Παχύφυτα (90 φωτογραφίες): τύποι, κανόνες φροντίδας
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Παχύφυτα (90 φωτογραφίες): τύποι, κανόνες φροντίδας

Παχύφυτα (90 φωτογραφίες): τύποι, κανόνες φροντίδας

Kalanchoe, aloe, cacti, jerky, crassula, agave – αυτά τα ανεπιτήδευτα φυτά βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι και γραφείο, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι όλα ανήκουν στην ομάδα των παχύφυτων. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει είδη τυπικά των περιοχών με ξηρά κλίματα που συσσωρεύουν υγρασία σε τροποποιημένους μίσχους και φύλλα. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, τα παχύφυτα κάνουν χωρίς πότισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας μια ελκυστική εμφάνιση. Η αισθητική και η επιλεκτικότητα τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για τον εξωραϊσμό εσωτερικών χώρων, ταράτσες, παρτέρια ακόμη και βραχώδεις αλπικούς λόφους..

Περιγραφή και τύποι παχύφυτων

Μεταφρασμένο από τα λατινικά, το succulentus σημαίνει “ζουμερό” – έτσι μπορείτε να περιγράψετε την εμφάνιση των εκπροσώπων της ημι -ερημικής χλωρίδας. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου των βροχών, συλλέγουν εντατικά το νερό, χάρη στο οποίο αντέχουν σε ξηρούς υποτονικούς χειμώνες. Αρκετές οικογένειες κατατάσσονται ως παχύφυτα – αυτά περιλαμβάνουν κάκτους, λιπαρά φυτά, φυτά αγαύης, κρίνα, φυτά ευφορβίας και φυτά αϊζούν. Το εξωτικό τους σχήμα και τα φωτεινά λουλούδια τους φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικά σε κάθε περιβάλλον και η ικανότητα χωρίς πότισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια στη φροντίδα αυτών των συμπαγών χώρων πρασίνου..

Στην ευρύτερη ταξινόμηση, τα παχύφυτα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες – στέλεχος, με πυκνό και συχνά ραβδωτό στέλεχος (κάκτοι, σβούρες) και φυλλώδη, στο οποίο η υγρασία συσσωρεύεται σε σαρκώδη φύλλα (λίπος, αλόη, αναζωογόνηση και άλλα). Τα βιολογικά χαρακτηριστικά όλων αυτών των φυτών τους επιτρέπουν να απορροφούν νερό από οποιαδήποτε πιθανή πηγή: οι μακριές ρίζες το βγάζουν από βαθιά στρώματα του εδάφους, τα κλαδιά του εδάφους συλλέγουν δροσιά, ένα χνούδι στην επιφάνεια έχει σχεδιαστεί για να συμπυκνώνει σταγονίδια υγρασίας από τον αέρα και βροχή ρέει κάτω από λεία κυρτά φύλλα απευθείας στην έξοδο. … Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι επισκέπτες από ξηρό κλίμα μερικές φορές εξακολουθούν να χρειάζονται ζωογόνο πότισμα και ψεκασμό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει πολύ μέτρια και προσεκτικά..

Σε εσωτερικούς χώρους, καλλιεργούνται είδη για τα οποία η μείωση του ηλιακού φωτός και της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της αδρανούς περιόδου δεν είναι κρίσιμη. Τα πιο δημοφιλή παχύφυτα εσωτερικού χώρου είναι όλα τα είδη κάκτων, καθώς και πολλά ονόματα Tolstyankovs, όπως:

Aeonium. Τα φύλλα του αιονίου, στρογγυλεμένα και ελαφρώς μυτερά στις άκρες, μοιάζουν με πολυεπίπεδη ντάλια ή τριαντάφυλλα σε εμφάνιση. Ταυτόχρονα, έχουν εντελώς μοναδικά χρώματα – μια πράσινη κλίση κατά μήκος των οδοντωτών άκρων μπορεί να είναι με ροζ ή κόκκινο, υπάρχουν επίσης σκούρα μοβ, μαύρα, λεμόνια, κρεμώδη πράσινα είδη. Το στέλεχος του εσωτερικού αιονίου είναι πολύ κοντό και τα φύλλα πιέζονται σφιχτά το ένα πάνω στο άλλο, μεγαλώνοντας σε μοτίβο σκακιέρας από το κέντρο μέχρι τις άκρες.

Παχύφυτα είδη φυτών - Eonium

Graptopetalum. Η ελκυστικότητα αυτού του φυτού έγκειται κυρίως στην ασυνήθιστη ανθοφορία του. Γύρω από τον Μάιο-Ιούλιο, κλαδιά με όμορφα ροζ πέντε πέταλα “αστέρια” εμφανίζονται από μια ροζέτα καταλήψεων με σαρκώδη φύλλα. Στο κέντρο των ανοιγμένων οφθαλμών λάμπουν φωτεινοί κίτρινοι στήμονες στα μακριά πόδια, που δίνουν στα ανθισμένα λουλούδια μια ιδιαίτερη γιορτινή γοητεία. Αυτή η υπερβολή διαρκεί 2-3 εβδομάδες και στη συνέχεια το χυμώδες επιστρέφει στην τυπική του εμφάνιση για τις παχιές γυναίκες.

Παχύφυτα είδη φυτών - Graptopetalum

Pachyphytum. Το ελληνικό όνομα Pachyphytum σημαίνει “χοντρόφυλλο”, το οποίο πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί ως το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του χυμώδους. Τα πυκνά φύλλα του με τη μορφή μακρόστενων και ελαφρώς πεπλατυσμένων σταφυλιών καλύπτονται με μπλε κηρώδη επικάλυψη, η οποία εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας. Το φυτό έχει τη μορφή πολυάριθμων διεργασιών του πεύκου, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με κοντούς, δύσκαμπτους μίσχους. Το pachyphytum ανθίζει αόρατα, απελευθερώνοντας μικρούς ροζ βλαστούς σαν ελαφρώς παραμορφωμένα αυτιά.

Χυμώδη είδη φυτών - Pachyphytum

Aichrizon. Αυτό το χυμώδες ονομάζεται επίσης “δέντρο της αγάπης”. Με τα μικρά σκούρα πράσινα φύλλα, τα κλαδιά σε σχήμα στεφάνης και το πυκνό στέλεχος, μοιάζει πραγματικά με ένα μικρογραφικό δέντρο. Οι συσχετισμοί με τον ρομαντισμό οφείλονται πιθανώς στο σχήμα καρδιάς των λεπίδων των φύλλων. Την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι, το aichrizon καλύπτεται με ένα πλούσιο σύννεφο από μικρά χρυσά λουλούδια, τα οποία μοιάζουν πολύ με τα πανικά του βαλσαμόχορτου. Για να σχηματιστεί το στέμμα, το δέντρο κλαδεύεται τακτικά και στη ζεστή εποχή χρειάζεται τακτικό πότισμα με μικρές δόσεις νερού..

Τύποι παχύφυτων - Aichrizon

Μονάντες. Ένας μεγάλος αριθμός μικρών πράσινων εξογκωμάτων που αναπτύσσονται απευθείας από το έδαφος – αυτό είναι το Monantes. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, ένα λεπτό κοκκινωπό μίσχο με ένα ανοιχτό κίτρινο “αστέρι” στο τέλος ανεβαίνει από το κέντρο κάθε ροζέτας. Αυτό το χυμώδες είναι πολύτιμο για τη λιτότητά του και σε συνθέσεις δημιουργεί ένα ενδιαφέρον υπόβαθρο για μεγαλύτερα φυτά..

Succulent Species - Monantes

Χοντρή γυναίκα. Πολύ πιο συχνά αυτό το φυτό αναφέρεται με τα ονόματα “crassula”, “δέντρο της ευτυχίας” ή “δέντρο χρήματος”. Τα στρογγυλεμένα φύλλα του με κιτρινωπή γυαλάδα μοιάζουν με νομίσματα, οπότε αυτό το χυμώδες θεωρείται φυλαχτό που προσελκύει οικονομική ευημερία και ευημερία στο σπίτι..

Τύποι παχύφυτων - Χοντρή γυναίκα

Μπριγαμία. Ένα φωτεινό φυτό που μοιάζει με φοίνικα, γνωστό ως «φοίνικα της Χαβάης», «φοίνικα του ηφαιστείου». Το φθινόπωρο, στην πράσινη κορυφή εμφανίζονται κίτρινα λουλούδια σε σχήμα αστεριού, με τα οποία το χυμώδες παίρνει μια ακόμη πιο εξωτική εμφάνιση..

Succulent Plant Species - Brigamia

Portulacaria, ή “θάμνος ελέφαντα” είναι ένα διακοσμητικό μίνι-δέντρο με ένα πολύ ισχυρό στέλεχος που μοιάζει με δέντρο, σκούρο καφέ χρώμα. Στην υφή, προκαλεί πραγματικά συσχετισμούς με τα πόδια των ελεφάντων, αλλά αμέτρητα μικροσκοπικά ανοιχτό πράσινα φύλλα με φόντο μια παχιά βάση φαίνονται πολύ αντίθετα.

Τύποι παχύφυτων - Portulacaria

Αργυρόδερμα, που σε μετάφραση ακούγεται σαν “ασημένιο δέρμα” οφείλει το όνομά του σε ένα μοναδικό χρώμα. Ο κρύος πρασινωπός τόνος των πυκνών φύλλων, λόγω του ανοιχτό γκρι κηρώδους επιχρίσματος, φαίνεται ακόμη πιο μυστηριώδης. Σε σχήμα, αυτό το φυτό επαναλαμβάνει πέτρες της θάλασσας – τις ίδιες λείες και οβάλ -πεπλατυσμένες, αλλά ανατομικές στο κέντρο. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τα πτερύγια ανοίγουν ελαφρώς και σε καθένα υπάρχει ένας απίστευτος “αστέρας” ομορφιάς πορτοκαλί, ροζ ή έντονο κίτρινου χρώματος.

Παχύφυτα είδη φυτών - Αργυρόδερμα

Λιθόψυχα, ή ζωντανές πέτρες, δεν είναι άμεσα δυνατό να διακριθούν από τα βότσαλα. Το γκρι, ελαφρώς στίγμα χρώμα τους μεταμφιέζει εντελώς στο φυσικό περιβάλλον. Το χυμώδες είναι μόνο μέλος του φυτικού βασιλείου κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, όταν οι φωτεινές “μαργαρίτες” σε κίτρινους, πορτοκαλί, ροζ ή λευκούς τόνους ανθίζουν στη μέση των στρογγυλεμένων μισών φύλλων.

Χυμώδη είδη - Λιθόψυχα

Kalanchoe, με τις πλούσιες και πλούσιες ταξιανθίες-αστέρια, αγοράζεται συχνά ως δώρο ή απλά για να διακοσμήσει το εσωτερικό. Αυτό το χυμώδες αναπτύσσεται καλά σε κανονικές εσωτερικές συνθήκες, ανέχεται τόσο την υπερβολική όσο και την έλλειψη ηλιακού φωτός. Ο χυμός Kalanchoe έχει αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και αναγεννητικές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική και την κοσμετολογία..

Παχύφυτα είδη φυτών - Kalanchoe

Haworthia. Έχει σαρκώδη, αλλά επιμήκη και μυτερή στις άκρες των φύλλων με οδοντωτά αγκάθια κατά μήκος των άκρων ή ξυλώδεις λευκές κουκίδες και “πλευρές” σε όλη την πράσινη επιφάνεια. Ταυτόχρονα, τα νεαρά φυτά φαίνονται αρκετά ειρηνικά και με την πάροδο του χρόνου αποκτούν μια ολοένα και πιο “τρομακτική”, φραγκοσυκλέτα εμφάνιση. Λόγω της εξωτικής υφής του, το Haworthia μπορεί να διακοσμήσει επαρκώς κάθε floral διακόσμηση..

Succulent Species - Haworthia

Ζουμερή φροντίδα

Προερχόμενα από ξηρό κλίμα, τα παχύφυτα χρειάζονται μάλλον σκληρές συνθήκες ανάπτυξης. Η παραμικρή περίσσεια άνεσης, παραδόξως, οδηγεί αυτά τα σπαρτιάτικα φυτά στην απώλεια της διακοσμητικότητας ή ακόμα και στο θάνατο..

Οι κάκτοι, οι χοντρές γυναίκες και άλλοι επισκέπτες από τα γεωγραφικά πλάτη της ερήμου ανταποκρίνονται θετικά στην αδιάφορη στάση των ιδιοκτητών – μπορούν ακόμη και να μείνουν στο διαμέρισμα χωρίς επίβλεψη και χωρίς πότισμα και μετά από λίγους μήνες μπορούν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση. Αλλά τα παχύφυτα θα απολαύσουν πραγματικά όμορφο σχήμα και ανθοφορία μόνο εάν διαθέτουν ένα βέλτιστο, κοντά στο φυσικό κλίμα..

Φωτισμός

Για όλα αυτά τα είδη, οι ακτίνες του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας, αν και, για παράδειγμα, ο Tolstyannikov συνιστά όχι άμεσο, αλλά ελαφρώς διάχυτο φως. Η καυτή ζέστη προτιμάται από είδη φυτών της ερήμου και του βουνού – κάκτοι, αλόη, Kalanchoe, νάνοι θάμνοι. Για το λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να τα καλλιεργήσετε σε μπαλκόνια και περβάζια παραθύρων στη νότια πλευρά του σπιτιού. Το χειμώνα, τα παχύφυτα εισέρχονται σε μια αδρανή περίοδο, η φωτοσύνθεση επιβραδύνεται, οπότε μια μικρή ώρα της ημέρας δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν πρέπει να αναδιατάξετε τα φυτά σε μια σκοτεινή γωνία..

Succulent Care - Φωτισμός Succulent Care - Φωτισμός

Αέρας

Τα παχύφυτα χρειάζονται καλό αερισμό για φυσιολογική ανάπτυξη. Η πρόσβαση αέρα στις ρίζες πρέπει να παρέχεται από χαλαρό βραχώδες έδαφος. Σε γενικές γραμμές, τα φυτά ανταποκρίνονται καλά στον αερισμό των χώρων και το καλοκαίρι συνιστάται να τα φυτέψετε σε παρτέρι ή τουλάχιστον να τα βγάλετε με γλάστρες σε μπαλκόνι, βεράντα ή κάτω από θόλο. Η φυσική υγρασία του οξυγόνου έχει θετική επίδραση, από την οποία τα φύλλα απορροφούν τα στοιχεία που λείπουν..

Succulent Care - Air Succulent Care - Air

Πότισμα

Η υπερβολική υγρασία για αυτή τη βοτανική ομάδα είναι πιο καταστροφική από τη μακροχρόνια έλλειψη υγρασίας, επομένως, αξίζει να είστε μετριοπαθείς και προσεκτικοί με το νερό. Κατά τη διάρκεια της ενεργού ανάπτυξης και της ανθοφορίας, δηλαδή από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου, τα παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται 1-3 φορές την εβδομάδα σε μικρές μερίδες. Στην εκτός εποχής, η συχνότητα πρέπει να είναι περίπου μία φορά την εβδομάδα και ενάμιση, και το χειμώνα, αρκεί ένα ή δύο μέτρια ποτίσματα το μήνα..

Χυμώδης φροντίδα - Πότισμα

Θερμοκρασία

Για το καλοκαίρι, η βέλτιστη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο με κάκτους και παρόμοιους συσσωρευτές υγρασίας είναι στάνταρ + 25… + 30C θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και + 15… + 20C τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της αδρανούς περιόδου, στα περισσότερα από αυτά τα φυτά αρέσει η δροσιά, επομένως, η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί στους + 5C, αν και οι συνήθεις συνθήκες δωματίου από + 15 … + 20C είναι επίσης κατάλληλες..

Succulent Care - Θερμοκρασία Succulent Care - Θερμοκρασία

Λιπάσματα

Οποιαδήποτε οργανική ύλη αντενδείκνυται κατηγορηματικά για παχύφυτα, αλλά τα ανόργανα λιπάσματα με φώσφορο και κάλιο θα είναι χρήσιμα. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο σκεύασμα για κάκτους και να ποτίσετε τα φυτά με αυτό στη συχνότητα που αναγράφεται στη συσκευασία κατά την περίοδο ανάπτυξης (άνοιξη-καλοκαίρι).

Succulent Care - Λιπάσματα

Αναπαραγωγή και μεταμόσχευση παχύφυτων

Υπάρχουν τέσσερις κύριες μέθοδοι πολλαπλασιασμού αυτής της ομάδας φυτών εσωτερικού χώρου: από σπόρους, από μοσχεύματα, με ριζοβολία τμημάτων φύλλων ή τον συνηθισμένο διαχωρισμό των θυγατρικών σχηματισμών..

Η διαδικασία καλλιέργειας σπόρων είναι η μακρύτερη και πιο επίπονη, οπότε μόνο επαγγελματίες τη χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών. Οι ερασιτέχνες καλλιεργητές λουλουδιών περιορίζονται σε πολύ απλές φυτικές μεθόδους. Έτσι, για παράδειγμα, ένας αποκομμένος μίσχος ή ένα σαρκώδες κομμάτι φύλλου είναι αρκετό για να στεγνώσει για 1-2 ημέρες, επεξεργαστείτε το τεμάχιο με διεγερτικό ανάπτυξης και στη συνέχεια εμβαθύνετε το 1,5-2,5 cm σε άμμο ποταμού, ποτισμένο προηγουμένως με ζεστό νερό, και αφήστε σε φωτεινό μέρος για 2-3 εβδομάδες για ριζοβολία. Τμήματα των φύλλων μπορούν μερικές φορές να τοποθετηθούν σε υγρό χώμα χωρίς να τα πασπαλίσουν – σύντομα θα εμφανιστούν ρίζες στο σημείο κοπής, οι οποίες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Το χώμα για τα παχύφυτα πρέπει να είναι φτωχό σε οργανική ύλη, οπότε δεν πρέπει να προσθέσετε τύρφη, μαύρο χώμα ή χούμο σε αυτό. Το μίγμα αργίλου-χλοοτάπητας είναι το βέλτιστο, το οποίο μπορεί επιπλέον να ελαφρυνθεί με χοντρή άμμο ποταμού. Για επιπλέον εξαερισμό, συνιστάται η προσθήκη μικρών βότσαλων ή σπασμένων κελυφών θάλασσας.

Κατά κανόνα, τα “συστατικά” που είναι απαραίτητα για τα φυτά τοποθετούνται στο δοχείο σε στρώσεις: βότσαλα ή άλλη αποστράγγιση στον πυθμένα, στη συνέχεια το ίδιο το χώμα, ένα στρώμα άμμου και πάλι πέτρες. Ένα τέτοιο μωσαϊκό φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε διαφανή florariums. Έτσι ώστε τα παχύφυτα να μην ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια σε αναπτυσσόμενες ρίζες, επιλέγονται σχετικά μικρά και στενά δοχεία για αυτά, αναφυτεύονται μόνο καθώς το τμήμα του εδάφους αυξάνεται μία φορά κάθε 1-3 χρόνια.

Αναπαραγωγή και μεταμόσχευση παχύφυτων Αναπαραγωγή και μεταμόσχευση παχύφυτων Αναπαραγωγή και μεταμόσχευση παχύφυτων

Παχύφυτα – φωτογραφία

Η ασυνήθιστη ομορφιά και ανεπιτήδευτοτητα των παχύφυτων δίνουν ένα ευρύ πεδίο για τη χρήση τους. Τα φυτά είναι σε θέση να διακοσμήσουν την τοπική περιοχή, αποτελώντας ένα άξιο στοιχείο ενός παρτέρι ή ενός ανθισμένου κήπου. Με τη συμμετοχή τους, δημιουργούν τις πιο πρωτότυπες συνθέσεις λουλουδιών, συμπεριλαμβανομένων υπέροχων φυτο-τοίχων. Τα παχύφυτα φαίνονται ιδιαίτερα κομψά σε οικιακά φλωρίνια, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας σγουρά δοχεία. Πολλές εικόνες της συλλογής φωτογραφιών μας θα σας μυήσουν στις ποικιλίες αυτών των ενδιαφέρων και μερικές φορές αστείων φυτών. Καλή προβολή!

Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία Παχύφυτα - φωτογραφία

Previous Post
Διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας: 85 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Tøy i taket i stua: 60 fotoideer
Adblock
detector