Πώς να καθαρίσετε τα αποθέματα άνθρακα από ένα σίδερο: 7 τρόποι
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να καθαρίσετε τα αποθέματα άνθρακα από ένα σίδερο: 7 τρόποι

Πώς να καθαρίσετε τα αποθέματα άνθρακα από ένα σίδερο: 7 τρόποι

Με την πάροδο του χρόνου, κάθε νοικοκυρά αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αποθέσεων άνθρακα στο σίδηρο. Και ανεξάρτητα από το τι μοντέρνα κουδούνια και σφυρίγματα μπορεί να υπερηφανεύεται η ηλεκτρική σας συσκευή, μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό από αυτήν την “ασθένεια”. Μην απελπίζεσαι όμως! Πολλά χρόνια λαϊκής εμπειρίας έχουν συλλέξει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξαλείψετε την απαράδεκτη μόλυνση του σιδήρου και στο άρθρο μας θα μιλήσουμε γι ‘αυτούς με περισσότερες λεπτομέρειες..

1. Καθαρίζουμε το σίδερο με αλάτι

Ο πιο προσιτός τρόπος είναι να καθαρίσετε το σίδερο από τις εναποθέσεις άνθρακα χρησιμοποιώντας αλάτι. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό επιτραπέζιο αλάτι, κατά προτίμηση μεγαλύτερο. Ακόμα καλύτερα, πάρτε θαλασσινό αλάτι για καθαρισμό. Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, το σίδερο πρέπει να θερμανθεί. Στη συνέχεια, ενεργούμε με έναν από τους τρεις τρόπους:

1. Το σίδερο πρέπει να θερμανθεί ελαφρώς και να σβήσει. Πασπαλίστε την επιφάνεια της σόλας του με αλάτι και τρία βρεγμένα κουρέλια μέχρι να εξαφανιστούν οι εναποθέσεις άνθρακα. Στο τέλος της διαδικασίας, η επιφάνεια πρέπει να σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί. Κατά τον καθαρισμό, πρέπει να ενεργείτε πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε οι κρύσταλλοι αλατιού να μην εισέρχονται στις οπές εξόδου ατμού..

2. Ενεργοποιήστε το σίδερο και ρυθμίστε την πιο απαλή λειτουργία στο ρυθμιστή με χαμηλότερο βαθμό θέρμανσης. Στη συνέχεια, σε πανί ή ένα λεπτό κουρέλι διπλωμένο στη μέση, ρίξτε αλάτι και σε μια τέτοια κομπρέσα, τρεις επιφάνειες. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να καθαρίσετε απλή βρωμιά.

3. Η συσκευή πρέπει να θερμαίνεται σωστά. Ενώ κερδίζει θερμοκρασία, βάλτε χοντρό χαρτόνι στη σιδερώστρα, ρίξτε αλάτι. Στη συνέχεια, με μια θερμαινόμενη βάση, περνάμε μέσα από τα αλάτι αλάτων με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να καθαριστεί η βρωμιά.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές νέες ηλεκτρικές συσκευές και το αλάτι μπορεί να μην είναι κατάλληλο για κάθε επίστρωση. Για παράδειγμα, τα σίδερα με επιφάνεια τεφλόν δεν μπορούν να καθαριστούν με αυτό..

Πώς να καθαρίσετε το σίδερο από τις καταθέσεις άνθρακα - Καθαρίστε το σίδερο με αλάτι Πώς να καθαρίσετε το σίδερο από τις καταθέσεις άνθρακα - Καθαρίστε το σίδερο με αλάτι Πώς να καθαρίσετε το σίδερο από εναποθέσεις άνθρακα - Καθαρίστε το σίδερο με αλάτι

2. Εφαρμογή ξιδιού

Μια άλλη απλή μέθοδος που δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόστος υλικού είναι η αφαίρεση των αποθέσεων άνθρακα από το σίδερο με ξύδι. Εάν προσπαθείτε να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ηλεκτρική συσκευή, τότε οι μικρές κηλίδες αιθάλης μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν εμποτίζοντας ένα βαμβάκι ή ένα πανί σε ξύδι. Με την ευκαιρία, μην ξεχνάτε τις τρύπες για την έξοδο ατμού – μπορούν επίσης να καθαριστούν με ξύδι χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι για τα αυτιά. Μετά από αυτόν τον καθαρισμό, η σόλα του σιδήρου πρέπει να σκουπιστεί στεγνή..

Εάν το ξύδι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πλάκα από μόνο του, προσθέστε αμμωνία σε αυτό, αλλά σημειώστε ότι η συσκευή πρέπει να είναι εντελώς κρύα.

Συχνά, οι οικοδέσποινες δίνουν προσοχή στις αποθέσεις άνθρακα μόνο όταν καθίσταται εντελώς αδύνατο να σιδερωθεί και είναι μάλλον δύσκολο να εξαλειφθεί τέτοια μόλυνση. Σε αυτή την περίπτωση, το ξύδι μπορεί επίσης να σώσει την κατάσταση: είναι απαραίτητο να βρέξετε καλά ένα πανί με αυτό το βράδυ και να βάλετε ένα σίδερο στην κορυφή, αφήστε το σε αυτή τη θέση μέχρι το πρωί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και μια σημαντική πλάκα μαλακώνει και ξεφλουδίζει εύκολα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Παρακαλώ σημειώστε ότι το ξύδι έχει μια αρκετά έντονη μυρωδιά, οπότε μην αφήνετε μια τέτοια “σύνθεση” στο σαλόνι – πρέπει να απομονωθεί (για παράδειγμα, να βγει στο μπαλκόνι).

Πώς να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις άνθρακα από ένα σίδερο - Εφαρμόζοντας ξύδι Πώς να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις άνθρακα από ένα σίδερο - Εφαρμόζοντας ξύδι Πώς να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις άνθρακα από ένα σίδερο - Εφαρμόζοντας ξύδι

3. Καθαρισμός του σιδήρου με αλάτι και ξύδι

Τα καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού μπορούν να επιτευχθούν συνδυάζοντας αλάτι και ξύδι. Αυτά τα δύο συστατικά πρέπει να αναμειχθούν σε μια μικρή κατσαρόλα και να βάλουν φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην βράσετε το διάλυμα. Το τελικό διάλυμα πρέπει να κρυώσει λίγο για να μην καεί, στη συνέχεια υγράνετε ένα πανί και τρίψτε καλά τις μολυσμένες περιοχές. Σε δύσκολες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες (δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεταλλική). Στη συνέχεια, πρέπει να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί, να ζεστάνετε το σίδερο και να σιδερώσετε οποιοδήποτε παλιό πανί με αυτό. Σύμφωνα με τις οικοδέσποινες, αν και η μυρωδιά αυτής της σπιτικής λύσης καθαρισμού δεν είναι πολύ καλή, οι καθαριστικές της ιδιότητες είναι εξαιρετικές..

Πώς να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις άνθρακα από το σίδερο - Καθαρισμός του σιδήρου με αλάτι και ξύδι

4. Αφαίρεση εναποθέσεων άνθρακα με σόδα

Οι ικανότητες καθαρισμού της σόδας είναι γνωστές στις νοικοκυρές για πολύ καιρό. Συχνά χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ιδιαίτερα πολύπλοκων ρύπων σε πιάτα, υδραυλικά και χρησιμοποιείται για την πέψη. Στην πραγματικότητα, γιατί να μην καθαρίσετε το σίδερο με αυτό; Μπορείτε να πάρετε μαγειρική σόδα ή τέφρα σόδας, ενώ η εργασία πρέπει να πραγματοποιηθεί με γάντια από καουτσούκ, καθώς η σύνθεση σόδας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Η σόδα πρέπει να αναμιχθεί με λίγο νερό μέχρι να ληφθεί μια ομοιογενής πάστα. Συλλέγουμε τη σύνθεση σε ένα πανί ή πινέλο και τρία από τη σόλα του σιδήρου μας, φροντίζοντας να μην πέσει η πάστα στις τρύπες. Όταν η επιφάνεια καθαριστεί εντελώς, πρέπει να σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί..

Πώς να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις άνθρακα από ένα σίδερο - Αφαίρεση αποθέσεων άνθρακα με μαγειρική σόδα

5. Χρήση υγρών χημικών

Η επιφάνεια του σιδήρου μπορεί να αποκατασταθεί στη σωστή του κατάσταση χρησιμοποιώντας αρκετά διαβρωτικά υγρά, τα οποία περιλαμβάνουν αφαίρεση βερνικιών νυχιών και ακετόνη. Αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα καλά τις αποθέσεις άνθρακα από πολυαιθυλένιο ή συνθετικά υφάσματα. Αρκεί να υγράνετε το πανί με το διάλυμα και να σκουπίζετε τη βρωμιά. Η εργασία πρέπει να γίνεται με γάντια. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι τα υγρά εκπέμπουν μια μάλλον πικάντικη οσμή, επομένως είναι σκόπιμο να τα χρησιμοποιείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αν μισείτε απολύτως τέτοια «αρώματα», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Είναι άοσμο – απλά βρέξτε ένα πανί με αυτό και τρίψτε τους λεκέδες.

Πώς να καθαρίσετε τα αποθέματα άνθρακα από ένα σίδερο - Χρησιμοποιώντας υγρές χημικές ουσίες

6. Κερί παραφίνης

Μία από τις πιο «αρχαίες» μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι προγιαγιάδες μας ήταν η χρήση κεριού παραφίνης για την απομάκρυνση των εναποθέσεων άνθρακα από το σίδηρο. Εκ των προτέρων, πρέπει να ζεστάνετε καλά την ηλεκτρική συσκευή και να προετοιμάσετε ένα δίσκο στον οποίο θα στάξουν σταγονίδια ζεστού κεριού.

Έτσι, τυλίγουμε το κερί σε ένα πυκνό πανί (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε βαμβάκι) και σκουπίζουμε τις αποθέσεις άνθρακα. Το σίδερο πρέπει να διατηρείται κεκλιμένο έτσι ώστε το κερί να μπορεί να στραγγίσει ελεύθερα και να μην μπει στις οπές ατμού. Διαφορετικά, αν παγώσει σε αυτές τις τρύπες, θα ζεσταθεί κατά το επόμενο σιδέρωμα και θα λεκιάσει τα ρούχα. Στο τέλος της διαδικασίας, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.

Πώς να καθαρίσετε το σίδερο από εναποθέσεις άνθρακα - κερί παραφίνης

7. Ειδικό μολύβι για τον καθαρισμό του σιδήρου

Εάν δεν είστε υποστηρικτής των λαϊκών μεθόδων αντιμετώπισης των αποθέσεων άνθρακα στο σίδερο ή εάν αποδείχθηκαν ανίσχυροι, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό χημικό μολύβι σχεδιασμένο για αυτούς τους σκοπούς. Το σίδερο πρέπει να ανάψει και να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια, τρίβουμε την επιφάνεια με ένα μολύβι και σβήνουμε τη συσκευή.

Η διαδικασία χημικού καθαρισμού θα ξεκινήσει σύντομα – τα αποθέματα άνθρακα θα αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Πρέπει να πάρετε ένα μαλακό πανί και να σκουπίσετε το μαλακωμένο υπόλειμμα βρωμιάς. Στη συνέχεια, η βάση σκουπίζεται με ένα υγρό πανί. Κατά τη διαδικασία, μπορεί να εμφανιστεί μια δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία δεν πρέπει να φοβηθεί – αυτό είναι μόνο η εξάτμιση της αμμωνίας, η οποία είναι μέρος του μολυβιού.

Πώς να αφαιρέσετε εναποθέσεις άνθρακα από το σίδερο - Ειδικό μολύβι για τον καθαρισμό του σιδήρου

Previous Post
Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
Next Post
70+ ideer til toalettveggdekorasjon (bilde)
Adblock
detector