Ξύλινοι φράχτες: 100 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ξύλινοι φράχτες: 100 ιδέες φωτογραφιών

Ξύλινοι φράχτες: 100 ιδέες φωτογραφιών

Η ξύλινη περίφραξη χρησιμοποιείται από τους προγόνους μας από τους προϊστορικούς χρόνους. Δεν χάνουν τη σημασία τους στην εποχή μας, παραμένοντας ένας από τους πιο δημοφιλείς οριοθετητές. Ευχάριστη φυσική αισθητική, πρακτικότητα και ευκολία εγκατάστασης – για αυτά τα χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σπιτιών έχουν διατηρήσει τη δέσμευσή τους σε τέτοιους φράχτες..

Τύποι ξύλινων περιφράξεων

Οι ξύλινοι φράχτες μπορούν να πάρουν μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τους κύριους τύπους σχεδίων και το σχεδιασμό τους..

Κλασικός ξύλινος φράχτης

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ξύλινων κατασκευών. Διακρίνεται για την ευκολία κατασκευής του, δεν απαιτεί αφθονία υλικών και ταυτόχρονα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια..

Ως στήριγμα, χρησιμοποιούνται σωλήνες προφίλ χάλυβα, οι οποίοι στερεώνονται στο έδαφος με σκυρόδεμα με βάθος 1 έως 1,5 m – ανάλογα με τη σύνθεση του εδάφους. Δοκοί είναι εγκατεστημένοι μεταξύ τους, απευθείας στους οποίους είναι προσαρτημένες ξύλινες σανίδες.

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΦράκτης εκ πασσάλων

Ο κλασικός φράκτης αποτελείται από μυτερά πονταρίσματα. Αυτό το σχήμα των κορμών καθιστά το φράχτη ισχυρό και αξιόπιστο. Η διάρκεια ζωής της δομής είναι μεγαλύτερη από, για παράδειγμα, ένα ψάθινο προϊόν, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλη σε σύγκριση με πολλές άλλες σύγχρονες κατασκευές. Δεδομένου ότι ο φράκτης δεν έχει σταθερή βάση, μπορεί να χαλαρώσει και να κρεμάσει με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, θα χρειαστούν πολλά υλικά για την κατασκευή..

Με βάση τα παραπάνω, αυτός ο τύπος φράχτη χρησιμοποιείται σπάνια σήμερα. Ωστόσο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με παρόμοια δομή από μπαμπού ή να φτιάξετε ένα κλασικό περιτύλιγμα με τη μορφή χρωματιστών μολυβιών – θα είναι πολύ διασκεδαστικό..

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΚατακόρυφος φράχτης

Αυτός ο τύπος είναι πιο ευέλικτος από τον προηγούμενο. Ο φράκτης είναι διακοσμητικός και ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει ιδιωτικότητα. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή, η δομή ελασμάτων από ξύλο υποστηρίζεται από μεταλλικούς σωλήνες. Μικρά κενά αφήνονται ανάμεσα στα πηχάκια για να προωθήσουν την κυκλοφορία του αέρα.

Ένας φράκτης που τοποθετείται σε πέτρινη βάση φαίνεται πολύ ελκυστικός.

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΟριζόντιος φράκτης

Ο οριζόντιος φράκτης είναι απλός και συνοπτικός. Αυτός ο τύπος περίφραξης είναι ο πιο αρμονικός για τα περισσότερα σύγχρονα κτίρια. Μπορεί να είναι με ή χωρίς κενά – κατά την κρίση σας. Το ψαροκόκκαλο, το ράντσο και η σκακιέρα είναι παραλλαγές αυτού του είδους. Ανάλογα με το σχέδιο, θα έχει χαρακτηριστικές ιδιότητες και εμφάνιση. Ας τα δούμε πιο προσεκτικά αργότερα..

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΡάντσο

Αυτοί οι φράχτες θυμίζουν τους παραδοσιακούς φράχτες που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί αγρότες. Αλλά παρόμοιες κατασκευές μπορούν να βρεθούν στους ανοιχτούς μας χώρους – σε χωριά και χωριά περιγράφουν συχνά λαχανόκηπους, μπροστινούς κήπους και βοσκοτόπια.

Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε τέτοιους φράχτες – η δομή αντιπροσωπεύεται από κάθετες δοκούς με οριζόντιες σανίδες στερεωμένες σε αυτά, με μεγάλα κενά μεταξύ τους. Το ράντσο μπορεί επίσης να ονομαστεί ένας απλός χαμηλός φράκτης με κάθετες σανίδες σε ρουστίκ στιλ. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αυτό το φράχτη μόνοι σας. Θα καθορίσει σαφώς τα όρια της επικράτειας, αλλά δεν θα είναι σε θέση να γίνει εμπόδιο από τις απόψεις των ξένων..

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΣκάκι Ξύλινος φράχτης

Το σκάκι είναι ένας πιο περίπλοκος τύπος φράχτη. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για πολλές λύσεις στυλ της περιοχής τοπίου. Μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε σε κωφή κατασκευή ή να επιλέξετε φράχτη με ανοίγματα. Το τελευταίο φαίνεται αρκετά πρωτότυπο και ενδιαφέρον, αλλά στην πρώτη περίπτωση, μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπο κλειστό από ξένους.

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΞύλινος φράχτης “ψαροκόκαλο”

Δεν είναι πάντα αρκετό να χτίσετε έναν διακοσμητικό αεριζόμενο φράχτη. Τέτοιες περιπτώσεις περιλαμβάνουν περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος θορυβώδους δρόμου. Εδώ είναι καλύτερο να προτιμήσετε έναν κενό φράκτη, ο οποίος θα προστατεύσει την περιοχή από τα καυσαέρια, τους παρεμβατικούς ήχους και τη σκόνη. Αυτό μπορεί να παρέχεται από έναν ξύλινο φράκτη “σκάλας”, γνωστό και ως “ψαροκόκαλο”. Θα διακοσμήσει τόσο ένα υπερμεγέθη εξοχικό σπίτι όσο και ένα μεγάλο μοντέρνο κτίριο..

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΦράχτης από ξύλινο πλέγμα

Ένας ξύλινος φράχτης δεν χρειάζεται να έχει αυστηρό κάθετο ή οριζόντιο σχήμα. Εάν εγκαταστήσετε ένα φράχτη με τακτοποιημένους μικρούς πίνακες, τότε θα φαίνεται αρκετά ελαφρύ και λεπτό, ειδικά σε λευκό. Για να μην σας ενοχλούν τα περίεργα μάτια των ανθρώπων που περνούν, φυτέψτε πυκνά αναρριχώμενα φυτά, ένας τέτοιος φράκτης θα παράγει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο φράκτης εγκαθίσταται γρήγορα και εύκολα, αφού τα συστατικά του μέρη είναι έτοιμα τμήματα που κατασκευάζονται στην παραγωγή.

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΣυνδυασμένος φράχτης ξύλου

Για να κάνετε τον φράκτη πιο αξιόπιστο, ελκυστικό και μερικές φορές όχι τόσο ακριβό, χρησιμοποιήστε πρόσθετα υλικά για τη δομή: πέτρα σε διάφορες διαμορφώσεις, τούβλο, μεταλλικό φράχτη, απορρίμματα, σκυρόδεμα, σφυρήλατο μέταλλο.

Κατά κανόνα, αυτά τα υλικά χρησιμεύουν ως αξιόπιστο θεμέλιο για μια δομή ή τα κάθετα στηρίγματά της. Αλλά μπορούν επίσης να εκτελέσουν μια αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία, όπως συμβαίνει με τα σφυρηλατημένα μέρη..

Τύποι ξύλινων περιφράξεωνΧαρακτηριστικά της κατασκευής ξύλινων περιφράξεων με τα χέρια σας

Πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την ιδέα της αυτοκατασκευής ενός ξύλινου φράχτη λόγω της φαινομενικής πολυπλοκότητας της διαδικασίας. Πράγματι, εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο ή απολύτως καμία επιθυμία να φτιάξετε κάτι μόνοι σας, τότε μπορείτε να προσλάβετε εργάτες και να τους δώσετε αυτό το έργο. Αλλά αν θέλετε να χτίσετε το φράχτη των ονείρων σας με τα χέρια σας, τότε σπεύδουμε να σας ευχαριστήσουμε – όλα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά..

Πρώτα απ ‘όλα, φροντίστε για την επεξεργασία ξύλου υψηλής ποιότητας. Για να διατηρήσετε το φυσικό χρώμα, καλύψτε το υλικό με βερνίκι – έτσι το ξύλο δεν θα υποκύψει στην επίδραση της υγρασίας και δεν θα γίνει πιο σκούρο. Μην ξεχνάτε τους ειδικούς εμποτισμούς που θα αποτρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις των υγρών και των παρασίτων χάρη στους αντιμυκητιασικούς παράγοντες και τα εντομοκτόνα στη σύνθεση.

Ολόκληρη η διαδικασία εγκατάστασης μοιάζει με αυτό:

1. Πρώτα, εγκαταστήστε το θεμέλιο ή άλλες δομές στήριξης..

2. Στη συνέχεια, στερεώστε τις σανίδες πάνω τους, ανάλογα με τον επιλεγμένο τύπο φράχτη.

3. Για να αυξήσετε τους δείκτες αντοχής, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές γωνίες, στις οποίες οι σανίδες είναι ήδη άμεσα συνδεδεμένες.

Αυτός είναι ένας πολύ γενικευμένος αλγόριθμος ανέγερσης. Για μια πιο λεπτομερή μελέτη ολόκληρου του κύκλου εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε την επιθυμητή διαμόρφωση του φράχτη. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που προσπαθείτε να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, τότε σταματήστε σε απλές φόρμες – έτσι έχετε κάθε ευκαιρία να κάνετε εξαιρετική δουλειά..

Οι ξύλινοι φράχτες μπορούν όχι μόνο να προστατεύσουν τον ιστότοπο και να σημαδέψουν τα σύνορά του, αλλά και να τον συμπληρώσουν διακοσμητικά. Επιλέξτε αυτόν τον τύπο φράχτη έτσι ώστε εάν ένα κτίριο κατοικιών ή μια περιοχή τοπίου είναι ήδη εξοπλισμένο με άλλα ξύλινα στοιχεία, τα υλικά είναι σε αρμονία μεταξύ τους σε υφή και χρώμα.

Ξύλινοι φράχτες - χαρακτηριστικά κατασκευής DIY Ξύλινοι φράχτες - χαρακτηριστικά κατασκευής DIY Ξύλινοι φράχτες - DIY χαρακτηριστικά κατασκευής Ξύλινοι φράχτες - DIY χαρακτηριστικά κατασκευής

Χρώμα για ξύλινο φράχτη

Έτσι, ένα ανεπεξέργαστο δέντρο δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ, λόγω της καταστροφικής επιρροής του περιβάλλοντος. Επομένως, εάν προτιμάτε ένα φυσικό τύπο ξύλου, θα πρέπει να υποβληθεί σε προεπεξεργασία με κατάλληλα μέσα. Για να κάνετε το χρώμα να φαίνεται πιο φωτεινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεκέ ή ημιδιαφανές βερνίκι. Πράγματι, η φυσική υφή φαίνεται πολύ ευγενής και αρμονική περιτριγυρισμένη από βλάστηση στην περιοχή. Επιπλέον, ακόμη και αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, γυαλί, σκυρόδεμα, οι τόνοι του ξύλου θα παίξουν μόνο ένα συν, δίνοντας στο σχέδιο ζεστές νότες.

Μπορείτε να πάτε από την άλλη πλευρά και να συνεχίσετε να χρωματίζετε το υλικό. Το λευκό παραμένει ένα από τα πιο ευέλικτα και νικηφόρα χρώματα. Θα προσθέσει απίστευτη ελαφρότητα και άρωμα στο σχεδιασμό ολόκληρης της περιοχής τοπίου. Ένας χιονισμένος φράχτης θα φανεί ιδιαίτερα εντυπωσιακός εάν μια τέτοια σκιά είναι παρούσα σε άλλα στοιχεία κήπου, κατοικιών ή βοηθητικών κατασκευών – έπιπλα, πέργκολα, στέγη, μπαλκόνι, κιόσκι και ούτω καθεξής. Έτσι, μπορείτε να επιτύχετε μια μοναδική επίσημη εικόνα της σύνθεσης..

Πιστεύετε ότι οι αποχρώσεις του λευκού είναι πιασάρικες και μη πρακτικές; Χρησιμοποιήστε σιωπηλούς τόνους πράσινου, μπλε ή γκρι. Έτσι ώστε ένας τέτοιος φράκτης να μην φαίνεται ασήμαντος και βαρετός, εστιάστε στην πρωτοτυπία της φόρμας, μπορείτε ακόμη και να σηκώσετε κάθετες σανίδες με διαφορετικά ύψη – αυτό δεν είναι δύσκολο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο όμορφο.

Για τους λάτρεις των φωτεινών χρωμάτων και της χαρούμενης διάθεσης, οι πολύχρωμοι φράχτες είναι κατάλληλοι. Μπορείτε να φτιάξετε μια έγχρωμη παλάμη από απλά κλαδιά. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα κάνει τη δομή των συνδεδεμένων κλάδων διαφορετικών μεγεθών ένα ενιαίο σύνολο και τα απόβλητα θα γίνουν ένα είδος αντικειμένου τέχνης..

Μπορείτε επίσης να βάψετε ένα φράχτη σε διαφορετικές αποχρώσεις. Επιλέξτε ένα συνδυασμό χρωμάτων σύμφωνα με το γούστο σας – φωτεινό, αντίθετο και ζουμερό, όλων των χρωμάτων του ουράνιου τόξου, μια απαλή θολή παλέτα ακουαρέλας ή μερικά συνδυασμένα χρώματα. Όλα θα εξαρτηθούν από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και, φυσικά, τη γενική διάθεση και το μήνυμα της περιοχής τοπίου..

Αφού αποφασίσατε να κάνετε το φράχτη χρωματιστό, πάρτε χρώματα πραγματικά υψηλής ποιότητας – δεν πρέπει μόνο να είναι όμορφα, αλλά και να έχουν προστατευτικές ιδιότητες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι η βαφή και ο ίδιος ο φράκτης μπορούν να διαρκέσουν όχι μία ή δύο εποχές, αλλά πολύ περισσότερο. Θα είναι δυσάρεστο να παρατηρήσετε ότι το επόμενο έτος ο φράκτης θα επιδεινωθεί και η επίστρωση θα σπάσει..

Ξύλινοι φράχτες - Χρώμα Ξύλινοι φράχτες - Χρώμα Ξύλινοι φράχτες - Χρώμα Ξύλινοι φράχτες - Χρώμα

Ξύλινοι φράχτες – φωτογραφία

Μπορείτε να δείτε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για τη διακόσμηση ενός ξύλινου φράχτη στην επιλογή των φωτογραφιών μας. Perhapsσως εδώ θα βρείτε την πηγή έμπνευσής σας. Καλή προβολή!

Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία Ξύλινοι φράχτες - φωτογραφία

Previous Post
Badrum med dusch (85 bilder): designidéer
Next Post
Tapetklistremerker (90 bilder): ideer til veggdekor
Adblock
detector