Οροφές γυψοσανίδας δύο επιπέδων (70 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οροφές γυψοσανίδας δύο επιπέδων (70 φωτογραφίες)

Οροφές γυψοσανίδας δύο επιπέδων (70 φωτογραφίες)

Κατά τον προγραμματισμό επισκευών σε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, δίνεται μεγάλη προσοχή στη διακόσμηση των τοίχων, στην επιλογή κατάλληλων άνετων επίπλων, συσκευών και στο σχεδιασμό διακοσμητικών στοιχείων. Ταυτόχρονα, η επιφάνεια της οροφής παραμένει ξεχασμένη, αλλά η διάταξή της παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου στυλ, μιας όμορφης, ζεστής ατμόσφαιρας. Μέχρι σήμερα, οι οροφές από γυψοσανίδες σε δύο επίπεδα έχουν λάβει μεγάλη αναγνώριση, οι οποίες κοσμούν όλους τους εσωτερικούς χώρους – από τα σπίτια του Χρουστσόφ έως τα πιο πολυτελή διαμερίσματα. Στο άρθρο μας θα δούμε τι προκάλεσε τη δημοτικότητά τους και θα αποκαλύψουμε μερικά από τα μυστικά των επιτυχημένων σχεδίων..

Χαρακτηριστικά οροφών δύο επιπέδων

Οι οροφές που κατασκευάζονται με τη μορφή πολλών επιπέδων με τη χρήση γυψοσανίδας μπορούν να κάνουν τον χώρο του δωματίου πιο ευάερο και αποτελεσματικό. Τέτοια σχέδια καθιστούν δυνατή την ριζική αλλαγή της γεωμετρίας του δωματίου και έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των επίπεδων επιφανειών, δηλαδή:

– Η ικανότητα κάλυψης τυχόν ελαττωμάτων στην επιφάνεια της οροφής – εάν η οροφή έχει παρατυπίες, ρωγμές ή άλλα ελαττώματα, όλα αυτά θα κρυφτούν εύκολα πίσω από μια επίπεδη γυψοσανίδα, γεγονός που θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία σχεδιασμού.

– Με τη συμμετοχή δομών δύο επιπέδων, είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί ζώνη ακόμη και ενός μικρού δωματίου, επισημαίνοντας αυτήν ή αυτήν την περιοχή του δωματίου με εικονικά ανάγλυφα.

– Η επεξεργασία γυψοσανίδας είναι εύκολη και αυτό καθιστά δυνατή την εφαρμογή των πιο φανταστικών σχεδιαστικών λύσεων.

– Το υλικό έχει καλή αντοχή σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, επομένως, επιτρέπεται η κατασκευή κατασκευών από αυτό σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις, ακόμη και σε μπάνιο και κουζίνα.

– Οι δομές δύο επιπέδων μπορούν να κάνουν την οροφή πιο ευάερη σε μικρά δωμάτια και σε υπερβολικά μεγάλα δωμάτια, αντίθετα, “χαμηλώνουν” τους τοίχους, κάνοντας το δωμάτιο πιο άνετο.

– Οι οροφές από γυψοσανίδες παρέχουν πολλές δυνατότητες διακόσμησης με χρήση διαφορετικών χρωμάτων, τεντωμένων καμβάδων, διάφορων τρόπων οργάνωσης του φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του κρυφού φωτισμού, των αλογόνων και των συνθέσεων LED.

Εκτός από όλα τα αναφερόμενα πλεονεκτήματα, αξίζει επίσης να σημειωθεί το σχετικά μικρό κόστος που θα συνεπάγεται η οργάνωση της δομής γυψοσανίδας. Εάν έχετε κάποιες δεξιότητες, είναι πολύ πιθανό να χτίσετε μια οροφή δύο επιπέδων σε ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας..

Διπλή οροφή γυψοσανίδας - Χαρακτηριστικά Διπλή οροφή γυψοσανίδας - Χαρακτηριστικά

Τύποι οροφών γυψοσανίδας δύο επιπέδων

Οι οροφές από γυψοσανίδες πολλαπλών επιπέδων διακρίνονται από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Όπως ήδη είπαμε, το υλικό είναι αρκετά εύπλαστο, επομένως σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο ευθείες γραμμές, αλλά και διάφορες κυματιστές, στρογγυλεμένες δομές. Από τη συνολική μάζα επιλογών, μπορούν να διακριθούν δύο κύριες ομάδες, στις οποίες συμβατικά χωρίζονται οροφές δύο επιπέδων:

1. Διακόσμηση γυψοσανίδας μεμονωμένων περιοχών. Αυτός ο τύπος υπονοεί ότι η φυσική επιφάνεια της οροφής παραμένει η ίδια και μόνο χωριστά “νησιά” είναι κατασκευασμένα με γυψοσανίδα. Αυτή η μέθοδος θα εξοικονομήσει κόστος, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρήση της έχει νόημα μόνο όταν η κύρια επιφάνεια είναι απολύτως επίπεδη. Συχνά μπορείτε να βρείτε φινίρισμα γυψοσανίδας της περιμέτρου του δωματίου, ενώ η δομή μπορεί να έχει ένα γείσο πίσω από το οποίο Ο οπίσθιος φωτισμός LED είναι κρυμμένος. Αυτή η επιλογή είναι καλή για μικρούς χώρους, καθιστώντας το ταβάνι ψηλότερο και πιο ευάερο. Για τη χωροθέτηση, τα πάνελ γυψοσανίδας εγκαθίστανται σε ορισμένους χώρους, για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα στούντιο, μπορεί να τονιστεί ένας χώρος αναψυχής ή ένας χώρος ύπνου..

2. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση δύο επιπέδων με πάνελ γυψοσανίδας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα επίπεδο καλύπτει πλήρως την επιφάνεια της οροφής και επιπλέον διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι ήδη τοποθετημένες σε αυτό. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε ευρύχωρα δωμάτια, όταν η αρχική κατάσταση του επιπέδου οροφής απαιτεί σοβαρή προσαρμογή..

Παρά τις διαφορές στο σχεδιασμό, και οι δύο επιλογές είναι αρκετά ικανές να αντιμετωπίσουν τυχόν, ακόμη και τους πιο δημιουργικούς στόχους σχεδίασης. Λειτουργούν ως καλή βοήθεια για την επιτυχή συγκάλυψη των επικοινωνιών και την προσαρμογή μη τυποποιημένων μορφών χώρων..

Τύποι οροφών γυψοσανίδας δύο επιπέδων Τύποι οροφών γυψοσανίδας δύο επιπέδων

Σχεδιασμός και διακόσμηση οροφής δύο επιπέδων

Η κατασκευή μιας γυμνής δομής γυψοσανίδας, ακόμα κι αν έχει τις πιο πολυτελείς μορφές, δεν αρκεί για να αποκτήσει ένα πραγματικά εξαιρετικό εσωτερικό. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό τρόπο και το χρώμα των υλικών φινιρίσματος. Για τέτοιες κατασκευές, οι ακόλουθοι τύποι τελειωμάτων είναι οι πιο αποδεκτοί:

Η ζωγραφική είναι ένας εντελώς προσιτός και απλός τρόπος για να διακοσμήσετε την επιφάνεια της οροφής με σύνθεση με βάση το νερό, η οποία μπορεί να γίνει μόνη της χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Ταυτόχρονα, είναι δυνατό να επιλέξετε ένα χρώμα ή σκιά ανάλογα με το γενικό χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού.

Λεύκανση – παρόμοια με τη ζωγραφική όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του σχεδίου, ωστόσο, διακρίνεται από την ευθραυστότητά της και μια μάλλον “ιδιότροπη” στάση στις συνθήκες υγρασίας, επομένως, για κουζίνες και μπάνια είναι καλύτερο να το εγκαταλείψετε υπέρ άλλων υλικών.

Ταπετσαρία – αυτή η μέθοδος θα απαιτήσει περισσότερη δύναμη και υπομονή, ίσως ακόμη και τη συμμετοχή ειδικών εάν ο σχεδιασμός έχει γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Οι λωρίδες ταπετσαρίας δεν πρέπει να επικαλύπτονται, αλλά πρέπει να είναι αυστηρά από άκρη σε άκρη μεταξύ τους, έτσι ώστε η συνολική εμφάνιση της επιφάνειας να μην επιδεινώνεται. Όχι πολύ καιρό πριν, η ταπετσαρία των οροφών δύο επιπέδων ήταν κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο, τώρα μπορεί να βρεθεί αρκετά συχνά, ειδικά στο εσωτερικό των αιθουσών. Η πυκνή ταπετσαρία μπορεί να κρύψει μικρές ατέλειες στην επιφάνεια και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για δομές όπου μόνο τα μέρη του νησιού είναι επενδεδυμένα με πλάκες γυψοσανίδας.

Η ταπετσαρία για ζωγραφική θα είναι μια κερδοφόρα λύση, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε περιοδικά την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αρκετά δημοφιλές είναι το χαρτί photowall που παρουσιάζεται στη σύγχρονη αγορά σε ένα ευρύ φάσμα. Μπορούν να περιέχουν τρισδιάστατα σχέδια, φωτεινά στοιχεία και χρησιμοποιούνται συχνότερα σε υπνοδωμάτια και φυτώρια.

Τεντωμένες οροφές – αυτός ο τύπος φινιρίσματος μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια το πιο καινοτόμο. Εδώ μιλάμε για καμβάδες, οι οποίοι, υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας, καλύπτουν την επιφάνεια. Το υλικό έχει ποικιλία επιφανειών. Ανάλογα με το σχέδιο και τις προσωπικές επιθυμίες, μπορείτε να κανονίσετε ένα ματ ταβάνι (για κλασικούς εσωτερικούς χώρους), γυαλιστερό (βοηθά στην αλλαγή της έντασης, αυξάνει τον οπτικό χώρο), ύφασμα (το πιο ακριβό, δημιουργώντας μια μοναδικά πλούσια και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα).

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, υπάρχουν συχνά και, θα μπορούσε κανείς να πει, αρκετά συχνά υπάρχουν συνδυασμοί υλικών φινιρίσματος οροφής που σας επιτρέπουν να φαντασιώσετε σε πλήρη ισχύ, να μειώσετε ή να αυξήσετε οπτικά το χώρο. Για παράδειγμα, ο εσωτερικός χώρος της δομής είναι διακοσμημένος με καμβά τάσης και η περίμετρος γυψοσανίδας είναι διακοσμημένη με λευκό χρώμα. Η ζωγραφική μπορεί να γίνει σε διαφορετικά χρώματα σε διαφορετικές περιοχές, τραβώντας μια γραμμή στη χωροθέτηση του δωματίου.

Διπλή οροφή γυψοσανίδας - Διακόσμηση και τελειώματα Διπλή οροφή γυψοσανίδας - Διακόσμηση και τελειώματα Διπλή οροφή γυψοσανίδας - Διακόσμηση και τελειώματα

Ιδέες για εσωτερικούς χώρους δωματίων

Οι οροφές από γυψοσανίδες μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, στη διακόσμηση, έχουν επίσης τις δικές τους διαφορές ανάλογα με το λειτουργικό φορτίο του δωματίου, το μέγεθος και το σχήμα του.

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι

Το σαλόνι έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια πλούσια αλλά ζεστή ατμόσφαιρα όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες, αλλά και για τους επισκέπτες του σπιτιού. Εδώ δεν μπορείτε να φοβάστε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα, αλλά βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν αρμονικά στη ρύθμιση και την κατεύθυνση του στυλ. Συνδυασμοί υλικών φινιρίσματος της επιφάνειας της οροφής, που δεν στερούνται δυναμικών αντιθέσεων, θα φαίνονται υπέροχοι εδώ..

Έχοντας εκδώσει μια δομή δύο επιπέδων με αποχρώσεις, μπορείτε να τονίσετε πιο αποτελεσματικά τις ζώνες που υπάρχουν στο δωμάτιο, να εξοπλίσετε ένα σύστημα φωτισμού μεγάλης κλίμακας με πολλούς πολυεπίπεδους λαμπτήρες και μυστηριώδη φωτισμό.

Για μικρά δωμάτια, τα οποία βρίσκονται συχνά σε σπίτια του Χρουστσόφ, είναι κατάλληλες ελαφριές δομές δύο επιπέδων με γυαλιστερούς καμβάδες, οι οποίες θα επεκτείνουν το χώρο με την αντανάκλασή τους. Ο όγκος του δωματίου θα δίνεται επίσης από διάχυτο φωτισμό πολλών προβολέων και ένα ντουέτο της οροφής με τοίχους στην ίδια παλέτα χρωμάτων..

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα

Στην κουζίνα, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές μορφές επιφανειών γυψοσανίδας που είναι σε θέση να προσαρμόσουν και να ζωνοποιήσουν το δωμάτιο, και το πιο σημαντικό, να κρύψουν τις επικοινωνίες. Τις περισσότερες φορές, βρίσκονται τετράγωνα περιμετρικά, δίνοντας το σωστό σχήμα σε στενά δωμάτια. Σε ευρύχωρες κουζίνες, τα στρογγυλεμένα σχήματα υποδεικνύουν τις κεντρικές ζώνες και σε μικρές κουζίνες, απλές διαμορφώσεις νησιών. Μην ξεχνάτε ότι ο καλός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για την κουζίνα και η οροφή δύο επιπέδων θα είναι ο πρώτος βοηθός στην τοποθέτηση όλων των ειδών λαμπτήρων..

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα Διπλή οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα, ένα άτομο πάνω απ ‘όλα ονειρεύεται να χαλαρώσει και να έχει μια καλή ξεκούραση, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να έρθει μαζί με μια καλή πρωινή διάθεση. Το ανώτατο όριο στη διακόσμηση αυτού του δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτή η επιφάνεια που βλέπουμε όταν ξαπλώνουμε ή ξυπνάμε.

Εδώ είναι καλύτερα να αποφεύγετε τα φωτεινά χρώματα, τις γυαλιστερές επιφάνειες, να προτιμάτε τα ήρεμα παστέλ χρώματα, αλλά οι κυματιστές γραμμές στο σχέδιο και η παρουσία σχεδίων που θα σας αρέσουν τα μάτια δεν θα παρεμβαίνουν καθόλου. Συχνά, ένα κλιμακωτό σχήμα στεφανώνει το μέρος πάνω από τον ύπνο, υποδηλώνοντας την περιοχή αναψυχής. Ένα τέτοιο σχέδιο φαίνεται αρκετά όμορφο στην εταιρεία με ένα θόλο, το οποίο δίνει μια ιδιαίτερη άνεση και ρομαντική διάθεση.

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Οροφή γυψοσανίδας δύο επιπέδων στο φυτώριο

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά ο μικρός κόσμος τους να είναι πολύχρωμος και φωτεινός, έτσι οι τεντωμένοι καμβάδες, ειδικά με την εκτύπωση φωτογραφιών, θα είναι η καλύτερη επιλογή εδώ. Όμορφες εικόνες τοπίου, εικόνες φιλικών χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών, το απέραντο γαλάζιο του έναστρου ουρανού-όλα αυτά μπορούν να γεμίσουν το παιδικό δωμάτιο με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα παραμυθιού, το πνεύμα της περιπέτειας.

Καθώς το μωρό μεγαλώνει και τα ενδιαφέροντά του αρχίζουν να αλλάζουν, ο καμβάς μπορεί εύκολα να αλλάξει σε αυτόν που είναι πιο κατάλληλος για εφηβικό σχεδιασμό και τις προσωπικές προτιμήσεις ενός ήδη νεαρού ιδιοκτήτη σπιτιού. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της χρήσης γυψοσανίδας για τη διακόσμηση ενός φυτώριου είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η φυσικότητά του – παράγοντες που θα εξασφαλίσουν ένα υγιές εσωτερικό κλίμα.

Οροφή γυψοσανίδας διπλής όψης στο παιδικό δωμάτιο Οροφή γυψοσανίδας διπλής όψης στο παιδικό δωμάτιο

Διπλή οροφή γυψοσανίδας – φωτογραφία

Συνοψίζοντας, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι οι οροφές από γυψοσανίδες δύο επιπέδων μπορούν να μετατρέψουν κάθε εξαιρετικό εσωτερικό σε ένα πραγματικό πολυτελές σπίτι. Προς υποστήριξη αυτού, σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τα πολλά παραδείγματα σχεδίων που παρουσιάζονται στη φωτογραφία στη συλλογή μας. Καλή προβολή!

Οροφές γυψοσανίδας διπλής όψης - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία Διπλή οροφή γυψοσανίδας - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. (85 εικόνες)
Next Post
Art Deco kjøkken design (90 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector