15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Snapdragon (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Snapdragon (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Ο Snapdragon έχει δεκάδες ονόματα σε όλο τον κόσμο. Κάπου τον λένε «σκυλιά», κάπου «δαγκώνει δράκο». Οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούν επίσης τον ορισμό “antirrinum” – “σαν μύτη”. Τα ανθοπωλεία το λατρεύουν για τη φωτεινότητα, τον κορεσμό και την ποικιλία του. Υπάρχουν δεκάδες είδη στη φύση και ακόμη περισσότερα έχουν εκτραφεί στη διαδικασία πολλών ετών αναπαραγωγικής εργασίας. Το Snapdragon είναι ιδανικό για εξωραϊσμό μπαλκονιών και δενδρυλλίων κήπου, μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρα ή παρτέρι. Ορισμένες ψηλές ποικιλίες είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για τους ανθοκόμους γιατί ακόμη και το κομμένο αντιρίνιο συνεχίζει να ανθίζει και να ανθίζει έως και δύο εβδομάδες..

Γενικά χαρακτηριστικά

Το Snapdragon είναι εγγενές στην Ασία, την Αμερική και τη Μεσόγειο. Στην ανθοκομία, άρχισε να χρησιμοποιείται ενεργά ήδη από τον 16ο αιώνα. Ειδικά οι βοτανολόγοι λατρεύουν το μεγάλο αντιρίνιο, το οποίο αναπτύσσεται στη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Ευρώπη..

Αν και από τη φύση του το snapdragon είναι ένα πολυετές φυτό, φυτεύεται σε νοικοκυριά και κηπουρική ως ετήσιο, λιγότερο συχνά ως διετές. Έχει ψηλούς, ίσους και διακλαδισμένους μίσχους, των οποίων οι στρογγυλεμένοι βλαστοί είναι κατάφυτοι με μικρές τρίχες στην κορυφή..

Από κάτω, τα φύλλα αναπτύσσονται το ένα απέναντι στο άλλο, πάνω – εναλλάξ. Μεγάλα πολύχρωμα λουλούδια συλλέγονται σε ταξιανθίες συστάδων. Μπορούν να είναι ανοιχτά ή κλειστά, απλά ή τερικά. Το χρώμα είναι εντελώς διαφορετικό, συμπεριλαμβανομένων των ποικιλιών δύο χρωμάτων. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα κίτρινα, λευκά, κόκκινα και ροζ αντιδιαλύματα..

Τα άνθη αντιρρινίου είναι δίχειρα και ακανόνιστα. Με αυτόν τον τρόπο μοιάζουν με το ανοιχτό στόμα ενός λιονταριού ή δράκου. Το ευχάριστο άρωμα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες σπορόφυτων, καθώς και θα προσελκύσει μέλισσες και πεταλούδες.

Η κορύφωση της αναπαραγωγικής εργασίας ήρθε στη Γερμανία τον 10ο αιώνα. Οι ποικιλίες διαφέρουν σε μήκος, σχήμα λουλουδιού, σχήμα φύλλου, εμφάνιση και γενικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης. Οι καλλιεργητές λουλουδιών εκτιμούν το snapdragon για την ποικιλία και την ανεπιτήδευτη του..

Τα λουλούδια Snapdragon εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη λαϊκή ιατρική σήμερα. Η έγχυση που βασίζεται σε αυτά χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στη θεραπεία των εντέρων και σε ορισμένες ασθένειες του ήπατος, πονοκεφάλους και δύσπνοια. Τα τονωτικά και τα αφεψήματα χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του προβληματικού δέρματος.

Snapdragon - Γενικά χαρακτηριστικά Snapdragon - Γενικά χαρακτηριστικά

Snapdragon είδη

Η αναπαραγωγή Snapdragon ή antirrinum συνεχίστηκε ενεργά ήδη από τον 19ο αιώνα. Υπάρχουν τώρα περίπου χίλιες ποικιλίες φυτών που ταξινομούνται σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια. Πολλά από αυτά είναι εξαιρετικά διακοσμητικά. Ο πιο βολικός τρόπος χρήσης της ταξινόμησης είναι κατά ύψος..

Highηλό ή κομμένο – από 70 cm

Μερικά είδη μπορεί να έχουν μήκος μεγαλύτερο από ένα μέτρο. Κυρίως έχουν πυραμιδικό σχήμα και φωτεινά κορεσμένα λουλούδια. Εκτός από τις σύγχρονες ποικιλίες αναπαραγωγής, υπάρχουν πιο κλασικές: ανοιχτό πρασινωπή Αλάσκα, ροζ Anna German, ζουμερό κίτρινο καναρίνι, βαθύ ρουμπίνι, ρόκα λεπτών αποχρώσεων και Terry Madame Butterfly. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι ποικιλίες δεν χρησιμοποιούνται στον κήπο, αλλά για ανθοδέσμες, αλλά μερικές φορές φυτεύονται σε πολύπλοκες συνθέσεις, όπως κάθετες πινελιές.

Snapdragon - High ή Cut

Ημι-ψηλό ή μεσαίο-40-60 cm

Αυτές είναι ευέλικτες κλασικές ποικιλίες και υβρίδια. Η δομή τέτοιων ειδών είναι πιο πολύπλοκη: ο κύριος βλαστός υψώνεται πάνω από τους βλαστούς της δεύτερης σειράς. Ενδιαφέροντες και θεαματικοί εκπρόσωποι – χρυσές, μπορντό ή λευκές μονάρχες, ροζ ασημί κραγιόν, κορεσμένο με Rubi, ασυνήθιστη δίχρωμη Tequila Sunrise, ετερόκλητο Bisari και ασυνήθιστη αντίθεση της Γερμανικής ημέρας και νύχτας.

Snapdragon - Ημι -μεσαίο ψηλό

Χαμηλό – 25-40 cm

Πρόκειται για μικρές διακοσμητικές ομάδες Chimes, Kimozi, Tip-Top, Floral Showers και άλλες. Συχνά φυτεύονται για να διακοσμήσουν βραχόκηπους, παρτέρια, μπαλκόνια και κορυφογραμμές. Τα πηγαίνουν καλά σε δοχεία και διακοσμητικά κρεμαστά καλάθια.

Snapdragon - Χαμηλό

Μικροσκοπικός νάνος – 15-20 cm

Οι ποικιλίες νάνων χαρακτηρίζονται από μια πυκνή, μικρή ταξιανθία που μοιάζει σαν να ήταν πεπλατυσμένη από πάνω. Οι χαμηλής ανάπτυξης μοιάζουν με μειωμένους γενικούς θάμνους με χαλαρή ταξιανθία..

Snapdragon - Μικροσκοπικός νάνος

Φροντίδα Snapdragon

Ο Snapdragon απαιτεί ελαφρύ, εύφορο χώμα για να ευδοκιμήσει και να ανθίσει. Πρέπει να ταΐζεται περιοδικά, και το πιο σημαντικό, να το ποτίζετε τακτικά. Αλλά μην το παρακάνετε, γιατί με περίσσεια νερού, ακόμη και το πιο υγραντικό φυτό πεθαίνει..

Η τύρφη, η άμμος και η οργανική ύλη πρέπει να προστεθούν σε αργιλώδες έδαφος, έτσι ώστε να είναι χαλαρή και η υγρασία να μην λιμνάζει. Μαύρο χώμα, φυλλώδης γη και χούμος προστίθενται στο αμμώδες αργιλώδες έδαφος. Η δομή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να συγκρατεί καλά το νερό.

Το πότισμα γίνεται όπως απαιτείται, όταν στεγνώσει το έδαφος. Πριονίδι, χούμο ή φρεσκοκομμένο γρασίδι είναι κατάλληλα για πολτοποίηση..

Τα φρέσκα μεταμοσχευμένα φυτά δεν πρέπει να τρέφονται για να μην καεί το ρίζωμα. Τα ορυκτά λιπάσματα με ιχνοστοιχεία εισάγονται μόνο μετά από πλήρη προσαρμογή.

Το Antirrinum ανέχεται μικρούς παγετούς έως -5C. Ανθίζει μέχρι τον πρώτο σημαντικό παγετό. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αμέσως τις ξεθωριασμένες ταξιανθίες. Έτσι, μπορείτε να επεκτείνετε την περίοδο ανθοφορίας και ταυτόχρονα αποτρέπει τις σάπιοι και μυκητιασικές διαδικασίες..

Φροντίδα Snapdragon Φροντίδα Snapdragon

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Υπάρχουν δύο τρόποι αναπαραγωγής snapdragons: διαιρώντας τον θάμνο και χρησιμοποιώντας δενδρύλλια. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είδους – η ικανότητα των σπόρων να αποθηκεύονται στο έδαφος για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια να φυτρώνουν μόνοι τους.

Τα σπορόφυτα μπορούν να επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης. Οι σπόροι φυτεύονται σε ειδικό κουτί με οπές αποστράγγισης. Βότσαλα, διογκωμένος πηλός ή οποιοδήποτε άλλο αδρανή αποστράγγισης χύνεται στον πυθμένα. Ως βάση, χρησιμοποιείται ένα ελαφρύ, χαλαρό υπόστρωμα βασισμένο σε χλοοτάπητα, τύρφη και άμμο με την προσθήκη τέφρας και χούμου. Προηγουμένως, το έδαφος χύνεται με ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου.

Οι απολυμασμένοι σπόροι αναμειγνύονται με άμμο και σπέρνονται σε ίσα μονοπάτια σε διαστήματα αρκετών εκατοστών. Από πάνω, καλύπτονται με μικρή ποσότητα χώματος και ψεκάζονται με νερό. Το δοχείο καλύπτεται με αλουμινόχαρτο ή καλύπτεται με γυαλί. Πρέπει να το αερίζετε κάθε μέρα, να το υγραίνετε καθώς στεγνώνει, να το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία άνω των + 17C. Οι πρώτοι βλαστοί είναι ορατοί μέσα σε μιάμιση εβδομάδα. Μια εβδομάδα αργότερα, η ταινία μπορεί να αφαιρεθεί..

Όταν εμφανίζονται τα πρώτα δύο φύλλα, τα σπορόφυτα μπορούν να διανεμηθούν στις γλάστρες χρησιμοποιώντας γλάστρες τύρφης. Η ενδιάμεση αναφύτευση στο μέλλον προάγει τον θάμνο και την καλύτερη ανθοφορία.

Μέχρι το τέλος της άνοιξης, τα σπορόφυτα μπορούν να μεταμοσχευθούν στο έδαφος. Το ιδανικό έδαφος είναι αργιλώδες ή αμμώδες έδαφος. Έχει δύο κύριες επιλογές: διαπερατότητα νερού και εξαερισμό. Η τέφρα, τα πολύπλοκα λιπάσματα, ο χούμος και η τύρφη συμβάλλουν στην ανθοφορία. Επίσης, για έντονη και μακράς διάρκειας ανθοφορία, χρειάζεστε πολύ ήλιο..

Snapdragon - Μεταμόσχευση και Αναπαραγωγή Snapdragon - Μεταμόσχευση και Αναπαραγωγή Snapdragon - Μεταμόσχευση και Αναπαραγωγή

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Ένας ισχυρός και υγιής snapdragon δεν είναι ευαίσθητος σε ασθένειες και προσβολές από παράσιτα. Αλλά μερικές φορές συμβαίνουν προβλήματα..

Κυρίως, το antirrinum φοβάται τους βλαστούς, τις αφίδες, τα τσιμπούρια, τους θρίπες και τις μύγες των ανθρακωρύχων. Για να αποφύγετε την εμφάνιση παρασίτων, πρέπει αρχικά να φυτέψετε λουλούδια σε απόσταση και να τα ξεχορταριάσετε από τα ζιζάνια εγκαίρως..

Οι μύλοι είναι κάμπιες που καταστρέφουν το στέλεχος. Εάν εμφανιστούν, πρέπει να κόψετε και να κάψετε τα κατεστραμμένα φυτά, να αφαιρέσετε όλα τα ζιζάνια γύρω και να επεξεργαστείτε υγιή λουλούδια με χλωρόφορο. Η προληπτική θεραπεία εντομοκτόνων πραγματοποιείται μέχρι το φθινόπωρο.

Το ριζικό σύστημα επηρεάζεται από νηματώδεις και μυκητιακές ασθένειες. Πολλά προβλήματα προκαλούνται από υπερβολική υγρασία και ανεπαρκή διαπερατότητα αέρα του εδάφους. Το μωσαϊκό εμφανίζεται ως κηλίδες στα φύλλα και τα πέταλα. Η σκουριά επηρεάζει ολόκληρο το φυτό. Στο πρώτο σημάδι, χρησιμοποιείται υγρό Bordeaux και τα ανάλογα του. Μετά από μια εβδομάδα, πρέπει να επαναλάβετε τη θεραπεία. Τα μυκητοκτόνα χρησιμοποιούνται επίσης περιοδικά..

Snapdragon - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Snapdragon - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Snapdragon – φωτογραφία

Συλλέξαμε μια επιλογή από φωτογραφίες snapdragon για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στην επιλογή, να αναπληρώσετε την πράσινη γωνιά ή τα σπορόφυτα του κήπου σας και να δημιουργήσετε μια αρμονική σύνθεση. Καλή προβολή!

Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία Snapdragon - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (+80 φωτογραφίες)
Next Post
DIY hagedekorasjoner: 103 ideer