Σπίτια με επίπεδη οροφή (60 φωτογραφίες): έργα και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σπίτια με επίπεδη οροφή (60 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Σπίτια με επίπεδη οροφή (60 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Την τελευταία δεκαετία, η ζήτηση για σχέδια κατοικιών με επίπεδη στέγη έχει αυξηθεί σημαντικά. Αν και στις δυτικές χώρες τα πλεονεκτήματα τέτοιων κτιρίων έχουν εκτιμηθεί εδώ και πολύ καιρό, στον μετασοβιετικό χώρο η αισθητική τέτοιων κτιρίων προκάλεσε σύγχυση. Στη δημοτικότητα των επίπεδων στεγών και των σαφών γεωμετρικών τύπων κτιρίων, οι νέες κινήσεις στην αρχιτεκτονική έχουν παίξει σημαντικό ρόλο, που εκδηλώνονται σε στυλ όπως ο μινιμαλισμός, η σοφίτα κλπ. Η ασυνήθιστη ομορφιά και λειτουργικότητα αυτών των όμορφων κτιρίων.

Χαρακτηριστικά των σπιτιών με επίπεδη οροφή

Προηγουμένως, μια ευθεία στέγη μπορούσε να βρεθεί μόνο σε πολυκατοικίες, οι οποίες χτίζονταν με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Αυτή η επιλογή για τη διευθέτηση της οροφής επέτρεψε στους κατασκευαστές να εκτελέσουν γρήγορα και με τη μέγιστη ευκολία όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διάταξή του, καθώς και να εκτελέσουν την κατάλληλη φροντίδα. Δεν υπήρχε ανάγκη να προσληφθούν ορειβάτες για να εκτελέσουν εργασίες επισκευής – η επίπεδη επιφάνεια κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επισκευής ή αντικατάστασης των επικοινωνιών χωρίς εμπόδια. Τέτοια πλεονεκτήματα εκτιμήθηκαν από ειδικούς στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης για τέτοια έργα. Το μόνο μειονέκτημα ήταν η συσσώρευση βροχοπτώσεων, η οποία συχνά οδηγούσε σε εσωτερικές διαρροές, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η οροφή των ιδιωτικών κτιρίων, αν και φαίνεται απολύτως επίπεδη, εξακολουθεί να έχει μια μικρή κλίση (έως 15 μοίρες) και την εμφάνιση η αγορά σύγχρονων δομικών υλικών και εξοπλισμού επιτρέπει την αποφυγή όλου αυτού του προβλήματος.

Τις περισσότερες φορές, τα σπίτια έχουν ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα με λείες γεωμετρικές γραμμές, αλλά μερικές φορές η αρχιτεκτονική τους πρωτοτυπία απλώνεται. Πραγματοποιούνται επίσης στρογγυλά κτίρια, αλλά είναι καλά για μεγάλες ευρύχωρες περιοχές όπου δεν υπάρχει μάχη για κάθε τετραγωνικό μέτρο..

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των σπιτιών με επίπεδη οροφή είναι η δυνατότητα λειτουργίας του. Επιφανειακά, μπορείτε να εξοπλίσετε διάφορους χώρους για αναψυχή, σπορ, πράγμα που εξοικονομεί σημαντικά την παρακείμενη περιοχή (παρακάτω θα εξετάσουμε λεπτομερώς τα έργα των σπιτιών με εκμεταλλευόμενη στέγη). Το κύριο σημείο στην κατασκευή, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα, είναι η οργάνωση θεμελίωσης υψηλής ποιότητας και δαπέδων από οπλισμένο σκυρόδεμα, ειδικά αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε κάτι βαρύ εδώ, για παράδειγμα, μια πισίνα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι μια επίπεδη οροφή χτίζεται πολύ γρηγορότερα από μια δίρριχτη στέγη και δεν απαιτεί πρόσθετα υλικά, η συνολική εκτίμηση της κατασκευής δεν θα μειωθεί και πιθανόν ακόμη και να αυξηθεί. Αλλά στο τέλος θα πάρετε ένα κομψό μοντέρνο σχέδιο που θα σας ευχαριστήσει με τα αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του..

Flat Roof Houses - Χαρακτηριστικά Flat Roof Houses - Χαρακτηριστικά

Διάταξη οροφής: καλές ιδέες

Το μεγάλο πλεονέκτημα των κτιρίων με επίπεδη οροφή είναι η δυνατότητα διάταξής τους. Φυσικά, υπάρχουν έργα όταν μια επίπεδη οροφή είναι απλά μια σύγχρονη αρχιτεκτονική λύση, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη λειτουργία μιας επίπεδης στέγης ενός σπιτιού, μεταξύ των οποίων οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

1. Τοποθέτηση εξοπλισμού. Εάν το έδαφος του παρακείμενου οικοπέδου έχει μια αρκετά μεγάλη περιοχή όπου μπορούν να τοποθετηθούν ελεύθερα διάφορες ζώνες, το επίπεδο οροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ή ανεμογεννητριών. Αυτός ο εξοπλισμός, φυσικά, δεν θα καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες για ηλεκτρικό εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, ειδικά εάν το έργο προβλέπει την εισαγωγή μεγάλου αριθμού υπερσύγχρονων τεχνολογιών στην κατασκευή (όπως , για παράδειγμα, σε σπίτια υψηλής τεχνολογίας).

2. Πράσινο: Μια από τις σύγχρονες επιλογές για τη λειτουργία μιας επίπεδης στέγης είναι η κηπουρική. Αυτός ο σχεδιασμός αντιμετωπίζει τέλεια την έλλειψη ελεύθερης έκτασης, καθιστώντας δυνατή την οργάνωση ενός πολυτελούς λιβαδιού με γρασίδι, έναν όμορφο κήπο ή ακόμα και έναν μικρό λαχανόκηπο στην οροφή..

3. Οργάνωση χώρου αναψυχής. Η πιο δημοφιλής επιλογή για τη διευθέτηση ενός επίπεδου χώρου οροφής είναι ο εξοπλισμός μιας περιοχής αναψυχής, χάρη στην οποία οι ιδιοκτήτες παίρνουν πραγματικά έναν ακόμη όροφο. Αυτή η λύση σάς επιτρέπει να εγκαταλείψετε τη διάταξη του κιόσκι, της βεράντας και άλλων κτιρίων που καταλαμβάνουν την παρακείμενη περιοχή. Με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις, οι ιδιοκτήτες μπορούν να οργανώσουν χώρο μπάρμπεκιου, αθλητικό γήπεδο ή πισίνα εδώ. Η τελευταία επιλογή θα απαιτήσει σημαντικές οικονομικές επενδύσεις, καθώς απαιτεί την οργάνωση βαρέων βάσεων, δαπέδων, συστήματος παροχής νερού και αποχέτευσης, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα φέρει μεγάλη ευχαρίστηση. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι ένα πολυτελές διώροφο αρχοντικό, όπου η οροφή του πρώτου επιπέδου είναι εξοπλισμένη με χώρο παραλίας με πισίνα και ξαπλώστρες..

Εκτός από τις επιλογές που εξετάζονται, υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί, για παράδειγμα, σε χαλί με πράσινο γρασίδι, μπορείτε να τοποθετήσετε μια περιοχή χαλάρωσης με ένα τραπέζι για ένα ρομαντικό δείπνο ή να εγκαταστήσετε ένα ηλιακό πάνελ.

Σπίτια με επίπεδη οροφή - Τακτοποίηση της οροφής, καλές ιδέες Σπίτια με επίπεδη οροφή - Τακτοποίηση της οροφής, καλές ιδέες Σπίτια με επίπεδη οροφή - Τακτοποίηση της οροφής, καλές ιδέες

Έργα σπιτιού σε στιλ σοφίτας

Ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ σοφίτας στην κατασκευή περιλαμβάνει, πρώτα απ ‘όλα, την εισαγωγή μιας μάζας δημιουργικών ιδεών τόσο στην επένδυση της πρόσοψης του κτιρίου όσο και στην εσωτερική διακόσμηση. Εδώ μπορείτε να βρείτε στοιχεία βιομηχανικών κτιρίων παλιών εργοστασίων και εγκαταστάσεων (μεταλλικές κατασκευές διαστάσεων, σωλήνες, σύρματα), συνδυασμένα επιδέξια με τελειώματα από φυσικό ξύλο ή σκυρόδεμα. Εδώ, η απουσία εξωτερικής διακόσμησης αντικαθίσταται υπέροχα με πανοραμικά τζάμια, τα οποία γεμίζουν τον εσωτερικό χώρο με αέρα και ελευθερία. Μια επίπεδη οροφή εδώ παίζει πιο συχνά το ρόλο μιας περιοχής αναψυχής και η οργάνωση τεντών από ισχυρά ξύλινα δοκάρια μπορεί να είναι μια καλή λύση. Πύργοι μεταλλικοί ανεμόμυλοι, ηλιακοί συλλέκτες και άλλες κατασκευές μπορούν να εγκατασταθούν για να υποστηρίξουν την ιδέα της κατεύθυνσης..

Το εντελώς ασυνήθιστο σπίτι στη φωτογραφία μας παρουσιάζει μια εικόνα χαοτικών γεωμετρικών γραμμών που κάνουν τον εξωτερικό σχεδιασμό αντίθετο και πρωτότυπο. Αλλά στο εσωτερικό υπάρχει μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα με ένα μεγάλο τζάκι και απαλούς καναπέδες. Το σκούρο καφέ χρώμα του φινιρίσματος της πρόσοψης, τα μεταλλικά μέρη της πτυχής τους, ο φωτεινός προεξέχων συνολικός σωλήνας καμινάδας πάνω από την οροφή – όλα αυτά δίνουν στο κτίριο μια πινελιά βιομηχανισμού, τονίζοντας την κατεύθυνση της σοφίτας στο σχεδιασμό του.

Έργα σπιτιών με επίπεδη οροφή σε στυλ σοφίτας Έργα σπιτιών με επίπεδη οροφή σε στυλ σοφίτας Έργα σπιτιών με επίπεδη οροφή σε στυλ σοφίτας Έργα σπιτιών με επίπεδη οροφή σε στυλ σοφίτας Έργα σπιτιών με επίπεδη οροφή σε στυλ σοφίτας

Σπίτια με επίπεδη στέγη σε στιλ αρ νουβό

Τα σχέδια σπιτιών Art Nouveau με επίπεδη οροφή χαρακτηρίζονται από λιγότερη χρήση ευθειών προς όφελος των πιο ομαλών. Εδώ μπορείτε να βρείτε μάλλον πρωτότυπες κυλινδρικές κατασκευές ενός ή περισσότερων ορόφων. Δεδομένου ότι το στυλ προϋποθέτει μια ορισμένη εγγύτητα στη φύση, οι επίπεδες στέγες των σπιτιών είναι πιο συχνά εξοπλισμένες με χώρους πρασίνου. Συχνά, ένα χαρακτηριστικό των έργων Art Nouveau με ευθεία οροφή είναι η ασυμμετρία των κτιρίων, που τονίζονται έντονα από ένα διακριτικό φινίρισμα.

Σπίτια με επίπεδη στέγη σε στιλ αρ νουβό Σπίτια με επίπεδη στέγη σε στιλ αρ νουβό Σπίτια με επίπεδη στέγη σε στιλ αρ νουβό Σπίτια με επίπεδη στέγη σε στιλ αρ νουβό

Σπίτια με επίπεδη οροφή – φωτογραφίες και έργα

Στο τέλος της κριτικής, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών. Εδώ μπορείτε να εξοικειωθείτε με τη μάζα των έργων κατοικιών με επίπεδη οροφή και να εκτιμήσετε τα πλεονεκτήματά τους. Perhapsσως ένα από αυτά τα σπίτια να εμφανιστεί σύντομα στον ιστότοπό σας. Καλή προβολή!

Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα Σπίτια με επίπεδη οροφή - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. (85 εικόνες)
Next Post
Art Deco kjøkken design (90 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector