Παιώνιες δέντρων (60 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Παιώνιες δέντρων (60 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Παιώνιες δέντρων (60 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Οι πλούσιοι θάμνοι των παιώνιων δέντρων είναι απίστευτα όμορφοι και αρωματικοί. Επιπλέον, δεν είναι απαιτητικοί στη φροντίδα, δεν είναι ευαίσθητοι σε συχνές ασθένειες και διακρίνονται από χρόνια ζωής. Ως εκ τούτου, πολλοί κηπουροί ονειρεύονται να πάρουν αυτό το όμορφο λουλούδι στον ιστότοπό τους..

Περιγραφή και τύποι

Η παιώνια παιώνια είναι ένας από τους τύπους βλάστησης στην οικογένεια της Παιώνιας. Πολλοί βοτανολόγοι συμφωνούν ότι εννοεί μια ολόκληρη ομάδα θάμνων. Όπως και να έχει, τα γενικά χαρακτηριστικά αυτού του όμορφου εκπροσώπου της χλωρίδας δεν είναι αμφιλεγόμενα..

Έτσι, οι παιώνιες των δέντρων είναι ένας θάμνος που φτάνει σε ύψος 150-200 cm με ανοιχτό καφέ στελέχη και μεγάλα λουλούδια σε κόκκινο, λευκό, κίτρινο ή ροζ. Τα πέταλα είναι μεγάλα και κυματοειδή και οι μεγάλοι στήμονες ξεχωρίζουν στο φόντο τους. Οι ταξιανθίες μπορούν να είναι διπλής ή ημι διπλής υφής. Η ανθοφορία διαρκεί δύο εβδομάδες, αλλά αν ο καιρός δεν είναι πολύ ζεστός, η περίοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Μετά το τέλος της ανθοφορίας, ο θάμνος παραμένει τόσο όμορφος και διατηρεί τις διακοσμητικές του ιδιότητες λόγω του όμορφου σχήματος των φύλλων..

Η παιωνία δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα και είναι αρκετά ανθεκτική σε διάφορες ασθένειες.

Σήμερα, υπάρχουν επίσημα περισσότερες από πεντακόσιες ποικιλίες αυτών των παιώνιων. Τα περισσότερα από αυτά εκτράφηκαν στην Κίνα. Ένας τεράστιος αριθμός ειδών, κατά κανόνα, χωρίζεται σε πολλές κύριες ομάδες:

– Υβρίδια που λαμβάνονται από τη διέλευση Delaway και κίτρινες παιώνιες.

– Ο Σινοευρωπαϊκός όμιλος έχει μεγάλες ταξιανθίες με σκούρα υφή.

-Ο ιαπωνικός τύπος μπορεί να έχει τόσο μη διπλά όσο και ημι-διπλά μικρά, ελαφριά λουλούδια.

– Ito -hybrid – μια ποικιλία που προήλθε από ποώδη και σαν δέντρο παιώνια, από τον πρώτο γονέα έλαβε παρόμοιο φύλλωμα και από το δεύτερο – στέλεχος που πέφτει προς το χειμώνα.

Παιώνιες δέντρων - Περιγραφή και τύποι Παιώνιες δέντρων - Περιγραφή και τύποι Παιώνιες δέντρων - Περιγραφή και τύποι Παιώνιες δέντρων - Περιγραφή και τύποι Παιώνιες δέντρων - Περιγραφή και τύποι

Φύτευση παιώνιας παιώνιας

Η φύτευση παιώνιων είναι καλύτερη το φθινόπωρο. Αρχίζει από το δεύτερο μισό του Αυγούστου και διαρκεί μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Πριν ξεκινήσετε τη φύτευση απευθείας, πρέπει να βρείτε μια τοποθεσία όπου θα αναπτυχθούν όμορφα λουλούδια. Οι παιώνιες των δέντρων αγαπούν πολύ τον ήλιο και ως εκ τούτου δεν ανέχονται γειτονιές με ψηλά και μεγάλα κτίρια και φυτά, που μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση των λουλουδιών στις ακτίνες.

Η καλύτερη επιλογή χώματος είναι το αργιλώδες. Εάν ο ιστότοπός σας έχει αμμώδες έδαφος, εμπλουτίστε τον με χλοοτάπητα, τύρφη, πηλό και φυσικό λίπασμα. Προσθέστε χούμο και άμμο στο πηλό χώμα. Μην παραμελείτε αυτές τις συνθήκες, γιατί μπορούν να παρέχουν στις παιώνιές σας μια μακρά ύπαρξη. Έτσι, το εργοστάσιο μπορεί να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες κάθε χρόνο για 100 χρόνια.!

Εάν τα υπόγεια ύδατα είναι πολύ βαθιά, τότε είναι απαραίτητο να σκάψετε μια κωνική κοιλότητα με διάμετρο 60-80 cm και να τοποθετήσετε άμμο ή βότσαλα στον πυθμένα με ένα στρώμα 25-35 εκ. Χώμα και να φυτέψετε μια παιώνια παιώνια σε αυτό . Ποτίστε άφθονα το χώμα για καλή στερέωση και βλάστηση του ριζώματος. Όταν το υγρό απορροφηθεί πλήρως, συμπληρώστε την εσοχή, ενώ αφήνετε το λαιμό πάνω από την επιφάνεια. Όταν φυτεύετε αρκετές μονάδες αυτού του φυτού, ρίξτε τις σε απόσταση 1, ή κατά προτίμηση 2 m.

Παιώνιες δέντρων - φύτευση

Κορυφαίο ντύσιμο και πότισμα

Στα δύο πρώτα χρόνια της ύπαρξής του, η παιωνία δεν χρειάζεται συνεχή και ιδιαίτερη φροντίδα. Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε το επάνω ντύσιμο με τη μορφή 300 g οστεάλευρου. Στις αρχές της άνοιξης, όταν το φυτό αρχίζει να φυτρώνει τους πρώτους βλαστούς, καθώς και κατά τη διόγκωση των οφθαλμών, προσθέστε 100-150 g νιτροφωσφορικού.

Εάν είναι δυνατόν, ποτίστε το φυτό με τέφρα αραιωμένο σε νερό. Είναι καλύτερο να το κάνετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αφού η παιώνια ολοκληρώσει την περίοδο ανθοφορίας της, προσθέστε υπερφωσφορικό άλας στο έδαφος. Γύρω στον Οκτώβριο, όταν τα φύλλα έχουν ήδη πέσει, καλύψτε το έδαφος γύρω από τον θάμνο με τύρφη.

Προσθέστε κάθε τύπο λιπάσματος μετά το πότισμα, διαφορετικά οι ρίζες μπορεί να καούν. Επίσης, να είστε πολύ προσεκτικοί με τη λίπανση με άζωτο. Εάν το παρακάνετε, μπορεί να σχηματιστεί γκρίζα σήψη, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τον θάμνο, οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις αξίζει να τα αποφύγετε εντελώς..

Ποτίστε την παιώνια της γενιάς γενναιόδωρα, αλλά όχι συχνά. Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες είναι αρκετή. Όγκος – 6 έως 9 λίτρα νερού κάθε φορά. Εάν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός, τότε η ανάγκη για υγρό αυξάνεται, συν τα πάντα, μετά τη διαδικασία, είναι χρήσιμο να στρώσετε την επιφάνεια γύρω από τον θάμνο.

Παιώνιες δέντρων - Κορυφαίο ντύσιμο και πότισμα Παιώνιες δέντρων - Κορυφαίο ντύσιμο και πότισμα

Κλάδεμα παιώνιας

Αυτός ο τύπος παιώνιας πρέπει να κλαδεύεται κάθε άνοιξη. Ξεπερασμένα, αποξηραμένα, σπασμένα κλαδιά διαχωρίζονται από το φυτό. Συνιστάται επίσης να κλαδεύετε τον θάμνο μετά την περίοδο της ανθοφορίας. Είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από τα κεφάλια με σπόρους και να κλαδέψετε λίγο τα κλαδιά.

Οι Κινέζοι ειδικοί επιμένουν σε ένα «γενικό κούρεμα» παιώνιων κάθε 2 δεκαετίες. Η διαδικασία συνίσταται στην αποκοπή κάθε βλαστού μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια του εδάφους. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας αναζωογόνηση και ανάπτυξη νέων νεφρών..

Η ικανή διεξαγωγή της διαδικασίας κούρεμα εξασφαλίζει καλή ποιότητα και μεγάλο αριθμό μελλοντικών λουλουδιών.

Παιώνιες δέντρων - κλάδεμα Παιώνιες δέντρων - κλάδεμα

Μεταμόσχευση παιώνιας παιδιού

Αυτή η παιώνια μετακομίζει σε έναν νέο τόπο κατοικίας όχι εύκολα και συχνά ακόμη και επώδυνα. Κατά κανόνα, μετά τη μεταμόσχευση, ο θάμνος δεν μπορεί να ζωντανέψει με την ίδια δύναμη για αρκετά χρόνια. Επομένως, πρέπει να παράγεται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και με μεγάλη προσοχή..

Προσπαθήστε να μην τραυματίσετε το ρίζωμα του θάμνου. Όταν σκάβετε το φυτό, αφήστε τη ρίζα άθικτη και ακόμη και με ένα καλό στρώμα χώματος, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να ξεπλυθεί με ένα ρεύμα νερού. Εξετάστε προσεκτικά το ριζικό σύστημα, αφαιρέστε τις ανθυγιεινές περιοχές, κόψτε πολύ επιμήκη και πασπαλίστε τις περικοπές με 1% διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, στο τέλος, πασπαλίστε το υπόγειο τμήμα του φυτού με θρυμματισμένο άνθρακα.

Για να διαδώσετε τον θάμνο, χωρίστε τον σε τμήματα στην περιοχή του λαιμού της ρίζας. Εάν το κάνατε χρησιμοποιώντας εργαλεία κοπής, φροντίστε να επεξεργαστείτε τα κομμένα επίπεδα. Κάθε παιώνια πρέπει να έχει ανεπτυγμένη ρίζα και αρκετούς οφθαλμούς και πριν από τη φύτευση, τοποθετήστε το φυτό σε πήλινο διάλυμα για 30 λεπτά.

Μεταμόσχευση παιώνιας παιδιού

Αναπαραγωγή

Όπως ήδη σημειώθηκε, η αναπαραγωγή από σπόρους είναι μια πολύπλοκη και αναποτελεσματική διαδικασία και μόλις μίλησαν για διαίρεση. Προσθέτουμε ότι αυτή η μέθοδος ισχύει για ενήλικα φυτά ηλικίας 5 ετών και άνω. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε έναν θάμνο για διαίρεση σε δύο χρόνια. Κατά το πρώτο έτος, η παιώνια πρέπει να στριμώχνεται κατά 8-10 cm αρκετές φορές. Στο δεύτερο έτος, επαναλάβετε τη διαδικασία, αλλά αυξήστε το έδαφος κατά 20 εκ. Ως αποτέλεσμα, ο θάμνος αποκτά νεαρούς βλαστούς, οι οποίοι αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά η ρίζα ήδη με την έναρξη του φθινοπώρου. Την άνοιξη, όταν λιώσει το χιόνι και το έδαφος ζεσταθεί λίγο, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να διαιρείτε.

Η παιώνια παιώνια πολλαπλασιάζεται και με μοσχεύματα. Το τελευταίο θα πρέπει να έχει λιγνισμένη δομή. Κόψτε τα στο τέλος Ιουνίου, χωρίζοντας το μπουμπούκι μαζί με το ξυλώδες μέρος του βλαστού. Κόψτε το μισό φύλλο και στερεώστε το 1-2 εκατοστά σε βάθος σε δοχεία γεμάτα τύρφη και άμμο. Καλύψτε τα δοχεία με μια σακούλα ή ένα ποτήρι και κανονίστε για τακτικό ψεκασμό και πότισμα. Theδη στις αρχές του φθινοπώρου, φυτέψτε τα σε ξεχωριστές γλάστρες και διατηρήστε τα σε ζεστό μέρος μέχρι να έρθει η άνοιξη. Όταν οι νεαροί θάμνοι αρχίζουν να αναπτύσσονται, μπορούν ήδη να φυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος..

Η αναπαραγωγή με στρώση διαρκεί 2 χρόνια. Για να το κάνετε αυτό, στο τέλος της άνοιξης, σηκώστε ισχυρούς βλαστούς, κάντε μια μικρή τομή στο κάτω μέρος, τοποθετήστε ένα μανταλάκι, πιέστε τα απαλά στο επίπεδο του εδάφους και, στη συνέχεια, θάψτε το βλαστό με γη 10 εκατοστών. Νερά φρέσκα μοσχεύματα όπως και ο κύριος θάμνος. Στις αρχές του φθινοπώρου, οι ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται, τότε ο βλαστός μπορεί τελικά να διαχωριστεί από τον μητρικό θάμνο και να φυτευτεί στη θέση του.

Τέλος, η πιο αξιόπιστη μέθοδος είναι ο πολλαπλασιασμός με εμβολιασμό. Το μόσχευμα πρέπει να γίνει στο ρίζωμα της ποώδους ποικιλίας της παιώνιας. Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ετοιμάστε μοσχεύματα με ένα ζευγάρι μάτια παιώνιας και ακονίστε την κάτω περιοχή τους. Τοποθετήστε το κοτσάνι στην αυλάκωση σε σχήμα σφήνας στη ρίζα της ποώδους παιώνιας. Τυλίξτε την άρθρωση σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα εμβολιασμένα φυτά σε ένα δοχείο με βρεγμένο πριονίδι και αφήστε το στη σκιά..

Μετά από 30 ημέρες, η νεαρή παιώνια μπορεί ήδη να μεταμοσχευθεί σε ξεχωριστό δοχείο, ενώ ο κάτω οφθαλμός πρέπει να εμβαθύνει κατά 6-8 εκ. Τοποθετήστε το λουλούδι σε ζεστό μέρος και μεγαλώστε για ενάμιση έως δύο χρόνια.

Παιώνιες δέντρων - Αναπαραγωγή Παιώνιες δέντρων - Αναπαραγωγή

Παράσιτα και ασθένειες

Οι παιώνιες δεν πονάνε, αλλά όπως και άλλα φυτά, υπόκεινται σε κάποιες δυσκολίες. Κατά κανόνα, οι ασθένειες συμβαίνουν σε παλιές και μεταμοσχευμένες παιώνιες..

Η μεγαλύτερη ενόχληση είναι ο σχηματισμός γκρίζας σήψης, γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο ενός λουλουδιού. Η βλάβη αντιμετωπίζεται με διάλυμα μαγγανίου ή θειικού χαλκού. Λάβετε υπόψη ότι τα σάπια μέρη πρέπει να απορριφθούν.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι καφέ κηλίδες στο φύλλωμα. Κόψτε και κάψτε τέτοια φύλλα έτσι ώστε η ασθένεια να μην εξαπλωθεί σε άλλα φυτά. Πασπαλίστε τον ίδιο τον θάμνο με υγρό Μπορντό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Παιώνιες δέντρων - Παράσιτα και ασθένειες Παιώνιες δέντρων - Παράσιτα και ασθένειες

Προετοιμασία για το χειμώνα

Η παιωνία που μοιάζει με δέντρο είναι εξαιρετικά ανθεκτική στον παγετό. Το φθινόπωρο, οι βλαστοί πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά για να εμποδίσουν την πρόσβαση των πτηνών σε αυτά. Ταυτόχρονα, για γεωγραφικά πλάτη που χαρακτηρίζονται από σοβαρούς χειμώνες, συνιστάται η κοπή των φύλλων κατά το ένα τρίτο και η κάλυψη των φυτών.

Λάβετε υπόψη ότι οι παγετοί δεν είναι τόσο επικίνδυνοι για τον θάμνο όσο οι περίοδοι απόψυξης, επειδή αυτή τη στιγμή η παιώνια μπορεί να αρχίσει να ξυπνάει, αλλά οι επακόλουθες κρυολογήματα θα καταστρέψουν ολόκληρο τον θάμνο.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, στερεώστε τους βλαστούς μαζί στα μέσα του φθινοπώρου, στη συνέχεια καλύψτε το έδαφος με τύρφη και, στον πρώτο πραγματικά κρύο αέρα, καλύψτε τη παιώνια που μοιάζει με δέντρο με μια αυτοσχέδια καλύβα φύλλων, ένα πυκνό στρώμα λεπτού φλοιού ή σακούλες , ειδικές τσάντες.

Παιώνιες δέντρων - Προετοιμασία για το χειμώνα

Παιώνιες δέντρων – φωτογραφία

Τα λουλούδια της παιώνιας Treelike έρχονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Εάν είστε στα πρόθυρα να επιλέξετε μια ποικιλία για τον δικό σας κήπο, σίγουρα θα εμπνευστείτε από μια επιλογή φωτογραφιών με αυτά τα όμορφα φυτά σε μια πληθωρική ποικιλία αποχρώσεων και σχημάτων..

Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία Παιώνιες δέντρων - φωτογραφία

Previous Post
שולחן ארוחת בוקר במיטה (90 תמונות): סוגים ודגמים
Next Post
60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector