15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tradescantia (100 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Tradescantia (100 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Το Tradescantia είναι ένα ποώδες πολυετές με εκπληκτικές διακοσμητικές ιδιότητες. Το μονόχρωμο ή πολύχρωμο φύλλωμά του σε πράσινους, μοβ, ροζ τόνους το καθιστά συχνά μια πραγματική διακόσμηση εσωτερικών εσωτερικών χώρων, καθώς και κήπων σπιτιού. Οι λεπτοί βλαστοί καλύπτονται τακτικά με λουλούδια διαφόρων χρωμάτων. Η πατρίδα του φυτού είναι η Λατινική Αμερική, αν και σήμερα είναι αρκετά κοινή σε διάφορες ηπείρους. Πήρε το όνομά του προς τιμήν των Άγγλων φυσιοδίφων John Tradescant Sr. και John Jr., οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επιστήμη στις αρχές του XVI-XVII αιώνα..

Κύριοι τύποι

Η Tradescantia έχει πολλές μορφές και είδη, εκ των οποίων υπάρχουν περίπου 75. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευρεία κατανομή της σε διάφορες ηπείρους, αλλά αξίζει να δοθεί πίστωση στους κτηνοτρόφους που καλλιεργούν ακούραστα νέες ποικιλίες. Μια ποικιλία ειδών σήμερα σας επιτρέπει να καλλιεργήσετε αυτήν την καλλιέργεια τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε προσωπικούς αγρούς, θαυμάζοντας την ομορφιά της. Εξετάστε τους πιο διάσημους και αγαπημένους τύπους καλλιεργητών λουλουδιών.

Tradescantia belotsvetkovaya

Και οι δύο αμερικανικές ηπείροι είναι εγγενείς σε αυτό το είδος. Το tradescantia με λευκά άνθη ριζώνει καλά σε συνθήκες διαμερίσματος και έλαβε ακόμη και το δεύτερο όνομα “κουτσομπολιά της γυναίκας” λόγω των πολυάριθμων διαπλεκόμενων βλαστών και φύλλων που σχηματίζουν μια μπάλα.

Οι κύριες διακοσμητικές του ιδιότητες βρίσκονται στα αρχικά φύλλα, τα οποία έχουν ριγέ ανοιχτό πράσινο χρώμα, επιμήκη μορφή και γυαλιστερή επιφάνεια. Σε ορισμένες ποικιλίες, οι λωρίδες μπορεί να έχουν χρυσή απόχρωση. Τα λουλούδια, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι λευκά, μερικές φορές έχουν ροζ απόχρωση και έχουν σχήμα μικρών αστεριών. Αν και ένα μόνο λουλούδι ζει μόνο μια μέρα, η ανθοφορία της γλάστρας μπορεί να παρατηρηθεί για αρκετούς μήνες, καθώς νέοι μπουμπούκια ανθίζουν κάθε μέρα..

Tradescantia belotsvetkovaya

Virginia Tradescantia

Αυτό το ποώδες πολυετές είναι εγγενές στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Η ιδιαιτερότητα έγκειται σε μια αρκετά μεγάλη ανθοφορία και τα λουλούδια έχουν ένα φωτεινό εκφραστικό χρώμα, που αντιπροσωπεύεται από μια μπλε παλέτα. Τα φύλλα ενός γραμμικού σχήματος μεγαλώνουν σε μήκος έως 20 εκατοστά.

Virginia Tradescantia

Tradescantia Anderson

Αυτή η ομάδα διακοσμητικών ποικιλιών είναι εξαιρετική για καλλιέργεια τόσο στο σπίτι όσο και στον κήπο. Τα φυτά μεγαλώνουν έως και 80 εκατοστά σε μήκος, έχουν υψηλές διακοσμητικές αξίες και τα επίπεδα λουλούδια είναι βαμμένα σε μπλε, λευκό, μοβ ή ροζ τόνους. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του είδους είναι η αγάπη του για σκιερές περιοχές – τα λουλούδια του φαίνονται πολύ πιο όμορφα όταν έξω έχει συννεφιά..

Η Tradescantia πήρε το όνομά της προς τιμήν του Αμερικανού βοτανολόγου E. Anderson, ο οποίος το μελέτησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα..

Tradescantia Anderson

Tradescantia Blossfeld

Αυτός ο τύπος Tradescantia έχει παχιά, σαρκώδη στελέχη με κοκκινωπό-πράσινο δέρμα που σέρνονται κατά μήκος του εδάφους. Η σκούρα πράσινη επιφάνεια των φύλλων έχει μερικές φορές κοκκινωπή απόχρωση και η πίσω πλευρά είναι πυκνά εφηβική, μοβ χρώματος. Στα σέπαλα, μπορείτε να δείτε έναν ασημένιο σωρό..

Tradescantia Blossfeld

Tradescantia Zebrina

Ονομάζεται επίσης tradescantia που μοιάζει με ζέβρα λόγω του αρχικού χρώματος των πολύχρωμων φύλλων, τα οποία έχουν μωβ-λιλά εσωτερικά και πράσινο έξω με λευκές και ασημένιες λωρίδες και στις δύο πλευρές της κεντρικής φλέβας. Το χρώμα των ανθισμένων οφθαλμών είναι κυρίως μοβ ή ερυθρό. Το φυτό έχει ερπυστικό στέλεχος και χρησιμοποιείται συχνά ως αμπελώδες φυτό..

Tradescantia Zebrina

Καλυμμένη Tradescantia

Αυτό το όμορφο πολυετές φυτό, που φτάνει σε ύψος 30-40 εκατοστά, έχει όρθιο φύλλωμα που σχηματίζει μια πυκνή ροζέτα. Το χρώμα της φυλλοβόλης πλάκας στην μπροστινή πλευρά είναι πράσινο και στο πίσω μέρος είναι ροζ-λιλά, χάρη στο οποίο αυτό το tradescantia φαίνεται αρκετά φωτεινό. Η ανθοφορία των μικρών λευκών οφθαλμών που εμφανίζονται κάτω από μια φυλλώδη κουβέρτα του δίνει περισσότερη πρωτοτυπία..

Καλυμμένη Tradescantia

Η σωστή φροντίδα της Tradescantia

Για να διασφαλιστεί η υψηλή διακοσμητικότητα του Tradescantia, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες φροντίδας, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καλλιεργηθεί αυτό το φυτό, κάτι που είναι ένας από τους λόγους της δημοτικότητάς τους στους καλλιεργητές λουλουδιών..

Φωτισμός

Ως επί το πλείστον, στην Tradescantia αρέσει το έντονο φως, αλλά φοβάται το άμεσο ηλιακό φως, από το οποίο μπορεί να καεί. Με έλλειψη φωτισμού, οι μίσχοι απλώνονται και το λεπτό φύλλωμα γίνεται χλωμό. Σε περιβάλλον διαμερίσματος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε θέσεις για γλάστρες στα περβάζια παραθύρων που βλέπουν προς την ανατολική ή τη δυτική πλευρά. Στον ανοιχτό άμεσο ήλιο, η Tradescantia αφήνεται το πρωί και το βράδυ..

Tradescantia Care - Φωτισμός Tradescantia Care - Φωτισμός

Θερμοκρασία

Το φυτό δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας. Στη ζεστή εποχή – από τα μέσα της άνοιξης έως τον Οκτώβριο – θα νιώσετε άνετα σε θερμοκρασία + 25C. Με την έναρξη του κρύου καιρού, πρέπει να μειωθεί σταδιακά. Το Tradescantia θα πρέπει να ξεχειμωνιάσει σε θερμοκρασία + 10 … + 12C, έτσι ώστε να εισέλθει σε κατάσταση αδράνειας. Σε ιδιαίτερα ζεστές μέρες, είναι καλύτερο να μεταφέρετε εσωτερικές γλάστρες σε ανοιχτό αεριζόμενο μπαλκόνι..

Tradescantia Care - Θερμοκρασία Tradescantia Care - Θερμοκρασία

Υγρασία

Η Tradescantia προτιμά τη μέτρια υγρασία. Πρέπει να πλένεται περιοδικά από σκόνη και επίσης να ψεκάζεται τις ζεστές μέρες. Αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για φυτά που ζουν σε κρεμαστά δοχεία, καθώς είναι πιο επιρρεπή στο στέγνωμα..

Ο κίνδυνος είναι το υγρό χώμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σήψη του ριζικού συστήματος, επομένως, ακόμη και όταν φυτεύετε tradescantia, πρέπει να φροντίσετε την αποστράγγιση. Το επιπλέον νερό που απομένει μετά το πότισμα στο τηγάνι πρέπει να αφαιρεθεί.

Tradescantia Care - Υγρασία Tradescantia Care - Υγρασία

Πότισμα

Ιδιαίτερα προσεκτικό πότισμα είναι απαραίτητο για το Tradescantia τις εποχές της άνοιξης και του καλοκαιριού – το έδαφος πρέπει να παραμένει πάντα υγρό. Το χειμώνα, η ποσότητα του ποτού μειώνεται – συχνά ένα δοχείο είναι αρκετό περίπου 70-80 ml νερού την εβδομάδα.

Tradescantia Care - Πότισμα Tradescantia Care - Πότισμα

Λιπάσματα και σίτιση

Για να διατηρηθεί η διακοσμητική εμφάνιση του φυτού, πρέπει να τρέφεται την άνοιξη και το καλοκαίρι, κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύπλοκα επιθέματα που προορίζονται για διακοσμητικά φυλλοβόλα εσωτερικά λουλούδια. Το χειμώνα, τα λιπάσματα δεν εφαρμόζονται, επειδή μια περίσσεια θρεπτικών συστατικών σε ανεπαρκή φωτισμό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Tradescantia care - Λιπάσματα και λίπανση Tradescantia care - Λιπάσματα και λίπανση

Ασθένειες και παράσιτα

Οι ασθένειες εμφανίζονται συχνότερα λόγω ακατάλληλης φροντίδας του Tradescantia. Για παράδειγμα, με έλλειψη φωτός, οι μίσχοι θα αρχίσουν να τεντώνονται και το φύλλωμα θα αραιώσει. Με έλλειψη υγρασίας ή πολύ άμεσο ηλιακό φως, τα φύλλα γίνονται καφέ. Πρέπει να δημιουργηθούν κανονικές συνθήκες για την εξάλειψη των προβλημάτων..

Καθώς η καλλιέργεια γερνά, οι μίσχοι εκτίθενται στη βάση και η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιηθούν οι κορυφές των βλαστών ως μοσχεύματα. Το υπόλοιπο φυτό πετιέται.

Μια άλλη ασθένεια που μπορεί να κατανοήσει ένας πολιτισμός είναι ένας μύκητας αιθάλης που εγκαθίσταται στα φύλλα σε εκείνα τα μέρη όπου έχουν μείνει ίχνη από έντομα ή αφίδες. Προκαλεί παραβίαση της αναπνοής και της φωτοσύνθεσης, η οποία οδηγεί στην αποδυνάμωση του φυτού..

Όπως όλες οι διακοσμητικές ανθοφόρες καλλιέργειες, η Tradescantia δεν αγνοείται από διάφορα παράσιτα, για τα οποία γίνεται πραγματική λιχουδιά. Οι ακόλουθοι εκπρόσωποι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι:

Οι αφίδες είναι ένα καθιστικό έντομο που τρέφεται με κυτταρικό χυμό, με αποτέλεσμα το φύλλωμα να συρρικνώνεται και τα μπουμπούκια να πέφτουν. Είναι απαραίτητο να πλύνετε το φυτό με σαπουνόνερο και να το επεξεργαστείτε με Aktellik.

Η ακάρεα αράχνης είναι τόσο μικρή που μπορεί να φανεί μόνο σε ομαδικές αποικίες που μοιάζουν με γύρη στα φύλλα. Τα σημάδια βλάβης καθορίζονται από την πτώση των φύλλων και την παρουσία ενός λεπτού ιστού. Το Tradescantia πρέπει να λούζεται καλά και να υγραίνεται..

Κλίμακα – εγκαθίσταται στην κάτω πλευρά του φύλλου και τρέφεται με το χυμό του, αφήνοντας μια κολλώδη εκκένωση. Απαιτείται απαλή απομάκρυνση παρασίτων και θεραπεία εντομοκτόνων.

Tradescantia - Ασθένειες και παράσιτα Tradescantia - Ασθένειες και παράσιτα

Πώς να μεταμοσχεύσετε το Tradescantia

Η ανάγκη για μεταμόσχευση εξαρτάται από την ηλικία του πολιτισμού. Πραγματοποιείται, κατά κανόνα, μετά από 2-3 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tradescantia ανέχεται καλά τη διαδικασία, αν φροντίσετε να δημιουργήσετε βέλτιστες συνθήκες..

Αφαιρώντας το φυτό από το δοχείο, μπορείτε, εάν είναι απαραίτητο, να διαιρέσετε τον θάμνο, να αφαιρέσετε τα αποξηραμένα κλαδιά και επίσης να καθαρίσετε το ρίζωμα της παλιάς γης. Το νέο χώμα πρέπει να είναι ελαφρύ και θρεπτικό, να περιέχει φυλλοβόλο και χλοοτάπητο χώμα, χούμο, λίγη άμμο για καλύτερη διαπερατότητα αέρα. Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη σύνθεση. Θα πρέπει επίσης να τοποθετηθεί ένα στρώμα αποστράγγισης.

Το φυτευμένο tradescantia πρέπει να τοποθετηθεί στη σκιά τις πρώτες ημέρες, έτσι ώστε οι προσπάθειές του να κατευθύνονται προς τη ριζοβολία. Κατά την προσγείωση σε ανοιχτό έδαφος, αξίζει να επιλέξετε μια τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί μερική σκιά το μεσημέρι.

Πώς να μεταμοσχεύσετε το Tradescantia Πώς να μεταμοσχεύσετε το Tradescantia

Αναπαραγωγή στο σπίτι

Για να πολλαπλασιάσουν το Tradescantia, οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν μία από τις τρεις μεθόδους – καλλιεργούν σπορόφυτα από σπόρους, χωρίζουν τους θάμνους ή χρησιμοποιούν τη φυτική μέθοδο των μοσχευμάτων.

Πολλαπλασιασμός του tradescantia με σπόρους

Οι σπόροι για σπορόφυτα πρέπει να σπαρθούν τον Μάρτιο. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εκ των προτέρων ρηχά δοχεία με χώμα που περιέχει άμμο και τύρφη. Οι σπόροι εμβαθύνουν ελαφρώς στο έδαφος, πασπαλίζονται και υγραίνονται. Στη συνέχεια, το δοχείο καλύπτεται με μεμβράνη (γυαλί) και τοποθετείται σε ζεστό μέρος. Πρέπει να ανοίγετε τακτικά το θερμοκήπιο, να σκουπίζετε το συμπύκνωμα και να υγραίνετε το χώμα. Με την εμφάνιση των πρώτων βλαστών (μετά από περίπου δύο εβδομάδες), το κάλυμμα αφαιρείται. Όταν εμφανιστούν γεμάτα φύλλα, τα σπορόφυτα μπορούν να μεταμοσχευθούν σε γλάστρες “ενηλίκων”.

Πολλαπλασιασμός του tradescantia με σπόρους Πολλαπλασιασμός του tradescantia με σπόρους

Πολλαπλασιασμός του tradescantia με μοσχεύματα

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να κόψετε τις κορυφές των στελεχών μήκους περίπου 12-15 cm με ένα κοφτερό μαχαίρι. Για ριζοβολία, τοποθετούνται σε δοχείο με νερό ή χώμα. Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα θερμοκήπιο και να το διατηρήσετε ζεστό. Το ρίζωμα αναπτύσσεται μέσα σε 7-10 εβδομάδες, μετά τις οποίες τα βλαστάρια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ενεργά.

Πολλαπλασιασμός του tradescantia με μοσχεύματα

Αναπαραγωγή tradescantia κατά διαίρεση

Μπορείτε να διαιρέσετε τον θάμνο κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης. Η διαδικασία συνίσταται στην αφαίρεση ενός θάμνου ενηλίκων, ανακίνηση της ρίζας από το έδαφος και κοπή της σε πολλά κομμάτια με μια λεπίδα. Το προκύπτον υλικό φυτεύεται αμέσως σε προετοιμασμένα δοχεία με χώμα, έτσι ώστε το ρίζωμα να μην στεγνώσει.

Αναπαραγωγή tradescantia κατά διαίρεση Αναπαραγωγή tradescantia κατά διαίρεση

Tradescantia – φωτογραφία

Τα ζουμερά φωτεινά πράσινα στελέχη, τα εκπληκτικά διακοσμητικά φύλλα και οι ποικίλες ανθοφορίες είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της Tradescantia. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε μια περαιτέρω επιλογή φωτογραφιών, όπου παρουσιάζονται διάφορα είδη κουλτούρας, τρόποι τοποθέτησης σε συνθήκες σπιτιού και κήπου. Καλή προβολή!

Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία Tradescantia - φωτογραφία

Previous Post
Σαλόνι σε κλασικό στιλ (+68 φωτογραφίες)
Next Post
Krokus (safran): 90 bilder, typer og omsorg