15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ιδέες σχεδιασμού ντουλάπας στο διαμέρισμα (70 φωτογραφίες)

Ιδέες σχεδιασμού ντουλάπας στο διαμέρισμα (70 φωτογραφίες)

Ένα τόσο δυσδιάκριτο, με την πρώτη ματιά, δωμάτιο, όπως μια αποθήκη, είναι ένας συμπαγής χώρος αποθήκευσης για τους κατοίκους των διαμερισμάτων. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε ορθολογικά μια ποικιλία οικιακών αντικειμένων, εργαλείων, εργαλείων και εξοπλισμού καθαρισμού, να εξοπλίσετε ένα καμαρίνι, μια βιβλιοθήκη ή ένα παντοπωλείο. Σε αντίθεση με τις ιδιωτικές κατοικίες, όπου οι αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται σε σοφίτες και υπόγεια, τα διαμερίσματα συχνά δεν διαθέτουν επαρκές υλικό. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις καλύτερες ιδέες για τη διευθέτηση ενός ντουλαπιού σε διάφορα δωμάτια, καθώς και μια εκδρομή φωτογραφιών με επιτυχημένα σχέδια..

Πού να τοποθετήσετε το ντουλάπι: ιδέες σχεδιασμού

Η εύρεση ενός κατάλληλου χώρου για την αποθήκευση διαφόρων οικιακών σκευών και πραγμάτων σε μικρά διαμερίσματα είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, η οργάνωση ενός ντουλαπιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρύψετε και να διατηρήσετε σε τάξη τα σπάνια χρησιμοποιημένα αξεσουάρ. Εάν ρίξετε μια καλή ματιά και εφαρμόσετε λίγη φαντασία, τότε ακόμη και σε ένα μικρό Χρουστσόφ μπορείτε να χαράξετε μερικά τετραγωνικά μέτρα.

Κόγχη

Η παρουσία μιας θέσης σε ένα χώρο διαβίωσης απλοποιεί σημαντικά τη λύση στο ζήτημα του εξοπλισμού ενός ντουλαπιού. Τέτοιες εσοχές στους τοίχους μπορούν συχνά να βρεθούν σε παλιά κτίρια – βρίσκονται σε διαδρόμους ή σαλόνια, έχουν διαφορετικά τετράγωνα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρησιμεύσουν επιτυχώς για τη δημιουργία αποθήκης. Ανάλογα με το σχήμα του μίνι δωματίου, μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια σχήματος U ή σχήματος L σε αυτό, να τοποθετήσετε μια κρεμάστρα ή να τοποθετήσετε οικιακές συσκευές. Μια μικροσκοπική θέση θα είναι ένα καλό μέρος για να τοποθετήσετε ένα πλυντήριο ή ψυγείο και ένας μεγάλος χώρος μπορεί να τοποθετηθεί ως γκαρνταρόμπα.

Πού να τοποθετήσετε το ντουλάπι - Θέση

Αδιέξοδο διάδρομο

Εάν δεν υπάρχουν κόγχες στο διαμέρισμα, μην απελπίζεστε – το ντουλάπι μπορεί να εξοπλιστεί χρησιμοποιώντας κενό χώρο. Υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, για παράδειγμα, για τους ιδιοκτήτες μεγάλων διαδρόμων που καταλήγουν σε αδιέξοδο. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα διαχωριστικό γυψοσανίδας ή απλά συρόμενες συρόμενες πόρτες, που θα περιορίσουν τον χώρο του ντουλαπιού. Στο εσωτερικό, καθώς και σε μια κόγχη, ο χώρος είναι διατεταγμένος ανάλογα με τον σκοπό..

Πού να τοποθετήσετε το ντουλάπι - Αδιέξοδο του διαδρόμου

Τέλος μπαλκονιού

Ένα εξίσου δημοφιλές μέρος για τη δημιουργία συστήματος αποθήκευσης είναι το τέλος του μπαλκονιού. Και εδώ, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μικρού μεγέθους συχνά εξοπλίζουν ντουλάπια. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το συγκεκριμένο μικροκλίμα, το οποίο ακόμη και σε ένα τζάμι μπαλκόνι είναι πολύ διαφορετικό – αυτό είναι τόσο υψηλή υγρασία όσο και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Από αυτό προκύπτει ότι το ντουλάπι που είναι εξοπλισμένο στο μπαλκόνι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την αποθήκευση τροφίμων ή ρούχων – είναι καλύτερο να τοποθετείτε εδώ είδη οικιακής χρήσης..

Πού να τοποθετήσετε το ντουλάπι - Το τέλος του μπαλκονιού

Στην κουζίνα

Είναι βολικό για κάθε νοικοκυρά να έχει ένα σύστημα αποθήκευσης τροφίμων απευθείας στην κουζίνα, όπου μπορείτε να κανονίσετε διάφορα κονσέρβες, λαχανικά, δημητριακά και άλλα προϊόντα. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να διαθέσετε μεγάλη έκταση – η αποθήκη μπορεί να οργανωθεί κατά μήκος ενός από τους τοίχους και να έχει βάθος όχι μεγαλύτερο από 20 εκ. Για εξοικονόμηση χώρου, μπορείτε να αφήσετε τον αποθηκευτικό χώρο ανοιχτό ή να εγκαταστήσετε ένα συρόμενη πόρτα. Σε ένα τέτοιο ντουλάπι, εκτός από το φαγητό, υπάρχει χώρος για την αποθήκευση σπάνια χρησιμοποιημένων σκευών κουζίνας..

Πού να τοποθετήσετε το ντουλάπι - Στην κουζίνα

Στο μπάνιο

Στο μπάνιο, μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε μια μικρή θέση αποθήκευσης, όπου τα αξεσουάρ υγιεινής, καλλυντικών και πλυσίματος θα αποθηκεύονται με τακτικό τρόπο. Για αυτό, ο χώρος μιας άδειας γωνίας, ο οποίος είναι περιφραγμένος με χωρίσματα γυψοσανίδας ανθεκτικά στην υγρασία και μια κουρτίνα, είναι αρκετά κατάλληλος. Μερικές φορές στήνουν ένα μικρό πλυντήριο εδώ, εγκαθιστούν ένα πλυντήριο ρούχων ή έχουν μια σιδερώστρα..

Πού να τοποθετήσετε το ντουλάπι - Στο μπάνιο

Τύποι αποθηκευτικών χώρων ανάλογα με το σκοπό

Πριν ξεκινήσετε να τακτοποιείτε το ντουλάπι, πρέπει να αποφασίσετε τι ακριβώς θα αποθηκευτεί σε αυτό, καθώς η εσωτερική διακόσμηση και ο εξοπλισμός εξαρτώνται από αυτό. Ανάλογα με τον σκοπό, διακρίνονται οι ακόλουθοι κύριοι τύποι αποθηκευτικών χώρων:

– Αποθήκες για ρούχα. Μια τέτοια αποθήκη ονομάζεται επίσης γκαρνταρόμπα και τοποθετείται σε διαδρόμους, υπνοδωμάτια και φυτώρια. Για την αποθήκευση διαφορετικών τύπων ρούχων, το ντουλάπι είναι εξοπλισμένο με ράφια, συρτάρια, ράφια ή κουτιά παπουτσιών, εγκάρσιες μπάρες με κρεμάστρες. Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν καθρέφτη τοίχου και ένα μικρό πουφ για εύκολη αλλαγή..

– Οικιακά ντουλάπια. Κατά κανόνα, τέτοια ντουλάπια δεν απαιτούν μεγάλη έκταση, οπότε είναι εύκολο να βρεθεί μια θέση για αυτά σε μικρό μέγεθος. Εδώ, στα ράφια, αποθηκεύονται διάφορα προϊόντα καθαρισμού, απορρυπαντικά, εξοπλισμός ή εργαλεία καθαρισμού. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την τάξη στο βοηθητικό δωμάτιο τοποθετώντας τα αξεσουάρ στους χώρους που τους έχουν ανατεθεί, διαφορετικά θα γίνει μη λειτουργικός.

– Αποθήκες για οικιακές συσκευές. Συχνά, οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων πρέπει να προβληματίζονται για το πού θα βρουν χώρο για πλυντήριο ρούχων, ηλεκτρική σκούπα και άλλο συνολικό εξοπλισμό. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μια θέση εξοπλισμένη για ένα ντουλάπι, για παράδειγμα, στο έδαφος ενός διαδρόμου ή κουζίνας. Για να εξοπλίσετε ένα μίνι πλυντήριο, πρέπει πρώτα να φροντίσετε την ηλεκτρική καλωδίωση και το σύστημα παροχής νερού και αποστράγγισης, και για τα υπόλοιπα αξεσουάρ, αρκεί να εξοπλίσετε ευρύχωρα κελιά.

– Εγκαταστάσεις αποθήκευσης τροφίμων. Αυτά τα ντουλάπια βρίσκονται κυρίως σε κουζίνες. Είναι σημαντικό να τακτοποιήσετε τα πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος μεταξύ των προϊόντων να είναι σαφώς οριοθετημένος. Δεν συνιστάται η αποθήκευση προϊόντων με έντονη μυρωδιά (κρεμμύδια, σκόρδο) δίπλα σε δημητριακά ή βότανα, καθώς τα τελευταία θα είναι κορεσμένα με ανεπιθύμητο άρωμα. Είναι καλύτερο να εξοπλίσετε ένα ξεχωριστό δοχείο για κάθε τύπο φαγητού (μπορείτε να επιλέξετε δοχεία διαφορετικών χρωμάτων).

– Βιβλιοθήκη στο σπίτι. Τα βιβλία, τα περιοδικά, οι φωτογραφίες, τα αναμνηστικά αποκόμματα εφημερίδων χρειάζονται επίσης ειδικές συνθήκες αποθήκευσης προκειμένου να διατηρηθεί η αρχική τους φρεσκάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη βιβλιοθήκη του ντουλαπιού, είναι σημαντικό να φροντίζουμε για αερισμό και φωτισμό υψηλής ποιότητας. Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια πολυθρόνα ή έναν μικρό καναπέ, εξοπλίζοντας έτσι ένα μικρό αναγνωστήριο όπου μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο διαβάζοντας το αγαπημένο σας μυθιστόρημα ή παρακολουθώντας ένα οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών..

Εκτός από τους τύπους αποθηκών που συζητήθηκαν παραπάνω, υπάρχουν επίσης συνδυασμένα συστήματα αποθήκευσης, όπου τα ράφια είναι δίπλα σε ρούχα, σκεύη κουζίνας και άλλα είδη οικιακής χρήσης. Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, αυτός δεν είναι ο πιο βολικός οργανισμός αποθήκευσης, καθώς συχνά είναι δύσκολο να βρεθεί το απαραίτητο πράγμα και υπάρχει η δυνατότητα ανάμιξης διαφορετικών μυρωδιών.

Τύποι αποθηκευτικών χώρων ανάλογα με το σκοπό Τύποι αποθηκευτικών χώρων ανάλογα με το σκοπό Τύποι αποθηκευτικών χώρων ανάλογα με το σκοπό

Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα

Παρά το γεγονός ότι το ντουλάπι είναι ένα δωμάτιο, ο εσωτερικός χώρος του οποίου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κλειστός από τα αδιάκριτα μάτια, η εσωτερική του διακόσμηση παίζει σημαντικό ρόλο. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό αφορά τη διάταξη, η οποία θα σας επιτρέψει να φιλοξενήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά υλικά για φινίρισμα και τακτοποίηση ραφιών. Και μην ξεχνάτε ότι η τάξη πρέπει να βασιλεύει στο ντουλάπι – μόνο τότε θα είναι ένα πλήρες σύστημα αποθήκευσης, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει τη θέση της..

Διάταξη και έπιπλα

Κατά την οργάνωση ενός ντουλαπιού, πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε για την τοποθέτηση των ράφια. Τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν γραμμικά (κατά μήκος ενός τοίχου), σε σχήμα L (σε στενά μακριά δωμάτια) ή σε σχήμα U (σε ευρύχωρα δωμάτια). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε προσεκτικά μετρήσεις και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο, όπου θα αναγράφονται όλες οι απαραίτητες δομικές λεπτομέρειες.

Τα έπιπλα του ντουλαπιού είναι κατασκευασμένα από οποιοδήποτε υλικό – μπορεί να είναι ράφια και κουτιά από φυσικό ξύλο, αλλά αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια λόγω του υψηλού κόστους των πρώτων υλών. Για αποθήκευση, τα έπιπλα από μοριοσανίδες ή MDF είναι αρκετά κατάλληλα. Επίσης μια καλή επιλογή θα ήταν μεταλλικές κατασκευές, δίχτυα, τα οποία τοποθετούνται σε κόγχες παντοπωλείων. Τα ράφια και τα συρτάρια του ντουλαπιού μπορούν επίσης να είναι από πλαστικό, αλλά αυτό το υλικό δεν είναι πολύ ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει μόνο ελαφριά φορτία.

Τα αντικείμενα στα ράφια του ντουλαπιού είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε τα πιο δημοφιλή αντικείμενα να βρίσκονται σε μέσο ύψος. Εδώ, εκτός από τα ράφια, μπορείτε να εξοπλίσετε διάφορα σχέδια συρταριών για διάφορα μικρά πράγματα. Αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σπάνια ή ρούχα που δεν έχουν σημασία σε μια δεδομένη εποχή αποθηκεύονται στα επάνω ράφια και τα κάτω, κατά κανόνα, προορίζονται για παπούτσια.

Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα - Διάταξη και έπιπλα Σχεδιασμός ντουλαπιών στο διαμέρισμα - Διάταξη και έπιπλα

Διακόσμηση ντουλάπας

Όταν επιλέγετε υλικά για τη διακόσμηση επενδύσεων τοίχων, δαπέδων και οροφών, δεν πρέπει να σταματήσετε να επιλέγετε ακριβές επιλογές. Οι τοίχοι μπορούν απλά να βαφτούν με χρώμα σιλικόνης (δεν εκτίθενται σε μούχλα και μούχλα), να επικολληθούν με ταπετσαρία ή να διακοσμηθούν με πάνελ τοίχου. Το πάτωμα είναι διακοσμημένο με λινέλαιο, πολυστρωματικό υλικό ή πλακάκια, και η οροφή είναι ασβεστωμένη, βαμμένη ή εξοπλισμένη με γυψοσανίδες με ενσωματωμένο σύστημα φωτισμού.

Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα - Φινίρισμα Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα - Φινίρισμα

Φωτισμός

Για ένα μικρό δωμάτιο, όπου δεν υπάρχει καθόλου πηγή φωτός, είναι απαραίτητο να παρέχεται ένα φωτεινό σύστημα φωτισμού. Οι προβολείς ή τα σημεία συχνά αντιμετωπίζουν αυτό το ρόλο, αν και ένας ελαφρύς πολυέλαιος μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Οι λωρίδες LED που βρίσκονται κατά μήκος των ράφια βοηθούν στο να φωτίζουν αποτελεσματικά τα βάθη της αποθήκης.

Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα - Φωτισμός

Πόρτα

Η επιλογή της πόρτας στο ντουλάπι είναι ένα από τα σημαντικά σημεία, καθώς λειτουργεί ως πρόσοψη της αποθήκης. Στους διαδρόμους, συχνά είναι εξοπλισμένες συρόμενες συρόμενες πόρτες με καθρέφτες, αν και η επιλογή της διακόσμησης των θυρών με τρισδιάστατες εικόνες με προοπτική δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα. Η επιλογή των πτυσσόμενων θυρών είναι επίσης βολική – εξοικονομούν σημαντικά ελεύθερο χώρο.

Κατά την εγκατάσταση πορτών με κούνια, μπορείτε να καλύψετε τον καμβά με το ίδιο υλικό φινιρίσματος με την πρόσοψη του διαδρόμου – τότε το ντουλάπι δεν θα προσελκύσει την προσοχή καθόλου. Παρόλο που οι δομές περιστροφής θα απαιτούν χώρο για ελεύθερο άνοιγμα, η εσωτερική πλευρά τους θα χρησιμεύσει επίσης για τη στερέωση της αποθήκης. Οι πόρτες μπορούν να φιλοξενήσουν μικρά ράφια ή υφασμάτινους φακέλους για εργαλεία και άλλα μικρά αντικείμενα.

Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα - Πόρτα Σχεδιασμός ντουλάπας στο διαμέρισμα - Πόρτα

Αποθήκη – ιδέες φωτογραφιών για εσωτερικούς χώρους

Για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα ντουλάπι σε ένα διαμέρισμα, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας, που παρουσιάζεται παρακάτω. Στις εικόνες θα δείτε πολλές επιλογές ρύθμισης – τόσο μεγάλες αποθήκες όσο και συμπαγείς, αλλά μάλλον ευρύχωρες. Καλή προβολή!

Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Αποθήκη - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων (75 φωτογραφίες)
Next Post
Tak av gips i barnehagen (65 bilder)