Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)

Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)

Η ευελιξία του γκρι δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ένα τέτοιο εντελώς ουδέτερο υπόβαθρο είναι η βέλτιστη λύση για κάθε εσωτερικό χώρο. Το αχρωματικό φάσμα δεν ανταγωνίζεται άλλες αποχρώσεις, γιατί είναι απλώς μια σκιά, ένας σταυρός μεταξύ φωτός και σκότους. Έτσι, τα χρώματα των επίπλων, της διακόσμησης και των υφασμάτων θα παραμείνουν κορεσμένα, αλλά λόγω της έλλειψης αντίθεσης, θα γίνουν πιο ήρεμα αντιληπτά..

Επίδραση του γκρι

Στη φύση, το γκρι είναι το χρώμα του ουρανού που καλύπτεται από σύννεφα, πέτρες, ξηρά, πρωινή ομίχλη. Όλα αυτά είναι στατικά φαινόμενα που δεν κρύβουν καμία απειλή. Το γκρι έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο υποσυνείδητο, αναπολώντας το φθίνουσα λυκόφως και προβλέποντας την προσέγγιση της νύχτας. Ωστόσο, χωρίς φωτεινές κηλίδες, μπορεί να συμπιέζεται και να βαριέται, οπότε το αχρωματικό εσωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνεται με πολύχρωμες λεπτομέρειες..

Η γκρι παλέτα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αποχρώσεων – από σχεδόν λευκό έως μόλις σκονισμένο μαύρο. Είναι επίσης το χρώμα πολλών μετάλλων: σιδήρου, νικελίου, κοβαλτίου, ψευδαργύρου, υδραργύρου, αργύρου. Με την ποιότητα σκιάς του, το γκρι σάς επιτρέπει να δημιουργείτε οπτικές ψευδαισθήσεις όγκου σε επίπεδες επιφάνειες. Αυτή η τεχνική είναι γνωστή στους καλλιτέχνες που μπορούν να σχεδιάσουν ρεαλιστικές τρισδιάστατες εικόνες με ένα απλό μολύβι..

Επιλέγοντας ένα κατάλληλο μοτίβο και υφή γκρίζας ταπετσαρίας, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, να αυξήσετε το ύψος του δωματίου, να το εμβαθύνετε ή να το χωρίσετε σε λειτουργικές ζώνες. Ένα τέτοιο φινίρισμα θα χρησιμεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό και η εξαιρετική συμβατότητα με το υπόλοιπο φάσμα θα σας επιτρέψει να αλλάξετε έπιπλα και υφάσματα όσο θέλετε χωρίς να χρειάζεται να κολλήσετε εκ νέου τους τοίχους..

Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Η επίδραση του γκρι Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Η επίδραση του γκρι

Τύποι ταπετσαρίας

Ανάλογα με την τεχνική κατασκευής, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, τις αισθητικές και λειτουργικές ιδιότητες, οι ταπετσαρίες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Όταν επιλέγετε μια επένδυση τοίχου, αξίζει να λάβετε υπόψη την φιλικότητα προς το περιβάλλον, την αντοχή, την αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες και, φυσικά, την εμφάνισή του. Έχοντας μελετήσει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να λάβετε τη σωστή απόφαση στο κατάστημα..

Ταπετσαρία από χαρτί

Ο πιο προσιτός και συνηθισμένος τύπος φινιρίσματος. Είναι μονής στρώσης (simplex) και δύο στρωμάτων (duplex). Τα πρώτα είναι φθηνότερα, αλλά ταυτόχρονα σκίζονται γρηγορότερα, τα τελευταία είναι πιο ακριβά και πιο πυκνά, καθώς έχουν μια λεία επένδυση στο κάτω μέρος και ένα ανάγλυφο επάνω στρώμα. Η υφή της ταπετσαρίας από χαρτί μπορεί να είναι ματ, γυαλιστερή ή μικτή, λεία ή με μικρή ανακούφιση.

Χαρτί ταπετσαρία - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό Χαρτί ταπετσαρία - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό

Ταπετσαρίες βινυλίου

Μοιάζουν με λαδόκολλα, αφού είναι κατασκευασμένα από το ίδιο PVC. Κάτω από τη διακοσμητική “μπροστινή” μεμβράνη υπάρχει μια χάρτινη ή μη υφασμένη βάση. Τέτοιες ταπετσαρίες διακρίνονται από την πλούσια υφή τους – μπορούν να εφαρμοστούν με μεταλλικό μοτίβο, μεταξοτυπία, βαθιά ανάγλυφη εκτύπωση. Λόγω της αντοχής του στην υγρασία, το βινύλιο μπορεί να πλυθεί με ένα υγρό σφουγγάρι και μερικά ακόμη να βαφτούν με ακρυλική χρωστική με βάση το νερό.

Ταπετσαρία βινυλίου - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό

Υφαντική ταπετσαρία

Αυτές οι ταπετσαρίες είναι κατασκευασμένες από ειδικά συνθετικά υφάσματα. Φαίνονται πραγματικά πολυτελή, αλλά απαιτούν ιδιαίτερη δεξιότητα κατά την κόλληση και προσεκτική φροντίδα στην καθημερινή ζωή. Κατά κανόνα, υφασμάτινα καλύμματα χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση μιας αίθουσας ή υπνοδωματίου σε κλασικό στιλ..

Υφαντική ταπετσαρία - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό Υφαντική ταπετσαρία - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό

Μη υφασμένη ταπετσαρία

Είναι κατασκευασμένα από ίνες κυτταρίνης με μικρή (περίπου 30%) πρόσμιξη πολυεστέρα. Επιτρέπουν στον αέρα και την υγρασία να διέρχονται, αλλά ταυτόχρονα είναι ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά από τα χάρτινα. Το μη υφασμένο υλικό προσκολλάται γρήγορα στον τοίχο με σοβά και δεν συρρικνώνεται μετά το στέγνωμα, γεγονός που το καθιστά έναν από τους πιο βολικούς τύπους φινιρίσματος.

Μη υφασμένη ταπετσαρία - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό

Η υγρή ταπετσαρία

Πρόκειται για τεμαχισμένο χαρτί που παρουσιάζεται με τη μορφή διακοσμητικού γύψου. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, το ξηρό μίγμα κυτταρίνης-κόλλας αραιώνεται με ζεστό νερό και στη συνέχεια εφαρμόζεται με μια σπάτουλα σε μια στεγνή, καθαρή επιφάνεια. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης είναι η ικανότητα απόκρυψης των ελαττωμάτων των τοίχων, η ευκολία εφαρμογής, η ικανότητα γρήγορης αφαίρεσης και αντικατάστασης των κατεστραμμένων περιοχών, φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Υγρή ταπετσαρία - Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό

Συνδυασμός με άλλα χρώματα

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη φύση του γκρι, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι οι αποχρώσεις του εκφράζονται ως ποσοστό, όπου 0% σημαίνει καθαρό λευκό και 100% σημαίνει μαύρο. Οι διαβαθμίσεις του φωτός και της σκιάς καθιστούν δυνατή την ακριβή αναπαραγωγή οποιασδήποτε εικόνας, παράδειγμα της οποίας είναι οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και οι παλιές ταινίες. Όντας αχρωματικό, το γκρι γίνεται αντιληπτό φυσικά όταν περιβάλλεται από οποιοδήποτε χρώμα. Ακόμη και ένας ετερόκλητος πίνακας με το στυλ του εξπρεσιονισμού στο φόντο του θα φαίνεται συγκρατημένος..

Σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, πολύ συχνά χρησιμοποιείται άχρωμος σχεδιασμός, όπου υπάρχουν μόνο λευκό, γκρι και μαύρο. Ένα τέτοιο περιβάλλον φαίνεται πολύ λακωνικό και κομψό, χωρίς καμία περιττή λεπτομέρεια. Εάν θέλετε να προσθέσετε χρώματα, αυτό μπορεί πάντα να γίνει με τη βοήθεια ντεκόρ, υφασμάτων ή έγχρωμου φωτισμού..

Δροσεροί τόνοι φαίνεται να δημιουργούνται για να συμπληρώνουν το ανοιχτό γκρι. Η φυσική παλέτα νερού, βράχων, χειμερινών τοπίων συνδυάζεται τέλεια με ταπετσαρία στο χρώμα ενός βροχερού ουρανού. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου, το ασπρισμένο πράσινο, το ευαίσθητο ροζ, η λεβάντα θα σας βοηθήσουν να απαλύνουν τη σοβαρότητα του γκρι, προσθέτοντας λίγο ρομαντισμό στο εσωτερικό.

Ζεστά χρώματα όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο, το ανοιχτό πράσινο, το μωβ, μαζί με το εγγενές τους φωτεινό φάσμα, φέρνουν αμέσως μια χαρούμενη διάθεση σε ένα θαμπό γκρι δωμάτιο. Επιπλέον, οι αποχρώσεις γραφίτη φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες σε συνδυασμό με χρυσό, που μοιάζουν με κοσμήματα κατασκευασμένα από πολλά πολύτιμα μέταλλα..

Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Συνδυασμός με άλλα χρώματα Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Συνδυασμός με άλλα χρώματα Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Συνδυασμός με άλλα χρώματα Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Συνδυασμός με άλλα χρώματα Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό - Συνδυασμός με άλλα χρώματα

Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό – φωτογραφία

Νέα παραδείγματα σχεδίων που χρησιμοποιούν γκρι ταπετσαρία συλλέγονται στη συλλογή φωτογραφιών στον ιστότοπό μας. Σας παρουσιάζουμε σύγχρονες δημιουργικές λύσεις για κομψούς και άνετους εσωτερικούς χώρους διαφόρων δωματίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ιδέες που σας αρέσουν, καταρτίζοντας ένα σχέδιο επισκευής στο δικό σας διαμέρισμα ή σπίτι..

Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι

Οι γκρι αποχρώσεις είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τη διακόσμηση ενός μοντέρνου καθιστικού. Σε ένα μικρό δωμάτιο, αξίζει να σταματήσετε σε ένα ατσάλινο, μαργαριταρένιο, ποντίκι χρώμα χωρίς έντονες αντιθέσεις. Είναι καλό αν η ταπετσαρία εμβαθύνει οπτικά το χώρο, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι τα μάτια δεν κουράζονται από την εκτύπωση. Ένας από τους τοίχους μπορεί να διακοσμηθεί με ασπρόμαυρο χαρτόνι, για παράδειγμα, που απεικονίζει ένα αστικό τοπίο. Για να μην φαίνεται βαρετό το αχρωματικό σαλόνι, μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ με φωτεινή ταπετσαρία, αρκετά χρωματιστά πλαίσια ή πίνακες ζωγραφικής, να κρεμάσετε κουρτίνες για να ταιριάξετε.

Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο σαλόνι - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Δεδομένου ότι το γκρι είναι το χρώμα του λυκόφωτος, το ίδιο προάγει τον γρήγορο ύπνο και τη χαλάρωση. Αλλά είναι σημαντικό να μην μετατρέψετε το υπνοδωμάτιο σε ένα ζοφερό υπόγειο: εάν οι τοίχοι είναι σκοτεινοί, τα έπιπλα πρέπει να είναι λευκά, καθώς και το ταβάνι και, αν είναι δυνατόν, κουρτίνες. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τις έντονες αντιθέσεις, προτιμώντας ένα πιο ομαλό παιχνίδι ημίτονων. Ένα υπνοδωμάτιο με γκρι ταπετσαρία θα φαίνεται πιο άνετο αν προσθέσετε απαλές υφές σε αυτό – μια βελούδινη κουβέρτα, ένα χαλί ψηλού σωρού, μαξιλάρια, οθωμανοί, καθώς και να παρέχετε καλό φωτισμό.

Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι εκεί όπου η ταπετσαρία είναι πιο συχνά σε κίνδυνο. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, μπορείτε να επιλέξετε ειδικό “χρωματισμό” με τυπωμένο ασπρόμαυρο μοτίβο. Έτσι, το παιδί θα πάρει ένα ενδιαφέρον και αναπτυσσόμενο μάθημα και οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πώς να αφαιρέσουν τα σημάδια του μαρκαδόρου από τους τοίχους. Για τους μαθητές, η γκρίζα ταπετσαρία θα είναι επίσης μια καλή επιλογή που δεν αποσπά την προσοχή από τη μελέτη και την ξεκούραση, αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε έγχρωμα έπιπλα..

Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο

Δεδομένης της μικρής περιοχής του διαδρόμου, το πιο επιτυχημένο είναι ένα ουδέτερο εσωτερικό σχέδιο. Κατά κανόνα, σε τέτοια δωμάτια, χρησιμοποιείται απλή ανοιχτό γκρι ταπετσαρία ή υφή για τοιχοποιία, πέτρα, λευκασμένο ξύλο. Όλοι οι τύποι επικαλύψεων είναι κατάλληλοι για το διάδρομο, αλλά η πιο πρακτική λύση θα ήταν το βινύλιο – σε περίπτωση μόλυνσης, μπορεί να ξεπλυθεί, σταγόνες από εξωτερικά ενδύματα και ομπρέλες δεν θα αφήσουν ίχνη και θα υπάρξει λιγότερη ζημιά από τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, η διαφορά στην τιμή ενός ρολού θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητη..

Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στο διάδρομο - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα

Το ήρεμο γκρι χρώμα των τοίχων της κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό σκηνικό τόσο για αχρωματικά λευκά ή μαύρα ακουστικά όσο και για φωτεινές λύσεις επίπλων. Συνδυάζεται αρμονικά με μεταλλικά εξαρτήματα, πέτρινους πάγκους, γυάλινες προσόψεις, τονίζει τον τακτοποιημένο σχεδιασμό των οικιακών συσκευών.

Σε σύγκριση με το λευκό, το γκρι είναι πιο πρακτικό, δεν δείχνει τις κηλίδες ή το κιτρίνισμα που αναπόφευκτα εμφανίζονται κατά το μαγείρεμα. Ωστόσο, η ταπετσαρία στην κουζίνα πρέπει να είναι ανθεκτική στην υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Για την ποδιά, αξίζει να επιλέξετε ένα πιο ανθεκτικό φινίρισμα, αλλά η επιφάνεια των άλλων τοίχων μπορεί να επικολληθεί με βινύλιο, μη υφασμένο ή υαλοβάμβακα σε γκρι χρώμα.

Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γκρι ταπετσαρία στην κουζίνα - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
Γωνιακό τραπέζι υπολογιστή (80 φωτογραφίες): πώς να επιλέξετε
Next Post
Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge
Adblock
detector