Ficus Benjamina (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ficus Benjamina (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Ficus Benjamina (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Ο Ficus Benjamin είναι ο πιο λαμπρός και δημοφιλής εκπρόσωπος του είδους του. Στις φυσικές του συνθήκες, αναπτύσσεται στα τροπικά τροπικά δάση της Ασίας. Το Ficus έχει ποικιλία μεγεθών και σχημάτων και στο φυσικό του περιβάλλον μπορεί να μεγαλώσει έως και 30 m, μεγαλώνοντας με διακλαδισμένους βλαστούς. Σε αυτή την περίπτωση, το ρίζωμα πηγαίνει βαθιά στο έδαφος για μια απόσταση, συχνά συγκρίσιμο με το ύψος του κορμού. Στις άνυδρες ευρωπαϊκές χώρες, ο πολιτισμός δεν είναι ικανός να φτάσει σε γιγαντιαίες διαστάσεις, αλλά, παρ ‘όλα αυτά, δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει με τη διακοσμητικότητά του. Το φυτό καλλιεργείται τόσο σε ανοιχτό χώρο σε προσωπικά οικόπεδα όσο και σε γλάστρες στο σπίτι. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι η ικανότητα αποτελεσματικού καθαρισμού του αέρα..

Είδη Ficus Benjamin

Το γένος του ficus Benjamin έχει πολλές ποικιλίες που διαφέρουν σε χρώμα, μέγεθος, ρυθμό ανάπτυξης, σχήμα φυλλώματος και άλλα χαρακτηριστικά. Η δομή του κορμού έχει επίσης τις δικές της διαφορές – υπάρχουν σκελετοί πολλαπλών ή μονών, εκπρόσωποι νάνων ή ασυνήθιστα ψηλοί.

Αστροφεγγιά

Τα ποικίλα φύλλα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Κρεμώδεις-λευκές κηλίδες κατανέμονται τυχαία σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις γεμίζουν σχεδόν ολόκληρη την πλάκα. Πρόκειται για μια αργά αναπτυσσόμενη κουλτούρα, της οποίας η ανάπτυξη ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, η ποικιλία επιλέγεται συχνά για εσωτερική κηπουρική, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού ενός δέντρου μπονσάι από αυτό.

Ficus είδη Benjamin - Starlight

Ναόμι

Πρωτότυπη διακοσμητική ποικιλία. Η κύρια διαφορά του είναι στρογγυλά σκούρα πράσινα φύλλα με μυτερό άκρο. Μία από τις ποικιλίες – Naomi Gold – έχει ανοιχτό πράσινο φύλλωμα, που συμπληρώνεται από σκοτεινές πινελιές.

Ficus είδη Benjamin - Naomi

Λοξός

Χαρούμενο ποικιλόχρωμο φύλλωμα ανοιχτού πράσινου χρώματος με γαλακτώδες περίγραμμα σε συνδυασμό με το νάνο μέγεθος του θάμνου καθιστά αυτό το είδος ένα εξαιρετικό “πράσινο” ντεκόρ για κάθε δωμάτιο. Κατάγεται από τη Δυτική Αφρική και έχει ειδικές απαιτήσεις φροντίδας. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να κλαδέψετε και να σχηματίσετε ένα στέμμα..

Ficus είδη Benjamin - Kinki

Κατσαρός

Τα φυτά αυτής της ποικιλίας διαφέρουν απότομα από τους άλλους εκπροσώπους του γένους ficus στο χρώμα τους. Το κύριο μέρος της πλάκας φύλλων (μερικές φορές όλα) είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα. Ο πολιτισμός αγαπά τον έντονο φωτισμό, αλλά φοβάται το άμεσο ηλιακό φως.

Ficus είδη Benjamin - Σγουρά

Μεσάνυχτα Κυρία

Η ποικιλία αυτού του ficus είναι ένα αειθαλές δέντρο με λεπτά κρεμαστά κλαδιά. Τα φύλλα του είναι ιδιαίτερα – στρογγυλεμένα, μάλλον πυκνά και ελαφρώς κυματοειδή. Το νεαρό φύλλωμα έχει έντονο πράσινο χρώμα, το οποίο γίνεται σκούρο με την ηλικία. Η γενέτειρα του πολιτισμού θεωρείται η Βόρεια Αυστραλία και τα νότια εδάφη της Ασίας.

Ficus Benjamin Species - Midnight Lady

Φίκους “Ειρήνη”

Το φυτό έχει ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα, προσελκύοντας σίγουρα την προσοχή στον εαυτό του. Τα κομψά ετερόκλητα διπλωμένα φύλλα του έχουν πλούσιο πράσινο χρώμα με μπεζ μπορντούρα. Ο πολιτισμός αναπτύσσεται αργά, αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή για το φυτο-εσωτερικό σχεδιασμό.

Ficus είδη Benjamin - Ficus

Golden Monique

Ficus με έντονα κυματοειδή άκρα των φύλλων. Το ανοιχτό πράσινο-χρυσό χρώμα τους στη νεολαία αντικαθίσταται από ένα ομοιόμορφο πράσινο σε μια πιο ώριμη ηλικία. Τα σκούρα πράσινα κτυπήματα στο φύλλωμα δίνουν ιδιαίτερη ελκυστικότητα στους νεαρούς θάμνους. Αυτή είναι μια από τις πιο ανθεκτικές και επιλεκτικές ποικιλίες..

Ficus Benjamin Species - Golden Monique

Wyandy

Τα νάνα δέντρα αυτού του είδους μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε χαριτωμένα μικροσκοπικά μπονσάι, γι ‘αυτό και είναι σε ζήτηση. Ο αρχικός κορμός του ficus φαίνεται να κάμπτεται σε ορθή γωνία και το μέγιστο ύψος δεν φτάνει τα 30 εκ. Το φυτό αντέχει εύκολα στο κλάδεμα και είναι εντελώς απαράδεκτο για τις συνθήκες κράτησης. Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να επιτραπεί είναι μια αντίθετη μείωση του καθεστώτος θερμοκρασίας και ψυχρού ρεύματος, που οδηγούν σε ασθένειες..

Ficus είδη Benjamin - Viandi

Boucle

Ο αρχικός εκπρόσωπος του γένους του ficus μπορεί να καυχηθεί για το ασυνήθιστο φύλλωμά του. Κάθε πλάκα με σκούρο πράσινο κορεσμένο χρώμα στρίβει προς τα μέσα κατά μήκος μιας κεντρικής φλέβας, γι ‘αυτό και το φυτό στο σύνολό του έχει μια συγκεκριμένη καμπύλη. Η ποικιλία είναι αρκετά ιδιότροπη – απαιτεί υψηλής ποιότητας φωτισμό και κανονικό κλαδέμα..

Ficus είδη Benjamin - Boucle

Αναστασία

Αρκετά μεγάλα φύλλα, διακοσμημένα με ανοιχτό πράσινο περίγραμμα και την ίδια κύρια φλέβα, έχουν διακριτικά χαρακτηριστικά. Η ποικιλία μεγαλώνει αρκετά γρήγορα, αλλά κόβοντας τακτικά τους διακλαδισμένους βλαστούς, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει ένα συμπαγές φυτό εσωτερικού χώρου. Στα θερμά κλίματα της Ινδίας, της Βόρειας Αυστραλίας και των Φιλιππίνων, μπορείτε να βρείτε τεράστιους εκπροσώπους άγριας ανάπτυξης αυτού του γένους. Η ανθοφορία με μικρές σφαιρικές ταξιανθίες παρατηρείται αποκλειστικά σε συνθήκες θερμοκηπίου.

Ficus είδη Benjamin - Anastasia

Η σωστή φροντίδα του ficus του Benjamin

Το Ficus μπορεί να περιγραφεί με ασφάλεια ως ένα φινετσάτο δείγμα που αγαπά τη σωστή φροντίδα, φροντίδα και αγάπη. Σε συνθήκες συμμόρφωσης με όλους τους κανόνες για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος, θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με την ομορφιά του και θα προστατεύσει το σπίτι από τις αρνητικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος..

Φωτισμός

Το Ficus Benjamin ανήκει στην κατηγορία των φωτόφιλων, ιδιαίτερα ποικίλων ποικιλιών. Τα πράσινα είδη μπορούν να ριζώσουν στη σκιά, αλλά ο έντονος φωτισμός παραμένει πιο ευνοϊκός για αυτά. Ένας νεαρός θάμνος μπορεί σταδιακά να διδαχθεί να βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως. Η αναδιάταξη με αλλαγή θέσης σε σχέση με την πηγή φωτός μπορεί να βλάψει το φυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε απώλεια φύλλων..

Benjamin Ficus Care - Φωτισμός Benjamin Ficus Care - Φωτισμός

Θερμοκρασία

Δεδομένου ότι το ficus του Benjamin είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές, είναι αρκετά θερμόφιλο. Αισθάνεται άνετα στο εύρος θερμοκρασιών από + 25C έως + 35C. Το φυτό είναι σε θέση να ανεχθεί υψηλότερους βαθμούς, αλλά με τακτικό ψεκασμό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τον χειμώνα. Συνιστάται να μεταφέρετε τις γλάστρες που βρίσκονται στο πάτωμα ή στο περβάζι παραθύρων σε μέρη όπου αποκλείονται τα κρύα ρεύματα. Βέλτιστη χειμερινή θερμοκρασία – + 15C … + 18C.

Benjamin Ficus Care - Θερμοκρασία Benjamin Ficus Care - Θερμοκρασία

Υγρασία

Η δημιουργία συνθηκών υψηλής υγρασίας είναι ζωτικής σημασίας για το ficus στο σπίτι. Στη ζεστή εποχή, ψεκάζεται καθημερινά, το χειμώνα – λιγότερο συχνά. Επίσης, το φυτό κανονικά τακτοποιείται με ένα δροσιστικό ντους, το οποίο συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη και απαλλάσσει την κουλτούρα από την πιθανή εμφάνιση ακάρεων αράχνης, εντόμων κλίμακας και άλλων παρασίτων.

Benjamin Ficus Care - Υγρασία Benjamin Ficus Care - Υγρασία

Πότισμα

Ο Ficus Benjamin αγαπά το νερό και δεν ανέχεται το στέγνωμα του εδάφους. Αυτό πρέπει να παρακολουθείται ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τη διάρκεια θερμών περιόδων, παρέχοντας άφθονο ποτό. Το χειμώνα, αρκεί ένα εβδομαδιαίο εφάπαξ πότισμα. Όταν στεγνώσει το χώμα, οι θάμνοι ρίχνουν το φύλλωμά τους.

Benjamin Ficus Care - Πότισμα Benjamin Ficus Care - Πότισμα

Λιπάσματα και σίτιση

Για να υποστηρίξει τη ζουμερότητα των φύλλων και την επιτυχή ανάπτυξη του στεφάνου του ficus του Benjamin, χρειάζεται χρήσιμο επάνω σάλτσα. Από τον Μάιο, τα συστατικά λίπανσης εφαρμόζονται κάθε 20 ημέρες, το καλοκαίρι – μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Με την έναρξη του φθινοπώρου, στα μέσα Σεπτεμβρίου, η σίτιση σταματά, αφού το φυτό πρέπει να εισέλθει σε κατάσταση αδράνειας. Πρέπει να ξεκινήσετε τη λίπανση με λιπάσματα τον Μάρτιο, κάνοντάς τα μία φορά το μήνα..

Οργανικές και ανόργανες ενώσεις, μείγματα λιπασμάτων λαχανικών λειτουργούν ως λιπάσματα. Τα επιθέματα που περιέχουν άζωτο έχουν ιδιαίτερα καλή επίδραση στην ανάπτυξη της πράσινης μάζας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποδεδειγμένες λαϊκές συνταγές, για παράδειγμα, σιρόπι ζάχαρης, αραιώνοντας τη ζάχαρη με νερό σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι για 1 λίτρο νερό (αυτό είναι αρκετό για δύο ή τρεις κατσαρόλες). Η γλυκόζη είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για τις διαδικασίες ζωής ενός λουλουδιού, αν δεν το παρακάνετε.

Benjamin Ficus Care - Λιπάσματα και σίτιση

Κλάδεμα

Οι περισσότερες ποικιλίες Benjamin ficus απαιτούν περιοδικό κλάδεμα για να αναζωογονηθούν και να πάρουν όμορφες μορφές, για παράδειγμα, σφαιρικές, με τη μορφή πρωτότυπων γλυπτών ή με τη μορφή μπονσάι. Το κλάδεμα πραγματοποιείται την άνοιξη, όταν η καλλιέργεια αναπτύσσεται ιδιαίτερα γρήγορα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο ένα αποστειρωμένο όργανο και να μην καταστρέφετε το φλοιό. Η κοπή γίνεται λοξά προς το πάνω άκρο.

Benjamin Ficus Care - κλάδεμα

Παράσιτα και ασθένειες

Η κύρια αιτία των ασθενειών του φίκου του Benjamin είναι η ακατάλληλη φροντίδα με υπερβολικό πότισμα, η μη τήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας ή το επίπεδο φωτισμού. Η έλλειψη λιπάσματος μπορεί επίσης να προκαλέσει πτώση του φυλλώματος και άλλες αρνητικές συνέπειες. Υπάρχουν επίσης μια σειρά συγκεκριμένων παθήσεων, συγκεκριμένα:

– Botrytis – εμφανίζεται ως υπόλευκη άνθηση στα φύλλα.

– Κερκοσπόρωση – χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση σκούρων κηλίδων στο πίσω μέρος της πλάκας των φύλλων, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν σε μαρασμό.

– Ανθρακνόζη – εκφράζεται στην ξηρότητα των άκρων των φύλλων, στο σχηματισμό καφέ κηλίδων.

Εάν εντοπιστούν τέτοια φαινόμενα, το ficus πρέπει να αντιμετωπιστεί με αφαίρεση των κατεστραμμένων τμημάτων, απομόνωση και παροχή κατάλληλης φροντίδας..

Μεταξύ των παρασίτων που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, τα πιο επικίνδυνα είναι οι θήκες, οι αφίδες και τα ακάρεα αράχνης. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις αφίδες με ένα διάλυμα σαπουνιού και τα εντομοκτόνα σκευάσματα βοηθούν αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των υπολοίπων..

Ficus Benjamin - Παράσιτα και Ασθένειες Ficus Benjamin - Παράσιτα και Ασθένειες

Πώς να μεταμοσχεύσετε το ficus του Benjamin

Το νεαρό ficus μεταμοσχεύεται κάθε χρόνο. Για τα παλαιότερα φυτά, συνιστάται να αυξηθεί το διάστημα σε τρία χρόνια. Υπάρχουν στιγμές που η μεταφύτευση καθίσταται απαραίτητη, για παράδειγμα, εάν οι ρίζες έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ που είναι ορατές από μια τρύπα αποστράγγισης ή πάνω από το ανώτερο στρώμα του εδάφους.

Η καλλιέργεια μεταφυτεύεται την άνοιξη, ενώ προστίθεται φρέσκο ​​θρεπτικό υπόστρωμα και οργανώνεται η αποστράγγιση στο κάτω μέρος του δοχείου. Το νέο δοχείο είναι αρκετά εκατοστά πιο ευρύχωρο από όλες τις απόψεις από το προηγούμενο. Αφαιρώντας έναν θάμνο ή ένα δέντρο από το προηγούμενο δοχείο, δεν χρειάζεται να βλάψετε το ριζικό σύστημα, επομένως, η μέθοδος μεταφόρτωσης χρησιμοποιείται συχνότερα.

Το πρώτο πότισμα πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά τη μεταφύτευση και σε συνθήκες ζεστού δωματίου, μπορείτε να καταφύγετε σε ψεκασμό.

Πώς να μεταμοσχεύσετε το ficus του Benjamin Πώς να μεταμοσχεύσετε το ficus του Benjamin

Αναπαραγωγή στο σπίτι

Για τη διάδοση του ficus του Benjamin, χρησιμοποιείται η μέθοδος των μοσχευμάτων ή της ριζοβολίας των φύλλων. Η καλύτερη περίοδος θεωρείται η άνοιξη-καλοκαίρι, όταν έχει αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης..

Πολλαπλασιασμός μοσχευμάτων ficus Benjamin

Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο χωρίς προβλήματα και αξιόπιστη. Τα κομμένα μοσχεύματα πρέπει να ξεπλένονται κάτω από ένα ζεστό ρεύμα και στη συνέχεια να τοποθετούνται σε μικρά δοχεία με χώμα. Για να βελτιώσετε το ποσοστό επιβίωσης, πρέπει να δημιουργήσετε ένα μικροκλίμα θερμοκηπίου. Για να το κάνετε αυτό, καλύψτε την προσγείωση με ένα κομμένο πλαστικό μπουκάλι (βάζο). Μερικές φορές τα μοσχεύματα τοποθετούνται όχι στο έδαφος, αλλά στο νερό, το οποίο προκαλεί επίσης ανάπτυξη ριζών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να αλλάξετε το νερό..

Πολλαπλασιασμός μοσχευμάτων ficus Benjamin Πολλαπλασιασμός μοσχευμάτων ficus Benjamin

Αναπαραγωγή φύλλου ficus Benjamin

Τα φύλλα από τον πυθμένα του θάμνου λαμβάνονται ως υλικό φύτευσης, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνται στο έδαφος ή σε βάζα με νερό. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε ενεργό άνθρακα ή ακετυλοσαλικυλικό οξύ στο δοχείο – αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή φθοράς.

Αναπαραγωγή φύλλου ficus Benjamin Αναπαραγωγή φύλλου ficus Benjamin

Ficus Benjamin – φωτογραφία

Το Ficus Benjamin, με μια πλούσια ποικιλία ποικιλιών με εκφραστικό φύλλωμα και αυθεντικούς σκελετούς κορμού, είναι ένα εξαιρετικό υλικό για φυτοσχεδιασμό. Το φυτό είναι σε θέση να γίνει όχι μόνο μια άξια διακόσμηση του εσωτερικού, αλλά και να προσελκύσει τα βλέμματα των περαστικών, απλωμένα στην τοπική περιοχή. Μια επιλογή από φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που παρουσιάζονται στη συλλογή θα σας πουν πολλά περισσότερα για το ficus. Καλή προβολή!

Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία Ficus Benjamin - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός δωματίου για έφηβη (65 φωτογραφίες)
Next Post
Grått tapet i interiøret (80 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector