Φάσμα χρωμάτων

Στην κουζίνα αυτού του στυλ, χρησιμοποιούνται όλα εκείνα τα χρώματα που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε το τοπίο της ηλιόλουστης σαβάνας – αυτά είναι μπεζ, άμμος, όλες οι αποχρώσεις του καφέ και στερεό wenge.. Ταυτόχρονα, το φινίρισμα πρέπει να επιλέγεται σε ανοιχτόχρωμα ζεστά χρώματα, ενώ τα έπιπλα θα είναι αρκετές αποχρώσεις πιο σκούρα..

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά αφρικανικά ειδώλια

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά αφρικανικά ειδώλια

Λεπτομέριες

Αξίζει να προσθέσετε μερικά πολύχρωμα πράγματα στο σχέδιο της κουζίνας και το δωμάτιο κυριολεκτικά “θα ζωντανέψει”. Τα αφρικανικά ειδώλια, οι μάσκες και άλλα προϊόντα αναμνηστικών θα είναι μια καλή προσθήκη.

ΣυμβουλήΓια τα παράθυρα, είναι καλύτερα να επιλέξετε υφασμάτινες κουρτίνες που αφήνουν πολύ φως..

Ανατολίτικο σχέδιο

Το εσωτερικό της κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ είναι ένα παράδειγμα συνοπτικότητας και λειτουργικότητας. Τέτοια χαρακτηριστικά μπορούν να αποδοθούν στο σχεδιασμό όλων των ανατολικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων:

 • Ιαπωνικά;
 • Κινέζικα;
 • Ινδός;
 • Άραβας.

Σήμερα, οι Ευρωπαίοι σπάνια χρησιμοποιούν ένα τέτοιο σχέδιο στην καθαρή του μορφή, αλλά ακόμη και μερικά στοιχεία στην κουζίνα μπορούν να μεταμορφώσουν το δωμάτιο και να αναπνέουν τη γεύση μιας άλλης κουλτούρας σε αυτό..

Ανατολίτικο στυλ

Ανατολίτικο στυλ

Ομοιότητες

 Όλες οι κατευθύνσεις του ανατολίτικου εσωτερικού έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά..

Ανάμεσα τους:

 • ένα ελάχιστο έπιπλο και περισσότερο ελεύθερο χώρο (οι συσκευές είναι ενσωματωμένες στο ακουστικό).
 • τα ακουστικά κατασκευάζονται με κλειστές αδιαφανείς πόρτες (εάν υπάρχει γυαλί, είναι παγωμένο).
 • ο χώρος της κουζίνας έχει σαφή διαίρεση σε χώρο τραπεζαρίας και εργασίας (χρησιμοποιούνται κινητά χωρίσματα για αυτό).
 • τόσο στα έπιπλα όσο και στη διακόσμηση των χώρων, χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά: ξύλο, μπαστούνι, πέτρα, γυαλί.

Ελάχιστα έπιπλα και περισσότερος ελεύθερος χώρος

Ελάχιστα έπιπλα και περισσότερος ελεύθερος χώρος

Ωστόσο, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές..

 • Οι εσωτερικοί χώροι της Κίνας και της Ιαπωνίας είναι από πολλές απόψεις παρόμοιες μεταξύ τους, χαρακτηρίζονται από αυστηρές γραμμές, απουσία χαλιών και την πιο λακωνική ατμόσφαιρα. Τα ανοίγματα των παραθύρων είναι διακοσμημένα με περσίδες (ιδανικά λινό ή μπαμπού).
 • Το εσωτερικό της κινεζικής τάσης παρουσιάζεται σε λευκό, ελιά, κίτρινο, κοράλλι και σκονισμένο κόκκινο. Το χρωματικό σχέδιο για την ιαπωνική κουζίνα, αντίθετα, είναι γεμάτο με αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του μπεζ..
 • Η αραβική και η ινδική επίπλωση είναι γεμάτη χρώμα, με μια επιλογή υπέρ των απαλών, στρογγυλεμένων γραμμών, μιας αφθονίας χαλιών και άλλων πολυτελών στοιχείων.

Εσωτερικό ιαπωνικού στιλ

Εσωτερικό ιαπωνικού στιλ

Ακολουθήστε το γούστο σας

Ακολουθήστε το γούστο σας

συμπεράσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ελλείψεις, με τη σωστή προσέγγιση, αποδεικνύονται αρκετά επιλύσιμες. Ένας έμπειρος σχεδιαστής θα σας βοηθήσει να καταλάβετε μεγάλο αριθμό στυλ, θα αναπτύξει επίσης ένα έργο σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Όσον αφορά τα χρήματα, το εσωτερικό των κοντινών περιοχών μπορεί να αλλάξει χωρίς μεγάλη απώλεια, αρκεί να ενημερώσετε το φινίρισμα, να προσθέσετε μερικές λεπτομέρειες.

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πιο όμορφα σχέδια κουζίνας

ΦΩΤΟΓΑΛΕΙΑ (περισσότερες από 210 φωτογραφίες)

Previous Post
Μέθοδοι για τη ζώνη ενός δωματίου σε ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι: 195+ Φωτογραφίες από τις καλύτερες ιδέες σχεδίασης με παραδείγματα
Next Post
DIY suvenirer for nyttår 2019. 150+ (Foto) Interessant, originalt og søtt (strikket, lite, søtt)