15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

85+ ιδέες DIY florarium (φωτογραφία)

85+ ιδέες DIY florarium (φωτογραφία)

Αυτό το ασυνήθιστο, εξωφρενικό όνομα κρύβει μια εξίσου υπερβολική εναλλακτική λύση στα τυπικά πλαστικά δοχεία με φυτά. Το florarium αναφέρεται συχνά ως terrarium λουλουδιών. Το διαφανές δοχείο σε διάφορες παραλλαγές είναι ιδανικό για την καλλιέργεια των πιο επιπόλαιων φυτών. Το μίνι θερμοκήπιο στο σπίτι θα διακοσμήσει οποιαδήποτε μη περιγραφική γωνιά στο σπίτι.

Ιδέες για florariums

Με τη βοήθεια φωτεινών διακοσμητικών στοιχείων και σωστά επιλεγμένων φυτών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη σύνθεση που θα ευχαριστήσει το μάτι για πολλά χρόνια. Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδίασης για το florarium. Θα εξετάσουμε τα πιο δημοφιλή..

Ερημος

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους που μόλις ξεκινούν τη γνωριμία τους με τον κόσμο των φυτών και που δεν έχουν την ευκαιρία να αφιερώσουν πολύ χρόνο στο florarium..

Για να δημιουργήσετε μια μίνι έρημο, είναι κατάλληλο ένα ειδικό γεωμετρικό δοχείο χωρίς στενό λαιμό ή ένα μικρό στρογγυλό βάζο για ενυδρείο. Το χώμα μπορεί να είναι διακοσμητική άμμος διαφορετικών χρωμάτων και σχημάτων (μεγάλη ή λεπτή), μικρές πέτρες ή κεραμικά σωματίδια.

Παχύφυτα, Kalanchoe, κάκτοι, αγαύη και μελαφόρα είναι κατάλληλα φυτά. Δεν είναι επιλεκτικοί στη φροντίδα και το πότισμα. Την άνοιξη, η αναπλήρωση νερού μπορεί να γίνει μία φορά την εβδομάδα και το χειμώνα – μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε αυτό το μίνι θερμοκήπιο στα περβάζια, επειδή η δεδομένη ομάδα φυτών αγαπά τις ακτίνες του ήλιου..

DIY Floriana - Desert DIY Floriana - Desert

Τροπικό δάσος

Μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δημιουργικές σας ικανότητες και να αναδημιουργήσετε το άγριο δάσος του Αμαζονίου. Για μέγιστο αποτέλεσμα, είναι κατάλληλη μια ογκομετρική βιτρίνα λουλουδιών (που ονομάζεται επίσης παλουδάριο), όπου μπορείτε να φυτέψετε πολλούς τύπους διαφορετικών μεγάλων φυτών ταυτόχρονα, και για μια μικρογραφία, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μικρό δοχείο με ανοιχτή κορυφή.

Το έδαφος πρέπει να αποτελείται από φυλλώδη γη ή συνδυασμό άμμου και τύρφης. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της επιθυμητής περιεκτικότητας σε υγρασία του florarium. Τέτοια φυτά θα είναι ένα όμορφο υπόβαθρο: μικρές φτέρες, νάνοι ficuses, begonias, crotons, σπαράγγια. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τη μεγάλη εικόνα με ρεαλιστικά ειδώλια ζώων και έναν μικρό καταρράκτη από πολυμερές πηλό.

Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-Τροπικό δάσος Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-Τροπικό δάσος

Τα βουνά

Το όνομα μιλά από μόνο του με πολλούς τρόπους. Η κύρια ιδέα είναι η δημιουργία ενός αλπικού τοπίου. Αξίζει να δοθεί προσοχή στον κισσό, τους κάκτους, τη σελεγινέλλα. Δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Αρκεί να διατηρήσετε τη θερμοκρασία που είναι απαραίτητη για αυτά τα φυτά και να τα ποτίσετε καθώς το χώμα στεγνώνει. Για χώμα, οργανική ύλη ή μεγάλα βότσαλα είναι κατάλληλα. Οι πέτρες διαφορετικών σχημάτων μπορούν να είναι μια εξαιρετική απομίμηση βράχων. Για αισθητικό αποτέλεσμα, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε ελαφρώς στενά δοχεία..

Φτιάξτε μόνοι σας florarium-βουνά Φτιάξτε μόνοι σας florarium-βουνά

Ορχιδάριο

Αυτός είναι ένας ειδικός τύπος florarium, ο οποίος περιλαμβάνει την καλλιέργεια ορχιδέων. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας απόλαυσης θα απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά θα δικαιολογήσει πλήρως την επίδρασή της. Το δοχείο πρέπει να θερμαίνεται και να τροφοδοτείται σωστά με αέρα. Το φόντο για τα φυτά μπορεί να είναι άλλα ξαδέρφια διαφορετικών χρωμάτων ή μεγάλες πέτρες. Μην ξεχνάτε ότι το μπροστινό μέρος του florarium πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, ώστε να μπορείτε να σκεφτείτε τη σύνθεση από όλες τις πλευρές..

Φτιάξτε μόνοι σας florarium-Orchidarium Φτιάξτε μόνοι σας florarium-Orchidarium

Φλοριάνα με βρύα

Το δημοφιλές διασκεδαστικό φυτό έχει πάνω από 10.000 είδη. Για να δημιουργήσετε ένα κομψό florarium, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά από αυτά ταυτόχρονα, όπου μερικά θα χρησιμεύσουν ως φόντο, ενώ άλλα θα είναι το κύριο μέρος της σύνθεσης. Το βρύα Sphagnum θεωρείται ιδανική επιλογή. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε απομίμηση ερυθρελάτης ή άλλων δέντρων. Ένα όξινο περιβάλλον θα είναι το ιδανικό χώμα για βρύα..

DIY Floriana - Floriana με βρύα DIY Floriana - Floriana με βρύα

Σε μια λάμπα

Μια από τις πιο πρωτότυπες επιλογές σχεδίασης για το florarium, όπου όχι μόνο τα φυτά, αλλά και η ίδια η εμφάνιση γίνονται το κεντρικό της μέρος. Ένας καμένος παλιός λαμπτήρας θα μετατραπεί σε ένα κομψό στοιχείο διακόσμησης μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το μικροσκοπικό φυτό terrarium μπορεί να τοποθετηθεί στο μικρότερο κρεμαστό ράφι.

Η λεπτή απολυμασμένη άμμος είναι αρκετά κατάλληλη για το έδαφος και για τη βάση – βρύα, χυμώδη, λουλούδια craspedia, αποξηραμένα κλαδιά, κοχύλια, βότσαλα. Το κύριο πράγμα στη δημιουργία ενός τέτοιου florarium είναι ο τακτοποιημένος και σταδιακός μετασχηματισμός του λαμπτήρα στο επιθυμητό δοχείο..

Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-Σε μια λάμπα Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-Σε μια λάμπα

Πώς να φτιάξετε ένα florarium με τα χέρια σας

Η δημιουργία ενός λουλουδιού terrarium με τα χέρια σας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να εξοικονομήσετε χρήματα και να συμμετάσχετε στη δημιουργική διαδικασία. Για να διακοσμήσετε το florarium, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα εκ των προτέρων: δοχείο (βάζο, βάζο ενυδρείου, μπουκάλι ή άλλη επιλεγμένη επιλογή), χώμα (πρέπει να αντιστοιχεί σε φυτά), αποστράγγιση (διογκωμένος πηλός, άμμος ή βότσαλα), φυτά, διακοσμητικές λεπτομέρειες για διακόσμηση, φιλτραρισμένο νερό, εργαλεία (μικρό κουτάλι ή σπάτουλα, τσιμπιδάκια, ψεκαστήρας, ψαλίδι). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε τα πάντα με τη σειρά:

1. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά το δοχείο. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε βραστό νερό και πλύντε το καλά..

2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε αποστράγγιση, το ύψος του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4-5 εκ. Εκτεταμένος πηλός, ψιλή άμμος, βότσαλα για ενυδρείο ή πέτρες μπορούν να λειτουργήσουν ως αυτά. Πάνω από αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά δισκία ενεργού άνθρακα (αλέστε σε σκόνη εκ των προτέρων). Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του εδάφους από χημικές ουσίες που ενδέχεται να έρθουν με νερό..

3. Πάνω από την αποστράγγιση, είναι απαραίτητο να ρίξετε υγρό χώμα από 4-10 εκ. Μπορεί να αναμιχθεί οργανική ύλη, ψιλή άμμος ή έτοιμο υπόστρωμα.

4. Ισοπεδώστε προσεκτικά το προετοιμασμένο χώμα με μια μικρή σπάτουλα ή κουτάλι. Χρησιμοποιήστε το για να σχηματίσετε μικρούς λάκκους (βαθουλώματα) για τα επιλεγμένα φυτά..

5. Φυτέψτε τα απαιτούμενα φυτά με τσιμπιδάκια και σκονίστε τα ελαφρά με χώμα. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγγίζουν τα τοιχώματα του δοχείου (για να αποφευχθεί η αποσύνθεση) και να μην εκτοπίζονται το ένα το άλλο..

6. Spεκάστε τα φυτά με φιλτραρισμένο νερό και ελέγξτε την υγρασία του εδάφους. Αν δεν είναι αρκετό, ρίξτε το.

7. Διακοσμήστε τη σύνθεση με διακοσμητικά στοιχεία (παρασυρόμενα ξύλα, πέτρες, ειδώλια από πολυμερές πηλό, ξερά κλαδιά). Αυτό πρέπει να γίνει τελευταίο, επειδή τα φυτά πρέπει να αποτελούν τη βάση του florarium και η διακόσμηση πρέπει να είναι το υπόβαθρο..

Ένα τέτοιο απλό master class μπορεί να διεξαχθεί όχι μόνο μόνο του, αλλά και με την οικογένεια ή τους φίλους του..

Πώς να φτιάξετε ένα florarium με τα χέρια σας Πώς να φτιάξετε ένα florarium με τα χέρια σας Πώς να φτιάξετε ένα florarium με τα χέρια σας Πώς να φτιάξετε ένα florarium με τα χέρια σας Πώς να φτιάξετε ένα florarium με τα χέρια σας

Floriana – φωτογραφία

Ο σχεδιασμός των florariums στο σπίτι έχει γίνει μια μοντέρνα τάση τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι πολύ δικαιολογημένο – άλλωστε, θέλετε πραγματικά να φέρετε ένα κομμάτι της φύσης στην καθημερινή ατμόσφαιρα του διαμερίσματος, ακόμη και σε μια τέτοια πρωτότυπη μορφή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης ενός florarium με τα χέρια σας, ποια δοχεία και υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών με πολλές φωτογραφίες επιτυχημένων έργων. Δείτε, εμπνεύστε και διακοσμήστε το σπίτι σας με αυτές τις όμορφες συνθέσεις. Καλή προβολή!

Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών Φτιάξτε μόνοι σας florarium-ιδέες φωτογραφιών Φλωράριο φτιάξτε μόνοι σας-ιδέες φωτογραφιών

Previous Post
Σχεδιασμός σαλονιού 12 τ.μ. (90 φωτογραφίες)
Next Post
Ideer for å visuelt utvide plassen på soverommet