15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σπίτι κάκτοι (90 φωτογραφίες): τύποι, φροντίδα και πότισμα

Σπίτι κάκτοι (90 φωτογραφίες): τύποι, φροντίδα και πότισμα

Σχεδόν όλοι όσοι κάνουν ερωτήσεις σχετικά με όμορφα και ανεπιτήδευτα φυτά σπιτιού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έρχονται στην ιδέα να έχουν έναν κάκτο. Αγαπούν για την ποικιλία και την ασυνήθιστη εμφάνισή τους. Υπάρχουν πολλοί μύθοι, πεποιθήσεις και σημάδια γύρω τους. Πιστεύεται, για παράδειγμα, ότι αν ένας κάκτος άνθισε ξαφνικά – αυτό είναι ένα σημαντικό χαρούμενο γεγονός. Τέλος, αυτό είναι ένα πραγματικό εύρημα για όσους ονειρεύονται μια πράσινη γωνιά στο σπίτι, αλλά τους λείπει πολύ ο χρόνος για περίπλοκη και τακτική φροντίδα..

Γενικά χαρακτηριστικά

Το Μεξικό θεωρείται επάξια η γενέτειρα των κάκτων. Αν και η προέλευση του είδους μπορεί να συζητηθεί, ήταν εδώ που εκτιμήθηκαν για πρώτη φορά οι ιδιότητες ενός ασυνήθιστου φυτού σε όλο του το μεγαλείο..

Διαφορετικές ποικιλίες κάκτων περιέχουν τεράστια ποσότητα κάθε είδους ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αλκαλοειδών. Από τη φύση τους, έχουν έντονο αντισηπτικό αποτέλεσμα, εμποδίζουν την ανάπτυξη μυκήτων και παθογόνων. Ως εκ τούτου, στη βάση τους, γίνονται διάφορα φαρμακευτικά και ιατρικά παρασκευάσματα για τη θεραπεία προβλημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος, την πρόληψη της υπέρτασης και της στηθάγχης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος..

Στη λαϊκή ιατρική, οι εγχύσεις κάκτων χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των αρθρώσεων. Ο χυμός κάκτου έχει έντονο τονωτικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται σε φάρμακα για τη σταθεροποίηση του νευρικού συστήματος και τη θεραπεία γαστρεντερικών διαταραχών.

Η ιδιότητα των κάκτων είναι επίσης γνωστό ότι εξουδετερώνει τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από οικιακές συσκευές. Ως εκ τούτου, κάποια στιγμή άρχισαν να αναπτύσσονται ενεργά στα γραφεία και στο σπίτι σε τραπέζια υπολογιστών..

Οι κάκτοι αγαπούν τους συλλέκτες, τους σχεδιαστές και τους διακοσμητές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σύνθετων συνθέσεων και πραγματικών ακανθώδους κήπων. Και όλα αυτά – με ελάχιστο κόπο και χάσιμο χρόνου.

Σπίτι κάκτοι - Γενικά χαρακτηριστικά Σπίτι κάκτοι - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι οικιακών κάκτων

Υπάρχουν περίπου τρεις χιλιάδες είδη κάκτων στον κόσμο. Δεν είναι όλα σπιτικά. Όλα ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Τα Opuntia είναι κάκτοι με ζουμερά μικρά φύλλα που αποσπώνται εύκολα από το σώμα. Διαφέρουν επίσης στο σχήμα των αγκάθων. Ονομάζεται γλωχιδία. Pereskievye – κάκτοι με κλασικά ανεπτυγμένα φύλλα. Cereus – ποικιλίες χωρίς φύλλα και γλωχίδια.

Φραγκόσυκο

Εκφωνημένος εκπρόσωπος του ίδιου γένους. Το μέσο ύψος είναι 20-30 cm, αλλά το σχήμα και το μέγεθος εξαρτώνται από το συγκεκριμένο είδος. Είναι μια από τις πιο εκτεταμένες και ποικίλες οικογένειες. Κόκκινα ή λευκά αγκάθια – ασυνήθιστο γαντζωμένο σχήμα.

Σπίτι κάκτοι - Opuntia

Cereus

Ένας άλλος κλασικός οικιακός κάκτος. Έχει μεγάλη ζήτηση στη διακόσμηση και τον εσωτερικό σχεδιασμό. Είναι κατάλληλο για σύνθετες συνθέσεις και κήπους, αλλά αισθάνεται υπέροχο από μόνο του. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αυξηθεί έως και ένα μέτρο, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο. Υπάρχουν ποικιλίες και υποείδη με παράξενες μεταλλάξεις, για παράδειγμα, Monstrozus.

Σπίτι κάκτοι - Cereus

Trichocereus

Ένα ενήλικο φυτό είναι μια ψηλή στήλη ενός μέτρου, η οποία με την ηλικία γίνεται όχι μόνο ψηλότερη, αλλά και ευρύτερη. Ορισμένες ποικιλίες φτάνουν το 1,5 m και περισσότερο.

Σπίτι κάκτοι - Trichocereus

Εχινόκερος

Είναι ένας κάκτος χτένας που μοιάζει με στήλη με χαμηλή ακίδα. Το μέσο ύψος των εγχώριων ποικιλιών είναι 20-30 εκ. Οι ιδιαιτερότητες της ανθοφορίας εξαρτώνται από το συγκεκριμένο υποείδος.

Σπίτι κάκτοι - Echinocereus

Hamecereus Silvestri

Πρόκειται για έναν ταχέως αναπτυσσόμενο και ενδιαφέροντα κάκτο, ο οποίος μεγαλώνει αισθητά ήδη τα πρώτα χρόνια. Στις αρχές του καλοκαιριού, ανθίζει με φωτεινά κόκκινα λουλούδια..

Αρχικοί κάκτοι - Chamecereus Silvestri

Aporocactus

Είναι μια ανεπιτήδευτη και ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία σαν μαστίγιο με λεπτούς μίσχους σε διάμετρο περίπου ένα εκατοστό. Αναπτύσσεται αρκετά εκατοστά το χρόνο. Μεγάλα λουλούδια εμφανίζονται την άνοιξη. Το Aporocactus μπορεί να καλλιεργηθεί σε κρεμαστά δοχεία και καλάθια.

Σπίτι κάκτοι - Aporocactus

Μαμμιλαριά

Μια όμορφη διακοσμητική ασημένια ποικιλία ανθίζει με λευκά λουλούδια που περικυκλώνουν ολόκληρο το στέλεχος σε ένα δαχτυλίδι. Σχήμα κάκτου – στρογγυλεμένο.

Σπίτι κάκτοι - Mammillaria

Notocactus

Ένας σφαιρικός κάκτος μεσαίου μεγέθους, αξιοσημείωτος για τις ισχυρές, σκληρές ράχες του. Αρχίζει να ανθίζει σε λίγα χρόνια. Τα λουλούδια είναι αρκετά μεγάλα, αλλά αυτό το είδος δεν εκτιμάται γι ‘αυτά..

Σπίτι κάκτοι - Notocactus

Αστροφύτου

Αρχικά, μοιάζει με μια ραβδωτή μπάλα, η οποία μετατρέπεται σε κυλίνδρους καθώς μεγαλώνει. Τα έντονα κίτρινα άνθη θυμίζουν χαμομήλι. Εμφανίζονται το καλοκαίρι και μερικές φορές φτάνουν τα 30 εκατοστά σε διάμετρο. Αγκάθια – ίσια ή καμπύλα, ανάλογα με τη συγκεκριμένη ποικιλία.

Σπίτι κάκτοι - Astrophytum

Rebutia

Μικροσκοπική ποικιλία με σφαιρικά στελέχη πέντε εκατοστών. Κάθε χρόνο, η rebutia αρέσει με μικρά πορτοκαλί λουλούδια. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερες ποικιλίες, έως 10 εκατοστά.

Σπίτι κάκτοι - Rebutia

Cleistocactus του Στράους

Αυτή η εμφάνιση είναι επίσης δημοφιλής στους σχεδιαστές, αν και είναι αρκετά μεγάλη. Οι ενήλικες μεγαλώνουν μέχρι ένα μέτρο. Η επιφάνεια καλύπτεται όχι μόνο με αγκάθια, αλλά και με υπόλευκες λάχνες, λόγω των οποίων ο Cleistocactus φαίνεται ασημένιος από απόσταση.

Οικιακοί κάκτοι - Cleistocactus του Strauss

Οικιακή φροντίδα κάκτων

Λόγω της ποικιλίας των ποικιλιών και των υποείδων, είναι δύσκολο να συναχθεί ένα ενιαίο πρόγραμμα φροντίδας για όλους τους κάκτους. Υπάρχουν όμως γενικές συστάσεις στις οποίες μπορείτε να εστιάσετε..

Διατηρήστε μια μέτρια θερμοκρασία εσωτερικού χώρου. Το χειμερινό ελάχιστο είναι περίπου + 13C. Παρόλο που οι περισσότερες ποικιλίες μπορούν να ανεχθούν εύκολα βραχυπρόθεσμους παγετούς, αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υπερβολικά. Οι οικιακοί κάκτοι ανέχονται τη μέγιστη θερμοκρασία έως + 35C χωρίς προβλήματα.

Οι κάκτοι χρειάζονται πάντα φως, ειδικά το χειμώνα, αλλά καλύτερα να αποφεύγεται το άμεσο καυτό ηλιακό φως. Τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργήστε ελαφριά σκιά για τις γλάστρες με νότιο προσανατολισμό.

Μην τοποθετείτε τον κάκτο που αγοράσατε δίπλα σε άλλα φυτά. Το πρώτο βήμα είναι μια διήμερη καραντίνα, προσαρμογή και μεταμόσχευση.

Οικιακή φροντίδα κάκτων Οικιακή φροντίδα κάκτων

Πότισμα και υγρασία

Την άνοιξη, το σχέδιο ποτίσματος είναι στάνταρ – καθώς το έδαφος στεγνώνει. Πάρτε ζεστό, καθιερωμένο νερό χωρίς ακαθαρσίες. Μόλις αρχίσει να κρυώνει, μειώστε σταδιακά το πότισμα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, μη διστάσετε να αφήσετε το χώμα σχεδόν στεγνό. Η ποσότητα νερού αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστη, έτσι ώστε η ρίζα να μην στεγνώσει και το φυτό να μην συρρικνωθεί.

Σε αντίθεση με τα στερεότυπα, ο κάκτος δεν πρέπει να ψεκάζεται, εκτός από ορισμένα συγκεκριμένα είδη. Ο αέρας μπορεί να είναι ξηρός, αλλά πρέπει να είναι φρέσκος..

Σπίτι κάκτοι - Πότισμα και υγρασία Σπίτι κάκτοι - Πότισμα και υγρασία

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Η καλλιέργεια κάκτου από σπόρους στο σπίτι είναι μακρά και μη πρακτική. Αλλά στις περισσότερες ποικιλίες, ακόμη και μικρά μοσχεύματα ριζώνουν γρήγορα και εύκολα. Κάντε το κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών για να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διατήρηση των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας. Αρχικά στεγνώστε λίγο τα μοσχεύματα, αφήνοντάς τα για μερικές μέρες και στη συνέχεια φυτέψτε τα σε λίπασμα τύρφης..

Εάν θέλετε να φροντίσετε τους σπόρους, τότε μην ξεχνάτε την επίδραση ενός θερμοκηπίου για σπορόφυτα και το πιο σημαντικό – τηρείτε το καθεστώς θερμοκρασίας + 22 … + 27C.

Οι νέοι κάκτοι αναφυτεύονται ετησίως, ενήλικες – μόνο όσο χρειάζεται. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα δοχείο μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Είναι καλύτερα να πραγματοποιείτε τέτοιες διαδικασίες την άνοιξη. Προσπαθήστε να μην βλάψετε τη λεπτή ρίζα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το στέλεχος του κάκτου δεν περνάει υπόγεια – εκεί αρχίζει να σαπίζει.

Σπίτι κάκτοι - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή Σπίτι κάκτοι - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Η πιο κοινή ασθένεια που επηρεάζει τους κάκτους είναι η σήψη των στελεχών. Εμφανίζεται ως καφέ κηλίδες. Για να απαλλαγείτε από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις κατεστραμμένες περιοχές και να επεξεργαστείτε το φυτό με απολυμαντικά. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι οι ακατάλληλες συνθήκες κράτησης και ιδιαίτερα η πολύ υψηλή υγρασία..

Ορισμένες ποικιλίες είναι πολύ δύσκολο να ανθίσουν. Δεν είναι ασθένεια. Απλώς απαιτούν συνθήκες όσο το δυνατόν πιο φυσικές, οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολο να αναπαραχθούν σε ένα διαμέρισμα. Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα φυτά ανθίζουν μόνο σε μια νέα ανάπτυξη και για αυτό πρέπει να παρατηρήσετε τον τρόπο δραστηριότητας και ανάπαυσης. Η έντονη ανθοφορία διεγείρει επίσης ένα σφιχτό δοχείο. Εάν είναι πολύ ευρύχωρο, οι περισσότεροι πόροι δαπανώνται για την ανάπτυξη του ριζώματος και όχι για το τμήμα του εδάφους..

Home Cacti - Έλεγχος παρασίτων & ασθενειών Home Cacti - Έλεγχος παρασίτων & ασθενειών

Σπίτι κάκτοι – φωτογραφία

Ονειρευόμαστε από καιρό να έχουμε διακοσμητικούς, ανεπιτήδευτους κάκτους, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πού θα τους βάλουμε; Ελέγξτε τη συλλογή φωτογραφιών μας για νέες ιδέες και επιλογές. Καλή προβολή!

Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία Σπίτι κάκτοι - φωτογραφία

Previous Post
Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
Next Post
Design av et rom for en tenåringsjente (65 bilder)