Τρισδιάστατη ταπετσαρία (75 φωτογραφίες): τύποι, χαρακτηριστικά, πώς να κολλήσετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τρισδιάστατη ταπετσαρία (75 φωτογραφίες): τύποι, χαρακτηριστικά, πώς να κολλήσετε

3D ταπετσαρία (75 φωτογραφίες): τύποι, χαρακτηριστικά, πώς να κολλήσετε

Η ταπετσαρία με τρισδιάστατη εικόνα είναι ήδη ένα αρκετά γνωστό υλικό φινιρίσματος, αλλά δεν αποφασίζουν όλοι να το χρησιμοποιήσουν στο σπίτι ή στο γραφείο. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτούς τους καμβάδες και θα καταλάβουμε πώς να τους χωρέσουμε σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό..

Χαρακτηριστικά της τρισδιάστατης ταπετσαρίας

Η επίδραση του τρισδιάστατου χώρου επιτυγχάνεται από την ταπετσαρία χάρη σε μια ειδική εικόνα που παραμορφώνει το φως. Προτιμώντας ένα τέτοιο προϊόν, δεν θα φοβάστε ότι το σχέδιο θα χάσει το αρχικό του χρώμα από τις ακτίνες του ήλιου..

Στη διαδικασία παραγωγής αυτού του υλικού φινιρίσματος, χρησιμοποιείται χρώμα με κόκκους που διαθλούν τις ακτίνες φωτός. Ως αποτέλεσμα, η τελική επίστρωση φαίνεται κυρτή και ογκώδης. Η ταπετσαρία μπορεί να κολληθεί τόσο σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα, όσο και σε δωμάτια κατασκευασμένα με τις περισσότερες λύσεις στυλ. Από πολλές απόψεις, ένας τέτοιος καμβάς είναι ευέλικτος..

Ταυτόχρονα, να είστε προσεκτικοί όταν διακοσμείτε τοίχους σε ένα υπερμεγέθη δωμάτιο, επειδή η επίδραση του όγκου δημιουργείται, μεταξύ άλλων, λόγω του απαραίτητου χώρου μεταξύ του στοχαστή και της εικόνας. Έτσι μπορείτε απλά να σπαταλήσετε τα δικά σας κεφάλαια..

Για να κάνετε την ιδέα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του κατασκευαστή σχετικά με την επιλογή της επιφάνειας, καθώς και τη θέση της πηγής φωτός. Εφαρμόστε την ταπετσαρία σε μια καθαρή και ομοιόμορφη επιφάνεια και λάβετε υπόψη τη θέση του ανοίγματος του παραθύρου σε σχέση με τον τοίχο. Εάν κάνετε τα πάντα σωστά, πιθανότατα θα είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα..

Τρισδιάστατη ταπετσαρία - χαρακτηριστικά Τρισδιάστατη ταπετσαρία - χαρακτηριστικά

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τρισδιάστατης ταπετσαρίας

Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων των ταπετσαριών εφέ 3D είναι τα ακόλουθα:

– Η επίστρωση σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το χώρο, να του δώσετε επιπλέον βάθος.

– Ευρύ διακοσμητικό δυναμικό.

– Δυνατότητα αφαίρεσης βρωμιάς με τυπικά καθαριστικά.

– Αντοχή στη φθορά.

– Μακρά περίοδος υπηρεσίας.

– Αντοχή στη φωτιά.

– Περιβαλλοντική φιλικότητα των υλικών.

Έτσι, τα προϊόντα επιτρέπουν όχι μόνο να ενσωματώσουν μια ποικιλία διακοσμητικών ιδεών, αλλά και να έχουν εμπιστοσύνη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Ως εκ τούτου, οι επικαλύψεις χρησιμοποιούνται ευρέως για διάφορους χώρους κατοικιών και γραφείων..

Αλλά πριν πάρετε μια τελική απόφαση, πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με τις αδυναμίες αυτού του τύπου ταπετσαρίας:

– Η αδυναμία αποκατάστασης σημαντικών ζημιών.

– Συχνά μια συγκεκριμένη εικόνα γίνεται κατά παραγγελία και το προϊόν θα πρέπει να περιμένει έως και αρκετούς μήνες.

– Υψηλές απαιτήσεις για τις διαστάσεις και την επίπλωση του δωματίου. Η περιοχή του δωματίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε το αποτέλεσμα της τρισδιάστατης έκφρασης να μπορεί να εκδηλωθεί σε πλήρη ισχύ και ο σχεδιασμός του δωματίου να αντιστοιχεί στην επιλεγμένη ρεαλιστική ή σουρεαλιστική εικόνα..

Τρισδιάστατη ταπετσαρία - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Τρισδιάστατη ταπετσαρία - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι τρισδιάστατων ταπετσαριών

Η ταπετσαρία με τρισδιάστατο εφέ εικόνας διακρίνεται από διαστάσεις, εφαρμοσμένες εικόνες, καθώς και τη δυνατότητα λάμψης. Έτσι, ας επισημάνουμε τους ακόλουθους τύπους ογκομετρικών ταπετσαριών:

Πανοραμικά τρισδιάστατα σχέδια. Είναι κολλημένα με ένα στερεό επίπεδο. Προφανώς, η ίδια η φωτογραφία απεικονίζει μια πανοραμική, συνήθως θέα στην πόλη. Μια τέτοια επίστρωση καταστρέφει τα όρια και φαίνεται να στέκεστε στο παράθυρο ενός πολυώροφου κτιρίου με πανοραμικό παράθυρο. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να παραλάβετε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο – μια σκηνή από μια ταινία, σκηνές φαντασίας ή ένα όμορφο τοπίο..

Τυπική ταπετσαρία 3D. Καλύπτουν επίσης ολόκληρο τον τοίχο εντελώς, αλλά διαφέρουν σε αφηρημένες, διαστημικές εικόνες, καθώς και σε υφή, έθνικ στολίδια. Το κύριο πλεονέκτημα τέτοιων προϊόντων είναι η σημαντική εμβάθυνση και επέκταση του χώρου..

Φθορίζουσα τρισδιάστατη ταπετσαρία. Συνδυάστε μια πανοραμική εικόνα με λάμψη στο σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μοιάζουν με τα πανοραμικά τους αντίστοιχα και τη νύχτα φωτίζονται με νέον που πλαισιώνει τα περιγράμματα του σχεδίου. Στην κατασκευή ταπετσαρίας, χρησιμοποιούνται ειδικές βαφές, οι οποίες θα εμφανιστούν όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία..

3D ταπετσαρία LED. Αυτό δεν είναι μια τυπική ταπετσαρία με την ψευδαίσθηση του όγκου, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα φωτισμού. Διαμορφώνει μια ποικιλία προτύπων που μπορούν να αλλάξουν κατά την κρίση σας. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό είδος ταπετσαρίας 3D. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν χαρακτηρίζονται πάντα από αξιοπιστία και, επιπλέον, είναι δαπανηρές στην εγκατάσταση και τη συντήρησή τους..

Τύποι τρισδιάστατων ταπετσαριών Τύποι τρισδιάστατων ταπετσαριών Τύποι τρισδιάστατων ταπετσαριών Τύποι τρισδιάστατων ταπετσαριών

Η χρήση τρισδιάστατης ταπετσαρίας στο εσωτερικό

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, επικαλύψεις με τρισδιάστατα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δωμάτια με οποιαδήποτε λειτουργία. Καμβάδες μεγάλης κλίμακας μπορούν να εφαρμοστούν σε ολόκληρη την περιοχή ενός τοίχου και ακόμη και σε πολλούς παρακείμενους. Ορισμένα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως είδος ζωγραφικής και άλλα για διακόσμηση οροφής..

Οι προοπτικές ταπετσαρίες είναι κατάλληλες για οπτική επέκταση της περιοχής. Ανάμεσα σε τέτοιες εικόνες, μπορεί κανείς να διακρίνει μια ποικιλία μονοπατιών που οδηγούν σε απόσταση, βήματα, όμορφες προβλήτες, γραφικούς δρόμους. Αυτό το φινίρισμα θα ταιριάζει οργανικά ακόμη και σε ένα μικρό χώρο – χρησιμοποιήστε τα σε ένα υπερμεγέθη υπνοδωμάτιο, μπάνιο ή διάδρομο..

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι τύποι χαρτιού photowall, και συγκεκριμένα αυτή η ποικιλία, εφιστούν την προσοχή στον εαυτό τους, επομένως, κατά κανόνα, δεν αξίζει να χρησιμοποιείτε ποικίλες αποχρώσεις. Οι εξαιρέσεις είναι μικροί καμβάδες σε έναν τοίχο, ορισμένα παιδικά δωμάτια, καθώς και εσωτερικοί χώροι που απαιτούν μια πολύ ενεργή προφορά. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να απέχετε από πολύ φωτεινές εικόνες, επειδή το επίκεντρο της προσοχής θα είναι ήδη επικεντρωμένο στην ογκομετρική ταπετσαρία..

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Το υπνοδωμάτιο είναι ευνοϊκό για χαλάρωση και ξεκούραση, και ως εκ τούτου το θέμα, ο συνδυασμός χρωμάτων πρέπει να επιλεγεί κατάλληλο. Σταματήστε σε ένα αρμονικό τοπίο, μια βραδινή πόλη ή εικόνες λεπτών λουλουδιών. Κατά κανόνα, ένα ογκομετρικό τμήμα προφοράς βρίσκεται στην κεφαλή του κρεβατιού, ωστόσο, η θέση της ταπετσαρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φυσικό φως, το τετράγωνο του δωματίου.

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του καθιστικού

Γενικά, η αίθουσα δεν περιορίζει το θέμα των φωτογραφιών ή των σχεδίων. Αυτές μπορεί να είναι φωτογραφίες των ιδιοκτητών, πανοραμική θέα της πόλης ή γαλήνια τοπία ή μακρο αντικείμενα, αφηρημένοι καμβάδες. Κάντε μια επιλογή με βάση το στυλ του δωματίου, τα χρώματα του, καθώς και την επένδυση των υπόλοιπων τοίχων, οροφής και δαπέδου.

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του καθιστικού Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κουζίνας

Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε τη φόρμα σας, να παρακολουθείτε την υγεία σας και να ακολουθείτε μια δίαιτα, τότε μην καλύπτετε τους τοίχους με εικόνες έτοιμων γευμάτων ή προϊόντων – θα προκαλέσουν όρεξη. Σταματήστε σε αφαιρέσεις, φυτά ή γραφικές απόψεις.

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κουζίνας Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κουζίνας Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κουζίνας

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου

Τα καλύμματα με τις ιδιότητες μιας οπτικής αύξησης του χώρου είναι αυτά που χρειάζεστε για ιδιαίτερα συμπαγή δωμάτια. Χρησιμοποιήστε ογκομετρικά αφηρημένα μοτίβα, προοπτικές εικόνες ή, αντίστροφα, αντικείμενα που φαίνεται να διαπερνούν το δωμάτιο. Εάν, για παράδειγμα, στη διακόσμηση χρησιμοποιήθηκαν ανοιχτόχρωμοι τόνοι ξύλου, τότε σηκώστε την ταπετσαρία σε αμμώδεις, μουστάρδες.

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του γραφείου

Για να διακοσμήσετε έναν χώρο γραφείου ή μια μελέτη, αποφασίστε για το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε. Οι δυναμικές και ζωντανές εικόνες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήσυχοι και παραγωγικοί ή αν προτιμάτε ένα ήρεμο περιβάλλον για δημιουργική έμπνευση, επιλέξτε φυσικά τοπία, ζεστή και ηλιόλουστη θέα στην πόλη, ανθισμένα δέντρα, φυτά και λουλούδια..

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του γραφείου Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του γραφείου Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό του γραφείου

Χρώματα και σχεδιασμός τρισδιάστατης ταπετσαρίας

Όταν επιλέγετε μια σκιά ενός καμβά με μια ογκομετρική εικόνα, καθοδηγηθείτε από τη θέση των ανοιγμάτων του παραθύρου. Εάν τα παράθυρα βλέπουν προς τη νότια πλευρά, τότε μπορείτε να σβήσετε ελαφρώς την αφθονία του φωτός με λιλά, μπλε, μπλε τόνους. Τα προϊόντα σε λευκό χρώμα θα βοηθήσουν επίσης στην αναπλήρωση της ισορροπίας και θα δώσουν στο δωμάτιο φρεσκάδα και ευελιξία..

Συμπληρώστε σκοτεινούς χώρους με ταπετσαρία με φωτογραφίες από ηλιόλουστα τοπία, ακτές της θάλασσας, πάρκα της πόλης. Σε συνδυασμό με καλά επιλεγμένο φωτισμό, τέτοιοι καμβάδες μπορούν να σας σώσουν εντελώς από αυτό το πρόβλημα. Κορεσμένα βόρεια δωμάτια με ζεστή παλέτα, χρησιμοποιήστε κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες αποχρώσεις.

Εάν το δωμάτιό σας έχει ήρεμους, ουδέτερους τόνους, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε απαλές αντιθέσεις. Πείτε, μαύρα κλαδιά δέντρων στην ομίχλη, μια σιωπηλή εικόνα ενός γαλάζιου θυελλώδους ουρανού, πανοραμικές εικόνες κορυφών βουνού. Υποστηρίξτε πολύχρωμα, ενεργά χρώματα σε λευκό εσωτερικό με παρόμοιες αποχρώσεις ταπετσαρίας.

Καμβάδες με μεταλλικά ή θραύσματα καθρέφτη παράγονται συνήθως σε αποχρώσεις του γκρι. Φαίνονται πολύ ευπαρουσίαστα και θα ταιριάζουν οργανικά σε ένα μοντέρνο εσωτερικό..

Η ανάγλυφη ταπετσαρία δεν είναι η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη επιλογή, αλλά είναι αρκετά ελκυστική και, όπως και η προηγούμενη, θα συμπληρώσει αρμονικά το μοντέρνο σχέδιο. Συνδυάστε ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος με άλλα στοιχεία με υφή στο δωμάτιο..

Τρισδιάστατη ταπετσαρία - χρώματα και διακόσμηση Τρισδιάστατη ταπετσαρία - χρώματα και διακόσμηση Τρισδιάστατη ταπετσαρία - χρώματα και διακόσμηση

Τρισδιάστατη ταπετσαρία – φωτογραφία

Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε ότι η ταπετσαρία με την επίδραση τρισδιάστατης εικόνας είναι κατάλληλη για το εσωτερικό σας, σας συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τις όμορφες ενσαρκώσεις ενός τέτοιου υλικού φινιρίσματος σε ήδη υλοποιημένα έργα σχεδιασμού. Ελπίζουμε να βρείτε μια ενδιαφέρουσα λύση για το δωμάτιό σας. Σας ευχόμαστε ευχάριστη θέαση!

Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία Τρισδιάστατη ταπετσαρία - φωτογραφία

Previous Post
עיצוב מטבח 14 מ”ר (65 תמונות)
Next Post
Gang i skandinavisk stil (80 bilder)
Adblock
detector