15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Balzamin (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Balzamin (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Το βάλσαμο, είναι ευαίσθητο, ήρθε σε εμάς από τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Στο φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσεται στην Αφρική και την Ασία, αλλά το νησί της Ζανζιβάρης είναι το πιο διάσημο για αυτό. Είχε το παρατσούκλι “Vanka wet”. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εμφανίζονται κηλίδες από παχύ ζαχαρούχο υγρό στις άκρες των φύλλων. Είναι “ευαίσθητο” – λόγω της ιδιότητας των ώριμων μπουλονιών του να πετάει σπόρους ακόμη και αν αγγίξει κατά λάθος. Το βάλσαμο αναπτύσσεται ενεργά σε διαμερίσματα, χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων των σπιτιών, όταν διαμορφώνει βεράντες και μπαλκόνια, όταν συντάσσει εορταστικές ανθοδέσμες.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το βάλσαμο είναι ένα ποώδες πολυετές, λιγότερο συχνά ετήσιο φυτό. Οι βλαστοί του είναι ίσιοι, όρθιοι και χυμώδεις, τα φύλλα φωτεινά, σαρκώδη, οδοντωτά, ωοειδή ή λογχοειδή, μπορούν να χυθούν σε μπρούτζο. Τα λεπτά λουλούδια κρύβονται σε φυλλοβόλους μασχάλες και μπορεί να έχουν απολύτως οποιαδήποτε απόχρωση, από ροζ έως μπλε ή κίτρινο. Σε συνδυασμό με την απλή φροντίδα και την ευκολία αναπαραγωγής, αυτό έκανε το βάλσαμο εκπληκτικά δημοφιλές στους καλλιεργητές λουλουδιών σε όλο τον κόσμο..

Το βάλσαμο μεταφέρθηκε στην Ευρώπη στα τέλη του 16ου αιώνα και γρήγορα κέρδισε τη θέση του στις καρδιές των κηπουρών. Η περίοδος της έντονης ανθοφορίας διαρκεί από την άνοιξη έως το τέλος του φθινοπώρου. Εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το βάλσαμο μπορεί να ανθίσει ακόμη και για έναν ολόκληρο χρόνο..

Το πολύχρωμο και πολύχρωμο βάλσαμο εναρμονίζεται καλά με διάφορα ετήσια του κήπου.

Βάλσαμο - Γενικά χαρακτηριστικά Βάλσαμο - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι βάλσαμου

Στη φύση, υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες και υποείδη του γένους Balsaminovs. Αυτές δεν είναι μόνο ποώδεις ποικιλίες, αλλά και θάμνοι. Σε διαμερίσματα στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, χρησιμοποιούνται διάφορες συγκεκριμένες ποικιλίες και προσεκτικά εκτρεφόμενα υβρίδια αναπαραγωγής. Είναι πιο φωτεινά, πιο όμορφα, πιο συμπαγή, ανθίζουν περισσότερο και πιο έντονα..

Βάλσαμο του Γουόλερ

Ένας από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς τύπους. Είναι χαμηλό, έως 20 εκατοστά και το πολύ έως 50 εκατοστά, θαμνώδες, σφαιρικό σχήμα. Φωτεινά φύλλα – ένα ευρύ οβάλ. Μπορούν να είναι όχι μόνο πράσινα, αλλά και κοκκινωπά ή καφέ. Τα μεμονωμένα λουλούδια είναι φωτεινά αλλά μικρά. Σε ορισμένες ποικιλίες, συλλέγονται σε μικρές, ασύμμετρες ταξιανθίες με ψηλούς μίσχους. Βάσει του Waller προκύπτουν οι κύριοι τύποι υβριδίων, τα οποία είναι πλέον κοινά στον πολιτισμό και τη γεωργία..

Βάλσαμο του Γουόλερ

Βάλσαμο κήπου

Ένα ετήσιο, όρθιο, μεσαίου μεγέθους βάλσαμο μεγαλώνει έως 70 εκ. Οι λείοι μίσχοι του διακλαδίζονται ενεργά, αλλά σπάνε εύκολα στο επίπεδο των κόμβων. Φαίνεται ενδιαφέρον, λόγω του ακανόνιστου σχήματος του, μεγάλα μυτερά φύλλα. Τα λουλούδια είναι επίσης μεγάλα σε ποικιλίες κήπου. Μπορούν να είναι κανονικά και σκούρα και το εύρος των αποχρώσεων κυμαίνεται από λευκό έως μοβ..

Βάλσαμο κήπου

Βάλσαμο Μπάλφουρ

Αυτό το είδος εκτιμάται ιδιαίτερα για τις διακοσμητικές του ιδιότητες. Ανθίζει έντονα και άφθονα. Ταυτόχρονα, μικρά αλλά φωτεινά λουλούδια καλύπτουν ολόκληρο τον θάμνο. Το Balsam Balfura είναι ένα διακοσμητικό είδος κήπου που καρποφορεί ενεργά και πολλαπλασιάζεται εύκολα.

Βάλσαμο Μπάλφουρ

Κοινό βάλσαμο

Είναι το πιο κοινό βάλσαμο στη φύση και αναπτύσσεται κοντά σε σκιερά ρυάκια και πηγές στα δάση. Το ψηλό, όρθιο ετήσιο διακρίνεται από το ασυνήθιστο σχήμα ενός φωτεινού κίτρινου λουλουδιού: είναι ασύμμετρο και κρεμαστό. Το κοινό touch-me-not σχηματίζει συνεχή πυκνά. Στη λαϊκή ιατρική, χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες συστατικό..

Κοινό βάλσαμο

Σέρνεται βαλσαμόχορτο

Μια ενδιαφέρουσα ποώδης ποικιλία προήλθε από την υγρή Σρι Λάνκα. Έχει δύο ξεχωριστά χαρακτηριστικά: μια κοκκινωπή απόχρωση και μακριούς βλαστούς που εξαπλώνονται και γεμίζουν γρήγορα το χώρο. Τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς κάνουν επίσης εντύπωση. Τα μοναχικά λουλούδια είναι μικρά, φωτεινά ηλιόλουστα χρώματα. Το ερπυστικό βάλσαμο είναι υπέροχο σε σπίτια και διαμερίσματα.

Σέρνεται βαλσαμόχορτο

Βάλσαμο με μικρά άνθη

Το μικρό άνθος διαφέρει από το συνηθισμένο βάλσαμο σε μέγεθος. Είναι μικροκαμωμένο και φωτεινό. Όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης και αναπαραγωγής, είναι περισσότερο επιθετικό ζιζάνιο παρά διακοσμητικό δενδρύλλιο. Εκτός από τα συνηθισμένα λουλούδια, έχει επίσης μικρά κλιστογαμικά, πολύ λιγότερο απαιτητικά σε εξωτερικές συνθήκες..

Βάλσαμο με μικρά άνθη

Βαλσαμόχορτο

Βαλσαμόχορτο ενός έτους ύψους δύο μέτρων με διακλαδισμένους κόμπους. Τα μεγάλα φύλλα μεγαλώνουν έως 15 εκατοστά και συλλέγονται σε πολλές υποδοχές. Το όνομα του είδους προέρχεται από το σχήμα τους: στη βάση υπάρχουν δύο αισθητοί αδένες. Οι ταξιανθίες ομπρέλας συλλέγονται από μεγάλα απλά λουλούδια. Αυτή είναι μια ποικιλία κήπου που ανθίζει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και ευχαριστεί μέχρι να γίνει αισθητός ο παγετός..

Βαλσαμόχορτο

Βάλσαμο Νέα Γουινέα

Αυτή είναι μια ευρεία κατηγορία υβριδίων με βάση το βάλσαμο του Hawker. Βασικά, αυτά είναι ψηλά θαμνώδη πολυετή φυτά, αλλά υπάρχουν και μικροσκοπικές ποικιλίες. Ένα τέτοιο βάλσαμο εξαιρέθηκε ειδικά ως διακοσμητικό. Τα πολύχρωμα λουλούδια χαίρονται σχεδόν όλο το χρόνο, ενώ είναι μεγαλύτερα από τα παραδοσιακά είδη. Τα φύλλα είναι πολύχρωμα, σαρκώδη και πολύ διακοσμητικά. Τα υβρίδια της Νέας Γουινέας ταιριάζουν απόλυτα σε βεράντες και διακοσμούν ήρεμους, ηλιόλουστους κήπους.

Βάλσαμο Νέα Γουινέα

Φροντίδα βάλσαμου

Το σπιτικό βάλσαμο είναι πραγματικά ευέλικτο και απαράδεκτο. Λατρεύει τον ήλιο και το φως, αλλά όχι την υπερθέρμανση. Μη διστάσετε να το αφήσετε στο περβάζι, αλλά μην ξεχνάτε την προστασία από το άμεσο ηλιακό φως κατά την κορύφωση της καυτής περιόδου. Ιδανικό μέρος στον κήπο – ελαφριά μερική σκιά κάτω από τα δέντρα.

Ένα πολυετές φυτό ανέχεται το χειμώνα, αλλά πρέπει να το φροντίσετε σωστά: διατηρήστε τη θερμοκρασία πάνω από +15 και μειώστε το πότισμα. Η βέλτιστη θερινή θερμοκρασία είναι + 20 … + 22C. Το ελάχιστο όριο για ζωτική δραστηριότητα είναι + 13C. Το καλοκαίρι, πάρτε τις εσωτερικές σας γλάστρες στον καθαρό αέρα για να αναπνεύσετε. Μπορούν ακόμη και να μεταφυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να τελειώσει η σεζόν..

Το ιδανικό χώμα είναι μέτρια χαλαρό και ελαφρύ. Σε μαλακά εδάφη, το λουλούδι δεν μπορεί να ριζώσει σταθερά. Τα γεύματα είναι μέτρια. Η περίσσεια σίτισης οδηγεί στο γεγονός ότι τα φύλλα αρχίζουν να αναπτύσσονται εντατικά σε βάρος της ανθοφορίας. Από πρόσθετα που χρησιμοποιούνται χλοοτάπητα, λίπασμα, χούμο, διογκωμένος πηλός ή περλίτης.

Σε ζεστό καιρό, υγράνετε συνεχώς το έδαφος. Σε θερμοκρασία + 20 °, ψεκάστε βάλσαμο μερικές φορές την ημέρα, αλλά μην ποτίζετε τα ίδια τα λουλούδια. Για να μην σαπίσει η ρίζα, αδειάστε αμέσως περίσσεια νερού από το τηγάνι.

Το νερό για άρδευση είναι ιδανικά τοποθετημένο και πάντα μαλακό. Πολύ σκληρό οδηγεί σε αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους. Μια πλάκα εμφανίζεται στην κορυφή και το φυτό είναι άρρωστο.

Χαλαρώστε περιοδικά το χώμα για να διασφαλίσετε ότι είναι διαθέσιμο οξυγόνο. Τα πολύπλοκα λιπάσματα εφαρμόζονται από την άνοιξη περίπου 2 φορές το μήνα. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, προσθέστε φώσφορο και κάλιο. Ολοκληρώστε την εισαγωγή συμπληρωμάτων στα τέλη Αυγούστου. Μετά τη μεταφύτευση, η πρώτη σίτιση – τουλάχιστον 3 εβδομάδες αργότερα.

Την άνοιξη, φροντίστε να κόψετε το κατάφυτο βάλσαμο κατά το ήμισυ. Οι κορυφές των μακριών, υγιών βλαστών μπορούν να τσιμπηθούν για να αναπτυχθούν νέοι. Αδύναμα, επώδυνα και ακατάλληλα αναπτυσσόμενα κλαδιά αφαιρούνται περιοδικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Φροντίδα βάλσαμου Φροντίδα βάλσαμου Φροντίδα βάλσαμου Φροντίδα βάλσαμου

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Είναι καλύτερα να αγοράσετε έτοιμα υγιή σπορόφυτα σε γλάστρες αμέσως. Στο σπίτι, το βάλσαμο σχεδόν δεν καλλιεργείται από σπόρους. Αυτό είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και για ορισμένες ποικιλίες είναι επίσης προβληματικό να διατηρηθούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κατά την αγορά, μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε λουλούδια με μπουμπούκια, έχοντας έτσι προκαθορίσει τη σκιά της ανθοφορίας.

Το φυτό πρέπει να φυτεύεται τακτικά λόγω της εντατικής ανάπτυξης του. Ένα σφιχτό δοχείο είναι μια κοινή αιτία πτώσης των φύλλων και σε ένα ευρύχωρο και μεγάλο δοχείο, όλοι οι πόροι πηγαίνουν στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, γι ‘αυτό το τμήμα του εδάφους σχεδόν δεν μεγαλώνει και δεν ανθίζει.

Για τον πολλαπλασιασμό, χρησιμοποιείται η μέθοδος των μοσχευμάτων. Κόψτε τους υγιείς βλαστούς νωρίς το φθινόπωρο, στη συνέχεια βυθίστε τους αμέσως σε ένα υγρό υπόστρωμα ή απλά σε νερό μέχρι να ριζώσουν. Μετά από αυτό – μια επιλογή. Η περαιτέρω διαδικασία είναι απλή: το χειμώνα – κρατήστε ζεστό και την άνοιξη – φυτέψτε σε μόνιμο μέρος.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ξεκινήσετε τη φύτευση σπόρων, πρέπει να τους σπείρετε στις αρχές της άνοιξης. Δημιουργείται εφέ θερμοκηπίου για κουτιά. Μετά την εποχή, τα σπορόφυτα μπορούν να ξαναφυτευτούν. Για να ανθίσει το βάλσαμο μέχρι τον Μάιο, τα σπορόφυτα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τα μέσα του χειμώνα..

Το βάλσαμο μεταφυτεύεται την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Είναι επιθυμητό να ήταν στριμωγμένος σε μια νέα κατσαρόλα – τότε ανθίζει πιο έντονα. Κατά την αναφύτευση, κλαδέψτε επίσης για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων βλαστών. Τα νεαρά φυτά μεταμοσχεύονται και φορτώνονται ετησίως. Για παιδιά τριών ετών και άνω, αρκεί να τα ενημερώνετε περιοδικά ριζοβολώντας τα κορυφαία μοσχεύματα.

Βάλσαμο - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή Βάλσαμο - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Τα κύρια προβλήματα είναι οι αφίδες, οι λευκές μύγες και τα ακάρεα αράχνης. Αυτή είναι μια κοινή ατυχία τόσο του βαλσαμού κήπου όσο και του σπιτιού. Θυμηθείτε επίσης ότι με λάθος θερμοκρασία και υγρασία, αναπτύσσονται κάθε είδους μυκητιασικές λοιμώξεις..

Εάν τα φύλλα ενός ευαίσθητου ραβδιού πέσουν, πιθανότατα το λουλούδι στερείται ζεστασιάς και συστηματικής φροντίδας. Εάν το φυτό μαραίνεται, δώστε προσοχή στη συχνότητα του ποτίσματος. Η κακή ανθοφορία υποδηλώνει ακατάλληλη λίπανση ή συνθήκες εδάφους. Λόγω της έλλειψης φωτός, το βάλσαμο σχεδόν δεν ανθίζει, αλλά τεντώνεται έντονα.

Το βάλσαμο φοβάται τα ρεύματα. Επίσης δεν ανέχεται όξινο χώμα. Εξαιτίας αυτού, αναπτύσσεται βακτηρίωση. Εάν εμφανιστούν μαύρες κηλίδες, επεξεργαστείτε το έδαφος με αντιβιοτικά..

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του touchy είναι επίσης ότι οι ποικιλίες με σκούρα λουλούδια είναι πιο επίμονες και ανεπιτήδευτες από ό, τι με τις ελαφριές..

Βάλσαμο - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Βάλσαμο - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Balzamin – φωτογραφία

Δεν έχετε αποφασίσει πού να φυτέψετε το βάλσαμο έτσι ώστε να μεγαλώσει υγιές και να ευχαριστηθεί με την ομορφιά; Ειδικά για εσάς, έχουμε συγκεντρώσει μια επιλογή φωτογραφιών με ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες για έμπνευση..

Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία Balzamin - φωτογραφία

Previous Post
Μπεζ κρεβατοκάμαρα: 75 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
To-nivå tak i gipsplater (70 bilder)