15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών

Σήμερα, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την εσωτερική διακόσμηση με μεγαλύτερο μερίδιο λακωνισμού και λειτουργικότητας. Παρ ‘όλα αυτά, παραμένει πάντα ένας χώρος για διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να δώσουν έμφαση στο στυλ, να διαφοροποιήσουν τη μονοχρωματική ατμόσφαιρα και να δημιουργήσουν άνεση στο σπίτι. Ένα από αυτά είναι τα κεραμίδια συνονθύλευμα, τα οποία χρησιμεύουν για τη διακόσμηση των επιφανειών των τοίχων και του δαπέδου, δημιουργούν εξαιρετικές συνθέσεις με έμφαση, ενώ γεμίζουν το εσωτερικό με νότες “επαρχιακής” γοητείας.

Τι είναι το κεραμίδι συνονθύλευμα, τα χαρακτηριστικά του

Πριν μιλήσουμε για ιδέες για διακόσμηση δωματίων με πλακάκια, ας καταλάβουμε τι είναι ένα συνονθύλευμα. Μεταφρασμένο από τα αγγλικά “συνονθύλευμα” σημαίνει την τέχνη του ράψιμου από μπαλώματα υφάσματος. Πράγματι, η διακόσμηση της διακόσμησης με τέτοια μοτίβα μοιάζει με ένα πολύχρωμο πάπλωμα πάπλωμα που ταιριάζει απόλυτα στους πιο κομψούς μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Εάν νωρίτερα τα μοτίβα είχαν πλούσιο χρώμα, τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διακριτικά σχέδια και μερικές φορές με την επίδραση της γήρανσης..

Τα πλακάκια συνονθύλευμα χρησιμοποιούνται σε μπάνια, κουζίνες, διαδρόμους και σαλόνια. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε μπαλκόνια, ευρύχωρες βεράντες. Η πρωτοτυπία των σχεδίων και ο πλούτος της παλέτας χρωμάτων γεμίζουν το εσωτερικό με ζεστασιά και άνεση στο σπίτι..

Η ιδιαιτερότητα αυτού του υλικού φινιρίσματος είναι ότι δίνει πολλές ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σχεδίου. Τα κεραμίδια μπορούν να τοποθετηθούν σε μοτίβο ή σε μια χαοτική ακολουθία, από την οποία η συνολική εμφάνιση του εσωτερικού ωφελείται σημαντικά.

Πλακάκια συνονθύλευμα - Χαρακτηριστικά Πλακάκια συνονθύλευμα - Χαρακτηριστικά

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα πλακίδιο συνονθύλευμα

Σήμερα, τα πλακάκια συνονθύλευμα παρουσιάζονται στην αγορά σε διάφορες ερμηνείες. Οι ποικιλίες του διαφέρουν σε μέγεθος, στολίδια, υλικά κατασκευής και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή, οπότε θα σταθούμε σε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παρουσιάζουν πλακάκια σε διαφορετικά μεγέθη, με μεγαλύτερους καμβάδες που απεικονίζουν τη διάταξη των μικρών. Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με μεγάλα πλακάκια, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο εάν διακοσμούν μεγάλους χώρους, για παράδειγμα, ένα πάτωμα ή έναν ολόκληρο τοίχο. Οι μικρές διαστάσεις των πλακιδίων διευκολύνουν την “τοποθέτηση” της εικόνας στο πιο λιτό δωμάτιο. Κατά την επιλογή ενός υλικού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι όλα τα πλακάκια πρέπει να έχουν το ίδιο πάχος και πανομοιότυπο φινίρισμα επιφάνειας..

Επιλογή πλακιδίου συνονθύλευμα - Διαστάσεις Επιλογή πλακιδίου συνονθύλευμα - Διαστάσεις

Υλικά και σχέδια

Κατά την επιλογή ενός κεραμιδιού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πεδίο εφαρμογής του – μπορεί να σχεδιαστεί για επένδυση τοίχων ή δαπέδων, για το οποίο αναγράφεται απαραίτητα ένα σήμα στη συσκευασία. Τα πλακάκια συνονθύλευμα διατίθενται σε δύο εκδόσεις: κεραμικά και, ανθεκτικότερα, πορσελάνινα είδη. Η υφή της επιφάνειας μπορεί να είναι λεία ή τραχιά, να έχει ανακλαστική λάμψη ή θαμπή όψη. Ποιο να επιλέξετε εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, καθώς και τον εσωτερικό σχεδιασμό (τα ρουστίκ στυλ χαρακτηρίζονται από ματ επιφάνειες, μερικές φορές με στοιχεία γήρανσης και η γυαλάδα και η γυαλάδα είναι πιο κοντά στη σύγχρονη τάση υψηλής τεχνολογίας).

Μοτίβα διαφόρων χρωμάτων και περιεχομένου εκτυπώνονται ψηφιακά στην επιφάνεια του κεραμιδιού. Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι λευκό-μαύρο, λευκό-μπλε και μπεζ σχέδια. Μπορούν να αναπαρασταθούν με αφαιρέσεις, γκράφιτι, γεωμετρικά σχήματα, στολίδια. Οι κατασκευαστές πλακιδίων τιμούν τις νέες τάσεις της μόδας και το αντικατοπτρίζουν στα προϊόντα τους. Εάν το καρό ύφασμα γίνει η τάση του επόμενου έτους, σίγουρα θα εμφανιστεί μια νέα συλλογή από πλακάκια συνονθύλευμα. Ωστόσο, μην βιαστείτε να συμβαδίσετε με τη μόδα – το φινίρισμα με μοτίβο πρέπει να είναι σε αρμονία με τη γενική ατμόσφαιρα του εσωτερικού, το στυλ και το χρωματικό σχέδιο. Τα πλακάκια σε έντονα χρώματα πρέπει να υπάρχουν σποραδικά, καθώς με την πάροδο του χρόνου, ο υπερκορεσμός με έντονα χρώματα θα προκαλέσει ευερεθιστότητα.

Επιλογή πλακιδίου συνονθύλευμα - Υλικά και σχέδια Επιλογή πλακιδίου συνονθύλευμα - Υλικά και σχέδια

Στυλ

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα πλακάκια συνονθύλευμα είναι κατάλληλα μόνο για ρουστίκ σχέδια, σημειώνουμε ότι με τη σωστή προσέγγιση στην επιλογή σχεδίου και παλέτας χρωμάτων, μπορεί να γίνει μια άξια διακόσμηση για κάθε εσωτερικό χώρο, από τον λακωνικό μινιμαλισμό έως το κομψό μοντέρνο.

Η νεοσύστατη μινιμαλιστική κατεύθυνση στο σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης προϋποθέτει έναν αυστηρό απλό σχεδιασμό, όπου όλα πρέπει να είναι στη θέση τους – φωτεινά φινιρίσματα, μόνο λειτουργικά έπιπλα και χωρίς διακοσμητικά στοιχεία. Παρ ‘όλα αυτά, τα πλακάκια συνονθύλευμα δεν είναι μόνο δυνατά, αλλά μερικές φορές πρέπει να “ταιριάζουν” στο εσωτερικό, ζωντανεύοντάς το σημαντικά. Εκτός από τους ουδέτερους γκρι και λευκούς τόνους, τα πιο κορεσμένα μπεζ ή μπλε σχέδια θα φαίνονται υπέροχα εδώ, γεγονός που θα δημιουργήσει μια ευχάριστη αντίθεση..

Στο εσωτερικό της χώρας, η διακόσμηση με μοτίβα συνονθύλευμα φαίνεται πιο επιτυχημένη, τονίζοντας την πρωτοτυπία. Σε συνδυασμό με τραχιά διακόσμηση τοίχων και τεράστια ξύλινα έπιπλα, φαίνεται πολύ πιο συμφέρουσα, αποκαλύπτοντας τα αισθητικά του πλεονεκτήματα και γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με εξαιρετική ζεστασιά..

Το ελαφρώς αυστηρό σκανδιναβικό στυλ, που αγαπήθηκε από πολλούς, εκδηλώνεται με μια ελαφριά διακόσμηση της χορωδίας, που στερείται πρακτικά προσποιητικότητας. Αυτή η προσέγγιση στο σχεδιασμό οφείλεται στην επιθυμία των λαών του Βορρά να κάνουν τα σπίτια τους όσο το δυνατόν πιο ελαφριά και άνετα. Η άνεση είναι ένα σημαντικό συστατικό του σκανδιναβικού εσωτερικού, οπότε η λακωνική διακόσμηση παίζει σημαντικό ρόλο εδώ, ειδικά στις χειροτεχνίες. Μαζί με τα αυθεντικά χαλιά, κουρτίνες με έθνικ μοτίβα, πλακάκια συνονθύλευμα που διακοσμούν το δάπεδο και τους τοίχους θα φαίνονται επίσης αρμονικά. Κατά κανόνα, επιλέγονται πλακάκια “ήρεμων” αποχρώσεων με ματ επιφάνεια που τονίζουν τη φυσικότητα του υλικού..

Επιλογή πλακιδίου συνονθύλευμα - Στυλ Επιλογή πλακιδίου συνονθύλευμα - Στυλ

Όμορφες ιδέες για διαφορετικά δωμάτια

Τα πλακάκια συνονθύλευμα μπορούν να διακοσμήσουν επαρκώς οποιοδήποτε εσωτερικό σαλόνι. Τις περισσότερες φορές, χρησιμεύει ως στοιχείο έμφασης στο εσωτερικό: χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση διακοσμητικών ενθεμάτων, την ανάδειξη των απαραίτητων ζωνών, τη διαμόρφωση εξαιρετικών πλαισίων, ξεχωριστούς τοίχους ή επιφάνειες δαπέδου. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο υπερκορεσμός με μοτίβα μπορεί να δημιουργήσει μια ενοχλητική εντύπωση, ειδικά σε μικρά δωμάτια..

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του καθιστικού

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εσωτερική διακόσμηση της αίθουσας – εδώ είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί το πιο άνετο και, ταυτόχρονα, όμορφο περιβάλλον όχι μόνο για τα μέλη του νοικοκυριού, αλλά και για τους οικογενειακούς επισκέπτες. Τα πλακάκια συνονθύλευμα από διαφορετικά σχέδια μπορούν να μετατραπούν σε ένα γοητευτικό πάνελ τοίχου, που θυμίζει καλειδοσκόπιο. Το δάπεδο με μοτίβα θα φαίνεται υπέροχο, το οποίο θα αντικαταστήσει το πολύχρωμο χαλί στο σαλόνι. Με τη βοήθεια πλακιδίων, μπορείτε να ζωνάρετε επιτυχώς το χώρο της κουζίνας-σαλονιού, δηλώνοντας, για παράδειγμα, μια περιοχή αναψυχής.

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του καθιστικού Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του καθιστικού Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του καθιστικού

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Στην κουζίνα, τα πλακάκια συνονθύλευμα θα είναι ένας εξαιρετικός βοηθός στην προετοιμασία διακοσμήσεων – άλλωστε, αυτό το δωμάτιο στερείται συχνά μιας μεγάλης έκτασης που δεν επιτρέπει την τοποθέτηση περισσότερων παγκόσμιων εσωτερικών διακοσμήσεων. Ένα χαλί συνονθύλευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σημαδέψει μια τραπεζαρία ή μια ποδιά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα μονολιθικό σετ χωρίς εκτυπώσεις, πολύχρωμα ένθετα και άλλες διακοσμήσεις που θα αποσπούν την προσοχή από την κύρια διακόσμηση. Η επένδυση επιφανειών σε απλό χρώμα σε συνδυασμό με στολίδια πλακιδίων θα φαίνεται καλύτερα..

Τα υφάσματα που κατασκευάζονται με μοτίβα συνονθύλευμα θα παίξουν καλά με την κατάσταση. Για αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κεραμίδι όχι με ανάγλυφο, αλλά με λεία επιφάνεια, το οποίο θα απλοποιήσει σημαντικά τον καθαρισμό..

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό της κουζίνας Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Εάν δεν είστε ο ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός μεγάλου διαμερίσματος ή ενός ιδιωτικού σπιτιού, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του τελειώματος ενός μικροσκοπικού μπάνιου. Συχνά, η επιλογή εμπίπτει σε ένα σχέδιο με διακόσμηση τοίχων σε ανοιχτά χρώματα, το οποίο είναι απολύτως δικαιολογημένο, επειδή μια τέτοια παλέτα κάνει το χώρο πιο ευρύχωρο και ευάερο. Η χρήση πλακιδίων συνονθύλευμα θα βοηθήσει να μετατραπεί ακόμη και το μικρότερο δωμάτιο σε πραγματικό αριστούργημα.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε μικρά μεγέθη πλακιδίων που δεν υπερβαίνουν τα 20×20 cm, τότε η διακόσμηση δεν θα υπερκορεστεί το δωμάτιο και θα πρέπει να μείνουν μεγάλα σχέδια για ευρύχωρα μπάνια. Για να διακοσμήσετε την επιφάνεια του δαπέδου με χαλί με σχέδια, οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξετε ματ πλακάκια, η επιφάνεια των οποίων δεν προκαλεί ισχυρή ολίσθηση..

Μπορείτε να κάνετε ενδιαφέρουσες προφορές χρησιμοποιώντας σποραδικά πλακίδια για να επισημάνετε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ένα τέτοιο φινίρισμα θα φαίνεται υπέροχο σε έναν από τους τοίχους του ντους, ως επένδυση για μπάνιο ή νεροχύτη. Για να αυξήσετε οπτικά τον χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε πλακάκια με τη μορφή οριζόντιων και κάθετων γραμμών.

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του μπάνιου Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Στο διάδρομο, τα πλακάκια συνονθύλευμα αντιπροσωπεύονται από μια επένδυση δαπέδου, η οποία διακρίνεται από την αντοχή της σε μηχανικές βλάβες και διάφορα είδη καταπόνησης. Επιπλέον, με τη βοήθειά του, μπορείτε να κάνετε μια φωτεινή προφορά στο πάτωμα ή να ρυθμίσετε το χώρο. Για μικρά δωμάτια, είναι καλύτερο να επιλέξετε πλακάκια με φωτεινά μοτίβα που απηχούν την κύρια παλέτα της διακόσμησης τοίχων – τότε το δωμάτιο θα φαίνεται οπτικά ευρύτερο και πιο ευρύχωρο. Σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου μια σκάλα εκτείνεται από την είσοδο στον δεύτερο όροφο, τα σκαλοπάτια της μπορούν επίσης να διακοσμηθούν σε συνονθύλευμα, συνεχίζοντας το μοκέτα του δαπέδου..

Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του διαδρόμου Πλακάκια συνονθύλευμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Πλακάκι συνονθύλευμα – φωτογραφία

Μπορείτε να δείτε πόσο ενδιαφέροντα και όμορφα μοιάζουν τα κεραμίδια συνονθύλευμα σε διάφορους εσωτερικούς χώρους στην περαιτέρω συλλογή. Ακολουθούν οι καλύτερες φωτογραφίες που τονίζουν όλα τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού και σίγουρα θα σας ωθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο. Καλή προβολή!

Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία Πλακάκι συνονθύλευμα - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στιλ (+65 φωτογραφίες)
Next Post
Kombinasjonen av farger i interiøret: 70 beste ideer