Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό (100 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό (100 φωτογραφίες)

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό (100 φωτογραφίες)

Ως το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο υλικό, η πέτρα έχει χρησιμοποιηθεί για κατασκευή, πιθανώς από την εποχή των πρώτων ανθρώπων στη Γη. Αιγυπτιακές πυραμίδες, το Σινικό Τείχος της Κίνας, μεγαλιθικές δομές του πολιτισμού των Μάγια, αρχαίοι ναοί και μεσαιωνικά φρούρια είναι τοποθετημένα από αυτό..

Ακόμα και πριν από εκατό χρόνια, μόνο οι πλούσιοι ιδιοκτήτες μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά πέτρινα σπίτια – οι υπόλοιποι ήταν ικανοποιημένοι με πηλό και ξύλινες καλύβες. Ακόμα και τώρα, παρά την τεράστια ποικιλία δομικών υλικών, η χρήση φυσικού ψαμμίτη, γρανίτη, μαρμάρου στο εσωτερικό είναι ένα σημάδι ελιτισμού..

Ωστόσο, οι απομιμήσεις φυσικής πέτρας δεν φαίνονται χειρότερες, ενώ είναι πιο προσιτές, ευκολότερες στην επεξεργασία και μερικές φορές έχουν καλύτερη αντοχή στις αλλαγές της υγρασίας, της θερμοκρασίας, της μηχανικής καταπόνησης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν τον τύπο φινιρίσματος και τον τρόπο χρήσης του θα περιγραφούν σε αυτό το άρθρο..

Τι είναι η διακοσμητική πέτρα?

Η τεχνητή πέτρα έχει εξωτερική ομοιότητα με τη φυσική, αλλά δεν εξορύσσεται από τα σπλάχνα, αλλά κατασκευάζεται χειροκίνητα ή βιομηχανικά. Οι μέθοδοι είναι παρόμοιες μεταξύ τους – το διάλυμα χύνεται σε καλούπι (σιλικόνη, πλαστικό, μέταλλο), στεγνώνει, μερικές φορές πραγματοποιείται θερμική επεξεργασία (ψήσιμο), επικάλυψη με διάφορους εμποτισμούς ή λούστρο.

Ανάλογα με τη σύνθεση των πρώτων υλών, το προϊόν μπορεί να είναι σκυρόδεμα, κεραμικό, γύψος, ακρυλικό, πολυεστέρας. Υπάρχει επίσης η λεγόμενη υγρή πέτρα με τη μορφή μη σκληρυμένου μείγματος, καθώς και εύκαμπτη – ένα είδος καπλαμάς σε ρολά ή φύλλα.

Για εξωτερικές εργασίες, χρησιμοποιούνται πλάκες ανθεκτικές στον παγετό, με ελάχιστο πορώδες και πιο χονδροειδείς στην εμφάνιση. Ελαφριά, λεπτά στοιχεία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό. Η φιλικότητά τους προς το περιβάλλον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συνδετικό υλικό και τα πληρωτικά..

Έτσι, το τσιμέντο, η άμμος, ο γύψος και ο πηλός δεν είναι κατώτερα από τη φυσική πέτρα, που διέρχεται ελεύθερα αέρα και υγρασία, αλλά οι ακρυλικές ρητίνες είναι ασφαλείς μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες – δεν συνιστάται να τις τοποθετείτε κοντά σε τζάκι, φούρνο και άλλες συσκευές θέρμανσης. Εάν, ήδη στους + 30 ° C, ένας συνθετικός πάγκος, μπάνιο ή νεροχύτης αποπνέει μια δυσάρεστη οσμή, είναι καλύτερα να αρνηθείτε την αγορά τους, καθώς αυτό είναι συχνά σημάδι συστατικών χαμηλής ποιότητας που είναι τοξικά για την υγεία..

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος - φωτογραφία

Χαρακτηριστικά εφαρμογής

Με τη μία ή την άλλη μορφή, η διακοσμητική πέτρα μπορεί να δει οπουδήποτε: χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση σπιτιών, διαμερισμάτων, γραφείων, καφέ, σιδηροδρομικών σταθμών και διοικητικών κτιρίων. Σε στεγνά δωμάτια, υπάρχει πιο συχνά ανάγλυφο τεχνητό ψαμμίτη, πέτρινος βράχος, λιθόστρωτο, σχιστόλιθος και σε υγρά και πολυσύχναστα δωμάτια – λεία “γυαλισμένη” γρανίτη, μάρμαρο, τζάμια σαν τούβλα.

Στην πρώτη περίπτωση, η πέτρα δίνει στο εσωτερικό μια ζεστή και ζεστή εμφάνιση, στη δεύτερη μοιάζει με μια ακτή με τα στρογγυλεμένα βότσαλα και γυρισμένους ογκόλιθους. Από πρακτική άποψη, αυτό έχει επίσης νόημα, επειδή μια γυαλιστερή επιφάνεια πλένεται πολύ πιο εύκολα και μια ματ τραχύτητα υπό την επίδραση του νερού και του ατμού γίνεται αντιαισθητική..

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του καθιστικού

Η ενέργεια μιας πέτρας, ακόμη και διακοσμητικής, φέρνει στο σπίτι μια αίσθηση σταθερότητας, γαλήνης και γαλήνης. Perhapsσως, σε υποσυνείδητο επίπεδο, σχετίζεται με αξιόπιστους τοίχους ενός φρουρίου που προστατεύουν από τους εχθρούς ή τη σταθερότητα του σπιτιού.

Αυτό το υλικό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση ενός ενεργού τζακιού, καθώς μεταφέρει καλύτερα τη θερμότητα της φλόγας στον περιβάλλοντα χώρο. Σε διαμερίσματα όπου δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί μια τέτοια ρομαντική θέρμανση, συχνά εγκαθίστανται ηλεκτρικές απομιμήσεις ή απλά κόγχες με κεριά. Σε αυτή την περίπτωση, τόσο η ίδια η πύλη όσο και ο τοίχος μπορούν να τοποθετηθούν με μια πέτρα – εν όλω ή εν μέρει..

Μερικές φορές, με τη βοήθεια της πέτρας, τοποθετούν απλά εσωτερικούς τόνους, για παράδειγμα, πλαισιώνουν γωνίες, καμάρες, προεξοχές, κολώνες με αυτό. Μαζί με μια τέτοια ευγενή προσθήκη, αξίζει να χρησιμοποιήσετε απαλές, φυσικές αποχρώσεις, υφές ξύλου και δέρματος, φυσικά υφάσματα και γούνες, απαλό κιτρινολευκό φως. Τα πράσινα φυτά φαίνονται απίστευτα όμορφα με φόντο μια πέτρα, ειδικά τα αναρριχώμενα..

Αυτά τα απομιμήσεις ψαμμίτη και τραχιά γρανίτη είναι ιδανικά για σαλόνι ή σαλέ εξοχικού στιλ. Ο γύψος και το ελαφρύ μάρμαρο θα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή της κλασικής ατμόσφαιρας, αλλά σε μια σοφίτα και μινιμαλισμό, τα πέτρινα κεραμίδια κάτω από ένα τούβλο θα είναι τα πιο κατάλληλα.

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ακριβώς το μέρος όπου η επένδυση με πέτρα φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική. Πρώτον, θυμίζει πραγματικές εστίες και σόμπες, στις οποίες ήταν από καιρό συνηθισμένο να μαγειρεύετε φαγητό και να ψήνετε ψωμί. Δεύτερον, είναι η πιο ανθεκτική επιλογή φινιρίσματος..

Οι πάγκοι από τεχνητή πέτρα έχουν κερδίσει με σιγουριά την καθολική αγάπη λόγω της απόλυτα λείας επιφάνειας, στην οποία δεν υπάρχουν ίχνη μαχαιριών και ζεστών πιάτων. Επιπλέον, είναι πολύ αισθητικές – το μοναδικό μοτίβο γυαλισμένης πέτρας δημιουργεί μια εντύπωση πολυτέλειας. Τα νεροχύτες πολυμερών, τα περβάζια παραθύρων, οι μετρητές ράβδων έχουν επίσης τα ίδια πλεονεκτήματα..

Σε γενικές γραμμές, όταν επιλέγετε μια διακοσμητική πέτρα για την κουζίνα, είναι σκόπιμο να εστιάσετε σε προϊόντα υψηλής πυκνότητας, επικαλυμμένα με λούστρο ή βερνίκι, καθώς τα πορώδη προϊόντα (για παράδειγμα, σκυρόδεμα-άμμος) μπορούν να συσσωρεύουν υγρασία, βρωμιά και μυρωδιές. Τα πλακάκια που θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσοψη της ποδιάς πρέπει να μην είναι λεκέδες, να καθαρίζονται εύκολα και να μην λιώνουν όταν θερμαίνονται.

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Σε συνδυασμό με άλλα φυσικά τελειώματα, η λιθοδομή μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα χαλαρό εξοχικό σπίτι ή μια ευρύχωρη ατμόσφαιρα σοφίτας στο υπνοδωμάτιό σας. Εάν επιλέξετε φυσικά χρώματα και ανάγλυφες υφές, θα ταιριάζει καλά στο μεσογειακό, ρουστίκ, έθνικ εσωτερικό. Δοκάρια στην οροφή, τραχιά ξύλινα έπιπλα, λινά υφάσματα και χνουδωτά χαλιά στο πάτωμα είναι κατάλληλα ως προσθήκη..

Είναι καλύτερα να αρνηθείτε γυαλιστερές απομιμήσεις πέτρας στην κρεβατοκάμαρα – φαίνονται λίγο κρύες και μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητικά συναισθήματα. Συνιστάται να επισημάνετε τμήματα τοίχων με επένδυση πέτρας, έτσι ώστε το δωμάτιο να μην μετατραπεί σε μια ζοφερή κρύπτη..

Οι λαμπτήρες στυλιζαρισμένοι ως αντίκες μεταλλικοί φαναράκια, φακοί ή λάμπες κηροζίνης θα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακοί..

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του φυτώριου

Η τεχνητή πέτρα μπορεί να είναι ένα πραγματικό όφελος για μερικές ιδέες σχεδιασμού για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου. Με αυτό, οι συνηθισμένοι τοίχοι μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πύργο παραμυθένιου κάστρου, μυστηριώδη σπηλιά, μπουντρούμι αλατιού ή υποβρύχιο βασίλειο.

Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί αποκαλύπτοντας τις άκρες της ταπετσαρίας φωτογραφιών τοπίου με πέτρα – το δωμάτιο θα επεκταθεί και θα αποκτήσει προοπτική. Επίσης, στη διακόσμηση του βρεφονηπιακού σταθμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομίμηση χαλικιού: φτιάξτε όμορφα μωσαϊκά και πάνελ, πλαίσια για πίνακες ή καθρέφτες, βαφή με τη μορφή σφαλμάτων και σαλιγκαριών.

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου

Η είσοδος, διακοσμημένη με διακοσμητική πέτρα, θυμίζει κάπως τους ζεστούς δρόμους των αρχαίων ευρωπαϊκών πόλεων. Η εξαιρετική γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού γίνεται αμέσως αισθητή σε αυτό..

Η τοιχοποιία μπορεί να διακοσμήσει τους τοίχους πλήρως ή μεμονωμένα θραύσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα κομψό σχέδιο. Καθρέπτες από σφυρήλατο σίδερο, λάμπες και πάγκοι του δρόμου, καθώς και ένα μεγάλο ρολόι με ρωμαϊκούς αριθμούς, όπως στα δημαρχεία, θα σας βοηθήσουν να τονίσετε την ομορφιά της πέτρινης διακόσμησης στο διάδρομο..

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπαλκονιού και χαγιάτι

Η διακόσμηση των τοίχων με διακοσμητική πέτρα είναι η καλύτερη επιλογή για μονωμένο μπαλκόνι ή χαγιάτι και θα δώσει στο εσωτερικό μια πλούσια εμφάνιση. Σε αυτές τις μικρές περιοχές, μπορείτε να κανονίσετε ένα ζεστό μέρος για να πιείτε τσάι, να διαβάσετε βιβλία, να οργανώσετε μια γωνιά εργασίας ή ένα μίνι θερμοκήπιο..

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπαλκονιού και χαγιάτι - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπαλκονιού και χαγιάτι - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπαλκονιού και χαγιάτι - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπαλκονιού και χαγιάτι - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπαλκονιού και χαγιάτι - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου

Λόγω της υψηλής υγρασίας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μόνο εκείνους τους τύπους διακοσμητικής πέτρας στο μπάνιο που δεν έχουν πορώδη υφή και, κατά συνέπεια, δεν απορροφούν ατμό..

Πλακάκια από υαλοπίνακα, κεραμικά από πορσελάνη, προϊόντα από ακρυλικό και πολυεστέρα (χυτή πέτρα) είναι ιδανικά για μπάνιο. Παρεμπιπτόντως, τα τελευταία χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως υλικό για επένδυση δαπέδων ή τοίχων – τα λουτρά και οι νεροχύτες είναι κατασκευασμένα από τις ίδιες πολυμερείς ρητίνες..

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου - φωτογραφία

Συλλογή φωτογραφιών – ακόμη περισσότερες ιδέες

Στην παρακάτω επιλογή φωτογραφιών, θα δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό. Η συλλογή εικόνων περιλαμβάνει τις πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις για το φινίρισμα σκαλοπατιών, κόγχων και καμάρων.

Διακόσμηση σκαλοπατιών με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακόσμηση μιας θέσης με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακόσμηση του καθρέφτη στο διάδρομο με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακόσμηση σκαλοπατιών με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακόσμηση σκαλοπατιών με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος - φωτογραφία Διακόσμηση εσωτερικής αψίδας με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακόσμηση του διαδρόμου και του διαδρόμου με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία Διακόσμηση της αψίδας με διακοσμητική πέτρα - φωτογραφία

Previous Post
Dvojne postelje (70 fotografij): vrste in modeli
Next Post
DIY kattehus: 70 fotoideer
Adblock
detector