DIY μονοπάτια κήπου: 50 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY μονοπάτια κήπου: 50 ιδέες φωτογραφιών

DIY μονοπάτια κήπου: 50 ιδέες φωτογραφιών

Τα μονοπάτια του κήπου λύνουν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα – διευκολύνουν το περπάτημα και τη μεταφορά μηχανοποιημένου εξοπλισμού, χωρίζουν το χώρο σε ζώνες και τον διακοσμούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να τα στρώσετε μόνοι σας, απλά πρέπει να επιλέξετε το απαραίτητο υλικό. Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τους κύριους τρόπους δημιουργίας εκλεπτυσμένων μονοπατιών για μια ιδιωτική αυλή!

1. Πλάκες από σκυρόδεμα

Το ισχυρό, ανθεκτικό σκυρόδεμα είναι ένας μεγάλος πόρος για μονοπάτια στον κήπο. Η συγκεκριμένη έκδοση καθαρίζεται εύκολα, είναι οικονομική, ανθεκτική σε ακραίες θερμοκρασίες και ανθεκτική. Στην τελική μορφή, οι πλάκες φαίνονται αρκετά καλές, επιπλέον, μπορούν να κατασκευαστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος και διαμόρφωση. Είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε τη σκιά της επικάλυψης προσθέτοντας την απαιτούμενη ποσότητα χρωστικών. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας τέτοια μονοπάτια..

Αρχικά, σημειώστε τα όρια και σκάψτε το κρεβάτι σε βάθος 10 εκατοστών. Καλύψτε το με ένα στρώμα άμμου 5 εκατοστών, χτυπήστε και περιχύστε με νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξύλινα πλαίσια στο κρεβάτι με απόσταση μεταξύ τους 7 εκ. Το πλάτος των πλαισίων πρέπει να είναι σε άμεση αναλογία με το πλάτος της ίδιας της διαδρομής. Γεμίστε τα πλαίσια με σκυρόδεμα..

Μετά από 3 ημέρες, οι πλάκες από σκυρόδεμα θα σκληρύνουν. Τώρα το θέμα παραμένει μικρό – φυτέψτε γρασίδι ανάμεσα στα αεροπλάνα ή γεμίστε τα κενά με βότσαλα.

Οι επιφάνειες φαίνονται όμορφες και κατάλληλες σε χώρους διακοσμημένους σε μοντέρνο, σκανδιναβικό στιλ. Μια αυστηρή και κάπως κρύα εικόνα συνδυάζεται με γυαλί, πλαστικό, πέτρα, μέταλλο.

DIY μονοπάτια κήπου - πλάκες από σκυρόδεμα DIY μονοπάτια κήπου - πλάκες από σκυρόδεμα DIY μονοπάτια κήπου - πλάκες από σκυρόδεμα DIY μονοπάτια κήπου - πλάκες από σκυρόδεμα

2. Πίνακες

Το ξύλο είναι ιδανικό για τον εξωραϊσμό σε οποιαδήποτε μορφή. Το ξύλο είναι ένα ζεστό φυσικό υλικό που δεν υπερθερμαίνεται σε ζεστό καιρό, και ως εκ τούτου είναι ευχάριστο να περπατάς πάνω του ακόμη και χωρίς παπούτσια. Έτσι, αν είστε λάτρεις των φυσικών πρώτων υλών, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ξύλο για να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι στον κήπο..

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ανάγλυφο. Τα σημεία άρδευσης, οι βαθιές κοιλότητες όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρό δεν είναι ό, τι καλύτερο για την ξυλεία. Από τεχνολογική άποψη, θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω από τη γραμμή του εδάφους για να διατηρούνται στεγνά και καθαρά. Φτιάξτε ένα είδος μαξιλαριού τοποθετώντας το πλαίσιο στην τάφρο, στο οποίο στη συνέχεια στερεώνετε τις σανίδες με βίδες.

Για να συνδυαστεί αρμονικά το πεζοδρόμιο με το συνολικό τοπίο, οι διαστάσεις του πρέπει να είναι ανάλογες με την τοποθεσία. Για παράδειγμα, μια μικρή περιοχή στον κήπο δεν απαιτεί μεγάλες γραμμές, περιοριστείτε στα 50 εκατοστά για ένα άτομο. Οι κεντρικές δίοδοι, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ευρύχωρες διαδρομές με μέτρο ένα ή περισσότερο..

DIY μονοπάτια κήπου - Πίνακες DIY μονοπάτια κήπου - Πίνακες DIY μονοπάτια κήπου - Πίνακες

3. Ξύλινα τσοκ

Τα μονοπάτια κήπου από κοψίματα ξύλου φαίνονται επίσης μη τετριμμένα. Τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα έχουν φυσική εμφάνιση, χαμηλή τιμή, δεν σχηματίζουν λακκούβες, επισκευάζονται και με την πάροδο του χρόνου, τα μη χρησιμοποιούμενα κούτσουρα μπορούν να θρυμματιστούν και να συμπεριληφθούν στο λίπασμα. Αλλά το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι ένα μοναδικό μονοπάτι μπορεί να χτιστεί γρήγορα και εύκολα με τα χέρια σας..

Αρχικά, σημειώστε τη διαδρομή και σημειώστε την με πασσάλους και σχοινιά τεντωμένα μεταξύ τους. Σκάψτε ένα χαντάκι, το οποίο πρέπει να είναι 70-80 mm υψηλότερο από το ύψος των πρέμνων. Τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια προσθέστε χαλίκι ή θρυμματισμένη πέτρα στο μισό συνολικό ύψος και σφίξτε το καλά. Γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με άμμο και περιχύστε τον για να σφραγιστεί..

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι ίδιες οι περικοπές. Τοποθετήστε τα κούτσουρα όπως θέλετε, μεγάλα και μικρά κούτσουρα μπορούν να εναλλάσσονται, τοποθετήστε τα κοντά ή μακριά το ένα από το άλλο. Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι να τα ασφαλίσετε με υψηλή ποιότητα και να τα ισοπεδώσετε με επίπεδο κτιρίου..

Τέλος, γεμίστε το διάστημα μεταξύ των δίσκων με χώμα με σπόρους χόρτου, άμμο ή χαλίκι. Περιποιηθείτε τα ίδια τα ξύλινα μέρη με αντισηπτικό, καλύψτε με χρώμα ή λινέλαιο.

DIY μονοπάτια κήπου - Ξύλινα τσοκ DIY μονοπάτια κήπου - Ξύλινα τσοκ DIY μονοπάτια κήπου - Ξύλινα τσοκ DIY μονοπάτια κήπου - Ξύλινα τσοκ

4. Σγουρά σχήματα

Η χρήση σγουρών σχημάτων είναι ένας απλός και φθηνός τρόπος για να οργανώσετε ένα μονοπάτι στον κήπο. Για έναν πλήρη κύκλο ανεξάρτητης κατασκευής, αρκεί μόνο μία συσκευή. Φυσικά, οι πλάκες δεν είναι τόσο ισχυρές όσο τα εργοστασιακά προϊόντα που κατασκευάζονται με τεχνολογία δόνησης, αλλά για μονοπάτια τοπίου με το χαμηλό φορτίο τους, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή..

Το πλαίσιο μπορεί να αγοραστεί σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, σε έναν πόρο Internet ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας από αφρό ή μοριοσανίδες. Ο πολτός σκυροδέματος πρέπει να είναι σχετικά συνηθισμένος. Τοποθετήστε το πλαίσιο στο έδαφος, γεμίστε το με σκυρόδεμα, απλώστε το με μια σπάτουλα και περιμένετε 10-15 λεπτά για να σκληρύνει το υγρό. Αφαιρέστε το καλούπι με μια απαλή δόνηση. Επαναλάβετε τον κύκλο σε ολόκληρη την προβλεπόμενη περιοχή. Στο τέλος, καλύψτε τα τεμάχια με άμμο, πασπαλίστε με νερό και σκουπίστε με ένα σκληρό πινέλο.

DIY μονοπάτια κήπου - Σγουρά σχήματα DIY μονοπάτια κήπου - Σγουρά σχήματα DIY μονοπάτια κήπου - Σγουρά σχήματα

5. Φυσική πέτρα

Για πολλούς σχεδιαστές, αυτό το υλικό φαίνεται να είναι ένα από τα καλύτερα όσον αφορά τα πρακτικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του. Πράγματι, στο περιβάλλον του, θάμνοι, δέντρα, λουλούδια και γκαζόν φαίνονται πολύ φυσικά. Για τους καταναλωτές, η σκοπιμότητα χρήσης αυτού του προϊόντος μπορεί να είναι αμφίβολη, εκτός από τις σημαντικές τιμές και τις δυσκολίες επεξεργασίας..

Η πέτρα είναι όμορφη στη φυσικότητά της, οπότε είναι καλύτερο να την αφήσετε στην αρχική της μορφή, διαφορετικά κινδυνεύετε να πάρετε ένα τεχνητό μη εντυπωσιακό αποτέλεσμα αντί για μια ευγενή εικόνα. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πλάκες από βασάλτη, γρανίτη, μάρμαρο και ασβεστόλιθο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή..

Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι τοιχοποιίας – με ή χωρίς προσθήκη τσιμέντου. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να αποφασίσετε πριν ξεκινήσετε την εργασία. Κατά την εγκατάσταση της επένδυσης, βεβαιωθείτε ότι ο καμβάς βρίσκεται μερικά εκατοστά πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό, έτσι ώστε να μην συσσωρευτεί υγρό στην τελική τροχιά..

DIY μονοπάτια κήπου - Φυσική πέτρα DIY μονοπάτια κήπου - Φυσική πέτρα DIY μονοπάτια κήπου - Φυσική πέτρα DIY μονοπάτια κήπου - Φυσική πέτρα

6. Κλίνκερ πλακοστρώσεις

Τα λιθόστρωτα πεζοδρόμια είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, στις μηχανικές καταπονήσεις και στη φθορά. Η ελκυστική εμφάνιση και η ευχάριστη χρωματική παλέτα μαζί με τις χαμηλές τιμές καθιστούν αυτό το υλικό αρκετά ανταγωνιστικό στην κατασκευαστική αγορά. Τα προϊόντα είναι εύκολα στην εγκατάσταση και τη χρήση, δεν καταστρέφονται από οξέα, άλατα και έλαια και η σκιά παραμένει η ίδια για πολλά χρόνια.

Μεταξύ των κύριων ομάδων αποχρώσεων, διακρίνονται τα ακόλουθα: τούβλο, κίτρινο, σκούρο και ανοιχτό – επιλέξτε το χρώμα που θέλετε για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα κτίρια. Η υφή του προϊόντος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Προτιμήστε ένα λείο, τραχύ ή διακοσμητικό με λαμπερές λεπτομέρειες. Αλλά προσέξτε, ακόμη και η υφή πρέπει να επικαλύπτεται με την πρόσοψη..

Μπορείτε να χτίσετε ένα μονοπάτι κήπου από πλακόστρωτα χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Αφαιρέστε το ανώτερο στρώμα του εδάφους 30-50 εκ. Μια αμμώδης βάση είναι αρκετή για μονοπάτια πεζοπορίας. Γεμίζει κατά 10-20 cm, γεμίζει με νερό και συμπιέζεται. Στη συνέχεια, κάντε μια μικρή εσοχή και τοποθετήστε το κράσπεδο 2-4 mm κάτω από το πλακόστρωτο. Επιλέξτε μια μέθοδο τοποθέτησης και προχωρήστε στην ίδια τη διαδικασία τοποθέτησης, αφήνοντας μικρά κενά 3-5 mm. Στο τέλος, γεμίστε τα κενά με άμμο, απλώστε το με ένα πινέλο, χτυπήστε με μια δονούμενη πλάκα και πλύνετε το αεροπλάνο με νερό.

DIY μονοπάτια κήπου - πλακόστρωτα κλίνκερ DIY μονοπάτια κήπου - Κλίνκερ πλακόστρωτα DIY μονοπάτια κήπου - πλακόστρωτα κλίνκερ DIY μονοπάτια κήπου - Κλίνκερ πλακόστρωτα

7. Γεμισμένη διαδρομή

Οι επαγγελματίες του τοπίου χρησιμοποιούν εδώ και καιρό βότσαλα, χαλίκια και μπάζα στη δουλειά τους. Οικόπεδα στην εταιρεία αυτών των λίθων φαίνονται όμορφα και χαλαρά. Ταυτόχρονα, τα μονοπάτια αντιδρούν ήρεμα σε εφικτά φορτία με τη μορφή καροτσιών και περπατήματος. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στις μαζικές παραλλαγές εάν το σπίτι σας είναι διακοσμημένο σε ρουστίκ ή μεσογειακό στιλ. Ο εξοχικός κήπος θα συμπληρώσει οργανικά τα μονοπάτια από τα συντρίμμια των βράχων, τοποθετημένα σε έναν συνεχή καμβά, χωρίς υπερβολική γυαλάδα. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να είστε λίγο εκλεπτυσμένοι και να σχεδιάσετε ένα μοτίβο μωσαϊκού με βότσαλα. Επιπλέον, μια αλπική τσουλήθρα, όμορφα παρτέρια ή ένα μικρό υδάτινο μέρος ταιριάζουν καλά με αυτό το στοιχείο σχεδιασμού..

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να φτιάξετε ένα μονοπάτι με βότσαλα με τα χέρια σας. Προσδιορίστε τα περιγράμματα με ένα σχοινί, έχοντας υπόψη ότι το πλάτος τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 εκ. Αφαιρέστε ένα στρώμα χώματος 15-20 εκ., Γεμίστε άμμο και στη συνέχεια χαλίκι. Γεμίστε την τάφρο δύο τρίτα. Τοποθετήστε ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες και γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με τσιμέντο, ελέγχοντας τον οριζόντιο προσανατολισμό με το επίπεδο. Τοποθετήστε τα βότσαλα σε υγρό διάλυμα. Για να τοποθετήσετε πέτρες χωρίς στολίδια, τοποθετήστε τις κάθετα ή οριζόντια κοντά το ένα στο άλλο, πιέζοντάς τα στο τσιμέντο. Εάν θέλετε να οργανώσετε μια διαδρομή με ένα μοτίβο, δημιουργήστε ένα σκίτσο και ξεκινήστε να το περιγράφετε από το κέντρο. Για να αποκτήσετε ένα επίπεδο επίπεδο, χρησιμοποιήστε μια σανίδα και ένα σφυρί, αγγίζοντας κάθε περιοχή, ελέγξτε το αποτέλεσμα με ένα επίπεδο. Αφού καλύψετε το έργο με πλαστικό, αφήστε το για μια ημέρα και, στη συνέχεια, γεμίστε τη διαδρομή με υγρό τσιμέντο και αφαιρέστε την περίσσεια με ένα πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κομμάτι για τον προορισμό του μετά από 15 ημέρες.

DIY μονοπάτια κήπου - Μαζική διαδρομή DIY μονοπάτια κήπου - Μαζική διαδρομή DIY μονοπάτια κήπου - Μαζική διαδρομή

8. Καταστρώματα κήπων

Το κατάστρωμα κήπου είναι μια σχετικά νέα επίστρωση για τον εξωραϊσμό. Κατά κανόνα, είναι μια συμπαγής ή αρθρωτή πλατφόρμα κατασκευασμένη από ξύλο ή WPC. Έχει ήδη καθιερωθεί ως αισθητικός, βολικός και ασφαλής πόρος. Όταν επιλέγετε δάπεδα από φυσικό ξύλο, προτιμήστε τα είδη βελανιδιάς, καθώς είναι λιγότερο επιρρεπή σε φθορά και φθορά, για παράδειγμα, κωνοφόρα..

Η λακωνική διαμόρφωση είναι ίσως το κύριο πλεονέκτημα του υλικού. Εάν έχετε μια σταθερή βάση με αποστράγγιση, μπορείτε να βάλετε τον καμβά απευθείας στο έδαφος. Αλλά αν η επιφάνεια έχει καμπύλες και σκοπεύετε να βελτιώσετε έναν μεγάλο χώρο, είναι λογικό να προετοιμάσετε μια βάση όπως ένα μαξιλάρι άμμου ή άμμου και χαλικιού..

DIY μονοπάτια κήπου - Καταστρώματα κήπων DIY μονοπάτια κήπου - Καταστρώματα κήπων DIY μονοπάτια κήπου - Καταστρώματα κήπων

Master class: DIY μονοπάτι κήπου

Previous Post
Cineraria (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips
Adblock
detector