Πώς να επιλέξετε περσίδες για παράθυρα: τύποι και δυνατότητες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να επιλέξετε περσίδες για παράθυρα: τύποι και δυνατότητες

Πώς να επιλέξετε περσίδες για παράθυρα: τύποι και χαρακτηριστικά

Οι σύγχρονες περσίδες έχουν κερδίσει εδώ και καιρό τις καρδιές των σχεδιαστών και των ιδιοκτητών διαμερισμάτων, παύοντας να αποτελούν αποκλειστικά χαρακτηριστικό των γκρίζων χώρων γραφείου. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν προϊόντα νέων τροποποιήσεων, κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, που διατηρούνται σε ένα ευρύ φάσμα στυλ και χρώματος. Δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε κάτι ιδιαίτερο για σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό, παραμένει μόνο να καταλάβετε τι είδους δομές υπάρχουν και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους..

Τύποι περσίδων κατά τύπο κατασκευής

Κάθε τύπος περσίδων έχει το δικό του λειτουργικό φορτίο, ιδιαιτερότητα και προσωπικότητα. Επομένως, για να καταλάβετε ποια δομή είναι η πιο κατάλληλη για διακόσμηση παραθύρων και προστασία από τον ήλιο, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε σε ποιο μέρος του σπιτιού θα βρίσκονται, καθώς και ποιες κύριες εργασίες θα εκτελεστούν..

Κάθετες περσίδες

Τα κάθετα σχέδια μοιάζουν με τυπικές κουρτίνες. Είναι κατασκευασμένα από ύφασμα και πλαστικό, και ως εκ τούτου έχουν ένα ευρύ φάσμα διαφόρων χρωμάτων και υφών. Η κίνηση των εξαρτημάτων συμβάλλει στην αλλαγή του φωτός και της σκιάς στο δωμάτιο, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τη συνολική εντύπωση του εσωτερικού..

Οι λωρίδες που αποτελούν τις κάθετες περσίδες – λαμέλες, μπορούν να έχουν διαφορετικά μήκη και πλάτη, ανάλογα με την ανάγκη. Εάν έχετε μεγάλα ανοίγματα παραθύρων, επιλέξτε ποικιλίες με φαρδιές λωρίδες και αν τα παράθυρα είναι μικρά, επιλέξτε στενά πηχάκια. Αυτός ο τύπος κουρτίνας είναι προτιμότερος για μικρά δωμάτια με χαμηλή οροφή, επειδή οι κάθετες γραμμές τεντώνουν οπτικά το δωμάτιο και το κάνουν πιο ευρύχωρο..

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των κάθετων περσίδων, μπορούν επίσης να διακριθούν οι ακόλουθες θέσεις:

– Ο αυστηρός γεωμετρικός σχεδιασμός ταιριάζει απόλυτα σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ελαφριές τούλι και κουρτίνες συσκότισης.

– Ο κάθετος μηχανισμός μπορεί να συναρμολογηθεί από διαφορετικές πλευρές, να χωριστεί ή να συναρμολογηθεί στο κέντρο.

– Η θέση των ελασμάτων από πάνω προς τα κάτω σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση σκόνης πάνω τους.

Υπάρχουν όμως κάποιες αποχρώσεις – με μεγάλες ροές αέρα, τα φύλλα αρχίζουν να ταλαντεύονται και δημιουργούν έναν δυσάρεστο θόρυβο. Επομένως, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε κάθετες περσίδες στο μπαλκόνι. Επίσης, τα μη τυποποιημένα σχήματα παραθύρων περιπλέκουν τη διαδικασία εγκατάστασης και οι πλαστικές παραλλαγές δεν είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση μεγάλων επιπέδων..

Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες Κάθετες περσίδες

Οριζόντιες περσίδες

Η οριζόντια εκτέλεση θεωρείται κλασική. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στο σχεδιασμό χώρων γραφείων. Σήμερα διακρίνονται από τον πλούτο των χρησιμοποιούμενων υλικών, τα χρώματα, καθώς και μια σειρά άλλων πρακτικών και αισθητικών πλεονεκτημάτων, και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται παντού:

– Οι καθολικές κουρτίνες είναι κατάλληλες τόσο για συνολικά όσο και για μικρά ανοίγματα, συμπεριλαμβανομένης της σοφίτας.

– Οι οριζόντιες περσίδες είναι πολύ συμπαγείς και καταλαμβάνουν χώρο αποκλειστικά στο ίδιο το άνοιγμα.

– Η συσσωρευμένη σκόνη αφαιρείται αρκετά εύκολα από την επιφάνεια.

– Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η ευκολία εγκατάστασης και η ποικιλία τύπων συνδετήρων.

– Ο βαθμός φωτισμού είναι ρυθμιζόμενος όσο το δυνατόν ευρύτερα – τα φύλλα μπορούν να γυρίσουν σε οποιαδήποτε γωνία και, επιπλέον, να ελευθερώσουν εντελώς το παράθυρο για πλήρη ροή φωτός.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα επέτρεψαν την οριζόντια περσίδα να εξαπλωθεί αρκετά γρήγορα σε διαμερίσματα και σπίτια. Για πολλούς εσωτερικούς χώρους, τα άνετα και πρακτικά εξαρτήματα μινιμαλιστικών μορφών έχουν γίνει απαραίτητα χαρακτηριστικά. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τροποποιήσεις με αυτόματο έλεγχο, δυνατότητα κλεισίματος ταυτόχρονα με τη συμπερίληψη τεχνητού φωτός και εργασία σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζεται από τον ιδιοκτήτη.

Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες Οριζόντιες περσίδες

Ρολά και ρολά

Εάν οι τυπικές οριζόντιες και κάθετες περσίδες μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, τότε αυτά τα ανάλογα είναι μόνο μπαμπού ή υφάσματα. Η συνεχής κουρτίνα ρυθμίζεται μόνο σε μήκος, αλλά ταυτόχρονα διπλώνεται απλά και γρήγορα σε ένα μικρό ρολό στο επάνω μέρος.

Αυτή η επιλογή είναι πολύ βολική εάν χρειάζεστε ένα δωρεάν περβάζι παραθύρου για να φιλοξενήσετε διακοσμητικά στοιχεία. Οι περσίδες μπορούν να έχουν μια πρωτότυπη υφή και εκτύπωση, επομένως είναι αρκετά ικανές να γίνουν ένα ανεξάρτητο στοιχείο διακόσμησης..

Εξωτερικά, οι ρωμαϊκές περσίδες μοιάζουν με ρολά και είναι επίσης κατασκευασμένες από ύφασμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν τυλίγονται σε ρολό από πάνω, αλλά είναι ντυμένα με όμορφες πτυχώσεις.

Το μόνο πράγμα που αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι ότι τέτοια πάνελ απαιτούν καθαρή στάση, καθώς οι λιπαροί λεκέδες μπορούν να τους καταστρέψουν για πάντα..

Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά Ρολά και ρολά

Περσίδες κασέτας

Ο μηχανισμός κασέτας είναι μια ειδική παραλλαγή οριζόντιων δομών που είναι προσαρτημένη στη χάντρα υαλοπινάκων. Συχνά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη μεταλλικών πλαστικών παραθύρων, λιγότερο συχνά για ξύλινα. Οι μηχανισμοί κασέτας παρέχονται με στερέωση στο πλάι, λεπτό και τακτοποιημένο, έτσι ώστε οι περσίδες να μην κινούνται από τη μία πλευρά στην άλλη από τον άνεμο ή από το κλείσιμο-άνοιγμα του παραθύρου.

Οι περσίδες κασέτας είναι εγκατεστημένες κοντά στο γυαλί, έτσι προστατεύουν αποτελεσματικά από το φως και είναι επίσης πολύ συμπαγείς. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε φύλλο, είναι βολικό να ανοίξετε ένα από αυτά, αφήνοντας το άλλο κλειστό.

Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας Περσίδες κασέτας

Blinds-pleated

Από απόσταση, τέτοιες κουρτίνες μοιάζουν με συμβατικά οριζόντια μοντέλα, ωστόσο, πλησιάζοντας, μπορείτε να δείτε ότι είναι δομικά ένα ενιαίο πτυχωτό ύφασμα..

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου περσίδων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

– Δυνατότητα πλύσης.

– Όμορφη εμφάνιση ξεδιπλωμένων περσίδων με σχεδόν ανεπαίσθητη διάταξη όταν διπλώνεται.

Αντιμετωπίζουν τέλεια τις λειτουργίες των τυπικών κουρτινών, ακόμη και στην περίπτωση των πιο ασυνήθιστων μορφών παραθύρων: τραπεζοειδή, τριγωνικά, στρογγυλεμένα.

– Βολικό για ασφαλή στερέωση σε κοιτώνες και φεγγίτες.

– Ορισμένες επιλογές αποτελούνται από συνδυασμό υλικών διαφορετικών χρωμάτων και πυκνότητας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τον βαθμό έκθεσης στον ήλιο.

– Μεγάλη γκάμα παραλλαγών βάσεων και ρυθμιστών.

– Η ευκολία εγκατάστασης των περσίδων σας επιτρέπει να τα διορθώσετε μόνοι σας και να τα αντικαταστήσετε σε περίπτωση ενημερώσεων στο σχεδιασμό του δωματίου.

Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated Blinds-pleated

Ποικιλίες περσίδων με βάση τα υλικά παραγωγής

Οι ποιοτικοί, πρακτικοί και αισθητικοί δείκτες των περσίδων εξαρτώνται άμεσα από τις πρώτες ύλες από τις οποίες κατασκευάζονται. Επομένως, πριν αγοράσετε ένα προϊόν που σας αρέσει, είναι λογικό να μελετήσετε λεπτομερέστερα τις κύριες ιδιότητες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους..

Πλαστικές περσίδες

Οι πλαστικές λαμέλες είναι αρκετά ανθεκτικές και ανέχονται εύκολα οποιαδήποτε θερμοκρασία. Αυτή η κουρτίνα είναι κατάλληλη για δωμάτια με υψηλή υγρασία, όπως μπάνιο ή κουζίνα. Οι επιφάνειες στο τελευταίο δωμάτιο είναι συχνά εκτεθειμένες σε βρωμιά και λίπη, οπότε το πλαστικό που καθαρίζεται εύκολα θα γίνει ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα παράθυρα της κουζίνας. Επιπλέον, τα πλαστικά υψηλής ποιότητας δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο και δεν αλλάζουν τα χρωματικά τους χαρακτηριστικά, αλλά μπορούν να παραμορφωθούν όταν έρχονται σε επαφή με μια μπαταρία..

Οι πολυμερείς πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κάθετων και οριζόντιων περσίδων. Ταυτόχρονα, για το σχεδιασμό μεγάλων παραθύρων, θα απαιτείται ενισχυμένη βάση πλαισίου. Το υλικό είναι σε θέση να επικαλύπτεται με πολλές υφές και εσωτερικές λεπτομέρειες, και ως εκ τούτου θα ταιριάζει οργανικά στις περισσότερες στιλιστικές αποφάσεις. Η πυκνή, αδιαφανής έκδοση θα σας επιτρέψει να σκοτεινιάσετε το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ τα διάφανα αντίστοιχα θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης ατμόσφαιρας..

Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι μια πολύ επιτυχημένη και πρακτική επιλογή: είναι φθηνή, εύκολη στη συντήρηση, ανθεκτική και επίσης λιγότερο, για παράδειγμα, το αλουμίνιο, υπόκειται σε αλλαγές στο δικό της σχήμα..

Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες Πλαστικές περσίδες

Περσίδες αλουμινίου

Ένας από τους πιο φθηνούς και ευκολότερους τρόπους για να κλείσετε ένα δωμάτιο από το φως του ήλιου και τα αδιάκριτα μάτια. Η σύγχρονη κατασκευαστική αγορά προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων: ματ, γυαλιστερά με πλαστικό ψεκασμό, διάτρητη, πρωτότυπη υφή. Οι περσίδες αλουμινίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα κομψό εσωτερικό χωρίς επιπλέον κόστος.

Όπως και στην περίπτωση του πλαστικού, τέτοιες λαμέλες σκουπίζονται και πλένονται εύκολα, προστατεύουν καλά από τον ήλιο και δεν υπερθερμαίνονται εάν καλύπτονται με ειδικό σμάλτο..

Από την άλλη πλευρά, το μαλακό μέταλλο δεν θα αντέξει σταθερή πίεση και αφή. Παραμορφώνεται εύκολα, επομένως, συχνά δεν συνιστάται να ανοίγετε παράθυρα με περσίδες αλουμινίου τοποθετημένες πάνω τους. Επιπλέον, μπορεί να κάνει θόρυβο από ισχυρές ριπές ανέμου..

Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου Περσίδες αλουμινίου

Υφασμάτινες περσίδες

Οι υφασμάτινες περσίδες μπορούν να έχουν σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο: οριζόντιες, κάθετες, ρολά, ρωμαϊκές περσίδες. Όταν επιλέγετε υφασμάτινα προϊόντα, δώστε προσοχή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υλικού – όσο πιο πυκνό είναι, τόσο περισσότερο θα μπορεί να διατηρήσει την όμορφη εμφάνισή του και να μην χαλαρώνει. Είναι επίσης σημαντικό να ρωτήσετε για τη δυνατότητα να αφήσετε το φως της ημέρας, καθώς μερικές παραλλαγές δεν επιτρέπουν να περάσει πολύ φως χάρη σε μια ειδική επίστρωση στο εσωτερικό. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι..

Συνήθως, οι περσίδες υφάσματος είναι κατασκευασμένες από συνθετικές πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του πολυεστέρα, ένα ανθεκτικό υλικό που δεν ξεθωριάζει στον ήλιο..

Αυτές οι περσίδες καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα, βούρτσα, υγρό σφουγγάρι ή πλένονται με το χέρι χρησιμοποιώντας ήπια σκόνη. Ωστόσο, τα υφάσματα χαμηλής ποιότητας μπορούν να αλλάξουν το σχήμα και το χρώμα τους με την πάροδο του χρόνου, οπότε επιλέξτε τα ιδιαίτερα προσεκτικά..

Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες Υφασμάτινες περσίδες

Ξύλινες περσίδες

Τα ξύλινα μοντέλα είναι μια ακριβή, αλλά ταυτόχρονα πολύ αισθητική και φυσική εμφάνιση των περσίδων. Στην κατασκευή του, χρησιμοποιούνται κέδρος, οξιά, φελλός, φλαμουριά, πεύκο. Τα προϊόντα μπαμπού φαίνονται ενδιαφέροντα. Ο φυσικός χρωματισμός συνδυάζεται αρμονικά με σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Εκτός από ελκυστικά οπτικά χαρακτηριστικά, το ξύλο είναι ένα ποιοτικό και πρακτικό υλικό. Αυτές οι περσίδες αντιμετωπίζουν το κύριο καθήκον τους όχι χειρότερα από τους συνθετικούς ομολόγους τους, αποτρέποντας τέλεια τη διέλευση του ηλιακού φωτός και την επίδραση των θερμοκρασιών. Ειδικά μέσα προστατεύουν το δέντρο από υγρό περιβάλλον, εξουθένωση στον ήλιο και παρατείνουν την περίοδο λειτουργίας του για πολλά χρόνια.

Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι οι ξύλινες περσίδες δεν είναι πάντα κατάλληλες για μεγάλα παράθυρα, επειδή είναι αρκετά βαριές και απαιτούν ισχυρό πλαίσιο. Είναι απαραίτητο να τα καθαρίσετε μόνο στεγνά..

Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες Ξύλινες περσίδες

Previous Post
Ορτανσία (70 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Projeto do banheiro 6 m². (85 imagens)
Adblock
detector