Πέργκολα (70 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες για σπίτια και εξοχικές κατοικίες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πέργκολα (70 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες για σπίτια και εξοχικές κατοικίες

Πέργκολα (70 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες για σπίτια και εξοχικές κατοικίες

Μια τέτοια λέξη όπως “πέργκολα” είναι εξαιρετικά σπάνια στην καθημερινή ζωή. Επομένως, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τη σημασία του. Συχνά το κτίριο ταυτίζεται με ένα τυπικό κιόσκι, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθινό. Σχετικά με το τι είναι αυτό το μέρος του εξωτερικού χώρου και επίσης πώς μπορεί να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα του κήπου σας – διαβάστε στο άρθρο μας..

Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου

Πότε και πού ακριβώς άρχισαν να χρησιμοποιούν πέργκολες για πρώτη φορά είναι σχεδόν αδύνατο να καθοριστεί. Ωστόσο, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη διευκόλυνση της συγκομιδής των σταφυλιών και την προστασία από τον καυτό ήλιο. Πέρασε λίγος χρόνος και η αισθητική γοητεία τέτοιων κτιρίων δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφέρει τους ανθρώπους, και τελικά αυτές οι τέντες έγιναν ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία του αρχιτεκτονικού συνόλου της τέχνης κηπουρικής τοπίου, τα οποία δεν έφεραν απαραίτητα ένα ορισμένο λειτουργικό φορτίο. Η σαγηνευτική απλότητα της εκτέλεσης, η χάρη, η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα έχουν συστήσει την κατασκευή από την καλύτερη πλευρά όχι μόνο μεταξύ των σχεδιαστών τοπίου, αλλά και μεταξύ των άπληστων κατοίκων του καλοκαιριού και των κηπουρών..

Σήμερα, ο κύριος σκοπός της ξυλείας και των μεταλλικών κατασκευών είναι να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι βλάστησης σε διάφορες περιοχές του κήπου. Σε αυτή την περίπτωση, η πέργκολα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα είδος διαχωριστή μεταξύ του λαχανόκηπου και του κήπου ή της παιδικής χαράς και της περιοχής αναψυχής. Ταυτόχρονα, η αρχική εργασία της δομής επίσης δεν έχασε τη σημασία της και χρησιμοποιείται με επιτυχία για την καλλιέργεια σταφυλιών και τη δημιουργία μιας σκοτεινής γωνιάς για υπαίθρια αναψυχή..

Το καλοκαίρι, πλεγμένο από σγουρή βλάστηση, το κάλυμμα σχηματίζει ένα απομονωμένο μέρος με ευχάριστη φρεσκάδα και σκιά, καθώς και προστατεύει από τις ριπές ανέμου και σκόνης. Επιπλέον, το κτίριο μπορεί να συγκαλύψει τέλεια μη περιγραφικούς χώρους χρησιμότητας. Έτσι, όποιο ρόλο και να παίζει η πέργκολα, χρησιμεύει ως εξαιρετική διακόσμηση για τον χώρο..

Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου Ο ρόλος της πέργκολας στο σχεδιασμό του κήπου

Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα

Στη διαδικασία παραγωγής, τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται μεμονωμένα ή οι συνδυασμοί τους: ξύλο, μεταλλικοί σωλήνες, πέτρα, πολυανθρακικό, πλαστικό.

Η πιο δημοφιλής πρώτη ύλη για την κατασκευή είναι αναμφίβολα το ξύλο. Οι επιλογές πεύκου, βελανιδιάς, ακακίας και λάριδας λειτουργούν καλύτερα για τα αισθητικά και πρακτικά χαρακτηριστικά τους. Κατά τη διακόσμηση του εξωτερικού ενός παλαιωμένου ξύλινου κτιρίου, οι τραχύς κομμένοι πίνακες θα ταιριάζουν οργανικά στο γενικό πλαίσιο. Είναι σκόπιμο να προσθέσετε ένα θόλο από επεξεργασμένα δοκάρια σε κτίρια μοντέρνου τύπου. Τα ξύλινα μέρη πρέπει να είναι επικαλυμμένα με αντιβακτηριακούς παράγοντες. Για την προστασία από την αποσύνθεση και τη φθορά, η επιφάνεια της πέργκολας πρέπει να καλύπτεται με διάλυμα νιτρο-σμάλτου ή linotex.

Η συνδυασμένη παραλλαγή δοκών δρυός με κολώνες ή σε στήριγμα από τούβλα φαίνεται πολύ ελκυστική. Τα μη επεξεργασμένα κούτσουρα σημύδας είναι ιδανικά για τη δημιουργία ενός ρουστίκ σκηνικού.

Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα Από τι είναι κατασκευασμένη η πέργκολα

Ποικιλίες σχεδίων πέργκολας

Εκτός από τα δομικά υλικά, οι πέργκολες διαφέρουν επίσης στον τύπο της συσκευής:

Τέντα. Αυτή η ποικιλία είναι ένα καταφύγιο πλέγματος, ένα σύνολο επίπεδων ή ογκομετρικών δοκών. Θα προστατεύσει από το φως του ήλιου, αλλά δεν θα αποτρέψει τις σταγόνες βροχής. Μπορεί να εγκατασταθεί και ως γειτονικό μέρος σε άλλο κτίριο και να ξεχωρίζει.

Προσωπίδα. Ένα τέτοιο θόλο προέρχεται από τα νότια εδάφη. Η συσκευή σας επιτρέπει να έχετε μια σκιά για ανοίγματα παραθύρων στη νότια πλευρά του σπιτιού ή την οργάνωση μιας περιοχής αναψυχής.

Οθόνη. Έχει κάθετο σχήμα, χρησιμεύει ως στήριγμα για αναρριχώμενα φυτά. Χρησιμοποιείται επίσης για διαίρεση ή συνδυασμό μεμονωμένων ζωνών στην τοποθεσία..

Ο διάδρομος. Σχηματίζει μια ρομαντική πράσινη σήραγγα από αναρριχώμενα φυτά, τα οποία συνήθως υποστηρίζονται από μεταλλικό στήριγμα.

Όλοι οι τύποι κτιρίων χωρίζονται συμβατικά σε δύο κύριες ομάδες – απομονωμένες κατασκευές (χωριστά από άλλα κτίρια), καθώς και δίπλα σε κτίρια. Αντιπροσωπεύουν το εξωτερικό μέρος μιας καλοκαιρινής κουζίνας, σάουνας ή σπιτιού.

Η πέργκολα μπορεί να είναι τετράγωνη, ορθογώνια, τριγωνική, τοξωτή και ακόμη και κυματιστή. Η επιλογή θα καθοριστεί από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών και τη διάταξη των υπόλοιπων λεπτομερειών της αυλής, καθώς και το μέγεθος αυτού του κτιρίου και άλλων κτιρίων..

Μια τοξωτή κατασκευή είναι πιο ιδιότροπη στη διαδικασία παραγωγής και επομένως μπορεί να κοστίσει λίγο περισσότερο από μια ορθογώνια τροποποίηση. Ωστόσο, η εμφάνισή του είναι απίστευτα χαριτωμένη και κομψή, γεγονός που εξαλείφει τυχόν έξοδα. Η λεπτότητα των λεπτών γραμμών μεταμορφώνει ακόμη και τον πιο απλό σχεδιασμό, εισάγοντας διακριτικές νότες πολυτέλειας και αρχοντιάς.

Όταν επιλέγετε τον τύπο της πέργκολας, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το σωστό μέγεθος. Η υπερβολικά μεγάλη δομή σε μια μικρή περιοχή θα είναι αρμονική, η πολύ υψηλή θα δημιουργήσει μια μικρή ποσότητα σκιάς και η πολύ μικρή μπορεί να μην αντισταθεί στο φορτίο των φυτών. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από τις διαστάσεις ολόκληρου του χώρου και την κλίμακα άλλων κτιρίων που αποτελούν τη σύνθεση του τοπίου. Η πέργκολα πρέπει να βρίσκεται στο πλαίσιο της συνολικής ιδέας, όχι για να βγει από αυτήν, αλλά αντίθετα – για να συμπληρώσει και να διακοσμήσει.

Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών Πέργκολα - Ποικιλίες δομών

Χρώμα πέργκολας

Όπως και στην περίπτωση της επιλογής της συσκευής κατασκευής, η επιλογή του χρώματος πρέπει να γίνεται με βάση την ανάγκη για ένα αρμονικό σύνολο ολόκληρου του σχεδίου. Το χρώμα του θόλου μπορεί να μοιραστεί τη γενική παλέτα χρωμάτων, αποτελώντας την οργανική του συνέχεια ή μπορεί να είναι μια ξεχωριστή προφορά που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο φόντο, αλλά πρέπει να συνδυάζεται με αυτό και να επικαλύπτεται.

Το μεγαλύτερο μέρος των παραλλαγών στην απόδοση οποιασδήποτε δομής τοπίου από ξύλο σχετίζεται με τη χρήση του ελκυστικού φυσικού τόνου του. Άλλωστε, από μόνο του, είναι όμορφο και οργανικό σε φυσικό καμβά, ειδικά αν άλλες λεπτομέρειες εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά, τα ξύλινα προϊόντα πρέπει ακόμη να υποβληθούν σε επεξεργασία με ειδικούς παράγοντες με τη μορφή αντισηπτικών και βερνικιών που προστατεύουν από τη φθορά και την υγρασία..

Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας

Η λευκή έκδοση φαίνεται απίστευτη όταν περιβάλλεται από παρτέρια, γκαζόν και δέντρα. Η φρέσκια και καθαρή εμφάνιση των λευκών κτιρίων δημιουργεί μια μεγάλη εορταστική εμπειρία για ολόκληρη τη διακόσμηση της αυλής..

Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας

Για την αντιμετώπιση της πέργκολας, μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό υφών και αποχρώσεων. Εάν το θόλο κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας πολλά υλικά ταυτόχρονα, για παράδειγμα, από πέτρα και ξύλο ή μέταλλο και ξύλο, τότε είναι λογικό να σταθούμε σε διαφορετικά χρώματα για ένα συγκεκριμένο υλικό. Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές τοπίου προτιμούν να χρησιμοποιούν όχι περισσότερα από δύο χρώματα. Για παράδειγμα, οι λευκές στήλες μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε απόχρωση ξύλου με τη μορφή δοκών και σχισμών. Οι βαθιές μεταλλικές αποχρώσεις είναι σε τέλεια αρμονία με τις φωτεινές ξυλώδεις νότες.

Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας

Οι κορεσμένες παραλλαγές του αντίθετου γκρι, μαύρου, σκούρου καφέ είναι σε θέση να διακρίνουν το κτίριο από το γενικό ήρεμο φωτοστέφανο. Ο σχεδιασμός φαίνεται ιδιαίτερα κομψός δίπλα σε έπιπλα κήπου στον ίδιο σκούρο σχεδιασμό.

Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας Χρώμα πέργκολας

Πού πρέπει να τοποθετηθεί η πέργκολα?

Η τοποθεσία για την κατασκευή εξαρτάται, πρώτα απ ‘όλα, από το σκοπό της. Επομένως, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τι ρόλο θα παίξει η πέργκολα – θα είναι μια προσθήκη για διακοσμητικά στοιχεία ή θα είναι ένα στήριγμα για τα φυτά ή θα δημιουργήσει ακόμα μια σκιά σαν κιόσκι ή ένα θόλο.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές τοποθεσίας είναι ένα ανεξάρτητο κτίριο πάνω από την τραπεζαρία και τον χώρο χαλάρωσης. Μετά από όλα, έχοντας το δικό σας σπίτι, θα ήταν μεγάλη απώλεια να μην έχετε έναν ιδιαίτερο χώρο για φαγητό σε εξωτερικούς χώρους. Φυσικά, ένα τέτοιο κτίριο δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τον χώρο τραπεζαρίας από τη βροχή, αλλά είναι αρκετά ικανό να το προστατεύσει από τον ήλιο του καλοκαιριού..

Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε

Είναι αρκετά δημοφιλές να εγκαταστήσετε μια πέργκολα ως επεκτάσεις κτιρίων. Συχνά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα μεγάλο γείσο, το οποίο σας επιτρέπει να σχηματίσετε μια περιοχή για φαγητό ακριβώς δίπλα στην κατοικία. Αυτή είναι μια αρκετά βολική και πρακτική λύση και, παρεμπιπτόντως, είναι ιδανική για ιδιοκτήτες σπιτιού με μικρή έκταση γης..

Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ θα είναι τιμή για κάθε ιδιοκτήτη ιδιωτικής κατοικίας. Η διαδικασία προετοιμασίας φαγητού στον καθαρό αέρα μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη, αν όχι περισσότερο, από την πραγματική λήψη του. Μια πέργκολα μπορεί όχι μόνο να σκοτεινιάσει ένα μέρος για μπάρμπεκιου ή σόμπα, αλλά ταυτόχρονα να αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό συστατικό του σχεδιασμού τοπίου..

Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε

Θέση για ξεκούραση κοντά στην πισίνα απαιτεί επίσης εξασθένιση. Ακόμα και ένα μικρό θόλο μπορεί να φιλοξενήσει πολλές ξαπλώστρες, ξαπλώστρες και ακόμη και έναν μικρό καναπέ. Θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε δίπλα στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να φοβάστε εγκαύματα και ηλιοφάνεια. Επιπλέον, η πέργκολα θα παρέχει ανεμπόδιστο αερισμό, κάτι που ένα τυπικό κιόσκι δεν είναι ικανό..

Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός εξοχικού σπιτιού, το οποίο είναι συμβατικά χωρισμένο σε πολλά λειτουργικές περιοχές, τότε η πέργκολα θα είναι μια καλή επιλογή για τη δημιουργία ενός διακοσμητικού περάσματος μεταξύ τους. Ο σχεδιασμός θα δημιουργήσει επίσης σκιά για τα φυτά που το χρειάζονται, παιδική χαρά, οριζόντιες μπάρες και κούνιες. Παρόμοια κόλπα ισχύουν για την οργάνωση μιας μικρής αυλής σε ένα αστικό ιδιωτικό νοικοκυριό..

Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε

Μεταξύ άλλων, ένα θόλο μπορεί να είναι ένα στοιχείο μπαλκόνι ιδιωτικό σπίτι. Εάν η χαγιάτι βρίσκεται στη νότια ή ανατολική πλευρά, τότε κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ακτίνες του ήλιου θα σπάσουν και θα θερμάνουν το χώρο όχι μόνο στο έδαφος του μπαλκονιού, αλλά και στα δωμάτια, γεγονός που απαιτεί το σχηματισμό συσκότισης. Θα παρέχεται από έναν ανθεκτικό, αλλά ελαφρύ και διακριτικό σχεδιασμό. Η εμφάνιση θα πρέπει να ταιριάζει οργανικά στη συνολική ιδέα του στιλιστικού και χρωματικού συνδυασμού όλων των παρακείμενων αντικειμένων.

Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε Πέργκολα - Πού να τοποθετήσετε

Βίντεο: DIY πέργκολα

Previous Post
שילוב הצבעים בפנים הסלון: 80 רעיונות
Next Post
Grønn farge i interiøret (90 bilder)
Adblock
detector