15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το μοβ: 75 ιδέες

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το μοβ: 75 ιδέες

Πολυτελή, μεγαλειώδη, ευγενή, εμπνευσμένα δημιουργικά πειράματα – αυτό είναι το μοβ που μοιάζει στο εσωτερικό. Είναι ασυνήθιστα ποικίλο, έχει μια πλούσια παλέτα τόνων και αποχρώσεων, με τη βοήθεια των οποίων εισάγονται οι πιο εξαιρετικές σχεδιαστικές λύσεις. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, αυτό το χρώμα γίνεται όλο και πιο κοινό – η τρέχουσα γενιά είναι επιρρεπής σε τολμηρά πειράματα που δίνουν τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα. Με το πόσο εντυπωσιακό μπορεί να φαίνεται ο εσωτερικός σχεδιασμός σε τόνους μελιτζάνας και ποιοι είναι οι τρόποι να το συνδυάσετε, θα εξοικειωθούμε σε αυτό το άρθρο..

Χαρακτηριστικά μοβ

Η μοβ παλέτα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τους πιο εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους. Από καιρό πιστεύεται ότι το φάσμα αυτών των πλούσιων τόνων φέρει μαζί του ένα μερίδιο μυστικισμού, έτσι οι θεραπευτές φορούσαν συχνά τέτοια ρούχα. Στη σύγχρονη ψυχολογία, υπάρχει μια θεωρία ότι οι αποχρώσεις της παλέτας μελιτζάνας μπορούν να έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα, να δώσουν έναν ήσυχο ύπνο και να θεραπεύσουν την κατάθλιψη..

Το μοβ, αν και αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δύσκολα χρώματα, είναι το αγαπημένο των σχεδιαστών που το χρησιμοποιούν για να εξοπλίσουν θεαματικά περιβάλλοντα. Μεταξύ των στυλ όπου βρίσκεται πιο συχνά, μπορεί κανείς να σημειώσει υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό, ποπ αρτ, μοντέρνες, καθώς και ανατολίτικες κατευθύνσεις. Κατά την εγγραφή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένους κανόνες, συγκεκριμένα:

– Είναι απαραίτητο να αραιωθεί η μοβ παλέτα με έναν ή δύο τόνους.

– Οι ζεστές αποχρώσεις θα μειώσουν οπτικά το δωμάτιο, επομένως τα πειράματα είναι κατάλληλα σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια, μεγάλα παράθυρα και καλό φωτισμό.

– Δεν μπορείτε να συνδυάσετε δάπεδο μελιτζάνας και οροφή.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σε μικρά δωμάτια δεν μπορεί κανείς να παρασυρθεί από την παρουσία σκούρων λιλά αποχρώσεων στη διακόσμηση – είναι απαραίτητο να δοθεί προτίμηση σε μικρά στοιχεία προφοράς. Όσο για τα μεγάλα διαμερίσματα – εδώ η φαντασία μπορεί να περιοριστεί μόνο από τη σωστή επιλογή της παρακείμενης παλέτας.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Χαρακτηριστικά Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Χαρακτηριστικά

Συνδυασμοί χρωμάτων

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα δωμάτιο όπου η διακόσμηση, τα έπιπλα και τα υφάσματα θα γίνονται στον ίδιο τόνο, οπότε η παρουσία του μωβ στο εσωτερικό θα πρέπει να εξετάζεται σε συνδυασμούς, τόσο με τις “φυσικές” αποχρώσεις του, όσο και με εντελώς αντίθετα χρώματα. Η παλέτα μελιτζάνας γεννιέται λόγω της ανάμειξης μπλε και κόκκινων τόνων, οπότε το μοβ θα είναι σε αρμονία τόσο σε ντουέτο με οποιοδήποτε από αυτά, όσο και σε τρίο. Νέες αποχρώσεις αποκτώνται ως αποτέλεσμα της επικράτησης των κόκκινων ή μπλε τόνων. Για παράδειγμα, μια πορφυρή απόχρωση εμφανίζεται όταν υπάρχει περισσότερη κόκκινη βαφή και μια απόχρωση μελιτζάνας με υψηλότερη δόση μπλε. Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε την ποικιλία της μοβ παλέτας..

Μωβ με λευκό

Η ευέλικτη λευκή παλέτα είναι ο τέλειος συνεργάτης για κάθε συνδυασμό. Το Violet στις διάφορες παραλλαγές του δεν αποτελεί εξαίρεση. Το λευκό τονίζει και συμπληρώνει τέλεια τον πλούτο ακόμη και των πιο ευαίσθητων χρωμάτων, για να μην αναφέρουμε τα πλούσια χρώματα. Τα χιονισμένα έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα με φόντο το λιλά φινίρισμα του σαλονιού ή ένα πολυτελές σετ μελιτζάνας που ξεχωρίζει σε αντίθεση με τον καμβά ενός λευκού τοίχου. Σε μια ή την άλλη περίπτωση, υπάρχει μια άψογη διαύγεια γραμμών, επιβεβαιώνοντας την κομψότητα της κατάστασης..

Μωβ με λευκό - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ Μωβ με λευκό - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ

Μωβ με μαύρο

Το πιο προσχηματικό μείγμα τολμηρών κορεσμένων φασμάτων, το οποίο έχει ένα αρκετά ισχυρό ενεργειακό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός είναι εγγενής στους γοτθικούς εσωτερικούς χώρους παρά στον σύγχρονο ευρύχωρο μινιμαλισμό. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας διακοσμητικές τεχνικές, μπορείτε να κάνετε την ατμόσφαιρα πιο ελαφριά και πιο χαλαρή. Αυτός ο συνδυασμός δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται σε μικρά δωμάτια ή να αραιώνετε το σκοτάδι με ανοιχτούς τόνους..

Μωβ με μαύρο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ Μωβ με μαύρο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ

Μωβ με κίτρινο

Η φωτεινή ηλιοφάνεια της κίτρινης παλέτας σε συνδυασμό με βιολετί στοιχεία θα δημιουργήσει ένα ασυναγώνιστο συναρπαστικό μείγμα. Για το σχεδιασμό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε πλούσιους κίτρινους ή χρυσούς τόνους λεμονιού, που θα δημιουργήσουν ένα τέλειο tandem με βαθύ σκούρο μοβ χρώμα..

Μωβ με κίτρινο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ Μωβ με κίτρινο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ

Μωβ με πράσινο

Το πιο πολύχρωμο, χαρούμενο και ευχάριστο εσωτερικό θα αποδειχθεί εάν το βιολετί φάσμα συνδυαστεί με το χορτάρι. Οι πασχαλιά αποχρώσεις φαίνονται ιδιαίτερα φρέσκες σε συνδυασμό και το χρώμα των φιστικιών στους τοίχους θα ταιριάζει απόλυτα με σκούρα μοβ επικαλυμμένα έπιπλα χωρίς την παρέμβαση άλλων αποχρώσεων.

Μωβ με πράσινο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ Μωβ με πράσινο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ

Μωβ με πορτοκαλί

Ένας ευχάριστος συνδυασμός απαλών βιολετί αποχρώσεων με έντονα πορτοκαλί χρώματα θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό δωμάτιο. Για εξαιρετικές τολμηρές προσωπικότητες, ένας συνδυασμός τριάδας θα είναι επιτυχής, όπου το κύριο υπόβαθρο θα πάρει έναν μοβ τόνο μεσαίας έντασης ως φινίρισμα, και πορτοκαλί και κόκκινα στοιχεία επίπλων θα το συμπληρώσουν..

Μωβ με πορτοκαλί - Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ

Μωβ χρώμα στο εσωτερικό

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που αποφασίζουν να οργανώσουν το σπίτι τους σε αυτά τα χρώματα θα πρέπει να ξεκινήσουν με την επεισοδιακή παρουσία του στο εσωτερικό, για παράδειγμα, ως φωτεινές προφορές. Στο σαλόνι, μπορείτε να το διακοσμήσετε με αποχρώσεις ενός από τους τοίχους, να τοποθετήσετε μαλακά οθωμανά ή καρέκλες σε διακριτικό λιλά χρώμα, να προσθέσετε τα ίδια στοιχεία διακόσμησης, διακοσμητικά μαξιλάρια. Στο υπνοδωμάτιο, οι νότες μιας παλέτας μελιτζάνας θα παίξουν με επιτυχία σε υφάσματα. Η σωστή λύση θα ήταν να τοποθετήσετε αντικείμενα πλούσιας έμφασης σε όλο το χώρο, έτσι ώστε να μην είναι συγκεντρωμένα σε μία περιοχή..

Σαλόνι

Σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, το χρώμα θα φαίνεται υπέροχο σε συνδυασμό με μια λευκή παλέτα – το κύριο χρώμα του φινιρίσματος. Μπορείτε να δώσετε έμφαση στη λαμπρότητα του δαμάσκηνου, του σκούρου μοβ ή του ιώδους παλέτας με τη βοήθεια ταπετσαρισμένων επίπλων, κουρτινών στα παράθυρα και ενός χνουδωτού δαπέδου που αντικατοπτρίζει τον πλούτο του εσωτερικού. Ιδιαίτερη χάρη και πολυτέλεια θα επιδείξει ένας χρυσός πολυέλαιος.

Μία από τις ενδιαφέρουσες σύγχρονες επιλογές είναι η βαφή ενός από τους τοίχους με μοβ χρώματα. Επιπλέον, αυτή η τεχνική συμβάλλει στην οπτική αύξηση του χώρου, το μεγαλείο του περιβάλλοντος. Η επιφάνεια της οροφής μπορεί επίσης να διακοσμηθεί στο φάσμα της μελιτζάνας χρησιμοποιώντας γυαλιστερή ταινία τεντώματος. Με τα φώτα αναμμένα, θα λάμψει με όμορφη λάμψη.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός σαλονιού Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός σαλονιού

Υπνοδωμάτιο

Στο δωμάτιο όπου πάνω απ ‘όλα θέλετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε λεπτές λιλά ή λεβάντες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με κρεμ, ανοιχτό γκρι ή υπόλευκα στοιχεία..

Υπάρχουν άλλες επιλογές για νέους και θαρραλέους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε εξαιρετικές λύσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μια σκούρα παλέτα μελιτζάνας. Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε με το γέμισμα, είναι καλύτερο αυτό το χρώμα να συμμετέχει στο σχεδιασμό κατά καιρούς (ελαφριές κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, χαλί). Θα συμπληρώσει τέλεια τους τοίχους και τα κομοδίνα σε χρώμα ελεφαντόδοντου.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας

Κουζίνα

Το εσωτερικό του χώρου της κουζίνας φαίνεται θεαματικό με τη χρήση σκούρων μοβ, αποχρώσεων λεβάντας. Τις περισσότερες φορές συνδυάζονται με μια ελαφριά παλέτα – λευκή, κρέμα, αλλά οι επιλογές για πιο φωτεινά ντουέτα, για παράδειγμα, με κόκκινο, όπως βλέπουμε στο παράδειγμα μιας τολμηρής κουζίνας σοφίτας, δεν αποκλείονται..

Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται μία από τις δύο μεθόδους σχεδιασμού – ένα ελαφρύ φινίρισμα με λιλά σετ με γυαλιστερές προσόψεις ή, αντίθετα, το χρώμα του λιλά επικρατεί στο χρώμα του κουτιού του δωματίου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διακόσμηση της ποδιάς πάνω από τον χώρο εργασίας. Το σχέδιο στο κεραμίδι σχεδίων που έχουν χρώμα κοντά στη γενική παλέτα, για παράδειγμα, ορχιδέες με λευκό-λιλά, φαίνεται θεαματικό.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Kitchen Design Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Kitchen Design Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Kitchen Design

Παιδικό δωμάτιο

Το χρώμα είναι ιδανικό τόσο για φυτώριο αγοριών όσο και για νεαρή κυρία. Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν με τον συνδυασμό ιώδων αποχρώσεων με έντονα κίτρινα στοιχεία – το ντουέτο θα αποδειχθεί ευχάριστο στο μάτι, χαρούμενος και, ταυτόχρονα, ζεστός, καταπραϋντικός συνδυασμός. Αυτό ισχύει επίσης για τα tandems του λιλά με πορτοκαλί, ροζ και μπλε. Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου για έναν έφηβο, είναι καλύτερο να αραιώσετε τα φάσματα λεβάντας με μια γκρι, λευκή ή μπεζ παλέτα – με αυτόν τον τρόπο το σχέδιο θα αποκτήσει περισσότερα χαρακτηριστικά ενηλίκων..

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός παιδικού δωματίου Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός παιδικού δωματίου

Διάδρομος

Μην χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα στο διάδρομο. Εάν η αίθουσα είναι αρκετά ευρύχωρη, μπορείτε να τακτοποιήσετε ανοιχτό μοβ ή λιλά τοίχους και οροφή, αλλά φροντίστε να αραιώσετε τη μονοτονία με φωτεινά στοιχεία (λαμπτήρες με λευκές αποχρώσεις, έπιπλα από ελεφαντόδοντο κ.λπ.).

Μικροί διάδρομοι και διάδρομοι, σήμερα, είναι πιο συχνά διακοσμημένοι σε μινιμαλιστική κατεύθυνση με κυριαρχία του λευκού. Παρ ‘όλα αυτά, για να διατηρήσετε την αρμονία με τα γειτονικά δωμάτια, διακοσμημένα σε μοβ τόνους, μπορείτε να ντύσετε έναν από τους τοίχους στην κατάλληλη σκιά, να εγκαταστήσετε ένα μαλακό πουφ ή έναν πάγκο, να επιλέξετε λαμπτήρες με αμπαζούρ του ίδιου χρώματος..

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Design Hallway Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Design Hallway

Τουαλέτα

Δεν χρειάζεται να καταλήξετε σε κάτι εδώ – άλλωστε, το χρώμα θα συνδυαστεί τέλεια με τα χιονισμένα είδη υγιεινής. Απομένει μόνο να αποφασίσουμε τι κορεσμός και πόση παλέτα μελιτζάνας χρειάζεται σε ένα μικρό δωμάτιο. Εάν αποφασίσετε να ντύσετε ολόκληρο το δωμάτιο σε αυτό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε χρώμα λεβάντας, φροντίζοντας να οργανώσετε καλό φωτισμό..

Προαιρετικά για μικρά δωμάτια – σχεδιασμός με κλιμακωτά χρώματα από δαμάσκηνο ή σκούρο μοβ σε συνδυασμό με κρέμα. Η τεχνική βοηθά στην οπτική επέκταση και “αύξηση” των παραμέτρων του δωματίου, καθιστώντας το πιο φωτεινό και πιο ρομαντικό.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός μπάνιου Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - Σχεδιασμός μπάνιου

Μωβ συνδυασμοί χρωμάτων – φωτογραφία

Πολλές παραλλαγές σχεδιασμού σε μωβ τόνους μπορούν να διερευνηθούν στη φωτογραφία στη συλλογή μας. Εδώ συλλέγονται τα καλύτερα έργα σχεδίασης, βάσει των οποίων μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πολυτελές και μοναδικό κομψό εσωτερικό. Καλή προβολή!

Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία Με ποια χρώματα ταιριάζει το μοβ - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός σκανδιναβικής κουζίνας (80 φωτογραφίες)
Next Post
DIY hagestier: 50 fotoideer