15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY αποκατάσταση επίπλων κουζίνας

DIY αποκατάσταση επίπλων κουζίνας

Με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και τα πιο ακριβά και υψηλής ποιότητας ακουστικά που έχουν εγκατασταθεί στην κουζίνα χάνουν την αρχική τους γοητεία. Η συνεχής λειτουργία σε συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών, υψηλής υγρασίας και η ανάγκη για συχνό καθαρισμό με τη χρήση λειαντικών ή αλκαλικών καθαριστικών οδηγεί σε αστοχία εξαρτημάτων, παραμόρφωση του υλικού, αποχρωματισμό προσόψεων και πολλά άλλα δυσάρεστα φαινόμενα.

Εάν η αγορά νέων ντουλαπιών δεν είναι μέρος των σχεδίων σας, αξίζει να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τα έπιπλα κουζίνας έτσι ώστε να γίνει ξανά μια διακόσμηση του δωματίου. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται απίστευτα δύσκολο να γίνει αυτό, αλλά στην πραγματικότητα, η διαδικασία είναι αρκετά συναρπαστική και, επιπλέον, μπορείτε να κάνετε τη μεταμόρφωση του περιβάλλοντος με όλη την οικογένεια..

Όταν χρειάζεται αποκατάσταση?

Πότε χρειάζεται αποκατάσταση;

Πότε πρέπει να ενημερωθεί ένα ακουστικό; Είναι εύκολο να προσδιοριστεί:

 • το σώμα είναι ακόμα ισχυρό, αλλά οι προσόψεις καλύπτονται με γρατζουνιές, τσιπς, γρατζουνιές.
 • λεκέδες από γράσο, ίχνη ζεστών πιάτων εμφανίστηκαν στον πάγκο και παραμορφώθηκαν υπό την επίδραση της υγρασίας.
 • πρέπει να αντικαταστήσετε ή να “μεταμοσχεύσετε” τα εξαρτήματα σε άλλο μέρος.
 • ο ξεπερασμένος σχεδιασμός έχει γίνει βαρετός ή υπάρχει ανάγκη αλλαγής χρώματος μετά την αναδιακόσμηση του δωματίου.

Ο επανασχεδιασμός μιας κουζίνας θα κοστίσει λίγο αν σκεφτείτε εκ των προτέρων ένα νέο σχέδιο, επιλέξτε υλικά υψηλής ποιότητας, αλλά φθηνά. Το μόνο που απαιτείται είναι μια δημιουργική προσέγγιση των επιχειρήσεων, καθώς και ο ελεύθερος χρόνος για την αποκατάσταση των επίπλων κουζίνας με τα χέρια σας.

Επιλογές αποκαταστατικής μεθόδου

Φυσικά, η αντικατάσταση λειτουργικών στοιχείων (πάγκοι, προσόψεις, βιτρίνες, ποδιές) πρέπει να εκτελείται μόνο από έναν επαγγελματία τεχνίτη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητη αποκατάσταση των προσόψεων των επίπλων κουζίνας:

 • αντικατάσταση εξαρτημάτων.
 • βαφή, βερνίκι φυσικό ξύλο.
 • κολλήστε διακοσμητικά αυτοκόλλητα ή φιλμ.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό έργο τέχνης από ένα τυπικό κομοδίνο, απαράμιλλα ντουλάπια, βαρετά συρτάρια.

Αλλάζουμε αξεσουάρ

Αλλάζουμε αξεσουάρ

Για να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα των επίπλων, θα πρέπει αρχικά να δώσετε προσοχή στους μεντεσέδες, τις λαβές, τους οδηγούς. Τα εξαρτήματα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, αλλά οι χώροι εγκατάστασής τους συχνά χαλαρώνουν, το υλικό της θήκης και τα μπροστινά πάνελ θρυμματίζονται, η στερέωση χάνει την αξιοπιστία του. Αυτή η κατάσταση απαιτεί τη μετεγκατάσταση υπόστεγων ή λαβών πόρτας..

Η εργασία πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • αποσυναρμολόγηση παλαιών στοιχείων.
 • σήμανση οπών στο επιλεγμένο σημείο προσάρτησης.
 • τρύπες διάτρησης?
 • εγκατάσταση εξαρτημάτων.

Οι παλιές τρύπες πρέπει να κρύβονται κάτω από ένα πληρωτικό με βάση ακρυλικό. Ως αποτέλεσμα, τα ντουλάπια θα χαρούν και πάλι με λείες πόρτες και εξαιρετική δουλειά..

Εσωτερικά αυτοκόλλητα

Εάν η αποκατάσταση των προσόψεων του MDF συνίσταται μόνο στην ανάγκη απόκρυψης μικρών ελαττωμάτων, αυτή η μέθοδος θα είναι πολύ σχετική..

Στις πόρτες των ακουστικών, τα αυτοκόλλητα με θέμα το εστιατόριο θα φαίνονται αρμονικά:

 • επιτραπέζια σκεύη;
 • λαχανικά ή φρούτα?
 • γλυκα;
 • φλιτζάνια τσάι ή καφέ?
 • θεματικές επιγραφές.

Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει την επικόλληση φωτεινών αυτοκόλλητων. Απλώς αφαιρέστε το προστατευτικό στρώμα από την κολλώδη πλευρά, απλώστε απαλά το αυτοκόλλητο στην επιφάνεια. Με την ευκαιρία, η διακόσμηση μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή για να αντικατασταθεί με μια νέα..

Ντεκουπάζ

Ντεκουπάζ

Σας αρέσουν οι κουζίνες σε στιλ Προβηγκίας; Επαναφέρετε τα παλιά και βαρετά έπιπλα κουζίνας σας χρησιμοποιώντας μια τεχνική διακόσμησης που ονομάζεται ντεκουπάζ. Το υλικό για αυτό μπορεί να είναι ύφασμα, λαδόκολλα, καρτ ποστάλ και ακόμη και συνηθισμένες εφημερίδες..

Για εργασία χρειάζεστε:

 • βούρτσα βαφής με στενές τρίχες.
 • μαχαίρι στόκου?
 • στόκος ξύλου?
 • γυαλόχαρτο;
 • διαλυτικό μέσο;
 • Κόλλα PVA?
 • βερνίκι.

Το τελείωμα των μπροστινών πλαισίων ξεκινά με χοντρό τρίψιμο και στη συνέχεια λεπτό τρίψιμο. Στη συνέχεια, οι παραμικρές ρωγμές τρίβονται προσεκτικά με στόκο. Για να γίνει η επιφάνεια λεία και εύκολη στην εργασία, η σύνθεση εφαρμόζεται σε 2 στρώσεις, επιτρέποντας στην πρώτη να στεγνώσει καλά πρώτα. Το τεμάχιο εργασίας λιπαίνεται με διαλύτη πριν κολλήσει με υλικό.

Fabφασμα, χαρτί ή λαδόκολλα είναι κολλημένο σε κόλλα PVA. Μετά το στέγνωμα, βερνικώστε σε 4-5 στρώσεις χρησιμοποιώντας ένα εύκαμπτο πινέλο για να αποφύγετε το σχηματισμό χλωμών κηλίδων. Σε μια μέρα, τα ακουστικά μπορούν ήδη να χρησιμοποιηθούν.

Επικόλληση με ταινία

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για γρήγορη και φθηνή αποκατάσταση προσόψεων κουζίνας. Το κάλυμμα βινυλίου με χαμηλότερο αυτοκόλλητο στρώμα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • καλή δύναμη?
 • αντοχή στην υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία.
 • δεν ξεθωριάζει στο άμεσο ηλιακό φως.
 • διατηρεί τη φωτεινότητα των αποχρώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι βολικό να δουλεύετε με το υλικό και η χαμηλή τιμή του σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε τις προσόψεις της κουζίνας χωρίς μεγάλη ζημιά στον προϋπολογισμό..

Πριν από την επικόλληση, οι πόρτες αφαιρούνται από τους μεντεσέδες, η επιφάνεια καθαρίζεται από τη βρωμιά, υποβάλλεται σε επεξεργασία με μια λιπαντική ένωση και στη συνέχεια απλώνετε απαλά το φιλμ με τα χέρια και μια σπάτουλα. Οι φυσαλίδες αέρα που εμφανίζονται τρυπιούνται με βελόνα. Εάν δεν ήταν δυνατή η εφαρμογή αυτοκόλλητου χωρίς παρατυπίες και τσακίσεις την πρώτη φορά, σκίστε ένα κομμάτι και προσπαθήστε να εργαστείτε με ένα νέο. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο υλικό. Η απλή μεμβράνη μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα βελτίωσης σπιτιού ή καταστήματα ταπετσαρίας. Εάν θέλετε η κουζίνα να γίνει όχι μόνο όμορφη, αλλά και ασυνήθιστη, παραγγείλετε ένα εξώφυλλο με εκτύπωση φωτογραφιών.

Μπαστούνι

Η αποκατάσταση των προσόψεων του MDF περιλαμβάνει επίσης τη χρήση φυσικών υλικών. Η εμφάνιση της κουζίνας θα μεταμορφώσει τον καμβά μπαστούνι. Χάρη στην ενδιαφέρουσα υφή και τη ζεστή σκιά του, το δωμάτιο θα γίνει πιο άνετο. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, κομμάτια καμβά κομμένα σε κατάλληλο μέγεθος εμποτίζονται σε νερό για μισή ώρα. Το υγρό υλικό εφαρμόζεται στην προετοιμασμένη επιφάνεια, λιπαίνεται με κόλλα superglue ή PVA. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, στερεώστε το μπαστούνι στις άκρες με συρραπτικό επίπλων. Τα καλούπια εγκαθίστανται κατά μήκος της περιμέτρου της πρόσοψης – λεπτές λωρίδες που συνδέονται μεταξύ τους υπό γωνία 45´.

Ακόμα και στη φωτογραφία αποκατάσταση επίπλων κουζίνας ο καμβάς μπαστούνι φαίνεται άνετος στο σπίτι. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για τη μετατροπή των ακουστικών κλασικού στυλ. Το αποξηραμένο μπαστούνι θα είναι τεντωμένο σαν κορδόνι. Το κομψό υλικό διατηρεί την οπτική του γοητεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αντιδρά στις δυσμενείς επιδράσεις εξωτερικών παραγόντων.

Βαφή

Βαφή

Η αποκατάσταση των προσόψεων από μασίφ ξύλο μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας συνθέσεις βαφής. Μερικοί τεχνίτες συνιστούν τη χρήση σμάλτου αυτοκινήτου, το οποίο δεν φοβάται την υγρασία ή τις υψηλές θερμοκρασίες ή την είσοδο όξινων καθαριστικών..

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • αποσυναρμολόγηση της πρόσοψης: η πόρτα αφαιρείται από τους μεντεσέδες, τα γυάλινα ένθετα αφαιρούνται ή σφραγίζονται προσωρινά, τα εξαρτήματα ξεβιδώνονται.
 • η επιφάνεια τρίβεται με γυαλόχαρτο.
 • με ειδικό αστάρι για επεξεργασία ξύλου, καλύψτε ολόκληρο το τμήμα σε 2 στρώσεις.
 • προχωρήστε απευθείας στη χρώση χρησιμοποιώντας βούρτσα ή ρολό.

Η αποκατάσταση των επίπλων κουζίνας από φυσικό μασίφ ξύλο απαιτεί επακόλουθο βερνίκι. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, η διαφανής ένωση εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο βαμμένο ξύλο, κάνοντας το χρώμα του πιο φωτεινό. Για να επιτευχθεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε 3-4 στρώσεις βερνικιού, προσπαθώντας να κάνετε κάθε επάνω στρώμα λεπτότερο από το κάτω.

Εγκατάσταση νέων προσόψεων

Η απλούστερη μέθοδος αποκατάστασης των γυαλιστερών και οποιωνδήποτε άλλων επίπλων κουζίνας είναι η εγκατάσταση νέων εξωτερικών πάνελ. Στα ξυλουργικά καταστήματα, μπορείτε να παραγγείλετε σύγχρονες προσόψεις, παρέχοντας στους τεχνίτες τις μετρήσεις των παλιών. Δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν, το χρώμα τους, τον τύπο των εξαρτημάτων. Εάν δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπίσετε τις μετρήσεις μόνοι σας, μπορείτε να καλέσετε έναν ειδικό στο σπίτι. Ο οδηγός θα κάνει όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει τις τελειωμένες προσόψεις.

Αντικατάσταση πάγκου

Για να ενημερώσετε την εμφάνιση των επίπλων κουζίνας, δεν είναι αρκετή η αποκατάσταση προσόψεων από MDF ή ξύλο. Η επιφάνεια του τραπεζιού απαιτεί επίσης τακτοποίηση – το πιο χρησιμοποιημένο στοιχείο των ακουστικών. Τοποθετούνται βαριά καυτά δοχεία, κόβονται τρόφιμα, κτυπάται το κρέας. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιφάνειά του επιδεινώνεται γρήγορα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ενημέρωσης του επιτραπέζιου υπολογιστή..

1. Διακοσμήστε με κεραμικά πλακίδια

Ένα μωσαϊκό από μικρά πλακάκια απλώνεται σε μια επιφάνεια λειασμένη με μύλο και επεξεργάζεται με κόλλα. Τα στοιχεία πρέπει να είναι σε στενή επαφή, χωρίς να αφήνουν κενά. Μετά από 6-8 ώρες μετά την τοποθέτηση, αρμολογήστε τις αρθρώσεις και όταν όλα στεγνώσουν εντελώς, καλύπτουν με 3-5 στρώματα βερνίκι επίπλων.

2. Εγκατάσταση προστατευτικού γυαλιού

Ένας πρωτότυπος τρόπος ενημέρωσης. Η επιτραπέζια επιφάνεια καθαρίζεται, ξύλινες σανίδες είναι προσαρτημένες σε αυτήν, χωρίζοντας ολόκληρη την επιφάνεια σε τομείς αυθαίρετου σχήματος. Στη συνέχεια, καθένα από αυτά γεμίζει με διακοσμητικό υλικό: διογκωμένο πηλό, βότσαλα, μεγάλες χάντρες, κόκκους καφέ και άλλα. Το σκληρυμένο γυαλί ανθεκτικό στις κρούσεις τοποθετείται στην κορυφή, στερεώνοντάς το με μπουλόνια ή κολλώντας το με ειδική κόλλα.

3. Εγκατάσταση νέου επιτραπέζιου υπολογιστή

Το παλιό αφαιρείται και ένα άλλο εγκαθίσταται στη θέση του. Η αντικατάσταση πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

Για να ενημερώσετε την εμφάνιση της κουζίνας σας, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να αγοράσετε ένα φανταχτερό ακουστικό. Οι εργασίες αποκατάστασης που θα κάνετε μόνοι σας θα εξοικονομήσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και θα πραγματοποιήσουν προσωπικές φαντασιώσεις σχεδιασμού.

Previous Post
Κουζίνα σε ροζ χρώμα: 80 σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
Kombinasjonen av tapet i interiøret: 80 fotoideer