Ζώνη ενός δωματίου για γονείς και ένα παιδί
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ζώνη ενός δωματίου για γονείς και ένα παιδί

Ζώνη ενός δωματίου για γονείς και ένα παιδί

Παρά το γεγονός ότι οι πόλεις αναπτύσσονται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, σήμερα πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης. Αυτό το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για νέες οικογένειες που ονειρεύονται το σπίτι τους. Οι οικογένειες συχνά πρέπει να στριμώχνονται σε μικρά διαμερίσματα ενός δωματίου με τα παιδιά τους, γεγονός που δημιουργεί σημαντική δυσφορία. Στο άρθρο μας θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να διανείμετε ορθολογικά ένα δωμάτιο για γονείς με παιδί, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ζωνών για να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο άνετο για κάθε μέλος της οικογένειας..

Τι είναι η ζώνη και γιατί χρειάζεται

Η ζώνη ενός δωματίου σημαίνει ότι το χωρίζουμε υπό όρους στις απαραίτητες περιοχές για την άνετη διαμονή κάθε μέλους της οικογένειας. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, η επιλογή των οποίων εξαρτάται τόσο από τις εξαιρετικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών όσο και από τα πλάνα του δωματίου..

Κάθε άτομο χρειάζεται έναν προσωπικό χώρο και στην περίπτωση που μια οικογένεια με ένα παιδί αναγκάζεται να ζει σε ένα δωμάτιο, αυτό το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το παιδί πρέπει να έχει τη δική του γωνιά όπου μπορεί να παίζει, να σπουδάζει και να χαλαρώνει, ενώ οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.

Τις περισσότερες φορές, μια γωνιά για ένα παιδί είναι τοποθετημένη κοντά σε ένα παράθυρο, όπου υπάρχει πολύ φως της ημέρας και τα θερμαντικά σώματα θέρμανσης λειτουργούν το χειμώνα. Επίσης για αυτούς τους σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις θέσεις ή τους αποθηκευτικούς χώρους που είναι διαθέσιμοι στο δωμάτιο. Μόνο τα πιο απαραίτητα έπιπλα πρέπει να γεμίζουν το υπόλοιπο δωμάτιο..

Ως κρεβάτι ύπνου για γονείς, μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ που, όταν διπλωθεί, μετατρέπεται σε χώρο ανάπαυσης για όλη την οικογένεια. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε το συνολικό τοίχωμα του σώματος με ένα αρθρωτό σύνολο, επιλέγοντας τα πιο απαραίτητα στοιχεία. Πραγματοποιώντας εργασίες επισκευής, πρέπει να φροντίσετε για τη διάταξη φωτισμού υψηλής ποιότητας σε όλους τους χώρους.

Συχνά, τα ευρύχωρα σαλόνια, τα υπνοδωμάτια χωρίζονται σε ζώνες χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά φινιρίσματος για τοίχους, οροφές και δάπεδα. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή · για να δημιουργήσετε πλήρεις μεμονωμένες ζώνες, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Τι είναι η ζώνη και γιατί χρειάζεται Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Τι είναι η ζώνη και γιατί χρειάζεται

Ζώνη ενός δωματίου με χωρίσματα

Η εμφάνιση στη σύγχρονη κατασκευαστική αγορά υλικού όπως γυψοσανίδας έδωσε πολλές ευκαιρίες να ενσωματώσουν οποιεσδήποτε ιδέες σχεδιασμού, να πραγματοποιήσουν ανάπλαση κατοικιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, να το γεμίσουν με νέα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Στη χωροθέτηση των δωματίων, τα χωρίσματα από γυψοσανίδες είναι συχνά η πιο επιτυχημένη επιλογή. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε όχι μόνο να διαχωρίσετε μια συγκεκριμένη περιοχή (στην περίπτωσή μας, ένα φυτώριο), αλλά και να εισαγάγετε νέα λειτουργικά στοιχεία.

Διαχωρίζοντας την περιοχή των παιδιών, δεν πρέπει να παρασυρθείτε από παγκόσμιες δομές, οι οποίες απλά θα εμποδίσουν την πρόσβαση του αέρα και του φωτός της ημέρας στο υπόλοιπο δωμάτιο. Μπορείτε να χτίσετε ένα κομψό διαμέρισμα προικίζοντας το με διάφορες κόγχες και ράφια. Η ικανότητα του γυψοσανίδας να επεξεργαστεί εύκολα καθιστά δυνατή τη δημιουργία διαφόρων πρωτότυπων σχεδίων που θα γίνουν αποκορύφωμα του εσωτερικού.

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με χωρίσματα Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με χωρίσματα Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με χωρίσματα

Ζώνη ενός δωματίου με συρόμενες πόρτες

Οι συρόμενες πόρτες είναι ένα κοινό στοιχείο στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Σε αντίθεση με τις συμβατικές δομές ταλάντευσης, δεν απαιτούν επιπλέον χώρο ώστε τα φύλλα να ανοίγουν ελεύθερα – οι πόρτες απλώς μετακινούνται στο πλάι χρησιμοποιώντας μηχανισμούς κυλίνδρων.

Αν μιλάμε για τη χωροθέτηση ενός δωματίου, εδώ είναι προτιμότερο να προτιμήσουμε σχέδια με γυάλινες πόρτες, τα οποία μπορούν να είναι εντελώς διαφανή, ημι-ματ ή επιπλέον διακοσμημένα με σχέδια. Γιατί γυαλί; Επειδή μεταδίδει τέλεια το φως και δεν συσσωρεύει τον χώρο. Σε αντίθεση με τους φόβους ότι αυτό το υλικό είναι μάλλον εύθραυστο, οι σύγχρονες γυάλινες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικά ισχυρό σκληρυμένο γυαλί, το οποίο δεν είναι εύκολο να σπάσει..

Η εγκατάσταση των θυρών είναι επίσης επωφελής επειδή μπορούν να κλείσουν καλά. Για παράδειγμα, εάν οι επισκέπτες έρχονται στους γονείς, οι κλειστές πόρτες θα παρέχουν επιπλέον ηχομόνωση και το παιδί θα μπορεί να κοιμάται ήσυχα το βράδυ..

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο γονέα -παιδιού - να ζώνετε ένα δωμάτιο με συρόμενες πόρτες Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο γονέα -παιδιού - να ζώνετε ένα δωμάτιο με συρόμενες πόρτες Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο γονέα -παιδιού - να ζώνετε ένα δωμάτιο με συρόμενες πόρτες

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο με κουρτίνες

Σε μικρά δωμάτια, όπου είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετήσετε ένα διαμέρισμα ή πόρτες, οι κουρτίνες θα είναι μια πραγματική σωτηρία. Οι υφασμάτινοι καμβάδες θα φαίνονται ελαφροί και κομψοί, επιπλέον, μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή εάν δεν υπάρχει ανάγκη για ζώνη.

Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι οι κουρτίνες θα συσσωρεύουν σκόνη και θα πρέπει να πλένονται περιοδικά. Μπορείτε να αγοράσετε δύο σετ – ενώ μερικοί καμβάδες πλένονται, άλλοι κρέμονται. Έτσι, ο σχεδιασμός του δωματίου θα ενημερώνεται περιοδικά..

Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι οι κουρτίνες διπλής όψης. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο όπου η μία πλευρά θα ταιριάζει με την παλέτα χρωμάτων της παιδικής γωνίας και η άλλη – η γονική σουίτα.

Εάν οι πυκνοί καμβάδες που κρέμονται σε κύματα δεν σας ταιριάζουν, σκεφτείτε την επιλογή των κουρτινών νήματος, γνωστών ως μουσελίνα. Σας επιτρέπουν να καλύψετε αποτελεσματικά το δωμάτιο, διαιρώντας το χώρο ενός μικρού δωματίου σε ξεχωριστές γωνίες με λεπτά ρεύματα..

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο με κουρτίνες Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο με κουρτίνες

Ζώνη ενός δωματίου με έπιπλα

Ένας αρκετά απλός τρόπος που σας επιτρέπει να διαχωρίσετε τον χώρο των παιδιών χωρίς υπερφόρτωση του δωματίου με περιττά στοιχεία είναι να χρησιμοποιήσετε έπιπλα. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ράφια και ντουλάπια, τα οποία είναι εγκατεστημένα στα όρια των ζωνών κάθετα στον τοίχο. Εκτός από το γεγονός ότι το δωμάτιο θα χωριστεί σε δύο λειτουργικές ζώνες, θα εμπλουτιστεί με ένα επιπλέον έπιπλο, το οποίο θα γίνει ένας ευρύχωρος χώρος αποθήκευσης για πολλά πράγματα. Στα ανοιχτά ράφια θα υπάρχουν βιβλία, περιοδικά, βάζα, φωτογραφίες και άλλα αξεσουάρ. Εάν το ντουλάπι έχει πόρτες, είναι καλύτερο να είναι συρόμενες και να μην απαιτούν επιπλέον χώρο για να ανοίξουν..

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο γονέα -παιδιού - να ζώνετε ένα δωμάτιο με έπιπλα Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο γονέα -παιδιού - να ζώνετε ένα δωμάτιο με έπιπλα Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο γονέα -παιδιού - να ζώνετε ένα δωμάτιο με έπιπλα

Ζώνη ενός δωματίου με διάταξη βάθρου

Τέλος, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές ζώνης είναι η διάταξη ενός σκαλιού βάθρου, το οποίο θα βοηθήσει να φιλοξενήσει όχι μόνο ένα ή δύο παιδιά, αλλά περισσότερα. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο της δομής, ή μάλλον, το ύψος και την ευρυχωρία της. Το βήμα μπορεί να είναι χαμηλό (10-15 εκατοστά) και να χρησιμεύσει για τον επίσημο διαχωρισμό της περιοχής των φυτωρίων. Αυτός ο σχεδιασμός δίνει στο εσωτερικό μια ορισμένη πρωτοτυπία, νεωτερικότητα, αλλά δεν θα είναι πρακτικής χρήσης..

Είτε πρόκειται για ψηλό βάθρο. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη λειτουργία του. Πρώτον, στα βάθη του βήματος, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ογκώδες σύστημα αποθήκευσης με συρτάρια, το οποίο θα απαλλαγεί από τα περιττά ψηλά ογκώδη ντουλάπια. Στο ίδιο βήμα, θα υπάρχει βρεφική κούνια και γραφείο. Εάν οι οροφές στο δωμάτιο είναι αρκετά ψηλές, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο ακόμη πιο αποτελεσματικά – εγκαταστήστε ένα σοφίτα με χώρο εργασίας στην πρώτη βαθμίδα και το παιδί θα έχει αρκετό χώρο για παιχνίδια.

Η δεύτερη επιλογή θα σας επιτρέψει να εξοπλίσετε αρκετούς χώρους ύπνου, οι οποίοι μπορούν να είναι μια εξαιρετική διέξοδος για μια οικογένεια με δύο ή τρία παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση, τα πτυσσόμενα κρεβάτια είναι ενσωματωμένα στο εσωτερικό τμήμα του βάθρου, τα οποία τυλίγονται χρησιμοποιώντας απλούς μηχανισμούς κυλίνδρων. Το πρωί, τα κρεβάτια σπρώχνονται στην κοιλότητα του βάθρου και το βράδυ τραβούνται έξω χωρίς να καταλαμβάνουν χρήσιμο χώρο όλη την ημέρα. Ολόκληρη η επάνω πλατφόρμα του βήματος παραμένει δωρεάν – εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα γραφείο (και περισσότερα από ένα) ή να οργανώσετε έναν χώρο παιχνιδιού με ένα μαλακό χαλί, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Συχνά, τα βήματα του βάθρου γίνονται με τη μορφή συρταριών, όπου μπορείτε να βάλετε κλινοσκεπάσματα, λινά ή άλλα απαραίτητα πράγματα..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθρο, αν και χωρίζει την περιοχή των παιδιών, το αφήνει οπτικά εντελώς ανοιχτό, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον ένα διαμέρισμα ή να κρεμάσετε μια κουρτίνα.

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με διάταξη βάθρου Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με διάταξη βάθρου Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με διάταξη βάθρου Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Ζώνη ενός δωματίου με διάταξη βάθρου

Τακτοποίηση του παιδικού δωματίου

Εκτός από τη διάθεση ξεχωριστού χώρου για το παιδί τους, οι γονείς θα πρέπει να προσπαθήσουν να τον εξοπλίσουν όσο πιο άνετα γίνεται. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό αφορά υψηλής ποιότητας φωτισμό και διακόσμηση. Εάν η γωνιά των παιδιών βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο, θα υπάρχει αρκετό φως ημέρας, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε μερικές πρόσθετες τοπικές συσκευές φωτισμού: ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, μια απλίκα πάνω από το κρεβάτι.

Όσο για τη διακόσμηση του τοίχου, υπάρχουν δύο επιλογές: διατηρήστε το ίδιο με το κοινό δωμάτιο ή κάντε πιο αντίθεση. Μπορείτε να κολλήσετε φωτεινότερους καμβάδες, να διακοσμήσετε έναν από τους τοίχους με φωτογραφική ταπετσαρία, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα που είναι πιο λειτουργικά, για παράδειγμα, ένα κρεβάτι σοφίτας που συνδυάζει όχι μόνο ένα κρεβάτι στον δεύτερο όροφο, αλλά και ένα γραφείο και ένα ντουλάπι στον πρώτο όροφο θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Έτσι, ο προσωπικός κόσμος του παιδιού σας θα γίνει πολύχρωμος, ευρύχωρος και πολυλειτουργικός..

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Τακτοποίηση παιδικού δωματίου Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Τακτοποίηση παιδικού δωματίου Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - Τακτοποίηση παιδικού δωματίου

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί – φωτογραφία

Η γκαλερί μας περιέχει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν διάφορες ιδέες για τη χωροθέτηση ενός δωματίου για γονείς και ένα παιδί. Ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το καλύτερο έργο στέγασης όπου όλη η οικογένεια θα αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα. Καλή προβολή!

Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία Πώς να ζώνετε ένα δωμάτιο για γονείς και ένα παιδί - φωτογραφία

Previous Post
Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
Next Post
70+ ideer til toalettveggdekorasjon (bilde)
Adblock
detector