15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Βαφή με βάση το νερό για τοίχους και οροφές: χαρακτηριστικά, πώς να επιλέξετε, πώς να εφαρμόσετε

Βαφή με βάση το νερό για τοίχους και οροφές: χαρακτηριστικά, πώς να επιλέξετε, πώς να εφαρμόσετε

Η ζωγραφική είναι απαραίτητη για σχεδόν κάθε ανακαίνιση. Το φινίρισμα με βαφή με βάση το νερό είναι πολύ δημοφιλές. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική του απόδοση μαζί με μια προσιτή τιμή. Η σύγχρονη αγορά υλικών φινιρίσματος είναι άφθονη σε μια τεράστια συλλογή. Προτείνουμε να μελετήσουμε μαζί τις ποιότητες αυτής της επίστρωσης και να βρούμε τις κατάλληλες επιλογές..

Βασικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα είναι εύκολο στη χρήση, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε πολλά υλικά για διακόσμηση τοίχων και οροφών. Το γαλάκτωμα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

– Στεγνώνει γρήγορα σε σύγκριση με άλλους τύπους χρωμάτων.

– Πολύ ασφαλές και ακίνδυνο υλικό. Το μείγμα δημιουργείται χωρίς τη χρήση επιβλαβών ουσιών, επομένως χρησιμοποιείται ακόμη και σε νοσοκομεία και χώρους για παιδιά.

– Το χρώμα στερείται έντονης μυρωδιάς. Ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο εκπέμπει ένα συγκεκριμένο άρωμα που δεν ερεθίζει την όσφρηση και εξατμίζεται εντελώς από το δωμάτιο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

– Η σύνθεση είναι πραγματικά ευέλικτη – κατάλληλη για βαφή σαλόνια, μπάνια και κουζίνες.

– Η ζωγραφική πραγματοποιείται χωρίς μεγάλη προσπάθεια, αυτό το υλικό φινιρίσματος ταιριάζει ομοιόμορφα και καλά σε διάφορες επιφάνειες. Το εργαλείο καθαρίζεται τέλεια, σε αντίθεση με τις λαδομπογιές.

Από τα κύρια μειονεκτήματα, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μόνο την ανάγκη τήρησης μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας κατά την εκτέλεση εργασιών βαφής. Για βαφή με βάση το νερό, δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους + 5C, διαφορετικά τα στρώματα δεν θα στρώσουν ομοιόμορφα ή το χρώμα θα ξεκολλήσει.

Βαφή με βάση το νερό - Χαρακτηριστικά Βαφή με βάση το νερό - Χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά βαφής με βάση το νερό

Η επίστρωση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός υλικού φινιρίσματος.

1. Χαρακτηριστικά της σύνθεσης. Το χρώμα αποτελείται από μια ομάδα αντισηπτικών, λατέξ, πυκνωτικό και ένα συγκεκριμένο πληρωτικό.

2. Πολύ ιξώδες υλικό. Ο δείκτης εξαρτάται από την απαιτούμενη ποσότητα νερού για να ληφθεί το σωστό μείγμα..

3. Στεγνώνει αρκετά γρήγορα. Στη σωστή θερμοκρασία δωματίου, το χρώμα στεγνώνει σε μόλις 2-12 ώρες. Ιδανικές συνθήκες – 20 βαθμοί Κελσίου και περίπου 60% υγρασία.

Βαφή με βάση το νερό - Προδιαγραφές Βαφή με βάση το νερό - Προδιαγραφές

Τύποι βαφών με βάση το νερό

Το χρώμα παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας μιλήσουμε για αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακρυλικό χρώμα με βάση το νερό. Ο πιο δημοφιλής τύπος γαλακτώματος με βάση ακρυλικές ρητίνες. Συχνά η σύνθεση συμπληρώνεται με λατέξ. Αυτά τα χρώματα κάνουν εξαιρετική δουλειά με υγρό καθαρισμό..

Μερικά στρώματα αυτού του τύπου χρώματος μπορούν να κρύψουν μικρά χτυπήματα ή ρωγμές. Η περιοχή εφαρμογής ενός τέτοιου φινιρίσματος είναι μεγάλη – ξύλο, τούβλο ή σκυρόδεμα, γυαλί και ακόμη και μέταλλο (αλλά με προκαταρκτικό αστάρι).

Βαφή με βάση το νερό από σιλικόνη. Σχεδόν εντελώς παρόμοια με την προηγούμενη έκδοση, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η ρητίνη σιλικόνης χρησιμοποιείται ως βάση.

Αυτός ο τύπος είναι πιο ακριβός από τα ακρυλικά ανάλογα, γεγονός που εξηγείται από την εξαιρετική συμβατότητα με ορυκτές επιφάνειες, καθώς και το γεγονός ότι αυτό το χρώμα κρύβει πιο αισθητά ελαττώματα. Πρόκειται για μια επίστρωση εντελώς αδιάβροχη που δεν φοβάται απολύτως διάφορους μύκητες..

Πυριτικό χρώμα με βάση το νερό. Παράγεται με βάση υδατικό διάλυμα και υγρό γυαλί με την προσθήκη ειδικών χρωστικών. Οι κύριες ιδιότητες για τις οποίες εκτιμάται αυτή η επιλογή είναι η υψηλή αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, η διαπερατότητα ατμών και αέρα..

Βαφή με βάση το μεταλλικό νερό. Η σύνθεση βασίζεται σε τσιμέντο ή ενυδατωμένο ασβέστη. Συνιστάται για βαφή σκυροδέματος ή τούβλου, αλλά και για άλλα δομικά υλικά. Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, η διάρκεια ζωής αυτού του τύπου είναι χαμηλή..

Βαφή με βάση το νερό - Τύποι Βαφή με βάση το νερό - Τύποι

Πώς να επιλέξετε μια βαφή με βάση το νερό

Έχετε αποφασίσει για μια βαφή με βάση το νερό για τους τοίχους ή τις οροφές σας; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσεγγίσετε αρμοδίως την επιλογή της..

1. Μην βασίζεστε εξ ολοκλήρου σε βοηθούς πωλήσεων, γιατί ο κύριος στόχος τους είναι να πουλήσουν το προϊόν. Ο κανόνας “όσο πιο ακριβό είναι το χρώμα, τόσο το καλύτερο” δεν λειτουργεί σε κάθε περίπτωση. Ένα ξεχωριστό μείγμα χρωμάτων έχει τις δικές του συγκεκριμένες εργασίες..

2. Ένα εναλλακτικό όνομα για αυτόν τον τύπο χρώματος είναι το χρώμα διασποράς νερού. Επομένως, μην χάσετε τα δοχεία με την επιγραφή “VD”.

3. Πριν αγοράσετε, διαβάστε το όνομα και τις οδηγίες, από τις οποίες μπορείτε να πάρετε πολλές δηλώσεις – κατανάλωση, πόσο στεγνώνει και άλλα χαρακτηριστικά. Αυτές οι πληροφορίες δεν θα είναι περιττές.

4. Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε πολλά στο υλικό ζωγραφικής, καθώς η αγορά είναι γεμάτη πλαστά.

5. Το υψηλής ποιότητας βαφή με βάση το νερό είναι πάντα λευκό χιονιού. Ειδικά μείγματα χρωστικών, τα οποία αγοράζονται ξεχωριστά, θα βοηθήσουν να της προσθέσετε χρώμα..

Πώς να επιλέξετε μια βαφή με βάση το νερό

Πώς να ταιριάξετε το χρώμα

Όπως ήδη γνωρίζετε, η επικάλυψη γαλακτώματος είναι πάντα λευκή. Για την προσθήκη χρώματος χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι. Μπορείτε να το χρωματίσετε χρησιμοποιώντας ειδική συσκευή ή χειροκίνητα. Η υπηρεσία χρωματισμού παρέχεται σε πολλά σημεία πώλησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τη σωστή βαφή και την επιθυμητή χρωστική ουσία. Στη συνέχεια, ο ειδικός θα αναμίξει το μείγμα και θα αποκτήσει την απαιτούμενη σκιά..

Εάν δεν έχετε βρει ένα κατάλληλο κατάστημα όπου θα σας παρέχεται αυτή η υπηρεσία ή έχετε αποφασίσει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, τότε ο αλγόριθμος είναι αρκετά απλός. Αγοράστε μια χρωστική ουσία και ανακατέψτε τη με τη βάση χρησιμοποιώντας έναν αναμικτήρα κτιρίου. Αυτό γίνεται ως εξής: σε ένα μικρό δοχείο, το χρώμα αναμιγνύεται με τη χρωστική ουσία και σταδιακά προστίθεται στο κύριο βάζο. Τέτοιες ενέργειες θα βοηθήσουν στην επίτευξη τέλειου και ομοιόμορφου χρώματος..

Δοκιμάστε το μείγμα σε μια μικρή και δυσδιάκριτη περιοχή πριν το εφαρμόσετε απευθείας στον τοίχο. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και δείτε το αποτέλεσμα. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πώς μοιάζει πραγματικά ο τόνος, αφού το μείγμα είναι πολύ πιο φωτεινό και πιο πλούσιο σε υγρή μορφή. Φροντίστε να λάβετε υπόψη πόσο υλικό χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε για να βάψετε ολόκληρη την απαιτούμενη περιοχή, είναι αρκετά δύσκολο να επιτύχετε την ίδια σκιά και αυτό απαιτεί εμπειρία.

Βαφή με βάση το νερό - Πώς να ταιριάξετε με το χρώμα Βαφή με βάση το νερό - Πώς να ταιριάξετε με το χρώμα

Προετοιμασία των τοίχων

Προκειμένου το χρώμα να απλωθεί χωρίς ραβδώσεις και ομοιόμορφα, πρέπει να προετοιμάσετε τους τοίχους. Για αυτό, χρησιμοποιούνται γύψος, αστάρι και στόκος με τη χρήση ειδικών υλικών φινιρίσματος. Πριν από τη βαφή, οι τοίχοι πρέπει να είναι στεγνοί, ομοιόμορφοι και σταθεροί. Αυτό είναι το κλειδί για τη σωστή βάση για το γαλάκτωμα..

Επιθεωρήστε πλήρως την επιφάνεια που πρόκειται να βάψετε. Εάν εντοπιστούν ρωγμές ή παρατυπίες σε αυτό, τότε επιτρέπεται να καλυφθούν χρησιμοποιώντας αλάβαστρο. Τα ίχνη λίπους ή μούχλας αφαιρούνται με όξινο ή αλκαλικό διάλυμα. Αυτός ο τύπος χρώματος δεν εφαρμόζεται σε προηγουμένως βαμμένες, λιπαρές ή βερνικωμένες επιφάνειες, καθώς και σε συνθετικά υλικά. Επομένως, εάν η επιφάνεια ήταν βαμμένη ή καλυμμένη με ταπετσαρία, τότε πρέπει να την καθαρίσετε εντελώς..

Ισοπεδώστε έναν τοίχο με σημαντικές διαφορές (από 2 cm ή περισσότερο) με γύψο, αλλά αν είναι λιγότερες, τότε χρησιμοποιείται στόκος. Μετά από αυτό το είδος εργασίας, ο τοίχος πρέπει να λειανθεί και η σκόνη απομακρύνεται χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα ή υγρό καθάρισμα. Η σοβατισμένη περιοχή πρέπει να στεγνώσει για τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, διαφορετικά το χρώμα με βάση το νερό δεν θα το καλύψει ομοιόμορφα και δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφού ολοκληρώσετε τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες, προχωρήστε στις εργασίες προετοιμασίας. Μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση του μείγματος χρωστικών και βελτιώνουν επίσης την ομοιομορφία της εφαρμοζόμενης βαφής. Μην ξεχνάτε το χρόνο για να στεγνώσουν εντελώς οι τοίχοι..

Εάν η επιφάνεια έχει ήδη υποκύψει στο φινίρισμα, τότε δεν είναι απαραίτητο να την ασταρώσετε. Αντ ‘αυτού, εφαρμόζεται μια πρώτη στρώση χρώματος αραιωμένη με νερό..

Η παραπάνω προπαρασκευαστική εργασία σας επιτρέπει να εφαρμόσετε το χρώμα ομοιόμορφα, όμορφα και σωστά..

Βαφή με βάση το νερό - Προετοιμασία τοίχου Βαφή με βάση το νερό - Προετοιμασία τοίχου

Πώς να εφαρμόσετε βαφή με βάση το νερό

Για την εφαρμογή αυτού του τύπου υλικού ζωγραφικής, χρησιμοποιούνται ρολά, βούρτσες και σφουγγάρια. Κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία ζωγραφικής έχει το δικό του σκοπό και χρήσιμες ιδιότητες:

– Ο κύλινδρος βαφής μπορεί να εφαρμοστεί ομοιόμορφα σε τοίχους και οροφές. Για βαφή με βάση το νερό, επιλέξτε ένα μεσαίο ή μακρύ σωρό, αλλά θα πρέπει να είναι μαλακό.

-Είναι βολικό να βάφετε πάνω από γωνίες και δυσπρόσιτα σημεία με ένα πινέλο.

– Το σφουγγάρι δίνει μια ασυνήθιστη υφή.

Για λόγους ευκολίας, θα χωρίσουμε τη διαδικασία αίτησης στα ακόλουθα στάδια:

1. Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο βαφής – είναι πολύ πιο βολικό και εξοικονομεί υλικό. Ρίξτε λίγο χρώμα. Περάστε μια βούρτσα περιμετρικά και κυλήστε τα υπόλοιπα μέρη με έναν κύλινδρο.

2. Για να βελτιώσετε την ποιότητα της εφαρμογής μελάνης, εμποτίστε το ρολό και, στη συνέχεια, περάστε το από χαρτόνι ή χαρτί. Αυτό θα το κατανέμει ομοιόμορφα πάνω στο σωρό.

3. Ξεκινήστε να ζωγραφίζετε από πάνω προς τα κάτω. Χάρη σε αυτήν τη διαδρομή, μπορείτε να διορθώσετε τις σταγόνες που στάζουν στη διαδικασία.

4. Εάν η επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής είναι καλυμμένη με γύψο φινιρίσματος, τότε εφαρμόστε μερικές στρώσεις, καθώς ο γύψος απορροφά το χρώμα. Επιπλέον στρώματα θα κάνουν το χρώμα πιο φρέσκο ​​και πιο πλούσιο.

5. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε άφθονα το χρώμα αντί για πολλά στρώματα – αυτό δεν θα σας επιτρέψει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά μόνο θα επιδεινώσετε την κατάσταση. Καλύτερα να περάσετε περισσότερο χρόνο σε 2-3 στρώματα.

6. Νέα στρώματα εφαρμόζονται μόνο αφού στεγνώσει τελείως το προηγούμενο. Ευτυχώς, αυτό το είδος φινιρίσματος στεγνώνει γρήγορα. Κρατήστε τα στρώματα μακριά από σκόνη και υπολείμματα.

Η ζωγραφική με γαλάκτωμα είναι μια αρκετά απλή εργασία που δεν απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή βαφή που θα ταιριάζει στο δωμάτιο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Μην προσπαθήσετε να το κάνετε γρήγορα, κάντε το προσεκτικά και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας ευχαριστήσει!

Πώς να εφαρμόσετε βαφή με βάση το νερό Πώς να εφαρμόσετε βαφή με βάση το νερό Πώς να εφαρμόσετε βαφή με βάση το νερό Πώς να εφαρμόσετε βαφή με βάση το νερό

Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό – φωτογραφία

Συλλέξαμε πολλά όμορφα και ασυνήθιστα παραδείγματα χρήσης αυτού του τύπου υλικού φινιρίσματος. Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με τα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να κατανοήσετε αυτήν την τεράστια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων..

Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία Βαφή με βάση το νερό στο εσωτερικό - φωτογραφία

Previous Post
Μικρό παιδικό δωμάτιο (90 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Gjør-det-selv-visir over verandaen (80 bilder)