Σπίτια από ένα μπαρ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες σχεδιασμού
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σπίτια από ένα μπαρ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες σχεδιασμού

Σπίτια από ένα μπαρ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες σχεδιασμού

Τα ξύλινα σπίτια από ένα μπαρ έχουν μακρά ιστορία, κατά τη διάρκεια της οποίας το υλικό για την κατασκευή έχει βελτιωθεί ακούραστα. Σήμερα είναι μια φυσική, φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη με υψηλή ηχομόνωση και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Η χρήση ξυλείας σάς επιτρέπει να ανεγείρετε ελαφριές ανθεκτικές κατασκευές σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα..

Οι κύριοι τύποι σπιτιών από ένα μπαρ

Τα σημερινά σπίτια από ένα μπαρ έχουν πολλές ποικιλίες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τόσο πρότυπα έργα όσο και τα πιο μοντέρνα κομψά κτίρια. Η κύρια ταξινόμηση περιορίζεται στην κατανομή των κτιρίων ανάλογα με τους πιο δημοφιλείς τύπους υλικού, συγκεκριμένα:

1. Σπίτια από συνηθισμένη ξυλεία – ανεγείρονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού το υλικό είναι αρκετά ελαφρύ και προσφέρεται για εγκατάσταση χωρίς προβλήματα. Το κόστος του είναι σημαντικά κατώτερο από άλλες κατηγορίες. Ωστόσο, δεν θα προτιμήσει κάθε ιδιοκτήτης ή κατασκευαστική εταιρεία αυτή την πρώτη ύλη για κατασκευή, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα απαιτηθεί πρόσθετη διπλή επένδυση του κτιρίου με επικαλύψεις, πλαισιώσεις, πολυκατοικίες κλπ. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν συχνή μυκητιασική μόλυνση ξύλινων πάνελ, η οποία θα απαιτήσει πρόσθετη επεξεργασία..

2. Τα σπίτια από δοκούς με προφίλ είναι η πιο ορθολογική λύση όταν το κτίριο έχει υπέροχη φυσική αισθητική εμφάνιση που δεν απαιτεί επιπλέον φινίρισμα με κάλυμμα φινιρίσματος. Τέτοια κτίρια φαίνονται όμορφα, μοντέρνα και πρακτικά. Το κύριο πλεονέκτημα του υλικού είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ικανότητα “αναπνοής”. Το μειονέκτημα είναι οι ειδικές απαιτήσεις για υγρασία, η μη τήρηση των οποίων οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών.

3. Τα σπίτια από πλαστικοποιημένο ξύλο καπλαμά είναι μια εξαιρετική επιλογή που δεν έχει τα μειονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω. Το κύριο εμπόδιο στην επιλογή του για κατασκευή είναι συχνά το υψηλό κόστος, το οποίο είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το συνηθισμένο και προφίλ υλικό..

Σπίτια από ένα μπαρ - οι κύριοι τύποι Σπίτια από ένα μπαρ - οι κύριοι τύποι

Μονοκατοικίες και διώροφα σπίτια

Δεδομένου ότι το οριακό ύψος των ξύλινων ιδιωτικών κτιρίων έχει θεσπιστεί νόμιμα (όχι περισσότερο από 6 μέτρα), οι ιδιοκτήτες του χώρου έχουν την ευκαιρία να χτίσουν ένα ή διώροφο σπίτι σε αυτό. Ποια επιλογή να επιλέξετε εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, τη σύνθεση της οικογένειας, τις υλικές δυνατότητες, καθώς και τη συνολική έκταση της επικράτειας. Εάν ο χώρος είναι μικρός, είναι προτιμότερο να ανεγείρετε χρήσιμα μέτρα κατοικημένης περιοχής σε ύψος ανεγείροντας ένα διώροφο κτίριο. Σε μια ευρύχωρη περιοχή, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή ενός ορόφου, η οποία θα σας βοηθήσει επίσης να εξοικονομήσετε κάποιο κόστος κατασκευής..

Η παρουσία παιδιών ή ηλικιωμένων στην οικογένεια, για τα οποία είναι αρκετά δύσκολο και ανασφαλές να μετακινηθούν σε διαφορετικούς ορόφους, μιλά επίσης υπέρ ενός κτηρίου ενός ορόφου. Και η ίδια η σκάλα θα πάρει μια συγκεκριμένη θέση. Ένα άλλο πλεονέκτημα έγκειται σε ένα απλοποιημένο σχέδιο επικοινωνίας, το οποίο θα εξοικονομήσει σημαντικά ενεργειακούς πόρους κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.

Τα διώροφα σπίτια είναι ιδανικά για ιδιοκτήτες λιτών οικοπέδων, αλλά πολύτεκνων οικογενειών, όπου ο καθένας χρειάζεται τον δικό του προσωπικό χώρο. Τα πλεονεκτήματα ενός διώροφου κτιρίου είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για τον εξοπλισμό μιας εκτεταμένης βάσης και οροφής, η δυνατότητα να θαυμάσετε την ομορφιά των γύρω τοπίων από ένα ύψος. Εδώ μπορείτε να εξοπλίσετε περισσότερα δωμάτια για όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς και ένα διαμέρισμα για τους επισκέπτες, ειδικά αν εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε τη σοφίτα.

Μονοκατοικίες και διώροφα ξύλινα σπίτια Μονοκατοικίες και διώροφα ξύλινα σπίτια

Σχεδιασμός σπιτιών από μπαρ

Τα σημερινά ξύλινα σπίτια μπορούν να χτιστούν σύμφωνα με τυπικά σχέδια, τα οποία κοστίζουν στον προγραμματιστή πολύ φθηνότερα ή μπορεί να έχουν ατομικό χαρακτήρα που εκπλήσσει με την πρωτοτυπία τους. Πρόσθετος εξοπλισμός με χρήσιμα και διακοσμητικά στοιχεία (παράθυρα σε προεξοχή, βεράντες, πανοραμικά παράθυρα) βοηθά στην επίτευξη των πιο απίστευτων εφέ.

Κατοικία σε στιλ σαλέ

Τα όμορφα σπίτια στυλ σαλέ της Νορβηγίας έχουν δύο κύρια χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν από άλλες ξύλινες κατασκευές σε αντίθεση – μια αέτωστη οροφή με μεγάλη προεξοχή και μια χαμηλότερη βάση από πέτρα ή τούβλα στην οποία είναι τοποθετημένη η ξύλινη κατασκευή. Στην αρχική τους μορφή, τα έργα τέτοιων σπιτιών συνεπάγονται επίσης την παρουσία ενός μεγάλου μπαλκονιού, που μοιάζει περισσότερο με μια βεράντα. Επιπλέον, η προεξέχουσα οροφή πρέπει να την καλύπτει πλήρως. Αυτός ο σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα των ειδικών κλιματολογικών βορειών συνθηκών στις οποίες χτίστηκαν σπίτια..

Κατοικία σε στιλ σαλέ Κατοικία σε στιλ σαλέ

Φινλανδικό ξύλινο σπίτι

Η τεχνολογία κατασκευής περιλαμβάνει τη χρήση πλαστικοποιημένης ξυλείας καπλαμά, η οποία στεγνώνει καλά. Για πρώτη φορά αυτό το υλικό, κατασκευασμένο από κουκουνάρι, παρουσιάστηκε από τους Φινλανδούς στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα. Με τα χρόνια, βελτιώθηκε, απέκτησε την υψηλότερη αντοχή, αντοχή στον παγετό και την ικανότητα συσσώρευσης θερμότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσαρμογή όλων των στοιχείων της δομής πραγματοποιείται στην επιχείρηση και μόνο τότε το σπίτι συναρμολογείται στον χώρο σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό έργο. Η φινλανδική τεχνολογία καθιστά δυνατή την κατασκευή τόσο μιας μικρής μονοκατοικίας με ελάχιστο σύνολο χώρων όσο και ενός πολυτελούς αρχοντικού με πρόσθετες αρχιτεκτονικές μορφές..

Φινλανδικό ξύλινο σπίτι Φινλανδικό ξύλινο σπίτι

Έργα σπιτιών από μπαρ με γκαράζ

Σήμερα, σχεδόν κάθε οικογένεια έχει το δικό της αυτοκίνητο και στις συνθήκες της προαστιακής ζωής, αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό. Στο στάδιο της επιλογής ενός έργου για ένα συγκεκριμένο σπίτι, η παρουσία μιας επέκτασης γκαράζ είναι συχνά καθοριστικός παράγοντας για τον ιδιοκτήτη. Στο ίδιο συγκρότημα με το σπίτι, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε σημαντικά το έδαφος του χώρου χωρίς να ανεγείρετε ξεχωριστό δωμάτιο.

Ένα διακριτικό πλεονέκτημα μιας επέκτασης από ένα ξεχωριστό γκαράζ είναι επίσης ότι σε κακές καιρικές συνθήκες ο ιδιοκτήτης δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί στο αυτοκίνητο κατά μήκος του δρόμου – θα μπορεί να το φτάσει εύκολα μέσω του εδάφους του σπιτιού. Στην ευρύχωρη επέκταση, μπορείτε επιπλέον να εξοπλίσετε μια αποθήκη ή συνεργείο.

Έργα σπιτιών από μπαρ με γκαράζ Έργα σπιτιών από μπαρ με γκαράζ

Καλοκαιρινή κουζίνα: αδιαμφισβήτητη άνεση σε ιδιωτικό σπίτι

Η κατοχή μιας καλοκαιρινής κουζίνας ως μέρος ενός κτιρίου κατοικιών είναι επίσης μια κοινή απαίτηση για τους πιθανούς ιδιοκτήτες σπιτιού όταν επιλέγουν ένα έργο. Στη ζεστή εποχή, η παρουσία του σας επιτρέπει να πάρετε τη διαδικασία μαγειρέματος έξω από το χώρο διαβίωσης. Αλλά, ταυτόχρονα, κατασκευασμένο ως παρακείμενο κτίριο, δεν θα αναγκάσει την οικοδέσποινα να ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις.

Η κουζίνα μπορεί να είναι ανοιχτή ή κλειστή. Αν συνδυαστεί με μια βεράντα με το σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μπάρμπεκιου ή σόμπα εδώ, να οργανώσετε οικογενειακές, φιλικές συγκεντρώσεις. Στην κρύα εποχή, η κλειστή καλοκαιρινή κουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε αποθήκη κοινής ωφέλειας. Οι επεκτάσεις κουζίνας με μεγάλα παράθυρα φαίνονται πολύ όμορφες, επιτρέποντάς σας να θαυμάσετε τη γύρω φύση ενώ μαγειρεύετε.

Σχεδιασμός σπιτιών από μπαρ - Καλοκαιρινή κουζίνα

Σπίτια από μπαρ με παράθυρο στον κόλπο

Τα έργα σπιτιών με προεξέχοντα πολυγωνικά ή ημικυκλικά σχήματα δύσκολα μπορούν να ονομαστούν καινοτομία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο δημοφιλή, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες κτιρίων μια επιπλέον περιοχή λουσμένη με φυσικό φως. Συχνά σε τέτοια δωμάτια, είναι εξοπλισμένα σαλόνια ή τραπεζαρίες, όπου είναι ευχάριστο να συγκεντρώνεστε σε έναν κύκλο συγγενών και φίλων πάνω από ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η προεξοχή στην πρόσοψη του σπιτιού δίνει στο γενικό σχέδιο κάποιες νότες αρχαιότητας και άνεσης, μετατρέποντας σε μια αριστοκρατική διακόσμηση.

Σπίτια από μπαρ με παράθυρο στον κόλπο Σπίτια από μπαρ με παράθυρο στον κόλπο

Σπίτι από μπαρ με σοφίτα

Η διάταξη της σοφίτας καθιστά δυνατή την απόκτηση επιπλέον μέτρων χρήσιμου χώρου για τη διευθέτηση ενός υπνοδωματίου, ενός γκαρνταρόμπα. Ο χώρος μπορεί να χωριστεί σε ξεχωριστά δωμάτια, να εξοπλίσει ένα μπαλκόνι ή να το αφήσει χωρίς χωρίσματα, να εξοπλίσει ένα γυμναστήριο με εξοπλισμό άσκησης, τένις, τραπέζια μπιλιάρδου. Είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε με την άνευ όρων εξωτερική ελκυστικότητα ενός ξύλινου σπιτιού με σοφίτα, το οποίο έχει ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές μορφές και διαμορφώσεις..

Σπίτι από μπαρ με σοφίτα Σπίτι από μπαρ με σοφίτα

Σύγχρονα σπίτια με επίπεδη οροφή

Μια αρκετά νέα, αλλά διαδεδομένη μέθοδος οργάνωσης της οροφής είναι μια επίπεδη πλατφόρμα. Προηγουμένως, τέτοιες στέγες υπήρχαν αποκλειστικά σε πολυώροφα κτίρια, αλλά σήμερα βρίσκονται όλο και περισσότερο σε μοντέρνα ιδιωτικά κτίρια, ειδικά σε κτίρια μινιμαλισμού ή υψηλής τεχνολογίας..

Μια άμεση παιδική χαρά, εκτός από την αισθητική, δίνει επιπλέον ευκαιρίες στην οργάνωση μιας χρήσιμης περιοχής – εδώ μπορείτε να εξοπλίσετε μια περιοχή αναψυχής με ξαπλώστρες ή πολυθρόνες, ένα θερμοκήπιο, ένα μικρό αθλητικό γήπεδο με διάδρομο και εξοπλισμό γυμναστικής, διατηρώντας παράλληλα την περιοχή της τοπικής περιοχής. Το μειονέκτημα είναι η συσσώρευση χιονιού, το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί χειροκίνητα εάν σκοπεύετε να πάτε στην οροφή.

Σύγχρονα σπίτια με ξύλινη επίπεδη οροφή Σύγχρονα σπίτια με ξύλινη επίπεδη οροφή

Ξύλινο σπίτι με πανοραμικά παράθυρα

Τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού από το δάπεδο μέχρι την οροφή σας επιτρέπουν να αφήσετε πολύ περισσότερο φως στα δωμάτια, να γεμίσετε το εσωτερικό με ένα κομμάτι της γύρω φύσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τοποθετούνται στο ισόγειο, σε σαλόνια, παράθυρα σε προεξοχές, καλοκαιρινές κουζίνες και σοφίτες. Τα κτίρια φαίνονται όμορφα και μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι τέτοια έργα προορίζονται για απομακρυσμένες προαστιακές περιοχές, διαφορετικά, για να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα των χώρων, θα χρειαστεί να εγκατασταθούν κουρτίνες.

Τα πανοραμικά παράθυρα φαίνονται υπέροχα σε μια ποικιλία στυλ – από ρετρό έως μοντέρνο μινιμαλισμό, με διαφορετικά σχήματα και χαρακτηριστικά γυαλιού. Οι ιδιοκτήτες μεγάλων φεγγιτών μπορούν να απολαύσουν ιδιαίτερη ευχαρίστηση, επιτρέποντάς τους να θαυμάσουν τον έναστρο ουρανό το βράδυ..

Τα μειονεκτήματα τέτοιων έργων περιλαμβάνουν σημαντική απώλεια θερμότητας, την πολυπλοκότητα της κατασκευής, μακροπρόθεσμη αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης της μονάδας γυαλιού, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται κατόπιν παραγγελίας για μεμονωμένες μετρήσεις..

Ξύλινο σπίτι με πανοραμικά παράθυρα Ξύλινο σπίτι με πανοραμικά παράθυρα

Σπίτια από ένα μπαρ – έργα και φωτογραφίες

Στην επιλογή φωτογραφιών που παρουσιάζεται παρακάτω, μπορείτε να βρείτε πολλές εικόνες που δείχνουν μοντέρνα έργα σπιτιών από ένα μπαρ. Κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του μέγεθος, σχήμα, αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, αλλά τους ενώνει η αδιαμφισβήτητη ομορφιά τους που τραβάει τα βλέμματα και σε κάνει να σκέφτεσαι το δικό σου αρχοντικό. Καλή προβολή!

Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες Σπίτια από ένα μπαρ - έργα και φωτογραφίες

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στιλ (+65 φωτογραφίες)
Next Post
DIY topiary: 100 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector