Γαλλικές κουρτίνες: 70 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γαλλικές κουρτίνες: 70 ιδέες φωτογραφιών

Γαλλικές κουρτίνες: 70 ιδέες φωτογραφιών

Όταν σχεδιάζουμε την ανακαίνιση σπιτιού, πολλοί από εμάς θέτουμε το ζήτημα των ανοιγμάτων παραθύρων με υφάσματα στο παρασκήνιο. Και μάταια – άλλωστε, οι κουρτίνες στο εσωτερικό δεν είναι μόνο ένα μέσο προστασίας από το υπερβολικό φως και τα αδιάκριτα μάτια, εκτελούν μια σημαντική διακοσμητική λειτουργία, που συχνά γίνεται στοιχείο προφοράς της κατάστασης. Οι γαλλικές κουρτίνες έχουν ιδιαίτερη αισθητική αξία. Ο ντυμένος καμβάς αποπνέει ένα πνεύμα πολυτέλειας και πολυτέλειας, το οποίο μεταφέρεται σε ολόκληρο το περιβάλλον. Θα μιλήσουμε για το πώς είναι οι σύγχρονες τέντες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, στο σημερινό άρθρο. Και για όσους θέλουν να ράψουν όμορφους καμβάδες με τα χέρια τους – έχουμε δημοσιεύσει λεπτομερείς οδηγίες φωτογραφίας.

Χαρακτηριστικά των γαλλικών κουρτινών

Οι γαλλικές μαρκίζες, όπως φορέματα ευγενών κυριών από μια παλιά εποχή, φέρνουν τη γοητεία, τη γυαλάδα και τη χάρη τους σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση των χώρων των πολυτελών υπνοδωματίων και των σαλονιών, αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε παιδικά δωμάτια, κουζίνες και ακόμη και μπάνια, προικισμένα με ανοίγματα παραθύρων..

Η ιστορία της ύπαρξής τους χρονολογείται από τον μακρινό Μεσαίωνα και, όπως βλέπουμε, δεν χάνει τη σημασία της μετά από αιώνες. Αντίθετα, ο σχεδιασμός τους βελτιώνεται κάθε χρόνο, εμφανίζονται νέα μοντέλα και η λειτουργικότητα αυξάνεται. Διαθέτοντας χτένια διαφορετικού πλάτους, οι κουρτίνες μπορούν να προσαρμόσουν το χώρο οποιουδήποτε δωματίου: οι πιο στενές θα προσθέσουν ύψη στις οροφές και οι φαρδιές θα κάνουν το δωμάτιο πιο διαστατικό.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η εκπληκτική ομορφιά των καμβάδων τόσο ανοιχτών όσο και κλειστών, λόγω του γεγονότος ότι τα πλούσια κύματα κατανέμονται ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον καμβά.

Γαλλικές κουρτίνες - Χαρακτηριστικά Γαλλικές κουρτίνες - Χαρακτηριστικά

Τύποι γαλλικών κουρτινών

Μέχρι σήμερα, οι γαλλικές κουρτίνες παρουσιάζονται σε διάφορες παραλλαγές. Διαφέρουν σε μήκος – ανάλογα με τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών, την εσωτερική διακόσμηση και το στυλ, μπορείτε να αγοράσετε όχι μόνο πολυτελείς καμβάδες, αλλά και αυτούς μεσαίου ή μικρού μήκους (αυτοί χρησιμοποιούνται συχνά στην κουζίνα ή στο νηπιαγωγείο). Επίσης, κατά το ράψιμο “Frenchwomen”, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι υφασμάτων – από λεπτά κομψά υφάσματα όπως οργαντζά, σατέν, μετάξι έως λινάρι ή βελούδο. Αλλά η κύρια διαφορά έγκειται στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, βάσει των οποίων οι κουρτίνες χωρίζονται συμβατικά σε δύο τύπους:

1. Στατική. Αυτός ο τύπος κουρτίνας χαρακτηρίζεται από την ακινησία των καμβάδων. Φαίνονται υπέροχα σε κάθε κλασικό εσωτερικό, λειτουργώντας ως τούλι.

2. Ανύψωση. Το τρέχον μοντέλο στην εποχή μας, όταν η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα έρχονται στο προσκήνιο, οι εσωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι με χρήσιμα πράγματα, εξοπλισμένα με πρόσθετα χαρακτηριστικά. Αυτή η τάση δεν έχει γλιτώσει ούτε τις γαλλικές κουρτίνες. Και πράγματι, πρέπει να συμφωνήσετε ότι οι καμβάδες με ενσωματωμένο μηχανισμό που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε αβίαστα το ύψος ανύψωσής τους είναι πολύ πιο βολικοί. Επιτρέπουν την είσοδο περισσότερου αέρα και φωτός στο δωμάτιο, είναι εύκολο να καθαρίσετε την περιοχή του παραθύρου. Στην ανυψωμένη κατάσταση, σχηματίζονται πιο πλούσιες πτυχώσεις στους καμβάδες..

Οι χρωματικές λύσεις των γαλλικών κουρτινών διακρίνονται από μια βαρύτητα προς μια ελαφριά παλέτα, παστέλ τόνους που μεταφέρουν τέλεια την αίσθηση της ευεξίας των καμβάδων, δεν επιβαρύνουν τον χώρο και ρυθμίζουν την ατμόσφαιρα σε έναν κομψό, ήρεμο τόνο.

Γαλλικές κουρτίνες - Τύποι Γαλλικές κουρτίνες - Τύποι

Ιδέες για εσωτερικούς χώρους διαφορετικών δωματίων

Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του λειτουργικό φορτίο στο διαμέρισμα και απαιτεί ατομική προσέγγιση στο σχεδιασμό. Αυτό ισχύει επίσης για τη διάταξη των ανοιγμάτων παραθύρων. Εάν σας αρέσουν οι γαλλικές κουρτίνες, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά σε ποια έκδοση θα φαίνονται καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο..

Γαλλικές κουρτίνες στο σαλόνι

Μια αίθουσα ή ένα σαλόνι είναι ένα ιδιαίτερο δωμάτιο όπου η ομορφιά και η άνεση έρχονται στο προσκήνιο, επειδή, εκτός από τα μέλη του νοικοκυριού, οι φίλοι και οι οικογενειακοί καλεσμένοι συγκεντρώνονται εδώ, οι οποίοι θα μπορούν να εκτιμήσουν το κομψό σχέδιο. Οι γαλλικές μαρκίζες μπορούν να γίνουν μία από τις κύριες διακοσμήσεις του εσωτερικού, δίνοντας έμφαση στην πλούσια διακόσμησή του. Οι καμβάδες φαίνονται υπέροχοι σε συνδυασμό με έπιπλα αντίκες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κομψής πολυτέλειας.

Μακριές ογκώδεις κουρτίνες, ταιριασμένες με το κατάλληλο στυλ, θα φαίνονται υπέροχα εδώ. Πιο συχνά υπάρχουν ημιδιαφανείς λευκές κουρτίνες, που δίνουν φως στην ατμόσφαιρα και, ταυτόχρονα, προστατεύουν το εσωτερικό από τα αδιάκριτα βλέμματα. Για να αυξήσετε οπτικά την επιφάνεια της οροφής και να κάνετε το δωμάτιο ψηλότερο, μπορείτε να αγοράσετε μια γαλλική τέντα με στενά χτένια. Εάν υπάρχουν πολλά στενά παράθυρα στο σαλόνι, στερεώστε κοντές τέντες απευθείας στα φύλλα..

Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό του καθιστικού Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό του καθιστικού

Γαλλικές κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Η ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου πρέπει να είναι γεμάτη ηρεμία και ηρεμία, ευνοϊκή για μια καλή ξεκούραση. Επιπλέον, είναι ο κύριος μάρτυρας των οικείων πλευρών της ανθρώπινης ζωής, οπότε οι νότες γαλλικού αισθησιασμού και ρομαντισμού δεν θα παρέμβουν εδώ..

Οι πλούσιοι καταρράκτες των γαλλικών κουρτινών στο πάτωμα θα φαίνονται όμορφα εδώ. Είναι επιθυμητό τα χρώματα να αντιστοιχούν στο γενικό συνδυασμό χρωμάτων της κρεβατοκάμαρας · προτιμήστε τις φυσικές φυσικές αποχρώσεις των παστέλ χρωμάτων. Μερικές φορές τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια έχουν πολλά παράθυρα, πρόσβαση σε μπαλκόνι ή βεράντα. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να επιλέξετε τέντες από το ίδιο ύφασμα, αλλά διαφορετικά μήκη και λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, τα παράθυρα μπορούν να διακοσμηθούν με κοντούς στατικούς καμβάδες και η πόρτα μπορεί να διακοσμηθεί με μια μακριά κουρτίνα..

Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Γαλλικές κουρτίνες στην κουζίνα

Οι σημερινές τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού επιδιώκουν ένα μινιμαλιστικό στυλ σχεδιασμού χώρου κουζίνας και την εγκατάλειψη κάθε είδους λαμπρότητας υπέρ των λιτών σχεδίων. Ωστόσο, τέτοια δωμάτια γίνονται συχνά βαρετά και ερημικά. Γιατί να μην προσθέσετε μια πινελιά μεσογειακής απροσεξίας σε αυτά, διαφοροποιώντας την ατμόσφαιρα και τοποθετώντας τις απαραίτητες πινελιές?

Σε μικρά δωμάτια, είναι προτιμότερο να προτιμάτε την ανύψωση κοντών καμβάδων, γεγονός που θα κάνει τον χώρο πιο ελεύθερο. Συχνά ένα τραπέζι φαγητού είναι εγκατεστημένο στο παράθυρο ή ο χώρος εργασίας επεκτείνεται, οπότε μια μικρή κουρτίνα θα είναι μια πιο συμφέρουσα επιλογή. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μπορεί να ανασηκωθεί για να αποφευχθεί η μόλυνση. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ελαφρύ ύφασμα (ένα πέπλο, ένα τούλι είναι κατάλληλο), το οποίο πλένεται εύκολα χωρίς να χάνει το χρώμα και το σχήμα του. Ένας καμβάς που ταιριάζει με το χρώμα του σετ κουζίνας θα φαίνεται θεαματικός.

Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας

Γαλλικές κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο

Τα κομψά αέρινα χτένια γαλλικών κουρτινών θα γίνουν αναμφίβολα η κύρια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια του δωματίου του κοριτσιού, μετατρέποντας το μοναστήρι σε κάστρο για μια νεαρή πριγκίπισσα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μεσαίου μήκους ή κοντούς καμβάδες για ένα παιδικό δωμάτιο, ειδικά αν ένα πολύ μικρό παιδί ζει στο δωμάτιο. Σίγουρα θα πιάσει μακριές κουρτίνες με λαβές, αφήνοντας ίχνη, ή μπορεί απλά να μπλεχτεί σε αυτές. Αξίζει να προτιμήσετε ελαφριά, ελαφριά υφάσματα που επιτρέπουν στον αέρα να περνά καλά και δεν συλλέγουν σκόνη από μόνα τους..

Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου Γαλλικές κουρτίνες στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου

DIY γαλλικές κουρτίνες

Οι πολυτελείς κουρτίνες στο πνεύμα της γαλλικής γοητείας και μεγαλοπρέπειας παρουσιάζονται σε πώληση σε ένα ευρύ φάσμα, ωστόσο, φτιαγμένες στο χέρι, θα φέρουν σε κάθε νοικοκυρά πιο χαρούμενα συναισθήματα και υπερηφάνεια για τη δουλειά της. Το ράψιμο των Γαλλίδων δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται όταν κοιτάζετε κομψούς πλούσιους καμβάδες. Με κάποιες δεξιότητες ραψίματος, η εργασία μπορεί να τελειώσει σε μια μέρα.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα ύφασμα. Συνήθως, αγοράζονται μετάξι, σατέν ή λινά για αυτούς τους σκοπούς. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις του καμβά: μετράμε το ύψος του παραθύρου και το πολλαπλασιάζουμε στο μισό και πολλαπλασιάζουμε το πλάτος στο μισό. Μεταφέρουμε τις μετρήσεις στο ύφασμα και σχηματίζουμε τον καμβά της μελλοντικής κουρτίνας. Πριν ξεκινήσετε το ράψιμο, το ύφασμα θα πρέπει να υποβληθεί σε υγρή θερμική επεξεργασία για να συρρικνωθεί..

Για ευκολία, το ύφασμα μπορεί να απλωθεί στο πάτωμα. Ξεκινάμε με τη διακόσμηση των άκρων του κοψίματος: από τις πλευρές κάνουμε διπλές πτυχώσεις με πλάτος περίπου 1,5 εκ. Και τις στρίβουμε. Σχηματίζουμε επίσης μια πτυχή στο κάτω μέρος με πλάτος 2 εκ. Πουλάμε κορδόνια στα σχηματισμένα γιακά. Ο κύριος καμβάς είναι έτοιμος.

Στη συνέχεια, προχωρούμε στο σχεδιασμό των κουρτινών – κάνουμε σημάδια σε όλο το πλάτος της ύλης με απόσταση περίπου 40 cm (ανάλογα με το μέγεθος της μελλοντικής κουρτίνας, η απόσταση μπορεί να είναι μικρότερη). Ράψτε λεπτές λωρίδες (πλάτους όχι περισσότερο από 3 cm) από το ίδιο ύφασμα κατά μήκος των περιγραμμένων γραμμών, κάμπτοντας τις άκρες προς τα μέσα. Βιδώνουμε τα κορδόνια στα κορδόνια που προκύπτουν και τα στερεώνουμε στο κάτω μέρος για να μην χαθούν. Όταν όλα είναι έτοιμα, τραβάμε τα κορδόνια με σπείρωμα στον καμβά μέχρι οι κουρτίνες να έχουν το απαιτούμενο μήκος, ενώ σχηματίζουν πλούσιες πτυχώσεις. Περνάμε επίσης το κάτω άκρο και το σκεπάζουμε.

Στη συνέχεια, πρέπει να κρεμάσετε την κουρτίνα. Εάν δεν υπάρχει ειδικό γείσο, μπορείτε να καρφώσετε ένα ξύλινο μπλοκ στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα του παραθύρου για όλο το πλάτος της κουρτίνας. Τώρα παίρνουμε ένα από τα μέρη της κολλητικής ταινίας κουρτίνας και το συνδέουμε στο άνω άκρο της κουρτίνας από τη ραφή και το δεύτερο μέρος με κόλλα με την πίσω πλευρά στο ψεύτικο πλαίσιο. Συνδέουμε τον καμβά με το γείσο. Βοϊλα! Η γαλλική μας κουρτίνα είναι έτοιμη!

DIY γαλλικές κουρτίνες DIY γαλλικές κουρτίνες DIY γαλλικές κουρτίνες DIY γαλλικές κουρτίνες DIY γαλλικές κουρτίνες DIY γαλλικές κουρτίνες

Γαλλικές κουρτίνες – φωτογραφία

Σας προσκαλούμε να συνεχίσετε την περαιτέρω γνωριμία σας με τις κομψές γαλλικές κουρτίνες στη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ μπορείτε να δείτε πολλές επιλογές για το σχεδιασμό τους σε διαφορετικά δωμάτια. Καλή προβολή!

Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία Γαλλικές κουρτίνες - φωτογραφία

Previous Post
Επιτοίχια στεγνωτήρια: τύποι και ιδέες
Next Post
Rektangulært rom (90 bilder): designideer
Adblock
detector