Εσωτερικό τριαντάφυλλο (80 φωτογραφίες): τύποι, καλλιέργεια και φροντίδα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Εσωτερικό τριαντάφυλλο (80 φωτογραφίες): τύποι, καλλιέργεια και φροντίδα

Εσωτερικό τριαντάφυλλο (80 φωτογραφίες): τύποι, καλλιέργεια και φροντίδα

Τα τριαντάφυλλα δεν είναι μόνο το προνόμιο των κήπων και των θερμοκηπίων. Επίσης, καλλιεργούνται τέλεια στο σπίτι. Οι κτηνοτρόφοι έβγαλαν ακόμη και ειδικές ποικιλίες που αισθάνονται άνετα στα διαμερίσματα και ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό. Επιπλέον, τα εσωτερικά τριαντάφυλλα στο σπίτι μπορούν να ανθίσουν όλο το χρόνο και σε ομορφιά και άρωμα δεν είναι κατώτερα από τα πολυτελή τριαντάφυλλα κήπου..

Γενικά χαρακτηριστικά

Τα τριαντάφυλλα εσωτερικού χώρου είναι μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει πολλές ποικιλίες. Ορισμένα διαφέρουν μόνο στο χρώμα και μερικά δεν έχουν σχεδόν τίποτα κοινό. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Το μέσο ύψος των εσωτερικών τριαντάφυλλων είναι έως και μισό μέτρο, αλλά υπάρχουν και μεγάλα είδη. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα ερπυστικά τριαντάφυλλα που καλύπτουν ολόκληρο το χώρο, πλέκουν τα στηρίγματα και φαίνονται ενδιαφέροντα σε κρεμαστές γλάστρες.

Ένα κλασικό εσωτερικό τριαντάφυλλο είναι ένας μικρός θάμνος με σκαλιστά ή λογχοειδή φύλλα και πολύχρωμα λουλούδια, που κυμαίνονται από λευκό και κρεμ έως ροζ, κόκκινο ή βαθύ κίτρινο.

Η προέλευση των μικροσκοπικών τριαντάφυλλων έχει συζητηθεί μέχρι τώρα. Άλλοι τους αποκαλούν πατρίδα της Κίνας, άλλοι – Νοτιοανατολική Ασία.

Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Γενικά χαρακτηριστικά Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι τριαντάφυλλων δωματίου

Δεν είναι όλες οι ποικιλίες τριαντάφυλλων κατάλληλες για το σπίτι. Τα έβγαλαν επί χρόνια επίτηδες ώστε να ταιριάζουν στις συνθήκες του διαμερίσματος. Κατά την επιλογή, φροντίστε να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο μέγεθος και την εμφάνιση, αλλά και στις συνθήκες κράτησης. Ορισμένες ποικιλίες έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η συμμόρφωση με όλες τις συστάσεις θα βοηθήσει στην παράταση της ανθοφορίας ακόμη και των πιο ιδιότροπων εσωτερικών τριαντάφυλλων..

Τριαντάφυλλο τσαγιού

Το τριαντάφυλλο τσαγιού είναι ένα κλασικό ινδικό. Εκτράφηκε με βάση διάφορες ποικιλίες της Βεγγάλης. Σε αντίθεση με τις φυλές νάνων, τα τριαντάφυλλα τσαγιού μπορούν να είναι αρκετά μεγάλα, ακόμη και δύο μέτρα σε ύψος, αν και υπάρχουν και μικροσκοπικά είδη, έως 20-30 εκ. Οι περισσότερες ποικιλίες τριαντάφυλλων τσαγιού είναι ιδανικές για το σπίτι, επειδή δημιουργήθηκαν για αυτό. Είναι όμορφα, ευαίσθητα και αρωματικά, με πυκνό πράσινο φύλλωμα..

Τριαντάφυλλο τσαγιού

Κινέζικο τριαντάφυλλο

Η ιδιαιτερότητα του κινεζικού τριαντάφυλλου είναι τα μικρά λουλούδια του, τα οποία πυκνά, σχεδόν πλήρως καλύπτουν ολόκληρο τον θάμνο. Εκτιμάται ακριβώς για τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά του..

Κινέζικο τριαντάφυλλο

Τριαντάφυλλο της Βεγγάλης

Ένα χαμηλά αναπτυσσόμενο θαμνώδες τριαντάφυλλο με μικρά και πεπλατυσμένα μυτερά φύλλα είναι κατάλληλο για όσους δεν αντέχουν τα έντονα αρώματα. Σχεδόν δεν μυρίζει, αλλά οι αποχρώσεις μπορεί να είναι οποιεσδήποτε. Κάποτε, ήταν τα τριαντάφυλλα της Βεγγάλης που ήταν τα πρώτα που ρίζωσαν στην Ευρώπη ως η μοναδική και μοναδική ποικιλία ανθοφορίας. Αν και τώρα, φυσικά, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές. Δεν απαιτούν συγκεκριμένη συντήρηση ή ακόμη και κλάδεμα. Αρκεί να κλαδεύουμε ξηρά και επώδυνα κλαδιά.

Τριαντάφυλλο της Βεγγάλης

Τριαντάφυλλο Bourbon

Αυτή είναι μια όμορφη και διακοσμητική ποικιλία με μεγάλα λουλούδια, αλλά όταν μείνει, απαιτεί ξεκούραση για το χειμώνα. Η έντονη άνθηση διαρκεί από το καλοκαίρι έως τον Δεκέμβριο, μετά την οποία το φυτό ρίχνει τα φύλλα του και ζωντανεύει ξανά μέχρι τον Απρίλιο.

Τριαντάφυλλο Bourbon

Τριαντάφυλλο κολιμπρί

Αυτά είναι δύο υποείδη τριαντάφυλλων που εκτρέφονται από μία επιχείρηση. Η πρώτη ποικιλία εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα, και η δεύτερη – είκοσι χρόνια αργότερα. Οι θάμνοι είναι συμπαγείς, πυκνοί και όχι ευρείς. Τα φύλλα έχουν σκούρο χρώμα, πυκνά και λαμπερά. Τα μεσαίου μεγέθους διπλά λουλούδια είναι γνωστά για το λεπτό άρωμά τους. Συλλέγονται σε ταξιανθία πολλών τεμαχίων. Κλασικές αποχρώσεις – κίτρινο -βερίκοκο.

Τριαντάφυλλο κολιμπρί

Τριαντάφυλλο Πολυάνθου

Τα τριαντάφυλλα Polyanthus είναι ποικιλίες εσωτερικού χώρου που δημιουργήθηκαν διασχίζοντας διακλαδισμένα τριαντάφυλλα κήπου. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών επιλογής. Οι θάμνοι είναι μικροί, διακλαδισμένοι και πυκνοί, κατά μέσο όρο – πενήντα εκατοστά. Σε ορισμένες ποικιλίες, τα λουλούδια συλλέγονται σε ομάδες. Υπάρχουν ημι-διπλά και διπλά υποείδη. Τα τριαντάφυλλα Polyanthus αισθάνονται υπέροχα όχι μόνο στα περβάζια, αλλά και σε μπαλκόνια ή βεράντες. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη διακόσμηση περιγραμμάτων..

Τριαντάφυλλο Πολυάνθου

Η επισκευή αυξήθηκε

Μια δημοφιλής εσωτερική ποικιλία που φημίζεται για την ανεπιτήδευτη αίσθησή της. Λουλούδια μεσαίου μεγέθους, αλλά όλων των ειδών τα χρώματα. Ένα τέτοιο τριαντάφυλλο ανθίζει όλο το χρόνο.

Η επισκευή αυξήθηκε

Μείγμα Rose Danica

Ένα μικρό συμπαγές τριαντάφυλλο τριαντάφυλλο με λουλούδια που είναι αρκετά μεγάλα για αυτό. Η μέση διάμετρος είναι 3-4 cm και τα χρώματα είναι πολύ διαφορετικά. Όταν επιλέγετε ένα μέρος για αυτήν την ποικιλία, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η Danica χρειάζεται ηλιακό φως και υψηλή υγρασία..

Μείγμα Rose Danica

Rose Baby Masquerade

Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία χωρίς σχεδόν αγκάθια. Οι βλαστοί τριάντα εκατοστών είναι ισχυροί και ελαφρώς διακλαδισμένοι. Με φόντο τα λαμπερά σκούρα φύλλα, τα λουλούδια χαμαιλέοντα φαίνονται ιδιαίτερα συμφέρουσα. Σε όλη την περίοδο ανθοφορίας, το χρώμα τους αλλάζει αρκετές φορές, από λεμόνι σε βαθύ κόκκινο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ένα λεπτό φρουτώδες άρωμα.

Rose Baby Masquerade

Περιποίηση τριαντάφυλλου δωματίου

Οι περισσότερες εσωτερικές ποικιλίες τριαντάφυλλου είναι κάτι παραπάνω από λιτές. Έχουν αρκετό ήλιο και νερό, αλλά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μην ξεχνάτε τη μερική σκιά για προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ριζικό σύστημα να μην υπερθερμαίνεται, οπότε δώστε προσοχή στις ελαφριές γλάστρες και γλάστρες.

Το τριαντάφυλλο αναπτύσσεται καλύτερα σε γόνιμο έδαφος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Προσθέστε χούμο, χλοοτάπητα, άμμο, ανόργανα λιπάσματα στο μείγμα. Το πρώτο επάνω ντύσιμο είναι δύο μήνες μετά την αγορά. Στα κέντρα κήπου, τα λουλούδια είναι ήδη κορεσμένα με όλα όσα χρειάζεστε. Αυξήστε την ποσότητα καλίου και φωσφόρου κατά τον σχηματισμό οφθαλμών. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με λιπάσματα, διαφορετικά ο θάμνος θα αρχίσει να αναπτύσσεται ενεργά φυλλοβόλα, αλλά δεν θα ανθίσει.

Τα τριαντάφυλλα σίγουρα χρειάζονται αέρα. Αερίζετε συνεχώς το δωμάτιο και στην εποχή – πάρτε λουλούδια στο μπαλκόνι ή έξω. Μη διστάσετε να ανοίξετε παράθυρα, αλλά αποφύγετε τα ρεύματα.

Μια άλλη σημαντική απόχρωση είναι η υγρασία του αέρα. Εάν είναι πολύ ξηρό, τα φύλλα θα μαραθούν και θα πέσουν. Το χειμώνα, κατά την ενεργή λειτουργία των θερμαντικών σωμάτων και τη χρήση θερμαντήρων, τοποθετήστε δοχεία με νερό κοντά στις γλάστρες. Για τις ποικιλίες που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, η υγρασία μειώνεται στο ελάχιστο. Αρκετά για να κρατήσει τη ρίζα στεγνή.

Το καλοκαίρι, ποτίστε το τριαντάφυλλο όπως απαιτείται: όταν το ανώτερο στρώμα της γης στεγνώσει. Λόγω υπερβολικής υγρασίας, η ρίζα αρχίζει να σαπίζει. Αδειάζετε τακτικά το δίσκο στάγδην. Στη ζέστη, κανονίστε ένα ζεστό βραδινό ντους από καθαρό νερό. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές την εβδομάδα..

Η ανάγκη για κλάδεμα εξαρτάται από τη συγκεκριμένη ποικιλία. Μερικά τριαντάφυλλα εσωτερικού χώρου δεν το χρειάζονται καθόλου, άλλα πρέπει να αφαιρέσουν αδύναμα και ακατάλληλα αναπτυσσόμενα κλαδιά και άλλα πρέπει να σχηματιστούν πλήρως. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αφαιρείτε τακτικά θραύσματα που έχουν υποστεί βλάβη από ασθένειες ή παράσιτα..

Κατά την περίοδο που το τριαντάφυλλο αναπτύσσεται και αναπτύσσεται πιο ενεργά, προσθέστε πολύπλοκο ορυκτό λίπασμα στο έδαφος κάθε εβδομάδα. Στην κρύα εποχή, το διάστημα σίτισης μειώνεται σε 1-2 φορές το μήνα. Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε λύσεις. Για παλιούς θάμνους, μια ήπια μέθοδος φυλλώματος είναι κατάλληλη – ψεκασμός.

Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Φροντίδα Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Φροντίδα Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Φροντίδα Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Φροντίδα

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Όταν επιλέγετε τριαντάφυλλα εσωτερικού χώρου, όπως και όλα τα άλλα διακοσμητικά φυτά αναπαραγωγής, προτιμήστε εκείνα που καλλιεργήθηκαν από μοσχεύματα. Η σπορά σπόρων δεν διατηρεί πλήρως όλα τα χαρακτηριστικά των ειδών και ένα εμβολιασμένο τριαντάφυλλο είναι απίθανο να επιβιώσει από μια απότομη αλλαγή των συνθηκών.

Μεταμοσχεύστε το τριαντάφυλλο τουλάχιστον μερικές εβδομάδες μετά την αγορά για να προσαρμοστεί. Ένα παχύ κεραμικό δοχείο είναι το καλύτερο για αυτήν. Μην ξεχνάτε την αποστράγγιση από διογκωμένο πηλό, βότσαλα ή θραύσματα τούβλων. Χρησιμοποιείται μια ευαίσθητη μέθοδος μεταφόρτωσης για μεταμόσχευση ώστε να μην τραυματιστεί το ριζικό σύστημα και να μην αλλάξει τόσο απότομα ο τύπος του εδάφους.

Ένα τριαντάφυλλο δωματίου μεταμοσχεύεται με έναν ολόκληρο γήινο σβώλο. Για τα νεαρά λουλούδια, το διάστημα μεταφύτευσης είναι μία φορά το χρόνο. Για παιδιά 3-4 ετών – όπως απαιτείται.

Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Ακόμη και ένα ανεπιτήδευτο εσωτερικό τριαντάφυλλο επιτίθεται μερικές φορές από παράσιτα και ασθένειες..

Το πιο κοινό πρόβλημα είναι τα ακάρεα αράχνης. Αργά ή γρήγορα, όλοι οι καλλιεργητές συναντούν μαζί του, οπότε προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Εξετάστε τα φύλλα τακτικά για παράσιτα και γενική κατάσταση. Προμηθευτείτε εξειδικευμένα εντομοκτόνα εκ των προτέρων.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η ασπίδα. Είναι εύκολο να εντοπιστεί από τις σκοτεινές αναπτύξεις στα φύλλα και τους μίσχους. Μπορούν να αφαιρεθούν μηχανικά και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσουν σε εντομοκτόνο θεραπεία..

Για την πρόληψη μυκητιακών ασθενειών, είναι απαραίτητο να ψεκάζετε περιοδικά το φυτό με μυκητοκτόνα. Τα συμπτώματα διαφορετικών εκδηλώσεων είναι παρόμοια: αυτά είναι κηλίδες, πλάκα, σήψη. Οι κατεστραμμένες περιοχές πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά, έτσι ώστε η μόλυνση να μην εξαπλωθεί..

Λάβετε υπόψη ότι το τριαντάφυλλο είναι ένα ιδιότροπο φυτό όσον αφορά τη γειτονιά. Σχεδόν δεν ανέχεται το περιβάλλον και ανθίζει καλύτερα και πιο υπέροχα αν όλη η προσοχή πηγαίνει μόνο σε αυτήν..

Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Εσωτερικό τριαντάφυλλο - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Εσωτερικό τριαντάφυλλο – φωτογραφία

Ακόμα δεν έχετε αποφασίσει πού να τοποθετήσετε με επιτυχία ένα τριαντάφυλλο δωματίου έτσι ώστε τα σπορόφυτα του σπιτιού να μην είναι μόνο υγιή, αλλά και όμορφα; Έχουμε συγκεντρώσει μια επιλογή από τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες για εσάς. Καλή προβολή!

Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία Εσωτερικό τριαντάφυλλο - φωτογραφία

Previous Post
Pantry designidéer i lägenheten (70 bilder)
Next Post
Design av lite soverom: 90 bilder og interiørideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector