Μη υφασμένη ταπετσαρία στο εσωτερικό: τύποι, πώς να κολλήσετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μη υφασμένη ταπετσαρία στο εσωτερικό: τύποι, πώς να κολλήσετε

Μη υφασμένη ταπετσαρία στο εσωτερικό: τύποι, πώς να κολλήσετε

Μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση, η μη υφασμένη ταπετσαρία είναι σημαντική επιτυχία. Αυτή η πρακτική, ανθεκτική και αισθητική επένδυση τοίχου σας επιτρέπει να διακοσμήσετε γρήγορα οποιοδήποτε δωμάτιο. Σε σύγκριση με το συνηθισμένο χαρτί, η μη υφασμένη βάση είναι πολύ πιο εύκολο να στερεωθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, διατηρώντας μια άψογη εμφάνιση ακόμη και υπό την επίδραση δυσμενών παραγόντων όπως η υψηλή υγρασία, το υπεριώδες φως και ακόμη και η μικρή συρρίκνωση του κτιρίου. Παραδείγματα χρήσης αυτού του τύπου ταπετσαρίας στο εσωτερικό, δείτε παρακάτω..

Τύποι μη υφασμένων ταπετσαριών, τα χαρακτηριστικά τους

Με τη γενική ονομασία “μη υφασμένη ταπετσαρία” εννοούμε διάφορους τύπους υλικών: τα πραγματικά μη υφασμένα, καθώς και ταπετσαρίες από χαρτί, βινύλιο και ύφασμα σε μη υφασμένη βάση. Η διαφορά τους έγκειται στο ανώτερο διακοσμητικό στρώμα, το οποίο καθορίζει όχι μόνο την εμφάνιση της επικάλυψης, αλλά και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της. Τα πλεονεκτήματα του χαρτιού περιλαμβάνουν υψηλή διαπερατότητα ατμών και αέρα, λόγω του οποίου οι τοίχοι αερίζονται φυσικά, αλλά χάνει γρήγορα τη φωτεινότητα του στον ήλιο, φοβάται την υγρασία και είναι επιρρεπής σε μηχανικές βλάβες. Το βινύλιο ανήκει στα πολυμερή, επομένως είναι εντελώς αδιάβροχο, έχει πιο πυκνή υφή και όγκο. Το ύφασμα, από την άλλη πλευρά, δίνει στο εσωτερικό μια ευγενή πολυπλοκότητα, αλλά απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στη φροντίδα του..

Ταπετσαρία από χοντρά μη υφασμένα φύλλα, συνήθως χρησιμοποιείται για ζωγραφική. Η μονόχρωμη υφή τους μοιάζει λίγο με ύφασμα, αν και υπάρχει ανάγλυφο ανάγλυφο. Αυτό το φινίρισμα μπορεί να ξαναβαφτεί κατά μέσο όρο έως και 10 φορές. Η βαφή για μη υφασμένη ταπετσαρία είναι κατάλληλη για ακρυλικό, διασπορά νερού και λατέξ.

Μη υφασμένη ταπετσαρία από χαρτί κατάλληλο μόνο για στεγνά δωμάτια – υπνοδωμάτιο, σαλόνι και φυτώριο. Είναι φθηνά και εκπλήσσουν με μια ποικιλία εκτυπώσεων, οπότε μπορούν να είναι η καλύτερη επιλογή κατά τον προγραμματισμό επισκευών προϋπολογισμού..

Ταπετσαρία βινυλίου σε μη υφασμένη βάση είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Ανάλογα με τον τύπο της διακοσμητικής επίστρωσης, μπορούν να είναι λεία και ανάγλυφα, με μεταξοτυπία, επιχρύσωση και άλλα εφέ, με έτοιμο μοτίβο και για βαφή. Αυτό το υλικό θα είναι κατάλληλο στην κουζίνα και στο διάδρομο, αλλά στα υπνοδωμάτια είναι καλύτερα να το αρνηθείτε, προτιμώντας ένα τελειώσιμο που αναπνέει.

Ταπετσαρία από μη υφασμένο ύφασμα φαίνονται πραγματικά πολυτελή, αν και δεν είναι πρακτικά. Τα υφάσματα από βελούδο, τσόχα, γιούτα, ζακάρ προσελκύουν σκόνη και απορροφούν γρήγορα οσμές, οπότε αυτό είναι μάλλον ένα “μουσείο” φινίρισμα. Για κατοικίες, λεία λινά και μεταξωτά υφάσματα από βισκόζη είναι πιο κατάλληλα – φυσικά, λεία και αρκετά φιλικά προς το περιβάλλον.

Μη υφασμένη ταπετσαρία - τύποι και χαρακτηριστικά Μη υφασμένη ταπετσαρία - τύποι και χαρακτηριστικά

Πώς να κολλήσετε μη υφασμένη ταπετσαρία?

Η μη υφασμένη επένδυση κάνει την ταπετσαρία πολύ πιο εύκολη. Αυτό το μοναδικό μη υφασμένο ύφασμα από συμπιεσμένη κυτταρίνη και πολυεστέρα παρέχει ισχυρή πρόσφυση στην επιφάνεια και η κόλλα εφαρμόζεται μόνο στον τοίχο. Επίσης, σε σύγκριση με το χαρτί, το μη υφασμένο ύφασμα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθεί – απλά βρέξτε την επίστρωση με νερό και, αδιάκριτη από τις άκρες, αφαιρέστε την. Μόνο το ανώτερο στρώμα αφαιρείται με την ξηρή μέθοδο και το υπόστρωμα παραμένει ως βάση για μετέπειτα φινίρισμα.

Η προετοιμασία των τοίχων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν κολλήσετε μη υφασμένη ταπετσαρία. Συνιστάται να τα ισοπεδώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο και, εάν είναι απαραίτητο, να τα ασταρώσετε. Ορισμένες μη υφασμένες ταπετσαρίες είναι ημιδιαφανείς, οπότε ιδανικά η βάση πρέπει να είναι ομοιόμορφη, χωρίς σχέδια και κηλίδες. Στη συνέχεια, εφαρμόζονται σημάδια στους τοίχους. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν χάρακα κτιρίου (λέιζερ, σχοινί), επίπεδο, κιμωλία ή μολύβι. Οι γραμμές των μελλοντικών ραφών πρέπει να είναι αυστηρά κάθετες (ή οριζόντιες, ανάλογα με τον προσανατολισμό των φύλλων). Ξεκινούν από τη γωνία του δωματίου, με ένα στάνταρ βήμα 1 μέτρου..

Η κόλληση ταπετσαρίας πραγματοποιείται μετά την κοπή των κενών, λαμβάνοντας υπόψη τη σύμπτωση των σχεδίων κατά μήκος των άκρων. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες, αραιώνεται μια ειδική κόλλα για μη υφασμένο ύφασμα, η οποία εφαρμόζεται ομοιόμορφα και σε μέρη απευθείας στους τοίχους με έναν κύλινδρο. Ένας ξηρός κύλινδρος ταπετσαρίας χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει τον καμβά και η περίσσεια κόλλας αφαιρείται με μια σπάτουλα..

Το στέγνωμα της μη υφασμένης ταπετσαρίας διαρκεί από 24 έως 48 ώρες. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι + 15 … + 30C και η υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%. Θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για να εξατμιστεί εντελώς η υγρασία και να στερεωθεί σταθερά η κόλλα, μετά την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε το τελείωμα με σανίδες ή μπορντούρες.

Πώς να κολλήσετε μη υφασμένη ταπετσαρία

Μη υφασμένη ταπετσαρία στο εσωτερικό – φωτογραφία

Ο σχεδιασμός των τοίχων έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα στα δωμάτια. Μια μεγάλη ποικιλία υφών, μοτίβων και αποχρώσεων μη υφασμένης ταπετσαρίας καθιστά δυνατή την αισθητική εμφάνιση στο εσωτερικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς σημαντικό κόστος. Για κάθε δωμάτιο, ο τύπος κάλυψης επιλέγεται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο, το ύφος, τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος σε αυτό.

Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο

Οι τοίχοι στην είσοδο του διαμερίσματος συχνά υπόκεινται σε μηχανική βλάβη, τα κατοικίδια αφήνουν γρατζουνιές πάνω τους και οι σταγόνες από βρεγμένα ρούχα και ομπρέλες μπορούν να καταστρέψουν μια ακατάλληλη επίστρωση. Επιλέγοντας ταπετσαρία με μη υφασμένο στοιχείο για το διάδρομο, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε λείο βινύλιο – αυτό το υλικό μπορεί να πλυθεί, είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας και δεν φοβάται την υγρασία. Εάν η περιοχή κοντά στην πόρτα προστατεύεται με διαφορετικό τρόπο (για παράδειγμα, με διακοσμητική πέτρα), οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να επικολληθούν με μη υφασμένη ταπετσαρία για ζωγραφική.

Όσον αφορά τα μοτίβα, καμβάδες απλού φωτός με ελάχιστα αισθητή ανάγλυφη, απομίμηση λευκών τοιχοποιιών, μικρές θαμπές εκτυπώσεις είναι κατάλληλες για μικρούς διαδρόμους. Η ευρύχωρη αίθουσα θα είναι διακοσμημένη με στολίδια σε κλασικό στιλ, επιχρύσωση, εκτύπωση φωτογραφιών.

Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το διάδρομο - φωτογραφία

Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα

Πιστεύεται ότι η ταπετσαρία στην κουζίνα δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά το βινύλιο που πλένεται σε μη υφασμένη επένδυση διαψεύδει πλήρως αυτή τη γνώμη. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση οσμών και υγρασίας στην ταπετσαρία, είναι προτιμότερο να αποκλείσετε αφρούς και ανάγλυφα είδη επικαλύψεων. Για την τραπεζαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφές. εάν βρίσκεται σε επαρκή απόσταση από τη σόμπα και το νεροχύτη, τότε είναι επίσης κατάλληλο χαρτί με λεία επιφάνεια.

Στη ρουστίκ διακόσμηση τοίχων κουζίνας, μπορείτε συχνά να δείτε ένα κλουβί, πουά, εικόνες φρούτων και λαχανικών, λουλουδιών, κατοικίδιων ζώων και πουλιών. Πολύ συχνά, το μοτίβο ταπετσαρίας επαναλαμβάνει άλλους τύπους φινιρίσματος: τούβλα και τοιχοποιία, κεραμίδια, ξύλινη επένδυση, μπαμπού στελέχη και τα παρόμοια. Σε μεγάλα δωμάτια, ένα τέτοιο ήρεμο φόντο μπορεί να χρησιμεύσει ως πλαίσιο για ταπετσαρία φωτογραφιών ή μεγάλη διακόσμηση τοίχων (πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια, κρεμαστά ράφια, πρωτότυποι λαμπτήρες).

Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα - φωτογραφία

Μη υφασμένη ταπετσαρία για σαλόνι

Η επιλογή ταπετσαρίας για το σαλόνι περιορίζεται μόνο από τη σχεδιαστική ιδέα αυτού του δωματίου. Σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, συνήθως χρησιμοποιούνται υφές ακριβών υφασμάτων και αυτό μπορεί να είναι είτε απομίμηση (εκτύπωση μεταξιού σε βινύλιο) είτε πραγματικό κλωστοϋφαντουργικό προϊόν με μη υφασμένη επένδυση. Για συμπαγή δωμάτια, η απλή ταπετσαρία για ζωγραφική είναι ιδανική – δεν αποσπούν την προσοχή με ελκυστικές εκτυπώσεις και η δυνατότητα ενημέρωσης του χρώματος σας επιτρέπει να αλλάξετε εύκολα το σχέδιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις, κατά τη διακόσμηση των δωματίων επισκεπτών, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ταπετσαρίες συντροφιάς, στις οποίες οι αποχρώσεις ή τα σχέδια επικαλύπτονται μεταξύ τους. Εάν η διακόσμηση του τοίχου είναι εντελώς ίδια, πρέπει να συμπληρωθεί με αντίθετες κουρτίνες, μαξιλάρια καναπέ και φωτεινά έπιπλα. Σε μεγάλα σαλόνια, μια μονόχρωμη επίστρωση μπορεί να εναλλάσσεται με μεγάλα αισθητά σχέδια ή ακόμα και ταπετσαρία φωτογραφιών..

Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι - φωτογραφία

Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα

Δεδομένου ότι το υπνοδωμάτιο ανήκει σε αρκετά κλειστά δωμάτια, είναι σημαντικό να παρέχεται καλός εξαερισμός σε αυτό. Για να μην εμποδίζεται η φυσική κυκλοφορία του αέρα μέσω των μικροπόρων των τοίχων, η ταπετσαρία βινυλίου πρέπει να εγκαταλειφθεί σε αυτό το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, τα μη υφασμένα για βαφή και καλύμματα χαρτιού σε μη υφασμένη βάση θα είναι πολύ κατάλληλα στην περιοχή ύπνου..

Οι ελαφριές, παστέλ ταπετσαρίες με σχεδόν αόρατα μοτίβα θα ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου. Έχοντας επιλέξει μοτίβα σε πιο σκούρο χρώμα, η σκιά τους πρέπει να επαναλαμβάνεται σε υφασμάτινα στοιχεία όπως κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, κλινοσκεπάσματα. Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα ευρύχωρο δωμάτιο σε κλασικό στυλ με μονόγραμμα με επιχρύσωση, αλλά έτσι ώστε τα αντικείμενα του σπιτιού να μην χαθούν σε τέτοιο φόντο, θα χρειαστείτε πολυτελή έπιπλα, λάμπες και διακόσμηση.

Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - φωτογραφία

Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο

Όταν επιλέγετε ένα υλικό φινιρίσματος για ένα παιδικό δωμάτιο, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η πρακτικότητα πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Όλα αυτά τα κριτήρια πληρούνται άνευ όρων από μη υφασμένη ταπετσαρία – έγχρωμη ή προορίζεται για ζωγραφική. Η δεύτερη επιλογή θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη εάν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά και τους αρέσει να ζωγραφίζουν στους τοίχους – η επανακόλληση μπορεί να αντικατασταθεί με ζωγραφική. Για εφήβους, είναι κατάλληλα φθηνά καλύμματα με επάνω στρώμα χαρτιού, τα οποία σε λίγα χρόνια θα είναι εύκολο να αλλάξουν σε κάτι άλλο. Όσον αφορά τους καμβάδες βινυλίου, συνιστάται να διακοσμήσετε μαζί τους μόνο ένα μικρό μέρος του δωματίου, έτσι ώστε οι υπόλοιποι τοίχοι να έχουν την ευκαιρία να “αναπνεύσουν”.

Οι ταπετσαρίες για ένα νηπιαγωγείο διαφέρουν από τους ενήλικες σε πιο φωτεινά, ηλιόλουστα χρώματα και ελκυστικές εκτυπώσεις. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ενθουσιαστούν με τις εικόνες παραμυθιών και κινουμένων σχεδίων. Για κορίτσια 6-12 ετών, το θέμα των πριγκίπισσες, τα μοτίβα λουλουδιών, οι πεταλούδες, τα πουλιά, τα κλαδιά δέντρων και άλλα αντικείμενα της άγριας ζωής θα ταιριάζουν και τα αγόρια της ίδιας ηλικίας θα αρέσουν σε περιπέτειες, αυτοκίνητα, γεωγραφία, χώρο και αθλήματα. Κατά τη μεταβατική περίοδο, θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να επιλέξουν μόνα τους το σχέδιο του δωματίου..

Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Μη υφασμένη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία

Previous Post
Εξοχικό στυλ στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign 6 kvm. (+60 bilde)
Adblock
detector