Φούστα για τεντωμένη οροφή: 80 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Φούστα για τεντωμένη οροφή: 80 ιδέες φωτογραφιών

Φούστα για τεντωμένη οροφή: 80 ιδέες φωτογραφιών

Όταν τελειώσετε την οροφή με μια ταινία τεντώματος, ένα κενό 7-8 mm παραμένει μεταξύ του τοίχου και του καμβά. Για να αποκρύψετε αυτήν την όχι πολύ αισθητική λεπτομέρεια του εσωτερικού, χρησιμοποιούνται ειδικές σανίδες (μπαγκέτες), οι οποίες διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Ο τρόπος επιλογής πλίνθου για τεντωμένη οροφή θα περιγραφεί παρακάτω και πολλές φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στις διακοσμητικές ιδιότητες των διαφόρων τύπων του.

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές

Οι κατασκευαστές μεμβρανών οροφής συνιστούν να καλύπτονται οι σύνδεσμοι περιμετρικά με καουτσούκ καλούπι (ταινία κάλυψης). Αυτό είναι ένα είδος εύκαμπτου βύσματος, το οποίο είναι προσαρτημένο στο μεταλλικό προφίλ με τη βοήθεια αυλάκωσης σχήματος Τ, F ή L. Τέτοιες κορδέλες είναι διαθέσιμες σε τεράστιο αριθμό χρωμάτων, αλλά, κατά κανόνα, έχουν απλή λεία υφή..

Ελαστικά φιλέτα

Εύκολη εγκατάσταση και αφαίρεση με το χέρι, χωρίς πρόσθετα εργαλεία ή κόλλα. Η ευκολία εγκατάστασης, ακόμη και σε οβάλ ή κυματιστές γραμμές, είναι το κύριο πλεονέκτημα των στενών ενθέτων από καουτσούκ. Αλλά όσον αφορά τις διακοσμητικές ιδιότητες, είναι κάπως κατώτερες από πιο ογκώδεις σανίδες από αφρό, πλαστικό και πολυουρεθάνη, οι οποίες δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα μετάβαση μεταξύ των επιπέδων της οροφής και των τοίχων..

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Ελαστικά φιλέτα Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Ελαστικά φιλέτα

Πλαστικό γείσο

Λόγω της ακαμψίας του, είναι κατάλληλο μόνο για δωμάτια με απόλυτα επίπεδους τοίχους. Διαφορετικά, θα αναδείξει μόνο όλα τα ελαττώματα. Οι σανίδες του τύπου αυτού χρησιμοποιούνται κυρίως σε δωμάτια με υψηλή υγρασία και συχνά συνοδεύονται από πλαστικά πάνελ τοίχου. Στερεώνονται με βίδες ή βίδες αυτοεπιπεδώματος στο προφίλ στήριξης της οροφής. Αυτή είναι μια φθηνή και πρακτική επιλογή για μπάνιο ή κουζίνα, όπου ο αφρός μπορεί γρήγορα να κιτρινίσει και τα προϊόντα πολυουρεθάνης θα είναι υπερβολική πολυτέλεια..

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Πλαστικό γείσο Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Πλαστικό γείσο

Περίπτερο φελιζόλ

Ο πιο δημοσιονομικός τρόπος στεγανοποίησης αρμών στο ταβάνι. Το μικρό βάρος του υλικού απλοποιεί σημαντικά τη στερέωση – αρκεί να αγοράσετε μια ειδική κόλλα που δεν περιέχει διαλύτες και να κολλήσετε τα στοιχεία στο πάνω μέρος των τοίχων. Η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το φιλμ πρέπει να παραμείνει καθαρή. Μετά την ξήρανση, οι ζωφόροι αφρού μπορούν να στοκοποιηθούν στα σημεία των κοψίματος και να βαφτούν με βαφή με βάση το νερό – με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύονται πιο ακριβείς.

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Περιοχές φελιζόλ Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Περιοχές φελιζόλ

Παντελόνια πολυουρεθάνης

Διαφέρουν από την ταινία οροφής σε μεγαλύτερο πλάτος και έλλειψη εσωτερικών συνδετήρων, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερες από αυτές σε ελαστικότητα. Το σημαντικό βάρος των ελαστικών λωρίδων περιπλέκει τη διαδικασία στερέωσης τους στους τοίχους – πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ισχυρότερη κόλλα, υγρά καρφιά ή ακόμα και βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Τέτοια φιλέτα δεν μπορούν να κολλήσουν πάνω από την ταπετσαρία, γεγονός που αφήνει το σημάδι του στο σχεδιασμό του δωματίου στο σύνολό του. Ταυτόχρονα, οι μπαγκέτες πολυουρεθάνης μιμούνται καλύτερα πολυτελή καλούπια γύψου, επαναλαμβάνουν τη μοναδική υφή των ακριβών ειδών δέντρων και μεταδίδουν ρεαλιστικά τη λάμψη της επιχρύσωσης..

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - σοβατεπί από πολυουρεθάνη Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - σοβατεπί από πολυουρεθάνη

Ξύλινα γείσα

Σπάνια χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τεντωμένες οροφές. Πρώτον, είναι δύσκολο να τα στερεώσετε μόνο στους τοίχους χωρίς να αγγίξετε το φιλμ PVC και η καμπυλότητα της επιφάνειας δεν διευκολύνει το έργο. Δεύτερον, με την πάροδο του χρόνου, το φυσικό υλικό αναπόφευκτα παραμορφώνεται – στεγνώνει, λυγίζει και ρωγμές. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι κατάλληλος για εσωτερικούς χώρους προαστίων και το ελαστικό ύφασμα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι ματ και είναι καλύτερο αν δεν είναι φιλμ PVC, αλλά ύφασμα.

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Ξύλινα γείσα Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Ξύλινα γείσα

Διακοσμητικό κορδόνι

Αυτό δεν είναι αρκετά μια βάση, αλλά χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για να σφραγίσει το κενό μεταξύ της τεντωμένης οροφής και των τοίχων. Ενδιαφέρουσα συνυφασμένα νήματα 2-4 χρωμάτων, συχνά με λαμπερά μεταλλικά ένθετα, φαίνονται απλά ευχάριστα ανάμεσα στα κλασικά, ανατολίτικα και ρουστίκ μοτίβα της διακόσμησης του δωματίου.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όμορφο σχοινί της απαιτούμενης διαμέτρου (βέλτιστα 10-12 mm) σε οποιοδήποτε κατάστημα κουρτινών ή υλικών ραπτικής και στη συνέχεια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το “πιέσετε” στο κενό με μια σπάτουλα και να το κολλήσετε με θερμότητα όπλο στις πτυχώσεις.

Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Διακοσμητικό κορδόνι Τύποι σοβατεπί για τεντωμένες οροφές - Διακοσμητικό κορδόνι

Πιτζάκια με οπίσθιο φωτισμό

Ο φωτισμός LED κατά μήκος της περιμέτρου της οροφής είναι αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των περισσότερων σύγχρονων εσωτερικών χώρων. Αυτή είναι μια αρκετά αποτελεσματική τεχνική που σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το ύψος του δωματίου και να το κάνετε πιο ελαφρύ. Κατά κανόνα, το γείσο για φωτισμό επιλέγεται σε λευκό χρώμα με λεία υφή και στερεώνεται αφού η λαμπερή ταινία έχει κολληθεί πιο κοντά στο ελαστικό ύφασμα. Οι δίοδοι μπορούν να επιλεγούν σε οποιαδήποτε απόχρωση, υπάρχουν επίσης επιλογές με ιριδίζοντα χρώματα και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας (όπως γιρλάντες χριστουγεννιάτικων δέντρων).

Ο πιο συνηθισμένος τύπος μπαγκέτας με οπίσθιο φωτισμό είναι η πολυουρεθάνη, η οποία έχει την πιο ευπαρουσίαστη εμφάνιση. Ωστόσο, το υλικό της βάσης οροφής δεν έχει πραγματικά σημασία – το κύριο πράγμα είναι ότι προσκολλάται σταθερά στον τοίχο ακριβώς κάτω από τη λωρίδα φωτισμού. Και όμως υπάρχουν ειδικά μοντέλα για κρυφό οπίσθιο φωτισμό – παρέχουν μια εσοχή για την τοποθέτηση μιας δίοδος ή ενός σωλήνα νέον, κάτι που είναι πολύ βολικό όταν δημιουργείτε την τέλεια επισκευή.

Σουτιέν από οροφή με τέντωμα με οπίσθιο φωτισμό Σουτιέν από οροφή με τέντωμα με οπίσθιο φωτισμό

Πώς να επιλέξετε μια πλίνθο οροφής?

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι ο σχεδιασμός της περιμετρικής οροφής δεν έχει πολύ αντίκτυπο στο σχεδιασμό. Αλλά μια τέτοια άποψη είναι εσφαλμένη – στη διασταύρωση του οριζόντιου και του κάθετου επιπέδου υπάρχει ένα οπτικό περίγραμμα του δωματίου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απλώς απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπές πλαίσιο εκεί. Ένα καλούπι οροφής μπορεί να συγκριθεί με ένα πλαίσιο, χωρίς το οποίο ακόμη και ο πιο όμορφος πίνακας φαίνεται ημιτελής. Σε αυτή την περίπτωση, ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα είναι ένα εσωτερικό, για το οποίο πρέπει να επιλεγεί ένα πλαίσιο..

Κατά γενικό κανόνα, όσο υψηλότερο και πιο ευρύχωρο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο πλατιά και ορατά πρέπει να είναι τα καλούπια. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια ισορροπία, που ταιριάζει με λεία στοιχεία σε πλούσια διακοσμημένους τοίχους και οροφές και πολυτελή καλούπια από γυψομάρμαρο σε απλά. Είναι καλό εάν τα χρώματα, τα σχέδια ή τα μοτίβα των μπαγκέτας αντηχούν με κάθετες γραμμές – στήλες, καμάρες, πύλες, τοίχους.

Για διαφορετικές παραλλαγές του κλασικού στυλ, είναι κατάλληλα τα χιονισμένα σανίδες από πολυουρεθάνη με εξαιρετικές μπούκλες, που θυμίζουν τις αλαβάστριες διακοσμήσεις των παλαιών αιθουσών. Η επιχρύσωση θα ήταν κατάλληλη, αλλά όχι συμπαγής, αλλά με τη μορφή λεπτών στοιχείων σε λευκό ματ φόντο.

Εάν επιλεγεί το συγκρατημένο αγγλικό στυλ, εγγενές σε γραφεία, βιβλιοθήκες και δωμάτια, συνιστάται η χρήση γείσου με υφή λακαρισμένου μαόνι. Μπορεί να έχει απομίμηση γλυπτικής, ένθετα χρυσού – το κυριότερο είναι ότι όλα μοιάζουν με ένα πλούσιο σαλόνι στα τέλη του 19ου – αρχές 20ού αιώνα.

Αν και σε εθνοτικές και αγροτικές περιοχές σχεδιασμού, η τεντωμένη οροφή αποτελεί εξαίρεση και όχι κανόνα, οι ματ ή υφασμάτινες επιλογές της περιμέτρου μπορούν να συμπληρωθούν με σανίδες από ξύλο ή πολυμερή μίμηση διαθέσιμων ειδών – πεύκο, τέφρα, σκλήθρα, και τα λοιπά..

Τα απλά λευκά ένθετα είναι τα βέλτιστα για τις περισσότερες σύγχρονες τάσεις, όπως ο μινιμαλισμός, η υψηλής τεχνολογίας, η σοφίτα. Σε στυλ Προβηγκίας και Σκανδιναβίας, τα καλούπια οροφής απουσιάζουν, αλλά μπορεί να υπάρχουν λευκασμένα διακοσμητικά δοκάρια από ξύλο ή πολυουρεθάνη.

Φούστα για τεντωμένη οροφή - Πώς να επιλέξετε Φούστα για τεντωμένη οροφή - Πώς να επιλέξετε Φούστα για τεντωμένη οροφή - Πώς να επιλέξετε

Πλάκες για τεντωμένες οροφές – φωτογραφία

Μπορείτε να δείτε τις επιλογές για τη χρήση σανίδων για τεντωμένες οροφές σε διαφορετικούς τύπους εσωτερικών χώρων στη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες που ενσωματώνονται από ταλαντούχους σχεδιαστές και τεχνίτες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των παραδειγμάτων που παρουσιάζονται, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το σωστό πλαίσιο για οποιοδήποτε δωμάτιο με οροφή από μεμβράνη PVC..

Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία Πλάκες για τεντωμένες οροφές - φωτογραφία

Previous Post
Badrum med dusch (85 bilder): designidéer
Next Post
Tapetklistremerker (90 bilder): ideer til veggdekor
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector