15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι (85 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι (85 φωτογραφίες)

Οι κουζίνες ανοιχτού τύπου έχουν έρθει στη μόδα σχετικά πρόσφατα, οπότε φαίνονται πολύ μοντέρνες και αξιοσέβαστες. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο εσωτερικό βρίσκεται στα στούντιο διαμερίσματα, αλλά σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός του χώρου μαγειρέματος και αναψυχής μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση, τόσο για ιδιωτικές κατοικίες όσο και για διαμερίσματα. Οι φωτογραφίες και οι συστάσεις που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα όμορφο σχέδιο της κουζίνας σε συνδυασμό με το σαλόνι.!

Κουζίνα σε συνδυασμό με σαλόνι: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η απουσία ενός κενού τοίχου μεταξύ της κουζίνας και του σαλονιού υποδηλώνει μια εντελώς διαφορετική ιδέα για την τακτοποίηση του χώρου διαβίωσης από ό, τι στην περίπτωση των ξεχωριστών δωματίων. Το θέμα της ψυχολογικής άνεσης παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Το ανοιχτό σχέδιο είναι πιθανότερο να προτιμηθεί από εξερχόμενους εξωστρεφείς που εκτιμούν τη συνεχή επαφή με άλλους και δεν έχουν έντονη ανάγκη για ιδιωτικότητα.

Από τη μία πλευρά, η μορφή του στούντιο είναι βολική: το δωμάτιο φαίνεται πιο ελαφρύ και πιο ευρύχωρο, όλα είναι σε απλή θέα, και γενικά η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ευχάριστη. Για παράδειγμα, ενώ μαγειρεύετε, μπορείτε να συνομιλήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας, να κάνετε babysit ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση..

Αλλά αυτή η επιλογή έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα, μια ανοιχτή κουζίνα μπορεί να είναι πηγή οσμών, ατμού, θορύβου από το νερό και συσκευές εργασίας. Όλα αυτά δεν συμβάλλουν σε μια καλή ανάπαυση στο σαλόνι, αλλά η προσεκτική ζώνη, μαζί με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών ελέγχου του κλίματος, θα λύσει εύκολα τα προβλήματα που προκύπτουν..

Κουζίνα σε συνδυασμό με σαλόνι - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Επιλογές ζώνης για την κουζίνα-σαλόνι

Ο συνδυασμός της κουζίνας και του καθιστικού σε έναν κοινό χώρο απαιτεί μια ορθολογική προσέγγιση στο σχεδιασμό και την επιλογή υλικών φινιρίσματος, επίπλων, υφασμάτων. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να προβλεφθούν όλα τα είδη καθημερινών αποχρώσεων και, δεύτερον, να φροντίσουμε ένα όμορφο σχέδιο, έτσι ώστε, με διαφορετική λειτουργικότητα, αυτές οι ζώνες να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους..

Φινίρισμα

Λόγω πρακτικών χαρακτηριστικών, υγρά και ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση της κουζίνας: κεραμικά πλακίδια ή πορσελάνινα είδη, σκληρυμένο γυαλί, τεχνητή πέτρα, ταπετσαρία που πλένεται, τεντωμένες οροφές από PVC. Ωστόσο, για να μην σπάσουν ολόκληρο το σύνολο, θα πρέπει να είναι στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων ή τουλάχιστον να επικαλύπτονται με την πλευρά του επισκέπτη του δωματίου. Στην περιοχή αναψυχής, θα είναι κατάλληλες ξύλινες επιφάνειες, χαλί, laminate, διακοσμητικός γύψος, ακριβοί τύποι επενδύσεων τοίχων. Έτσι, από μόνη της, η διαφορά στις υφές θα χωρίσει οπτικά το δωμάτιο, σκιαγραφώντας σαφώς τα όρια..

Ζώνη κουζίνας -σαλονιού - Φινίρισμα Ζώνη κουζίνας -σαλονιού - Φινίρισμα

Χωρίσματα

Συχνά, χρησιμοποιούνται διαφορετικά χωρίσματα για τη χωροθέτηση της κουζίνας-καθιστικού. Πρόκειται για μια συμβιβαστική λύση που λύνει εν μέρει το πρόβλημα της απομόνωσης. Συρόμενα γυάλινα πάνελ, οθόνες από κόντρα πλακέ και μπαμπού, ψηλά ντουλάπια, ράφια, δομές γυψοσανίδας, ακόμη και κουρτίνες από χάντρες ή πυκνά συνθετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως φράγμα. Αυτή η λίστα μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με στήλες, τοξωτά ανοίγματα και άλλα ημι-κλειστά στοιχεία..

Ζώνη κουζίνας -καθιστικού - Χωρίσματα Ζώνη κουζίνας -καθιστικού - Χωρίσματα Ζώνη κουζίνας -καθιστικού - Χωρίσματα

Εξέδρα

Εάν το ύψος των οροφών το επιτρέπει και θέλετε να διαφοροποιήσετε τη γεωμετρία του χώρου, ο χώρος της κουζίνας μπορεί να “ανυψωθεί” με ένα μικρό ύψος. Αυτή η τεχνική είναι επίσης κατάλληλη για μια τραπεζαρία που βρίσκεται σε μια θέση ή κοντά σε ένα παράθυρο..

Ζώνη της κουζίνας -σαλονιού - Εξέδρα Ζώνη της κουζίνας -σαλονιού - Εξέδρα

Επιπλα

Ένα μεγάλο νησιωτικό τραπέζι ή ένας στενός πάγκος μπαρ αντιμετωπίζουν τέλεια τη χωροθέτηση της κουζίνας-σαλονιού. Από τη μία πλευρά, η επιφάνεια του ψηλού πάγκου είναι ιδανική για μαγείρεμα (δεν χρειάζεται να σκύψετε), από την άλλη, χρησιμεύει ως πλήρες τραπέζι. Αυτό εξοικονομεί χώρο και είναι αρκετά βολικό στην καθημερινή ζωή..

Ζώνη κουζίνας -σαλονιού - Έπιπλα

Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε ένα μικρό διαμέρισμα

Η αναδιαμόρφωση ενός μικρού διαμερίσματος με τον επακόλουθο συνδυασμό κουζίνας και καθιστικού μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως το σπίτι, να το κάνει πιο άνετο και κομψό. Αλλά, δεδομένου ότι η συνολική έκταση εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, στη ρύθμιση είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από μια αίσθηση αναλογίας και, αν είναι δυνατόν, να “ελαφρύνει” το σχέδιο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρωματιστά

Όπως γνωρίζετε, οι διακριτικοί φωτεινοί τόνοι επεκτείνουν οπτικά το χώρο, ενώ οι σκοτεινοί και κορεσμένοι τον μειώνουν. Αυτό σημαίνει ότι η καλύτερη λύση για ένα μικρό σαλόνι κουζίνας θα είναι γαλακτώδες λευκό, γκρι, μπεζ, ευαίσθητα παστέλ χρώματα. Συνιστάται όμως να αποφεύγετε τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις, τη διαφοροποίηση και την υπερβολική φωτεινότητα στις λεπτομέρειες..

Σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού σε ένα μικρό διαμέρισμα - Χρώματα Σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού σε ένα μικρό διαμέρισμα - Χρώματα

Υφές

Οι λείες ανακλαστικές επιφάνειες μπορούν να βοηθήσουν να εμβαθύνουμε την προοπτική σε ένα μικρό δωμάτιο. Μπορεί να είναι μια πέτρα από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γυαλισμένη για να λάμπει (ή ένα τεχνητό ανάλογο), γυαλιστερά πλακάκια, λακαρισμένα ή πλαστικοποιημένα με προσόψεις από φιλμ pvc ενός σετ κουζίνας, επιχρωμιωμένες συσκευές και αξεσουάρ..

Αλλά εδώ είναι επίσης σημαντικό να μην το παρακάνετε, έτσι ώστε η κουζίνα-σαλόνι διακοσμημένο με αυτόν τον τρόπο να μην μετατραπεί σε λαβύρινθο καθρέφτη..

Σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού σε ένα μικρό διαμέρισμα - Υφές Σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού σε ένα μικρό διαμέρισμα - Υφές

Αναλογίες

Ο όγκος και το σχήμα κάθε αντικειμένου, ιδίως επίπλων μεγάλου μεγέθους, επηρεάζουν σημαντικά το εσωτερικό ενός συμπαγούς στούντιο. Έτσι, εάν πρέπει να αυξήσετε οπτικά το ανώτατο όριο ψηλότερα, θα πρέπει να εστιάσετε σε κάθετα στοιχεία: ψηλά στενά ντουλάπια, σχέδια και σχέδια, διακοσμητικές στήλες, μεταλλικούς σωλήνες, κουρτίνες πλήρους μήκους. Φωτογραφική ταπετσαρία με ρεαλιστική προοπτική, επιμήκεις καναπέδες, τραπέζια, φαρδιά ανοιχτά ράφια θα δώσουν οριζόντιο όγκο στο δωμάτιο.

Σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού σε ένα μικρό διαμέρισμα - Αναλογίες

Στιλιστικές λύσεις

Για να κάνετε το σχέδιο της κουζίνας σε συνδυασμό με το σαλόνι να φαίνεται ολιστικό – πριν ξεκινήσετε την εργασία, αξίζει να αποφασίσετε σε ποιο στυλ θα τα εκτελέσετε. Στο μέλλον, η επιλογή όλων των στοιχείων θα εξαρτηθεί από αυτό, από το φινίρισμα έως τη διακόσμηση. Για ένα στούντιο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, είναι πιο κατάλληλες οι συγκρατημένες, ουδέτερες κατευθύνσεις με έμφαση στη λειτουργικότητα και την εργονομία.

Κουζίνα-σαλόνι σε κλασικό στιλ

Η ήρεμη πολυτέλεια του κλασικού στιλ είναι η καλύτερη λύση για εξοχικές κατοικίες και πολυτελή διαμερίσματα. Ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να περιέχει ακριβά υλικά (πέτρα, ξύλο, καλούπια γύψου, εκλεκτά κεραμικά, έπιπλα με δερμάτινη επένδυση), πολύ χώρο και φυσικό φως. Προϋποθέσεις είναι τα μεγάλα παράθυρα (τουλάχιστον ένα) και το ψηλό ταβάνι. Όταν αγοράζετε εξοπλισμό, συνιστάται να προτιμάτε τις ρετρό συλλογές για να ταιριάζουν με το κύριο συνδυασμό χρωμάτων (κρεμώδες λευκό ή ευγενές καφέ).

Classic Kitchen -Living Room - Interior Design Classic Kitchen -Living Room - Interior Design

Κουζίνα-σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Το εσωτερικό των περισσότερων σύγχρονων στούντιο αντανακλά τον ρυθμό της ζωής σε μια μητρόπολη: χωρίς περιττές λεπτομέρειες, κάθε πράγμα στη θέση του και ελάχιστη προσπάθεια για τις δουλειές του σπιτιού. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, επικρατούν αχρωματικά χρώματα, ατσάλι, λείες, ομοιόμορφες επιφάνειες χωρίς προεξοχές, διακόσμηση και αξεσουάρ και τεχνολογία με χειριστήριο αφής. Αυτός ο λακωνικός σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού είναι ιδανικός για πολυάσχολους ανθρώπους που εκτιμούν τον χρόνο τους..

Κουζίνα -σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα -σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα -σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα-σαλόνι στυλ Προβηγκίας

Η ρομαντική διάθεση της γαλλικής επαρχίας θα είναι η πιο κατάλληλη σε μια εξοχική κατοικία. Εδώ, η κουζίνα, σε συνδυασμό με το σαλόνι, μπορεί να επιπλωθεί με εξαιρετική γεύση και μεγάλη φαντασία. Έτσι, ο χώρος μαγειρέματος θα είναι διακοσμημένος με ένα στυλιζαρισμένο τζάκι ή μια κουκούλα με τη μορφή λευκασμένης καμινάδας, ένα vintage σετ, ξύλινα δοκάρια στην οροφή. το σαλόνι – ένας μαλακός καναπές και πολυθρόνες με χαριτωμένη ταπετσαρία από λουλούδια, αλλά το κεντρικό τμήμα ολόκληρου του συνόλου πρέπει απαραίτητα να καταλαμβάνεται από ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού καλυμμένο με ένα όμορφο τραπεζομάντιλο, στο οποίο συγκεντρώνεται συχνά όλη η οικογένεια.

Κουζίνα -σαλόνι στυλ Προβηγκίας - Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα -σαλόνι στυλ Προβηγκίας - Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα -σαλόνι στυλ Προβηγκίας - Εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα-σαλόνι σκανδιναβικού στιλ

Μια αφθονία φυσικού φωτός, περιτριγυρισμένη από λευκά που βράζουν διασκορπισμένα με μπλε-γκρι λεπτομέρειες και ανοιχτόχρωμο ξύλο, είναι ιδανική για μικρούς χώρους. Στην κουζίνα, ένας τέτοιος σχεδιασμός θα φαίνεται πάντα ελαφρύς, δροσερός και διακριτικός και στο σαλόνι, αξεσουάρ σπιτιού – έθνικ χαλιά, μαξιλάρια καναπέ, διακοσμητικό τζάκι θα βοηθήσουν να μαλακώσουν το σκανδιναβικό κρύο.

Κουζίνα -σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα -σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα-σαλόνι σε στιλ σοφίτας

Αυτό το στυλ αναγνωρίζεται εύκολα από τους γυμνούς τοίχους από τούβλα, τις εκτεθειμένες γραμμές χρησιμότητας, την αφθονία του μετάλλου και τις ακατέργαστα τελειωμένες ξύλινες επιφάνειες. Στο σαλόνι μπορεί να υπάρχει ένας καναπές με σκόπιμα φορεμένη δερμάτινη ταπετσαρία σε χρώμα σοκολάτας, αντί για πουφ – ξύλινα κουτιά. Ένα τραπέζι φαγητού βιαστικά σφυρηλατημένο από σανίδες θα είναι επιπλωμένο με πλαστικές καρέκλες. Αυτή η αμέλεια δίνει στο πατάρι μια δωρεάν, ανεπίσημη, αλλά ταυτόχρονα αξέχαστη εμφάνιση..

Κουζίνα-σαλόνι σε στιλ σοφίτας-Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα-σαλόνι σε στιλ σοφίτας-Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα-σαλόνι σε στιλ σοφίτας-Εσωτερική διακόσμηση

Χρήσιμες συμβουλές

Για να κάνετε τη διαμονή σας στην κουζίνα-σαλόνι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και άνετη για όλη την οικογένεια, θα πρέπει να σκεφτείτε διάφορα οικιακά μικροπράγματα ακόμη και πριν από την έναρξη των εργασιών επισκευής. Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθούν απολύτως όλες οι καταστάσεις, αλλά μερικά σημαντικά σημεία είναι αρκετά επιδεκτικά να ελεγχθούν..

Θόρυβος

Λόγω της έλλειψης στερεών χωρισμάτων, είναι απίθανο να αποφευχθεί η διπλή φόρτωση ήχου. Και αν μπορείτε ακόμα να συμβιβαστείτε με μια τηλεόραση ή ένα μουσικό κέντρο που εργάζεται στο σαλόνι (μερικές φορές ακόμη και σας αρέσει), τότε το ανόητο βουητό των συσκευών κουζίνας μπορεί να είναι κουραστικό. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σκόπιμο να αγοράσετε εξοπλισμό με ελάχιστο επίπεδο ντεσιμπέλ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ψυγείο και την κουκούλα.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι - Χρήσιμες συμβουλές

Φωτισμός

Όταν συνδυάζετε την κουζίνα και το σαλόνι, το πρόβλημα με το φυσικό φως λύνεται: ακόμη και το ένα άνοιγμα του παραθύρου είναι αρκετό, έτσι ώστε το άλλο να μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα σετ κουζίνας ή να εντοιχιστεί εντελώς.

Αλλά είναι πολύ σημαντικό να παρέχετε τεχνητό φωτισμό υψηλής ποιότητας. Δεν πρέπει να είναι το ίδιο – ένας πολυέλαιος οροφής και αρκετές απαλές απλίκες σε ένα ζεστό λευκό φάσμα είναι αρκετές για χαλάρωση, αλλά στην κουζίνα, οι επιφάνειες εργασίας των πάγκων και, κατά προτίμηση, τα ράφια πρέπει να είναι εξοπλισμένα με φωτεινό φωτισμό..

Ένας μεγάλος πολυέλαιος ή αρκετοί κρεμαστές λάμπες είναι συνήθως κρεμασμένες πάνω από την τραπεζαρία..

Σχεδιασμός κουζίνας σαλονιού - Φωτισμός και φωτισμός Σχεδιασμός κουζίνας σαλονιού - Φωτισμός και φωτισμός

Μυρίζει

Το άρωμα των πιάτων που εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν είναι πάντα κατάλληλο στο σαλόνι, πράγμα που σημαίνει ότι σε μια ανοιχτή κουζίνα δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς μια ισχυρή κουκούλα. Επιλέγοντας υφάσματα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής αναψυχής, είναι προτιμότερο να έχετε ένα ομαλό συνθετικό παρά ένα φουσκωτό, έτσι ώστε να απορροφά λιγότερη υγρασία και μυρωδιές.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι - Χρήσιμες συμβουλές

Σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού – φωτογραφία

Θέλετε να δείτε ακόμη περισσότερες επιλογές σχεδιασμού για μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα σαλόνι; Σας παρουσιάζουμε μια επιλογή φωτογραφιών, οι οποίες απεικονίζουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για τη διακόσμηση μιας κουζίνας-καθιστικού.

Με τη βοήθεια εικόνων, μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς φαίνονται διαφορετικά υλικά φινιρίσματος, έπιπλα, συσκευές, διακοσμητικά αντικείμενα στο εσωτερικό των ανοιχτών στούντιο. Όλα αυτά θα είναι αναμφίβολα χρήσιμα για όσους επιθυμούν να εξοπλίσουν τη συνδυασμένη κουζίνα όσο πιο άνετα και αισθητικά γίνεται.!

Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας -καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας -σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού σε ένα μικρό διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας -καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού σε κλασικό στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -καθιστικού σε γκρι χρώμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός λευκής κουζίνας -καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού σε κλασικό στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού σε διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας -καθιστικού σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση της κουζίνας -σαλονιού σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας -καθιστικού σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι, σε στυλ αρ ντεκό - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -καθιστικού σε λευκό - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία

Βίντεο: Κουζίνα -σαλόνι – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
Next Post
Design av et rom for en tenåringsjente (65 bilder)