15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gabion DIY (70 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες

Gabion DIY (70 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες

Η χρήση gabions είναι ένας θεαματικός και ασυνήθιστος τρόπος για να διακοσμήσετε έναν κήπο. Ο φράκτης, σχεδιασμένος με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ ανθεκτικός και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και οι τοίχοι αντιστήριξης θα γίνουν μέρος της σύνθεσης των φυτειών..

Gabions: τι είναι?

Τα Gabions, επίσης γνωστά ως GSI, είναι μια μορφή που μοιάζει με πλέγμα, συνήθως κατασκευασμένη από μεταλλικό υλικό με μέσα πλήρωσης ελεύθερης ροής. Το ρομαντικό όνομα του κτιρίου εξηγείται από τη χώρα προέλευσής του – ηλιόλουστη Ιταλία, αλλά η μετάφραση του ήδη μας υπαινίσσεται ότι η κατάσταση είναι πιο πεζογραφική. Κυριολεκτικά ακούγεται σαν “μεγάλο κλουβί” και αυτή η έκφραση αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την ουσία. Τα πρωτότυπα αυτών των κατασκευών είναι σακούλες χώματος και άμμου, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν τον 18ο αιώνα για την κατασκευή οχυρώσεων..

Σήμερα, τα gabions χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές βάσεις, σιδηρόδρομους και ακτογραμμές για τους ίδιους σκοπούς όπως πριν από πολλούς αιώνες. Ωστόσο, αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως διακόσμηση για μια περιοχή τοπίου. Η έκρηξη της δημοτικότητας μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά – η σχετική φθηνότητα μαζί με την υψηλή ποιότητα, την ευκολία συναρμολόγησης και την αισθητική.

Τα κιβώτια είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο πλέγμα ή επικαλυμμένο με πολυμερές για προστασία από τη διάβρωση. Εάν δεν θα χρησιμοποιήσετε το gabion για μηχανικούς σκοπούς, τότε μπορείτε να στραφείτε σε οποιοδήποτε τύπο πλέγματος που σας αρέσει. Επιλέξτε όμως ένα προστατευμένο υλικό, εκτός αν προσπαθείτε να σκουριάσετε για διακόσμηση..

Gabions - Τι είναι αυτό Gabions - Τι είναι αυτό

Σχήματα Gabion

Τα γκαμπόν ποικίλλουν, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος τους. Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι:

1. Το κυλινδρικό έχει μια ομαλή διαμόρφωση, που θυμίζει έναν κύλινδρο, στερεωμένο στα άκρα.

2. Στρώμα -στρώμα – ένα είδος στενού δίσκου, κλεισμένο με ένα κοινό καπάκι.

3. Σε σχήμα κουτιού – ορθογώνιο κουτί.

4. Το κουτί με το πάνελ για ενίσχυση έχει επιμήκη πάτο για ενίσχυση υψηλής ποιότητας..

Σε γενικές γραμμές, το gabion έχει συμπαγή δομή. Η δεύτερη και η τρίτη ποικιλία είναι εξοπλισμένες με μεμβράνες, σκοπός των οποίων είναι η αύξηση της φέρουσας ικανότητας και της αντοχής. Ταυτόχρονα, για μεγάλες δομές, αξίζει να φροντίσετε για πρόσθετη στερέωση, να δημιουργήσετε ένα ισχυρό πλαίσιο.

Gabions - Μορφές Gabions - Μορφές Gabions - Μορφές

Gabions στο σχεδιασμό τοπίου

Εκτός από τα προφανή πρακτικά πλεονεκτήματα μηχανικής, το gabion είναι ελκυστικό για την εμφάνισή του. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφάλισαν την επιτυχία των δομών με τους σχεδιαστές τοπίου και το GSI άρχισε να χρησιμοποιείται επίσης για διακοσμητικούς σκοπούς. Στις χώρες της ΚΑΚ, αυτή η τάση δεν έχει αποκτήσει ακόμη μεγάλη δημοτικότητα και αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα, επειδή έχετε την ευκαιρία να είστε ένας από τους πρώτους που θα εφαρμόσουν μια τόσο ενδιαφέρουσα κίνηση σχεδίασης στον ιστότοπό σας.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι τα gabions είναι κατάλληλα για έδαφος σε οποιοδήποτε στυλ και με οποιοδήποτε μήνυμα. Τα φυσικά τοπία θα συμπληρωθούν αρμονικά με υλικό πλήρωσης πέτρας. Το μεταλλικό πλέγμα και η λεπτή δομή θα σας επιτρέψουν να παίξετε σε μια τεχνογενή εικόνα που θα δημιουργήσει αυθαίρετα σύνολα φυτών. Είναι επίσης σε θέση να γίνουν στοιχείο ενός κανονικού κήπου, αφού το GSI είναι μια τακτοποιημένη αρχιτεκτονική μορφή..

Τα Gabions γεμάτα πέτρες φαίνονται υπέροχα ακόμη και το χειμώνα και την άνοιξη. Κάτω από ένα στρώμα χιονισμένου χιονιού, οι δομές φαίνονται ιδιαίτερα εκφραστικές και εντυπωσιακές και τα ελατήρια του νερού δεν θα μπορούν να το καταστρέψουν. Επιπλέον, με τη θέρμανση από τις ακτίνες του ήλιου, η πέτρα θα προσφέρει ζεστασιά στο έδαφος, η οποία θα είναι πολύ ευεργετική για τη βλάστηση του κήπου..

Στο έδαφος της προσωπικής πλοκής, οι δομές μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορες ενσαρκώσεις.

1. Οι τοίχοι αντιστήριξης είναι μια κλασική εφαρμογή γκαμπιών. Η δομή είναι απίστευτα σταθερή και αποτελεί εξαιρετική υποστήριξη για βεράντες, καμπύλες και πλαγιές. Τα αρθρωτά στηρίγματα βοηθούν στη δημιουργία τεχνητής ανακούφισης αρκετά γρήγορα και, σε αντίθεση με τις μονολιθικές κατασκευές, δεν απαιτούν συσκευές αποστράγγισης. Η ευελιξία των γκαμπιών εξασφαλίζει σταθερότητα έναντι των εποχιακών κινήσεων του εδάφους. Έτσι, το όμορφο και πρακτικό GSI είναι σε πολλές πτυχές μπροστά από τις κατασκευές από τούβλα και σκυρόδεμα..

2. Η αρθρωτή κατασκευή καθιστά δυνατή τη χρήση γκαμπιών για την οριοθέτηση διαφόρων ζωνών στην τοποθεσία. Επιπλέον, η ικανότητά τους να αποστραγγίζονται είναι χρήσιμη, επειδή τα παρτέρια και ο κήπος χρειάζονται αποχέτευση υψηλής ποιότητας.

3. Τα gabions με βάση τα βότσαλα θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των ακτών επιρρεπείς σε ερπυσμό. Θα διακοσμήσουν τόσο τις τεχνητές όσο και τις φυσικές δεξαμενές, συμπληρώνοντας την εμφάνισή τους και επιπλέον, δεν θα γίνουν άχρηστες με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει με το ίδιο σκυρόδεμα..

4. Οι δομές πολλαπλών επιπέδων αποτελούν έναν εξαιρετικό φράκτη για ολόκληρη την περιοχή του χώρου. Εάν χρησιμοποιείτε συμπλήρωση χαλικιού, τότε ο φράκτης δεν θα δημιουργήσει μια άσκοπα ογκώδη εντύπωση. Ταυτόχρονα, τέτοιες δομές από μόνες τους δεν είναι σταθερές, επομένως προσθέστε ένα ισχυρό πλαίσιο – έτσι, ο φράκτης θα βγει όχι μόνο ασυνήθιστος, αλλά και ανθεκτικός.

5. Το δίχτυ για γκαμπόν είναι ένα μη τετριμμένο υλικό για τη δημιουργία επίπλων στον κήπο. Αλλάξτε το ποσό και πάρτε διαφορετικά πράγματα – τραπέζια, καρέκλες ή παγκάκια. Ωστόσο, τέτοια έπιπλα είναι ακίνητα · είναι απίθανο να μπορείτε να τα μεταφέρετε σε νέο μέρος. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχηματίσετε έναν πάγκο που θα ζωνοποιεί τον χώρο ή θα γίνει τοίχος αντιστήριξης – απλώς τοποθετήστε ξύλινα καθίσματα στα γκαμπόν.

6. Κάτω από το GSI μπορείτε να αποκρύψετε το σύστημα βρύσης. Χρησιμοποιήστε ένα πέτρινο ανάχωμα.

7. Για να προσθέσετε ατμόσφαιρα σε ένα καλοκαιρινό βράδυ στον καθαρό αέρα, χάρη στις λάμπες που κρύβονται μέσα στο πέτρινο ανάχωμα. Or δοκιμάστε να φτιάξετε ένα gabion ως βάση λαμπτήρων..

8. Εάν δεν έχετε ακόμη αποφασίσει να φτιάξετε ένα ογκομετρικό αντικείμενο από γκαμπόν, δημιουργήστε μια όμορφη διακοσμητική προφορά από ένα στοιχείο. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό τμήμα της περιοχής του κήπου..

Gabions στο σχεδιασμό τοπίου Gabions στο σχεδιασμό τοπίου Gabions στο σχεδιασμό τοπίου Gabions στο σχεδιασμό τοπίου

Diy gabion – πώς να φτιάξετε

Αυτά τα πρωτότυπα και λειτουργικά σχέδια μπορούν να γίνουν στο χέρι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Απλώς πρέπει να κάνετε λίγη προσπάθεια και να συνδέσετε τη φαντασία σας. Το πλέγμα μπορεί να συγκολληθεί μόνος σας ή να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Ταυτόχρονα, η πλήρωση γκαμπόν είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα..

Μην ξεχάσετε να προετοιμάσετε το χώμα πριν ξεκινήσετε τις κατασκευαστικές εργασίες. Για να επισημάνετε ομοιόμορφα την περιοχή για την εγκατάσταση γκαζόν, τραβήξτε ένα καλώδιο ή ένα νήμα – αυτό θα είναι αρκετά για μια ομοιόμορφη περίμετρο.

Η προετοιμασία του ιστότοπου χωρίζεται στα ακόλουθα βήματα:

– Καθαρίστε την κορυφή του εδάφους από το εύφορο στρώμα, τα φυτά και τα διάφορα συντρίμμια.

– Σκάψτε μια τάφρο για να αγκυρώσετε τη δομή ή να γεμίσετε το θεμέλιο.

– Για να μην βλαστήσουν τα ζιζάνια κάτω από τη βάση, μπορεί να επενδυθεί με γεωύφασμα.

Η πραγματική διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

1. Πρώτα απ ‘όλα, αποφασίστε για το μέγεθος και το σχήμα του μελλοντικού gabion.

2. Από το προετοιμασμένο συρματόπλεγμα, κόψτε φύλλα του απαιτούμενου μεγέθους και διπλώστε τις αιχμηρές άκρες που προκύπτουν. Αυτό θα ενισχύσει τη δομή και θα προσθέσει ανθεκτικότητα σε αυτήν.

3. Στη συνέχεια, πρέπει να στερεώσετε ολόκληρη τη δομή και να προχωρήσετε στην πλήρωση.

4. Το κλάσμα του πληρωτικού πρέπει να είναι 1,5–2 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος των κυψελών πλέγματος.

5. Απλώστε το πληρωτικό για να αποφύγετε κενά. Για να το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να επιλέξετε το μέγεθος και το σχήμα των στοιχείων πλήρωσης..

Οι φράκτες Gabion συναρμολογούνται χωρίς τη χρήση κοινών διαλυμάτων και επομένως έχουν μικρή κινητικότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό σχεδιασμού έχει πολλά πλεονεκτήματα, για παράδειγμα, όταν η γη διογκωθεί ή εγκατασταθεί, ο φράκτης δεν θα καταρρεύσει ή δεν θα χάσει το βασικό του σχήμα. Το πληρωτικό θα καθίσει ελαφρώς ή θα ανέβει παρόμοια με το έδαφος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες αλλαγές δεν είναι καθόλου αισθητές, αλλά αν είναι εντυπωσιακές, τότε είναι πολύ απλό να το διορθώσετε..

Για να φτιάξετε ένα πλέγμα πλέγματος για έναν φράκτη από γκαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

– Αγοράστε ένα πλήρως τελειωμένο δίκτυο εξαγωνικού πλέγματος. Είναι καλύτερο αν αυτό το δίχτυ είναι κατασκευασμένο από στριμμένο σύρμα.

– Αγοράστε συγκολλημένες κάρτες συρματοπλέγματος με στρώμα προστασίας από ψευδάργυρο.

– Συγκολλήστε μόνοι σας το πλαίσιο. Για αυτό, είναι κατάλληλο ένα παχύ σύρμα, το οποίο πρέπει να καλύπτεται με προστατευτικό χρώμα..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πλαίσια μπορεί να μην στερεώνονται σε ένα τσιμεντένιο θεμέλιο, αλλά απλά να τρυπώνουν στο έδαφος κατά 25-40 εκ. Όλα εξαρτώνται από τη μάζα της δομής και τη θέση της.

DIY gabion - Πώς να φτιάξετε DIY gabion - Πώς να φτιάξετε

Συμβουλές για την κατασκευή γκαμπιών

Κατά τη διαδικασία κατασκευής, μπορεί να συναντήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά των γκαμπιών που μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες:

– Μεγάλες και όμορφες πέτρες που φαίνονται υπέροχες όταν δημιουργείτε gabions κοστίζουν πολλά χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα χρησιμοποιείτε μόνο για τη διακόσμηση των εξωτερικών τοίχων και τοποθετήστε τα εσωτερικά με φθηνότερα υλικά, για παράδειγμα, σπασμένα τούβλα ή φραγμούς.

– Για να επιτύχετε τη μέγιστη ακαμψία της δομής των γκαμπιών, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερες πέτρες και προσπαθήστε να τις στοιβάζετε όσο πιο σφιχτά και τακτοποιημένα γίνεται.

– Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό πλήρωσης φωτός, για παράδειγμα, κοπές ξύλου, τότε το πλέγμα πρέπει να στερεωθεί σε ισχυρότερη βάση, όπως το σκυρόδεμα.

– Σημειώστε ότι το παχύ συρματόπλεγμα είναι εξαιρετικά άκαμπτο και τα πλαίσια από λεπτό στριμμένο πλέγμα μπορούν να χάσουν το σχήμα τους λόγω του βάρους των μεγάλων λίθων. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση ολόκληρης της δομής, λάβετε αυτό υπόψη κατά την κατασκευή ενός γκαμπιόν.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το τελειωμένο gabion χρησιμοποιώντας φωτισμό σημείου ή γιρλάντα. Αυτός ο σχεδιασμός θα εκπέμπει ζεστασιά και ρομαντική διάθεση κάθε βράδυ. Οι δομές δεν απαιτούν συντήρηση κατά τη λειτουργία – αυτό είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του GSI. Με την πάροδο του χρόνου, θα ενισχυθούν και θα φαίνονται ακόμη πιο αρμονικά και φυσικά..

Gabions - Κάνοντας συμβουλές Gabions - Κάνοντας συμβουλές

Gabions – φωτογραφία

Μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες ιδεών για τη χρήση χειροποίητων γκαμπιών στην επιλογή μας. Σας ευχόμαστε έμπνευση και ευχάριστη θέαση!

Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία Gabions - φωτογραφία

Previous Post
DIY κοτέτσι: ιδέες πώς να φτιάξετε (80 φωτογραφίες)
Next Post
Håndtak til kjøkkenmøbler (80 bilder): typer som du kan kjøpe