15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή: μέθοδοι και μέσα

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή: μέθοδοι και μέσα

Μία από τις νέες επιλογές σχεδίασης για τις οροφές είναι οι δομές τάσης, που αντιπροσωπεύονται από μια μεγάλη ποικιλία υφών, συνθέσεων και χρωμάτων. Ταιριάζουν απόλυτα στις οδηγίες στυλ, τονίζουν την ατομικότητα και τη γεύση των ιδιοκτητών. Για να επιτύχετε την αισθητική ομορφιά μιας τεντωμένης οροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να φροντίσετε σωστά την επιφάνεια, διατηρώντας την σε σωστή κατάσταση. Μερικές φορές ειδικοί από εταιρείες καθαρισμού καλούνται για πλύσιμο ή καθαρισμό, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο περίπλοκη και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Πώς να πλύνετε το ταβάνι

Όταν έρθει η ώρα να βάλετε σε τάξη το ταβάνι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε καλά για εργασία, να αγοράσετε τα απαραίτητα αξεσουάρ. Συμφωνείτε ότι το ανώτατο όριο πλένεται σπάνια, οπότε είναι καλύτερο να ξοδέψετε χρήματα και να αγοράσετε καθαρισμό υψηλής ποιότητας και άλλα αξεσουάρ από τον κίνδυνο να καταστρέψετε μια τόσο όμορφη και ακριβή επιφάνεια.

Τι αξεσουάρ χρειάζεστε για τον καθαρισμό

Ανάλογα με τον τύπο της βρωμιάς και της επιφάνειας, ο καθαρισμός μπορεί να απαιτεί κουρέλια από φανέλα, μαλακές βούρτσες με τρίχες, σφουγγάρια αφρού, μαντηλάκια στεγνού καθαρισμού, ένα μπολ ή κουβά για την αραίωση των σαπουνιών και, φυσικά, μια σκάλα, ώστε να μπορείτε εύκολα να φτάσετε σε κάθε γωνία της επιφάνειας..

Εάν θέλετε απλώς να αφαιρέσετε ένα στρώμα σκόνης από την οροφή στο σαλόνι ή να το καθαρίσετε από τα ιζήματα μετά από επισκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα, αλλά το εξάρτημα πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να μην βλάπτει την επιφάνεια, για παράδειγμα, ένα πολύ μαλακό πινέλο (παρακάτω θα εξετάσουμε συμβουλές για το πώς να σκουπίσετε το ταβάνι με ηλεκτρική σκούπα).

Μερικές φορές, για να απλοποιήσουν τον καθαρισμό ή στην περίπτωση πολύ ψηλών οροφών, οι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στη χρήση σφουγγαρίστρας τυλίγοντας ένα υγρό πανί γύρω του. Στην περίπτωση των τεντωμένων καμβάδων, ένα τέτοιο χάκα ζωής είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα, καθώς μια απρόσεκτη κίνηση (έντονη έμφαση, τράνταγμα) μπορεί να οδηγήσει σε επιφανειακή βλάβη. Επομένως, αξίζει να αποκτήσετε δύναμη, υπομονή και χειρωνακτική εργασία χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα αξεσουάρ..

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Τι αξεσουάρ χρειάζεστε Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Τι αξεσουάρ χρειάζεστε

Επιλέγοντας μέσα για πλύσιμο

Για να καθαρίσετε σωστά την οροφή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ειδικά σκευάσματα που πωλούνται στο οικιακό κατάστημα. Ο κατασκευαστής ή η εταιρεία που εγκατέστησε τη δομή συνήθως υποδεικνύει τι είναι καλύτερο για ένα συγκεκριμένο υλικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λύσεις για τον καθαρισμό καθρεφτών και παραθύρων. Το πλεονέκτημά τους έγκειται στην παρουσία αμμωνίας, η οποία θα εξασφαλίσει την πλήρη απουσία λεκέδων μετά τον καθαρισμό. Μερικές φορές οι νοικοκυρές φτιάχνουν μόνοι τους μια τέτοια λύση, αραιώνοντας την αμμωνία με νερό (1:10).

Ο ευκολότερος και πιο προσιτός τρόπος είναι να χρησιμοποιείτε υγρά απορρυπαντικά πιάτων, αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει λειαντικές ουσίες ή κοκκώδη σωματίδια..

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό διάλυμα: σκόνη ή λεπτό ρυθμισμένο σαπούνι αραιώνεται σε νερό (είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε το νοικοκυριό κατά 72% -ποσοστό, δεδομένου ότι περιέχει πολλά αλκάλια). Στο τέλος της διαδικασίας πλύσης, όλα πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία με καθαρό νερό και, στη συνέχεια, η υγρασία πρέπει να αφαιρεθεί με χαρτοπετσέτες..

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Επιλέγοντας ένα μέσο για πλύσιμο Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Επιλέγοντας ένα μέσο για πλύσιμο

Πώς να πλένετε διαφορετικές επιφάνειες

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα ελαστικά υφάσματα είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά και έχουν ποικιλία επιφανειών, καθένα από αυτά απαιτεί ξεχωριστή προσέγγιση. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τις συμβουλές ειδικών, τηρώντας τις οποίες, μπορείτε εύκολα να αποκαταστήσετε την πρωταρχική ομορφιά της επιφάνειας..

Πλύσιμο γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι χωρίς ραβδώσεις

Η γυαλιστερή επιφάνεια οροφής σίγουρα φαίνεται υπέροχη και είναι αρκετά κοινή σε μοντέρνους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η γυαλιστερή ανακλαστική του επιφάνεια, η οποία δημιουργεί απαράμιλλα εφέ, αλλά μόνο αν είναι πεντακάθαρη. Το πιο σημαντικό πράγμα στον καθαρισμό μιας γυαλιστερής οροφής είναι να εκτελέσετε την εργασία έτσι ώστε να μην υπάρχει ίχνος από λεκέδες, οι οποίοι είναι πολύ αισθητοί σε μια γυαλιστερή επιφάνεια. Πρώτα πρέπει να πλύνετε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις φωτός χωρίς πίεση. Στη συνέχεια, για να επιστρέψετε τη λάμψη, δεν βλάπτει να το επεξεργαστείτε με διάλυμα αμμωνίας 10%, και εν κατακλείδι – περπατήστε ξανά με μια στεγνή πετσέτα.

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Πλύσιμο μιας γυαλιστερής τεντωμένης οροφής Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Πλύσιμο μιας γυαλιστερής τεντωμένης οροφής

Πώς να καθαρίσετε ένα ματ τεντωμένο ταβάνι

Η ματ επιφάνεια έχει τα πλεονεκτήματά της, ειδικότερα, τη δυνατότητα να φέρει ηρεμία και ηρεμία σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Αποσβένει κάθε αντανάκλαση και μοιάζει με ένα κλασικό ασβέστη. Η μόνη προειδοποίηση αφορά τη διακόσμηση των οροφών της κουζίνας με τέτοιους καμβάδες – σύμφωνα με τους ειδικούς, οι λεκέδες από αιθάλη και λίπους που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία μαγειρέματος είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν από μια τραχιά επιφάνεια.

Στις ματ οροφές, οι λεκέδες είναι πολύ λιγότερο αισθητοί, γεγονός που απλοποιεί κάπως το θέμα. Ωστόσο, ο καθαρισμός πρέπει επίσης να πραγματοποιείται προσεκτικά και αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε ένα συνηθισμένο διάλυμα σαπουνιού (σκόνης), το οποίο αραιώνεται σε ζεστό νερό ( + 30 … + 40C). Εδώ είναι προτιμότερη η κίνηση από πλευρά σε πλευρά (από δεξιά προς αριστερά και αντίστροφα). Εάν υπάρχει μια ένωση καμβάδων στη δομή, τότε η ραφή πρέπει να πλυθεί κατά μήκος. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε επίσης το ταβάνι με λίγο νερό και το σκουπίζουμε.

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Πώς να πλύνετε μια ματ τεντωμένη οροφή

Πώς να πλύνετε τις τεντωμένες οροφές από ύφασμα

Οι τεντωμένες οροφές από ύφασμα επιλέγονται συχνά όταν διακοσμούν πολυτελείς εσωτερικούς χώρους. Μοιάζουν με διακοσμητικό γύψο στην εμφάνιση και η υφή της επιφάνειας κάνει το ταβάνι οπτικά απολύτως ομοιόμορφο. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν μπορεί κάθε ύφασμα να διαθέτει υδατοστεγανότητα και είναι καλύτερο να τα καθαρίζετε χωρίς να χρησιμοποιείτε νερό, μόνο χαρτοπετσέτες ή ειδικά μαλακά πινέλα (στα καταστήματα υπάρχουν μοντέλα για τον καθαρισμό σύνθετων επιφανειών οροφής με κάμψεις και γείσα).

Ένα χαρακτηριστικό της επιφάνειας του υφάσματος είναι η ευθραυστότητά του, οπότε ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρίβετε σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να εξαλείψετε ένα παλιό στίγμα – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στη δομή και απώλεια εμφάνισης. Τέτοια υφάσματα πρέπει να σκουπίζονται προσεκτικά, χωρίς χρήση βίας. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε τις κυκλικές κινήσεις υπέρ των διαμήκων κινήσεων, οι οποίες θα παρέχουν καλύτερο καθαρισμό του υφάσματος..

Πώς να πλύνετε το τεντωμένο ταβάνι χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Πώς να πλύνετε τις τεντωμένες οροφές από ύφασμα

Πώς να εξαλείψετε τη μόλυνση μετά από μια παγκόσμια επισκευή

Στο τέλος των εργασιών επισκευής στο δωμάτιο ή της ανάπλασης με αποσυναρμολόγηση, μπορεί να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα σκόνης στο πάνελ οροφής, καθώς και τα υπολείμματα παγωμένου κονιάματος. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τη σκόνη με μια ηλεκτρική σκούπα, επειδή ο υγρός καθαρισμός των σκονισμένων θέσεων περιπλέκει μόνο τη διαδικασία. Πρέπει επίσης να εργαστείτε προσεκτικά με την ηλεκτρική σκούπα – το ακροφύσιο με τη μορφή μαλακής βούρτσας δεν πρέπει να αγγίζει την επιφάνεια της οροφής κατά τη λειτουργία, αλλά να βρίσκεται σε απόσταση 2-3 cm από αυτήν. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε τη μέση λειτουργία αναρρόφησης. Εάν αρχίσετε απλά να οδηγείτε το ακροφύσιο κατά μήκος του πλέγματος τάνυσης ή να θέτετε την υψηλή λειτουργία, κινδυνεύετε να πάρετε μια χαλαρή επιφάνεια ως αποτέλεσμα, η οποία θα χάσει αμέσως την αισθητική της αξία..

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η εξάλειψη του σκληρυμένου αστάρι. Μην προσπαθήσετε να το ξύσετε από την επιφάνεια – αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε παραμόρφωση. Η περιοχή πρέπει να εμποτιστεί με διάλυμα σαπουνιού ή πούδρας, να αφεθεί να καθίσει για λίγο και στη συνέχεια, αποφεύγοντας την πίεση, σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Πώς να εξαλείψετε τη ρύπανση μετά από μια παγκόσμια επισκευή

Πώς να καθαρίσετε μια τεντωμένη οροφή στην κουζίνα

Κουζίνα – ειδικά ένα δωμάτιο όπου η ρύπανση σχηματίζεται συχνά όχι μόνο στο πάτωμα και στους τοίχους, αλλά και στις επιφάνειες της οροφής. Όπως έχουμε ήδη πει, οι ματ αναρτημένες δομές δεν είναι η καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να προτιμήσετε μια γυαλιστερή επιφάνεια, ειδικά επειδή μπορεί να δημιουργήσει το οπτικό αποτέλεσμα της αύξησης του χώρου.

Εάν βρείτε ξεπερασμένους λεκέδες από λίπη ή αποθέσεις άνθρακα, δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τους εξαλείψετε με σχολαστικό τρίψιμο, είναι καλύτερα να τους υγράνετε με σαπουνόνερο, αφήνοντάς τους να μουλιάσουν και μετά σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χρήση διαλύματος σόδας, το οποίο οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν συχνά στον καθαρισμό του χώρου της κουζίνας, αποθαρρύνεται ιδιαίτερα, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αισθητικά χαρακτηριστικά της επίστρωσης. Όταν εξαλειφθεί το τοπικό πρόβλημα, μπορείτε να ξεκινήσετε να πλένετε ολόκληρη την επιφάνεια χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που συζητήθηκαν παραπάνω..

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή στην κουζίνα

Τι να μην κάνουμε

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι το πλύσιμο μιας τεντωμένης οροφής στο σπίτι δεν είναι καθόλου δύσκολο αν ακολουθήσετε τις βασικές προφυλάξεις, δηλαδή:

– Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά διαλύματα, ειδικά εκείνα που περιέχουν ακετόνη – μπορεί να βλάψει το υλικό, χαλάει την εμφάνισή του. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε το προϊόν σε μια μικρή, ελάχιστα ορατή περιοχή πριν από την εργασία.

– Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η χρήση σκληρών πινέλων, ακόμη και σε σχέση με πολύ παλιά βρωμιά – πρέπει να εμποτιστούν και στη συνέχεια να πλυθούν με ήπια, ήπια μέσα.

– Αν προτιμάτε να καθαρίζετε με σφουγγαρίστρα, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με απότομες κινήσεις για να αποφύγετε την παραμόρφωση του καμβά.

– Όλες οι ραφές που υπάρχουν στην επιφάνεια της οροφής πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία όχι με κυκλική κίνηση ή κατά μήκος, αλλά αποκλειστικά κατά μήκος, για να αποφευχθεί η συσσώρευση βρωμιάς στις αρθρώσεις.

Φροντίστε να λάβετε υπόψη τις ιδιότητες των διαφόρων καμβάδων, να επιλέξετε τα σωστά αξεσουάρ, προϊόντα καθαρισμού. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε για πιθανούς λεκέδες σε ορισμένα σημεία. Μερικές φορές οι αιτίες μπορεί να είναι αποθέσεις άνθρακα ή διαρροές σωλήνων από τους επάνω ορόφους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξαλείψετε την πιθανή απειλή.

Οι τεντωμένες οροφές είναι ένα υπέροχο μοντέρνο υλικό φινιρίσματος που είναι σε θέση να δώσει στο πιο συνηθισμένο εσωτερικό το κέφι του, και η σωστή λειτουργία και συντήρηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε όλη τη γοητεία του σχεδιασμού για πολλά χρόνια.

Πώς να πλύνετε μια τεντωμένη οροφή χωρίς ραβδώσεις στο σπίτι - Τι δεν μπορείτε να κάνετε

Previous Post
Λευκή και πράσινη κουζίνα: 90 ιδέες σχεδιασμού (φωτογραφία)
Next Post
Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge