Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες

Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες

Η εύρεση αποθηκευτικού χώρου είναι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν σκέφτονται ένα σχέδιο, και μετά από αυτό επίσης. Μερικές φορές, ακόμη και σε ένα μεγάλο δωμάτιο, ένα άλλο ογκώδες ντουλάπι θα φαίνεται ακατάλληλο, αλλά τι γίνεται αν χρειαστεί να τοποθετήσετε μια συλλογή από φιγούρες ή μια ντουζίνα βιβλία; Η σωτηρία σε μια τέτοια κατάσταση είναι τα ράφια τοίχου, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα..

Τύποι ραφιών

Τα ράφια τοίχου, αν και είναι μια ποικιλία από μόνα τους, διαφέρουν επίσης στη θέση τους. Συμβατικά χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

Κλασικά ράφια τοίχου

Η πιο ελαφριά και συνηθισμένη επιλογή, η οποία είναι προσαρτημένη σε έναν επίπεδο τοίχο. Αλλά ακριβώς λόγω της απλότητάς τους παρέχουν ένα ευρύ πεδίο για μια πτήση φαντασίας: ράφια διαφορετικών γεωμετρικών σχημάτων, μεγεθών, διατεταγμένα με τη μορφή κηρήθρων ή δημιουργώντας πολύπλοκες συνθέσεις.

Τέτοιες δομές μπορούν να γίνουν μια ενιαία σανίδα καρφωμένη στον τοίχο ή να σχηματίσουν μια σιλουέτα ενός δέντρου, στην οποία κάθε “κλαδί” χρησιμεύει ως χώρος αποθήκευσης. Τα ράφια είναι κεκλιμένα ή ασύμμετρα. Στον ωκεανό με ενδιαφέρουσες ιδέες, υπάρχουν ακόμη και στρογγυλές, μόνο στην περίπτωση ασυνήθιστων μορφών, είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε κάθε στιγμή εκ των προτέρων: τοποθεσία, περιεχόμενο, έμβλημα.

Κλασικά ράφια τοίχου

Γωνιακά ράφια τοίχου

Αυτός ο τόπος είναι συνήθως άδειος λόγω της μη πρακτικότητάς του, ωστόσο, τα γωνιακά ράφια όχι μόνο αποκαθιστούν το χώρο, αλλά βοηθούν και στο μετασχηματισμό του εσωτερικού. Η στερέωση γίνεται σε δύο γειτονικούς τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εμπλακεί όχι μόνο η εσωτερική, αλλά και η εξωτερική γωνία..

Η μεταβλητότητα του σχεδιασμού των ραφιών γωνιακών τοίχων εξαρτάται περισσότερο από τα υλικά και τη διακόσμηση, αλλά ακόμη και μια τέτοια λύση φαίνεται ασυνήθιστη. Πιο συχνά τα ράφια χρησιμοποιούνται για βιβλία ή είδη οικιακής χρήσης στο μπάνιο, καθώς και σε αποθήκες..

Γωνιακά ράφια τοίχου

Κρεμαστά ράφια τοίχου

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά τα ράφια δεν είναι προσαρτημένα απευθείας στον τοίχο, αλλά είναι κρεμασμένα σε σχοινιά από την οροφή ή τη δοκό. Αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι πολύ σταθερός, επομένως χρησιμοποιείται για την αποθήκευση βιβλίων και όχι κρυστάλλινων αγγείων. Αλλά για τη δημιουργία πρωτότυπων τόνων στο δωμάτιο, είναι ιδανικό.

Μπορεί να εγκατασταθεί ως ένα ράφι ή πολλά. Η πρώτη επιλογή δημιουργείται συχνά με τη μορφή τριγώνου ή ένα ράφι είναι εγγεγραμμένο σε κύκλο. Το κύριο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η αποθήκευση είναι αξιόπιστη..

Κρεμαστά ράφια τοίχου Κρεμαστά ράφια τοίχου

Υλικά για ράφια τοίχου

Μια ξύλινη σανίδα καρφωμένη στον τοίχο είναι η πιο απλή επιλογή ράφι που έρχεται αμέσως στο μυαλό. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για μοντέρνο σχεδιασμό. Η επιλογή του υλικού, ακόμη και για ένα τόσο απλό προϊόν, είναι αρκετά μεγάλη – όπως και οι δυνατότητές τους.

Ξύλο και παράγωγα

Ακόμα κι αν αυτό είναι μια προφανής βάση, δεν πρέπει να απορριφθεί αμέσως. Τα πολύπλοκα σχήματα και η στερέωση θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του ξύλινου ράφι τοίχου. Για μινιμαλισμό ή σοφίτα, αυτή η λύση θα είναι πολύ κατάλληλη. Και αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα στοιχείο σε ένα κλασικό εσωτερικό, συνιστάται να προεπεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες και ίσως ακόμη και να διακοσμήσετε με γλυπτά..

Για εξοικονόμηση υλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε MDF, μοριοσανίδες ή κόντρα πλακέ – όμορφο, απλό, πρακτικό.

Ξύλινα ράφια τοίχου Ξύλινα ράφια τοίχου

Μέταλλο

Αλλά τα μεταλλικά ράφια τοίχου σίγουρα θα προσελκύσουν την προσοχή και θα ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό, ειδικά αν είναι υψηλής τεχνολογίας, σύντηξης ή, προαιρετικά, μινιμαλισμός. Μόνο για την εγκατάστασή τους θα χρειαστείτε ειδικές δεξιότητες..

Μια τέτοια βάση έχει υψηλά χαρακτηριστικά – ανθεκτικότητα, αξιοπιστία, δύναμη. Και η προεπεξεργασία θα σώσει από τη διάβρωση.

Μεταλλικά ράφια τοίχου

Πλαστική ύλη

Ένα φθηνό, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο υλικό που μπορεί να φαίνεται απλό ή πολυτελές, μιμούμενο φυσικές επιλογές, αλλά ισοπεδώνοντας τις αδυναμίες τους. Ειδικά εάν ένα τέτοιο ράφι στον τοίχο είναι γεμάτο με αντικείμενα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην μπορούν να εξοικειωθούν με τις λεπτομέρειες του. Για το μπάνιο – μια πολύ καλή λύση!

Πλαστικά ράφια τοίχου Πλαστικά ράφια τοίχου

Γυαλί ή καθρέφτης

Μια τέτοια βάση έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα – ευθραυστότητα. Μια απότομη ώθηση ή πρόσκρουση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ράφι, αλλά αυτό δεν θα συμβεί κατά την αποθήκευση ελαφρών αντικειμένων. Αξίζει να αναφερθεί πόσο κομψό φαίνεται το γυαλί και πόσο λαμπερή είναι η επιφάνεια του καθρέφτη; Αυτό θα δώσει στο εσωτερικό μια αίσθηση έλλειψης βάρους..

Ράφια τοίχου από γυαλί ή καθρέφτες

Ποιοι είναι οι τύποι βάσεων?

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τη μέθοδο στερέωσης του ραφιού στον τοίχο – από τρεις επιλογές. Η αξιοπιστία και η κινητικότητα της δομής εξαρτώνται από την απόφασή σας..

Επιτοίχια ράφια με στερέωση

Η εγκατάσταση γίνεται με πείρους ή άγκυρες στον τοίχο. Αυτό διασφαλίζει ότι ολόκληρο το προϊόν είναι σταθερά στη θέση του, αυξάνοντας τη χωρητικότητα και τη δύναμή του. Εάν τα ράφια υποτίθεται ότι αποθηκεύουν βαριά αντικείμενα, τότε αυτός ο τύπος είναι τέλειος. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα – είναι πολύ δύσκολο να το διαλύσετε χωρίς συνέπειες για τον τοίχο ή τη δομή..

Επιτοίχια ράφια με στερέωση

Αφαιρούμενα ράφια τοίχου

Μέτρια άκαμπτη στερέωση με αγκύλες και άγκιστρα στερέωσης, η οποία είναι εύκολη στο σπίτι, σε αντίθεση με τον πρώτο τύπο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν χωρίς να καταστραφεί το ράφι, μετά από το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα νέο..

Αφαιρούμενα ράφια τοίχου

Αρθρωτά ράφια τοίχου

Πλήρως σύμφωνο με τις σύγχρονες τάσεις στη λειτουργικότητα και την κινητικότητα, τέτοια ράφια τοίχου εγκαθίστανται με βάση την αρχή της επέκτασης: τα κατώτερα επίπεδα γίνονται στήριγμα για τα ανώτερα. Διάφοροι συνδυασμοί αποχρώσεων ή σχημάτων που αλληλοσυμπληρώνονται φαίνονται κατάλληλοι.

Αρθρωτά ράφια τοίχου

Επιλέγουμε ράφια για το στυλ του εσωτερικού

Με εργασία υψηλής ποιότητας, τα ράφια μετατρέπονται σε πλήρη έπιπλα, τα οποία, όπως και κάθε άλλο αντικείμενο, πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο στυλ του δωματίου.

Μοντέρν

Όλα εδώ είναι απλά και ταυτόχρονα διαφορετικά: τόσο τα λακωνικά προϊόντα από διαφορετικά υλικά όσο και ολόκληρα σύνολα όλων των ειδών γεωμετρικών σχημάτων είναι κατάλληλα. Αντί για κενή διακόσμηση – εννοιολογική αισθητική. Προτεραιότητα – αρθρωτοί ή κινητοί τύποι ράφια τοίχου.

Είναι απαραίτητο να εστιάσετε στη διακόσμηση του τοίχου: σε περίπτωση ουδέτερης επίστρωσης, μπορούν να εισαχθούν φωτεινά σχέδια και στην πλευρά με φωτεινό φινίρισμα, είναι καλύτερα να κάνετε χωρίς ράφια.

Ράφια τοίχου - Μοντέρνο εσωτερικό στυλ Ράφια τοίχου - Μοντέρνο εσωτερικό στυλ

Κλασικό στυλ

Δεν θα μπορείτε να γυρίσετε σε κλασικό στιλ. Ξύλινα ράφια σε επίπεδο τοίχο, σε ακραίες περιπτώσεις – γωνία. Οι αγκύλες μπορούν να αναδειχθούν εάν χρησιμοποιούνται και ταιριάζουν στο σχέδιο.

Ράφια τοίχου - Κλασικό εσωτερικό στυλ Ράφια τοίχου - Κλασικό εσωτερικό στυλ

Προβηγκίας

Η Προβηγκία έχει παρόμοιες απαιτήσεις. Μόνο η επεξεργασία της βάσης πρέπει να προσεγγιστεί πιο προσεκτικά. Πρώτον, χρησιμοποιήστε ένα δέντρο ή τα παράγωγά του. Δεύτερον, καλύψτε τα με λευκή μπογιά και, αν είναι δυνατόν, δημιουργήστε το αποτέλεσμα των έπιπλα αντίκες. Μια ορισμένη απροσεξία στην εγκατάσταση θα προσθέσει γοητεία στη δομή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δύναμή της..

Ράφια τοίχου - εσωτερικό στυλ Προβηγκίας Ράφια τοίχου - εσωτερικό στυλ Προβηγκίας

Μινιμαλισμός

Αρχικά, σημειώνουμε ότι με αυτό το στυλ, είναι απίθανο να είναι δυνατό να διδάσκουμε πολλά “μικρά πράγματα” σε ανοιχτά ράφια – γι ‘αυτό είναι μινιμαλισμός. Για να χωρέσετε πολλά αντικείμενα, συνιστάται να παρέχετε ράφια με πόρτες, αποκρύπτοντας έτσι τη δυσαρμονία από τα μάτια. Οι επιφάνειες από γυαλί ή ξύλο φαίνονται καλές – ομοιόμορφες, λείες, κατευθυνόμενες αυστηρά οριζόντια.

Ράφια τοίχου - Μινιμαλιστικό εσωτερικό Ράφια τοίχου - Μινιμαλιστικό εσωτερικό

Πατάρι

Η μεγαλύτερη ποικιλία προσφέρεται από το φιλόδοξο πατάρι. Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αλέσετε φανατικά τις σανίδες στην τελειότητα – μια μικρή αμέλεια συνδυάζεται αρκετά οργανικά με τους τοίχους από τούβλα που χαρακτηρίζουν αυτό το στυλ..

Μια εξαιρετική επιλογή είναι τα ράφια που κρέμονται από ένα παχύ σχοινί ή μια γωνιακή δομή με βάση τον σωλήνα που αναδεικνύεται. Σε γενικές γραμμές, το πατάρι σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα μειονεκτήματα του χώρου σε πλεονεκτήματα και τα τεχνικά στοιχεία σε διακοσμητικά και αισθητικά.

Ράφια τοίχου - Εσωτερικό στυλ σοφίτας Ράφια τοίχου - Εσωτερικό στυλ σοφίτας

Διακόσμηση ράφια

Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε να επιλέξετε ράφια τοίχου με ενδιαφέρον σχέδιο, μπορούν επίσης να διακοσμηθούν επιπλέον για μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Για να αποφύγετε την ακαταστασία, βεβαιωθείτε ότι η πρακτική πλήρωση των προϊόντων δεν έρχεται σε αντίθεση με τις λεπτομέρειες..

Η πιο απλή επιλογή που λειτουργεί για τυπικά ξύλινα ράφια είναι η διακόσμηση επιφάνειας. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία: στένσιλ, ντεκουπάζ, διακοσμητική ταινία κ.ο.κ. Αυτή η λύση θα φαίνεται καλή σε ουδέτερους τοίχους, για παράδειγμα, βαμμένους λευκούς..

Το εσωτερικό του στυλ της Προβηγκίας χαρακτηρίζεται από τη χρήση υφαντικών στοιχείων, οπότε γιατί να μην διακοσμήσετε τα ράφια μαζί τους, τοποθετώντας μερικά όμορφα κρεμαστά κασκόλ με σχέδια; Άνετο και πρακτικό.

Τα κεριά τοποθετημένα μεμονωμένα ή σε ομάδες θα σας δώσουν μια ρομαντική διάθεση. Ωστόσο, μπορείτε να πειραματιστείτε με πηγές φωτός γράφοντας σε μερικές σύγχρονες τάσεις. Για παράδειγμα, τα ράφια τοίχου με οπίσθιο φωτισμό φαίνονται ασυνήθιστα – τοποθετημένοι λαμπτήρες που αναδεικνύουν απαλά τις λεπτομέρειες που βρίσκονται σε αυτά..

Οι σωληνωτοί συνδετήρες στα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος “κρεμάστρας”: για παράδειγμα, για μια λάμπα, πετσέτες ή γιρλάντες. Με λίγη προσπάθεια, ο απλός χώρος αποθήκευσης μετατρέπεται σε κομψό εσωτερικό σχεδιασμό.

Διακόσμηση ράφι τοίχου Διακόσμηση ράφι τοίχου Διακόσμηση ράφι τοίχου

DIY ράφι τοίχου

Φαίνεται ότι ένα τόσο απλό προϊόν, αλλά τόσες πολλές επιλογές! Αλλά δεν είναι όλοι τους εύκολο να εφαρμοστούν μόνοι σας και, ας παραδεχτούμε, ακόμη και μια απλή εμφάνιση απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Πριν προχωρήσετε στη δημιουργία ενός ράφι μόνοι σας, ελέγξτε τις βασικές οδηγίες που θα βοηθήσουν τους αρχάριους επίπλων ή τους έμπειρους τεχνίτες..

Έτσι, πριν από την κύρια διαδικασία, πρέπει να σκεφτείτε λεπτομερώς το σχέδιο και να κάνετε ένα σκίτσο. Προσδιορίστε μόνοι σας τον σκοπό της εγκατάστασης του ραφιού, τα αντικείμενα που θα αποθηκευτούν σε αυτό, τη θέση, το σχήμα και το μέγεθος.

Αφού αξιολογήσετε το φορτίο, επιλέξτε το υλικό και τη μέθοδο στερέωσης. Μετά από αυτό, η σήμανση πραγματοποιείται στην επιφάνεια της βάσης και το υλικό κόβεται επίσης.

Οι μονάδες που προκύπτουν συναρμολογούνται, γίνεται μια δεύτερη μέτρηση, η οποία συγκρίνεται με τις σημάνσεις για τους συνδετήρες. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται το φινίρισμα των στοιχείων, δηλαδή, λείανση, σύσφιξη και βαφή, εάν είναι απαραίτητο..

Οι συνδετήρες εγκαθίστανται στην επιφάνεια του τοίχου και στο ράφι, μετά την οποία τα μέρη στερεώνονται, καθώς και ισοπέδωση με την τελική στερέωση.

DIY ράφι τοίχου DIY ράφι τοίχου

Ράφια τοίχου – φωτογραφία

Εκτός από τις αναφερόμενες επιλογές, σας παρουσιάζουμε 30 ακόμη φωτογραφίες με ιδέες για ράφια τοίχου που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για μια ενδιαφέρουσα λύση. Έμπνευση και όμορφο εσωτερικό!

Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία Ράφια τοίχου - φωτογραφία

Βίντεο: Ράφια τοίχου – Ασυνήθιστες ιδέες σχεδίασης

Previous Post
Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
Next Post
Design av et rom for en tenåringsjente (65 bilder)