15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα σχέδιο σχεδίασης: οδηγίες βήμα προς βήμα για αρχάριους

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα σχέδιο σχεδίασης: οδηγίες βήμα προς βήμα για αρχάριους

Όσο θέλετε να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι το συντομότερο δυνατό, κάντε ένα διάλειμμα. Πάρτε το χρόνο σας με την αγορά υλικών φινιρίσματος και ένα βιαστικά μελετημένο εσωτερικό. Δώστε προσοχή στο σχέδιο σχεδιασμού – θα περάσουν πολλά χρόνια και θα θυμάστε αυτή τη φορά με χαμόγελο και θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας για τη διακριτικότητα σας. Μπορείτε ακόμη και χωρίς τις υπηρεσίες επαγγελματιών σχεδιαστών, οι οποίες είναι αρκετά ακριβές. Χάρη σε εκατοντάδες ιδέες και παραδείγματα σε διάφορους ιστότοπους, καθώς και στον δωρεάν διαδικτυακό προγραμματιστή Remplanner, θα δημιουργήσετε μόνοι σας το διαμέρισμα των ονείρων σας. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα..

Έτσι, σε μια σύντομη μορφή, ο αλγόριθμος για την ανάπτυξη ενός σχεδίου σχεδίασης έχει ως εξής:

 1. Ανάπτυξη του επερχόμενου σχεδίου εργασίας
 2. Μετρήσεις
 3. Δημιουργήστε ένα κλιμακωτό σχέδιο χώρου διαβίωσης
 4. Επιλογή στυλ
 5. Σχέδιο
 6. Ογκομετρικό μοντέλο διαμερίσματος
 7. Ανάπτυξη σχεδίων

Βήμα 1. Ανάπτυξη του επικείμενου σχεδίου εργασίας

Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι διάθεση θέλετε να φέρετε στο διαμέρισμα, τι στυλ να επιλέξετε, τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε ένα από τα δωμάτια. Αποφασίστε τι δωμάτια χρειάζονται – πόσα υπνοδωμάτια, αν θα υπάρχει παιδικός σταθμός, τι είδους κουζίνα θέλετε – απομονωμένη ή συνδεδεμένη με το σαλόνι, τι είδους μπάνιο θα είναι ξεχωριστό ή το μπάνιο και η τουαλέτα θα συνδυαστούν.

Εμπνευσμένες φωτογραφίες σχεδιαστικών λύσεων, ενδιαφέρουσες ιδέες από περιοδικά ή ιστοσελίδες που θα ήθελα να ζωντανέψουν θα έρθουν στη διάσωση. Για να διευκολύνετε την περαιτέρω εργασία σας, μπορείτε να κάνετε μια λίστα με έπιπλα και άλλα πράγματα που μετακινούνται σε ένα νέο διαμέρισμα μαζί σας. Χωρίζοντάς τα σε κατηγορίες – ανά δωμάτιο – θα ξέρετε σαφώς πού και τι λείπει για να οργανώσετε έναν άνετο χώρο.

Αφιερώστε μερικές μέρες και εξερευνήστε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα επίπλων, τα οποία συχνά προσφέρουν κομμάτια επίδειξης συναρμολογημένα σε ένα τελειωμένο εσωτερικό..

Δοκιμάστε τις διαστάσεις των επίπλων για να καταλάβετε:

 • πόσο άνετα θα είναι να κοιμάστε στο κρεβάτι.
 • αν όλη η οικογένεια θα καθίσει άνετα στο τραπέζι του φαγητού.
 • είτε το αγαπημένο σας μπάνιο ή καμπίνα ντους κ.λπ..

Περιηγηθείτε σε ιστότοπους με παραδείγματα. Έτσι θα έχετε μια ιδέα για το μελλοντικό εσωτερικό και το τεχνικό έργο, το οποίο θα γίνει υποστήριξη στο μέλλον..

Βήμα 2. Λήψη μετρήσεων

Για να μην χρειάζεται να κοπούν οι τολμηρές ιδέες σχεδιασμού, θα πρέπει να δοθεί μέγιστη προσοχή στις μετρήσεις. Και για να μην μπερδευτείτε και να μην χάσετε τίποτα, είναι καλύτερο να μεταφέρετε το σχέδιο διαμερισμάτων σε έναν διαδικτυακό προγραμματιστή, για παράδειγμα, δωρεάν λογισμικό Remplanner, και σημειώστε αμέσως την παρουσία επικοινωνιών, τις μετρήσεις που λαμβάνονται, το ύψος, το πλάτος των ανοιγμάτων.

Μετρήσεις - φωτογραφία

Βήμα 3. Δημιουργήστε ένα κλιμακωτό σχέδιο διαβίωσης

Όταν όλες οι μετρήσεις έχουν ληφθεί και ελεγχθεί, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατάρτιση της διάταξης σε κλίμακα, επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή, για παράδειγμα, 1 έως 50. Εάν θυμάστε τα μαθήματα σχεδίασης, μπορείτε να οπλιστείτε με χάρακες, τρίγωνα και μολύβια, πάρτε φύλλα χαρτιού για να δημιουργήσετε στη συνέχεια τον απαιτούμενο αριθμό αντιγράφων. Αλλά φανταστείτε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να περάσετε πάνω από το τραπέζι! Thisδη σε αυτό το στάδιο θα το καταλάβετε διαδικτυακός σχεδιαστής Remplanner – πραγματική σωτηρία. Θα καταστήσει ευκολότερη και ταχύτερη τη δημιουργία ενός σχεδίου κλίμακας. Το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει επίσης με τυπικά μεγέθη επίπλων, δεν χρειάζεται να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο, καθώς περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων.

Αφού προετοιμάσετε ένα λεπτομερές (!) Σχέδιο, το οποίο αντιστοιχεί ακριβώς στις πραγματικές διαστάσεις του διαμερίσματος, μπορείτε να προχωρήσετε στο δημιουργικό μέρος.

Βήμα 4. Επιλογή στυλ

Σκεφτείτε ποιες στιλιστικές λύσεις σας αρέσουν περισσότερο από άλλες – σοφίτα, μινιμαλισμός, κλασικό, σκανδιναβικό στιλ, Προβηγκία … Βυθιστείτε ξανά στην προβολή έτοιμων σχεδίων και προχωρήστε στην επιλογή υλικών φινιρίσματος, επίπλων, φωτιστικών, διακόσμησης. Ξεκινήστε από την περιοχή των χώρων, το ύψος των οροφών και άλλα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος.

Βήμα 5. Διάταξη

Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να συνδυάσετε τους όρους αναφοράς, το κλιμακωτό σχέδιο και τις πραγματικές διαστάσεις των χώρων. Όταν δημιουργείτε μια διάταξη, μην περιορίζεστε – αρχικά βρείτε 5, 10 και ακόμη και 20 ενδιαφέρουσες ιδέες, ώστε αργότερα να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη..

Εάν η επιλεγμένη λύση σχεδιασμού απαιτεί κατεδάφιση τοίχων ή κατασκευή νέων, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι φέροντες τοίχοι / πυλώνες δεν μπορούν να κατεδαφιστούν και θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετες άδειες για πολλές επιλογές αναδιαμόρφωσης..

Έχοντας ασχοληθεί με τους χώρους, πρέπει να οριοθετήσετε τις λειτουργικές περιοχές και να “τακτοποιήσετε” έπιπλα σε κάθε δωμάτιο. Θυμηθείτε την εργονομία και λάβετε υπόψη σημεία όπως:

 • το πλάτος των διαδρόμων ·
 • τη δυνατότητα χρήσης ντουλαπιών ·
 • με ποιον τρόπο πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες.

Λάβετε υπόψη – κατά τη μεταφορά όλων των δεδομένων στον προγραμματιστή, στην έξοδο θα έχετε έτοιμα σχέδια που οι κατασκευαστές μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν και δεν θα κάνουν περιττές ερωτήσεις.

Εξετάστε προσεκτικά το σχέδιο για την τοποθέτηση πρίζων και φωτιστικών. Για να μην χάσετε τίποτα, κάντε μια λίστα με τον εξοπλισμό που θα υπάρχει σε κάθε ένα από τα δωμάτια, για παράδειγμα:

 • Τηλεοράσεις?
 • κοντίσιονερ?
 • Η / Υ και περιφερειακά?
 • συσκευές κουζίνας (σόμπα, φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, ηλεκτρικός βραστήρας κ.λπ.)
 • πλυντήριο, κλπ.

Με βάση αυτόν τον κατάλογο, θα είναι ευκολότερο για εσάς να καταρτίσετε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση των καταστημάτων..

Συμπεριλάβετε στη λίστα και τα φωτιστικά, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τον σχεδιασμό φωτισμού. Ο φωτισμός πολλαπλών επιπέδων είναι στη μόδα τώρα και πριν αποφασίσετε για μια επιλογή, είναι καλύτερα να πάτε στα καταστήματα και να δείτε τα φωτιστικά ζωντανά. Ο υπολογισμός των φωτιστικών είναι υποχρεωτικός, καθώς η θέση των τερματικών εξαρτάται από αυτό.

Προγραμματισμός με δωρεάν λογισμικό - φωτογραφία

Βήμα 6. Ογκομετρικό μοντέλο του διαμερίσματος

Έτσι, έχετε ήδη διάταξη διαμερίσματος με έπιπλα. Ρθε η ώρα να ζωντανέψετε τις ιδέες! Απλώς λάβετε πρώτα την υποστήριξη της τεχνολογίας υπολογιστών. Για να εκτιμήσετε πόσο άνετος θα είναι ο σχεδιασμός για τη ζωή, ανοίξτε το μοντέλο 3D στο Remplanner και δείτε το δημιουργημένο περιβάλλον με όλες τις λεπτομέρειες..

Το ογκομετρικό μοντέλο είναι οπτικό, επομένως διευκολύνει την επιλογή υλικών φινιρίσματος και τον υπολογισμό της θέσης των εσωτερικών αντικειμένων, των φωτιστικών, των οικιακών συσκευών.

Βήμα 6. Ογκομετρικό μοντέλο του διαμερίσματος - φωτογραφία

Βήμα 7. Ανάπτυξη σχεδίων

Έτσι, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα και υπάρχει προκαταρκτικός υπολογισμός του κόστους κατασκευής και υλικών φινιρίσματος. Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο, βάσει του οποίου το σχέδιο σχεδιασμού θα γίνει πραγματικότητα..

Απαιτείται η δημιουργία μιας σειράς σχεδίων με βάση τη διάταξη:

 • αποσυναρμολόγηση χωρισμάτων και καλωδίωσης, εάν είναι απαραίτητο.
 • εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, συστήματα φωτισμού.
 • τοποθέτηση υλικών φινιρίσματος.
 • διατάξεις πλακιδίων κ.λπ..

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το διαδικτυακό προγραμματιστή Remplanner, θα έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε:

 • σχέδιο σχεδιασμού με τη μορφή σχεδίων εργασίας που μπορούν να εκτυπωθούν σε καλή ποιότητα.
 • λεπτομερείς πληροφορίες σε δεκαέξι φύλλα με τη μορφή αρχείου pdf.

Με βάση τα σχέδια και το σχέδιο της επερχόμενης εργασίας, μπορείτε να ξεκινήσετε την επισκευή. Οι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν εύκολα τις επιθυμίες σας, γιατί θα έχουν έναν σαφή οδηγό δράσης. Ο χρόνος θα περάσει ανεπαίσθητα και σύντομα θα μετακομίσετε σε ένα ζεστό διαμέρισμα, όπου θα υποδεχτείτε το πρωί με αναζωογονητικό καφέ και ντους αντίθεσης, θα περάσετε ζεστά βράδια με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή ένα ποτήρι κρασί, όπου το άρωμα των νόστιμων πιάτων θα πετάξει στα ύψη και θα ακουστεί το μετρημένο τικ του αγαπημένου σου ρολογιού..

Previous Post
Σχεδιασμός διαδρόμου 2021 (+80 φωτογραφίες)
Next Post
Baderomsdesign 2021: moderne ideer (85 bilder)