15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία (95 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία (95 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Φαίνεται, τι είναι δύσκολο να οργανώσετε έναν κήπο με λουλούδια κοντά στο σπίτι σας, φυτεύοντας διαφορετικά είδη φυτών; Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Ωστόσο, για να είναι μια πραγματικά όμορφη σύνθεση που δεν απαιτεί ετήσια επίπονη εργασία για την επανεγγραφή, αξίζει να δοθεί προσοχή στην πλούσια ποικιλία πολυετών. Τέτοια λουλούδια είναι σε θέση να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα με πλούσια ανθοφορία, υπέροχη παλέτα χρωμάτων και πολύ απλή φροντίδα..

Οφέλη από τη φύτευση πολυετών λουλουδιών

Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός ανθοφόρων φυτών στον κόσμο. Γιατί ακριβώς τα πολυετή φυτά έχουν την ιδιότητα των πιο αγαπημένων από τους κηπουρούς; Μια λίστα με τα κύρια πλεονεκτήματα θα βοηθήσει στην κατανόηση αυτού του ζητήματος, και συγκεκριμένα:

– Δεν χρειάζεται μεταμόσχευση για τουλάχιστον δύο χρόνια, ή ακόμα περισσότερο.

– Λόγω της αντοχής τους στον παγετό, τα πολυετή αδρανοποιούν χωρίς προβλήματα στο ανοιχτό πεδίο.

– Απαιτείται ελάχιστη απλή συντήρηση έτσι ώστε τα φυτά να φαίνονται υπέροχα όλη την εποχή.

– Τα περισσότερα πολυετή άνθη μπορούν να πολλαπλασιαστούν με απλή διαίρεση, κάτι που είναι επίσης αρκετά οικονομικό.

Συχνά, τα πολυετή λουλούδια, εάν δεν γεμίζουν ολόκληρο το παρτέρι, τότε λειτουργούν ως βάση του.

Πολυετή λουλούδια για τον κήπο και τον κήπο - τα οφέλη της φύτευσης Πολυετή λουλούδια για τον κήπο και τον κήπο - τα οφέλη της φύτευσης

Πολυετής φροντίδα

Παρόλο που τα πολυετή φυτά δεν είναι απαιτητικά, προκειμένου τα λουλούδια να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες του καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν, καθώς και να αποτρέψουν ασθένειες, τα φυτά χρειάζονται απλή φροντίδα. Οι πιο σημαντικές δραστηριότητες είναι η χαλάρωση του εδάφους, το πότισμα και η εφαρμογή λιπασμάτων, το επίδεσμο. Ιδιαίτερα άφθονο πότισμα είναι απαραίτητο για τα φυτά κατά την περίοδο σχηματισμού μπουμπουκιού και ανθοφορίας, καθώς και σε ζεστές ξηρές μέρες. Συνιστάται να ποτίζετε τα φυτά με ζεστό νερό, καθώς το κρύο νερό από ένα πηγάδι μπορεί να είναι επιβλαβές. Μερικές φορές οι κηπουροί απλά συλλέγουν νερό εκ των προτέρων σε βαρέλια για λάσπη, όπου στη συνέχεια τοποθετείται η αντλία..

Ο πρώτος επίδεσμος εφαρμόζεται στο έδαφος την άνοιξη, αφού λιώσει το χιόνι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ταΐζετε πολυετή φυτά κατά την εκκόλαψη, στην αρχή της ανθοφορίας και στο τέλος. Ταυτόχρονα, οργανικά πρόσθετα εφαρμόζονται την άνοιξη και πρόσθετα ορυκτών – το καλοκαίρι. Με την έναρξη του φθινοπώρου, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η λίπανση του εδάφους σταματά.

Ένα άλλο σημείο φροντίδας περιλαμβάνει την προετοιμασία πολυετών για το χειμώνα. Τα λουλούδια πρέπει να κοπούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα και οι ξηρές κορυφές πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς είναι ένα καταφύγιο για τα τρωκτικά. Μόνο οι φρέσκες φυτεύσεις δεν κόβονται – τα νεαρά φυτά καλύπτονται με κλαδιά ερυθρελάτης για το χειμώνα. Αυτό ισχύει και για τα αλπικά φυτά..

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Φροντίδα Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Φροντίδα

Πολυετή είδη

Η ταξινόμηση των πολυετών φυτών είναι εκτεταμένη και περιέχει πολλά σύνθετα βοτανικά χαρακτηριστικά. Για την αυτοσχέδια οργάνωση ενός όμορφου παρτέρι στον κήπο, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι το μέγεθος των λουλουδιών και οι περίοδοι ανθοφορίας τους. Με βάση αυτά τα κριτήρια, είναι δυνατόν να οριοθετηθούν υπό όρους τα φυτά σε αντίστοιχες ομάδες..

Επιλογή λουλουδιών με βάση την περίοδο ανθοφορίας

Τα λουλούδια, φυσικά, είναι η κύρια διακόσμηση κάθε τοπικής περιοχής και θέλετε να σκεφτείτε την ταραχή των χρωμάτων όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, αρκεί να φτιάξετε αρμοδίως ένα παρτέρι από εκπροσώπους της χλωρίδας που μπορεί να ανθίσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Εξετάστε τις πιο συνηθισμένες καλλιέργειες κήπου που μπορούν να ευχαριστήσουν το μάτι κάποια στιγμή του χρόνου..

Πολυετή άνθη που ανθίζουν την άνοιξη:

Τουλίπες – ανθίζουν σε διάφορα χρώματα από τον πρώτο μήνα της άνοιξης έως τον τελευταίο, προτιμώντας τις ηλιόλουστες περιοχές, μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε γλάστρες.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Τουλίπες

Νάρκισσοι – τα πρώτα μπουμπούκια ανθίζουν τον Απρίλιο. Πιστεύεται ότι οι βολβοί τους τρομάζουν τα τρωκτικά, έτσι τα φυτά συχνά φυτεύονται κατά μήκος των άκρων των παρτέρια με άλλες καλλιέργειες.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Νάρκισσοι

Κρόκους – όμορφα πολύχρωμα ανοιξιάτικα λουλούδια που φυτεύονται σε ανοιχτούς χώρους. Οι πρώτοι οφθαλμοί εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Κρόκους

Υάκινθοι – έχουν έντονα αρωματικά χρώματα μιας ποικίλης παλέτας από λευκό χιονιού έως βαθύ μοβ και ακόμη και μαύρο. Στην κουλτούρα δεν αρέσουν τα δροσερά ρεύματα, επομένως τις περισσότερες φορές φυτεύονται κοντά σε θάμνους..

Πολυετή λουλούδια για εξοχικές κατοικίες και κήπους - Υάκινθοι

Πολυετή άνθη που ανθίζουν το καλοκαίρι:

Είδος φυτού και άνθους -έξυπνα και φωτεινά, μπορούν να ανθίσουν όμορφα σε οποιαδήποτε περιοχή, ανθεκτικά στον παγετό και μακράς ανθοφορίας.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Phlox

Παιώνιες – δικαίως μπορούν να ονομαστούν τα πιο εντυπωσιακά ψηλά λουλούδια που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση συνθέσεων μπουκέτου.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - παιώνιες

Κρίνα – ευαίσθητα και πολύ χαριτωμένα φυτά. Από όλα τα πολυετή, ίσως τα πιο ιδιότροπα, που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - κρίνα

Ίριδες – τα λουλούδια δεν είναι μάταια που πήραν το όνομά τους από τη θεά του ουράνιου τόξου, επειδή έχουν τεράστιο αριθμό αποχρώσεων. Η κύρια ανθοφορία συμβαίνει την άνοιξη, αλλά ορισμένα είδη μπορούν να ανθίσουν ξανά το φθινόπωρο.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - isesριδες

Πανσέδες – λουλούδια που συναρπάζουν με το αρχικό τους σχήμα, σε συνδυασμό με το ίδιο ασυνήθιστο χρώμα διαφόρων αποχρώσεων.

Πολυετή λουλούδια για μια καλοκαιρινή κατοικία και έναν κήπο - Pansies

Πολυετή άνθη που ανθίζουν το φθινόπωρο:

Χρυσάνθεμα – εξαιρετικά ποώδη πολυετή φυτά, τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι και ως εκ τούτου έχουν μεγάλη ποικιλία ποικιλιών με μικρά και μεγάλα φωτεινά λουλούδια.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - χρυσάνθεμα

Εχινάκεια – μια ομορφιά που αγαπά τη θερμότητα με πολλούς φωτεινούς οφθαλμούς, προτιμά τις ηλιόλουστες περιοχές, μπορεί να μην ανθίσει καθόλου στη σκιά, έχει χρήσιμες ιδιότητες, βοηθώντας στη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Εχινάκεια

Goldenrod – ανθίζει με κίτρινες ταξιανθίες προς το τέλος του καλοκαιριού και ευχαριστεί με την ανθοφορία μέχρι την καθυστερημένη έναρξη του κρύου καιρού, χρησιμοποιείται στην ιατρική για τη θεραπεία των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Goldenrod

Ντάλια – είναι από τα πιο ανθοφόρα φυτά, έχουν εκτεταμένη παλέτα αποχρώσεων και διάφορες μορφές λουλουδιών.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Ντάλια

Άστερς – δημοφιλή λουλούδια, τα οποία έχουν περίπου 4000 είδη, μερικά από τα οποία μοιάζουν με χαμομήλια και άλλα με χρυσάνθεμα, το χρώμα κυμαίνεται από ανοιχτό ροζ έως μοβ.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Asters

Επιλογή χρωμάτων ανάλογα με το μέγεθος

Στο σχεδιασμό τοπίου, το ύψος ενός συγκεκριμένου φυτού παίζει σημαντικό ρόλο, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη διακόσμηση παρτέρια διαφόρων διαμορφώσεων. Πριν από τη φύτευση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτόν τον παράγοντα, έτσι ώστε η ομορφιά της ανθοφορίας των φυτών χαμηλής ανάπτυξης να μην σβήσει από τα υψηλότερα, ειδικά επειδή μικροσκοπικοί εκπρόσωποι της χλωρίδας σε σκοτεινές συνθήκες μπορεί να χάσουν το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα.

Tηλά πολυετή φυτά:

Stockrose – εξαιρετικά φυτά με ισχυρούς μίσχους αρχίζουν να χαίρονται με το χρώμα τους με την έναρξη ενός ηλιόλουστου καλοκαιριού.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Στοκρόζα

Σπειραία – έχει υπέροχες πλούσιες βούρτσες, παρόμοιες με ροζ ή λευκά σύννεφα που ανεβαίνουν σε ύψος πάνω από ένα μέτρο πάνω από το έδαφος.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Tavolga

Μάλβα Ζεμπρίνα – ένα ψηλό πολυετές είναι προικισμένο με εντυπωσιακά μοβ-λιλά λουλούδια με στολίδια από σκοτεινές φλέβες.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Zebrina Malva

Μεσαίου μεγέθους πολυετή άνθη φτάνουν σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 80 εκ. Αυτά περιλαμβάνουν τα αγαπημένα των κηπουρών, όπως:

Περσική παπαρούνα – τα πρώτα του φύλλα εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη και τα κόκκινα μπουμπούκια ανθίζουν τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.

Πολυετή λουλούδια για θερινή κατοικία και κήπο - περσική παπαρούνα

Μπους αστεράκι – χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει αποτελεσματικά τον κήπο, καθώς είναι σε θέση να καλύψει γρήγορα και αποτελεσματικά τις πιο άκομψες γωνίες. Όντας αρκετά διακοσμητικό από μόνο του, αποτελεί ένα ελκυστικό σκηνικό για άλλα πολυετή φυτά.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Μπους Άστρα

Μουσκάρι – ανθίζει με φωτεινές πυκνές χάντρες φρούτων. Το μικρό φυτό συμπεριφέρεται άριστα σε σκοτεινές περιοχές.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Muscari

Astilba – έχει πλούσιες κορυφαίες ταξιανθίες μικρών ανοιχτών λουλουδιών λευκών, λιλά, λιλά αποχρώσεων. Τα είδη με κρεμαστές ταξιανθίες είναι ιδιαίτερα όμορφα..

Πολυετή λουλούδια για εξοχικές κατοικίες και κήπους - Astilba

Ακανόνιστα πολυετή άνθη συχνά καταλαμβάνουν τα προσκήνια στα παρτέρια, δημιουργώντας το αποτέλεσμα των συμπαγών χαλιών. Διατηρούν τέλεια το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο φαίνεται στο παράδειγμα πολιτισμών όπως:

Arabis – ανθίζει σε ανοιχτούς χώρους με λευκά ή φωτεινά ροζ δέματα μικρών οφθαλμών.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Arabis

Γεράνι – χαμηλές φυτεύσεις μπορούν συχνά να βρεθούν σε πεζοδρόμια ή ως φυτά εδαφοκάλυψης, κατάλληλα για βραχώδεις κήπους. Ο πολιτισμός έχει εντυπωσιακό φύλλωμα, διατηρώντας το διακοσμητικό του αποτέλεσμα καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Γεράνι

Colchicum – αναπτύσσεται άνετα τόσο στον ήλιο όσο και στη σκιά, συχνά φυτεύονται κατά μήκος φυτειών θάμνων, σε βραχόκηπους. Η περίοδος ανθοφορίας αρχίζει στα τέλη του φθινοπώρου, διακοσμώντας τον κήπο άδειο από το πράσινο φύλλωμα.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Colchicum

Μυρτιά – υπέροχο πολυετές πολυετές, όχι μεγαλύτερο από 20 εκατοστά, με μικρά μπλε λουλούδια. Αγαπά τόσο τις ηλιόλουστες όσο και τις σκιερές περιοχές.

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - Periwinkle

Πώς να οργανώσετε ένα παρτέρι με πολυετή φυτά

Για να δημιουργήσετε έναν πραγματικά όμορφο κήπο με λουλούδια στον ιστότοπό σας, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό αφορά την επιλογή της μορφής και της μεθόδου της διάταξης, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν τύποι παρτέρια όπως:

1. Αρθρωτό, όπου, εκτός από φυτά, υπάρχουν μικρές αρχιτεκτονικές συνθέσεις (βάζα, σιντριβάνια).

2. Mixborders, οι οποίες είναι γραμμικές φυτεύσεις διαφόρων πλάτων, οι οποίες είναι διατεταγμένες κατά μήκος των μονοπατιών, των τοίχων του σπιτιού.

3. Ταινία – στις περισσότερες περιπτώσεις τοποθετούνται σποραδικά και περιέχουν λουλούδια που συλλέγονται σύμφωνα με κάποια γενικά χαρακτηριστικά (χρώμα, ύψος κ.λπ.).

4. Rabatki – μακριές και λεπτές προσγειώσεις, που περιέχουν ένα γεωμετρικό στολίδι.

5. Περίγραμμα – λωρίδες φυτών χαμηλής ανάπτυξης που χρησιμεύουν για να πλαισιώσουν μεμονωμένες περιοχές.

6. Rockery – παρτέρια, υποχρεωτικό στοιχείο των οποίων είναι οι πέτρες (τέτοιες φυτεύσεις ονομάζονται επίσης πέτρινοι κήποι).

7. Βραχώδεις κήποι – ένα μάλλον μοντέρνο σχέδιο ενός ανθισμένου κήπου, όπου φυτά ενός υποτροπικού πολιτισμού φυτεύονται σε έναν λόφο.

Αφού αποφασίσετε τι είδους παρτέρι θα σχηματιστεί, αξίζει να δώσετε προσοχή σε ένα τέτοιο επίπεδο, όπως φύτευση πολλαπλών επιπέδων. Για να σκεφτείτε την ομορφιά όλων των φυτών σε ένα παρτέρι, πρέπει να τα φυτέψετε με τη σωστή σειρά, ανάλογα με την ανάπτυξή τους. Σε στρογγυλά και οβάλ παρτέρια, ψηλές καλλιέργειες τοποθετούνται στο κέντρο, σε μικτές σανίδες φυτεύονται στο παρασκήνιο.

Η παλέτα χρωμάτων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό ενός παρτέρι, αφού είναι ο συνδυασμός χρωμάτων που καθορίζει την αρμονία της εικόνας του κήπου κατά 99%. Πριν φυτέψετε φυτά, πρέπει να εξοικειωθείτε με το χρωματικό τους σχέδιο και να επιλέξετε τους πιο ευχάριστους συνδυασμούς..

Πώς να οργανώσετε ένα παρτέρι από πολυετή λουλούδια για μια καλοκαιρινή κατοικία και έναν κήπο Πώς να οργανώσετε ένα παρτέρι από πολυετή λουλούδια για μια καλοκαιρινή κατοικία και έναν κήπο

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο – φωτογραφία

Στη συλλογή μας, έχουμε συλλέξει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών με όμορφα διακοσμημένα παρτέρια χρησιμοποιώντας πολυετή λουλούδια. Ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πραγματικά αριστουργήματα σχεδιασμού τοπίου στο οικόπεδο του σπιτιού σας. Καλή προβολή!

Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός μπάνιου 2021: μοντέρνες ιδέες (85 φωτογραφίες)
Next Post
Klatring innendørs planter (75+ bilder)