15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς και με τι να καθαρίσετε ένα λουτρό από χυτοσίδηρο;

Πώς και με τι να καθαρίσετε ένα λουτρό από χυτοσίδηρο;

Η ιστορία της ύπαρξης λουτρών από χυτοσίδηρο έχει περισσότερα από δώδεκα χρόνια και, αν και σήμερα αντικαθίστανται παγκοσμίως με σύγχρονα υλικά, το ζήτημα της φροντίδας παραμένει επίκαιρο. Ο χυτοσίδηρος αναγνωρίζεται ως το πιο ανθεκτικό, ανθεκτικό στη φθορά υλικό που δεν φοβάται τις μηχανικές και χημικές επιδράσεις. Αλλά, επειδή μιλάμε για μπανιέρα, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι καλύπτεται με πρόσθετο σμάλτο, το οποίο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί για τέτοια χαρακτηριστικά αντοχής και συχνά υποφέρει από ακατάλληλη φροντίδα ή χρήση. Εάν κληρονομήσατε ακριβώς ένα τέτοιο υδραυλικό, δεν χρειάζεται να βιαστείτε να το πετάξετε. Μην ξεχνάτε ότι ο χυτοσίδηρος, από μόνος του, διατηρεί καλά τη θερμότητα και τα ελαττώματα που εμφανίζονται μπορούν να εξαλειφθούν με διάφορους τρόπους, για τους οποίους θα μιλήσουμε στο σημερινό άρθρο..

Πώς να απαλλαγείτε από το ασβέστη

Φυσικά, για να καλύψει το φιλμ ασβέστη το μπάνιο σας, ο ευκολότερος τρόπος είναι να το φροντίσετε κατά τη λειτουργία, να το διατηρείτε συνεχώς στεγνό. Αλλά επειδή αυτό συνέβη, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες συνταγές:

1. Είναι απαραίτητο να αναμίξετε 100 g αλάτι και σόδα (δεν είναι απαραίτητο να πάρετε φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέφρα σόδας, η οποία δίνει πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα). Εφαρμόζουμε τη σκόνη που προκύπτει στην περιοχή του λουτρού από χυτοσίδηρο που χρειάζεται φροντίδα και την αφήνουμε για μερικές ώρες, μετά την οποία αρκεί να την τρίψουμε λίγο με ένα υγρό, σκληρό πανί.

2. Το οξαλικό οξύ βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μιας δυσάρεστης κατάστασης, η οποία πρέπει να αραιωθεί σε ημι-υγρή σύσταση και να λερωθεί με λεκέ, αφήνοντάς το σε αυτή τη μορφή για 1,5-2 ώρες. Αφού παρέλθει ο καθορισμένος χρόνος, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε ελαφρά την περιοχή του μπάνιου με μια βούρτσα και μόνο στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

3. Το σαπούνι σκόνης μπορεί να αντιμετωπίσει το ασβέστη – αφρίστε ένα σφουγγάρι με αυτό και καλύψτε τις μολυσμένες περιοχές, αφήστε το μπάνιο να παραμείνει σε αυτή τη μορφή για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

4. Χρησιμοποιήστε ένα εμπορικά διαθέσιμο καθαριστικό μπάνιου. Για παράδειγμα, το “Mister Muscle” θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το ασβέστη, το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό για απολύμανση, αφαιρώντας κάθε μόλυνση. Η σύνθεσή του είναι σε θέση να διεισδύσει βαθιά στη δομή του μολυσμένου σημείου και να το καταστρέψει από μέσα..

Πώς να καθαρίσετε μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο - Πώς να απαλλαγείτε από το ασβέστη

Μέθοδοι αφαίρεσης σκουριάς

Είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρέσετε τη σκουριά που εμφανίστηκε στην επιφάνεια του λουτρού από χυτοσίδηρο, αφού τρώει στο ανώτερο στρώμα αρκετά έντονα. Παρ ‘όλα αυτά, με ένα κλάσμα της προσπάθειας, μπορείτε να το ξεφορτωθείτε με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Αναμίξτε σε ίσες αναλογίες το πιο συνηθισμένο υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο πωλείται σε οποιοδήποτε φαρμακείο, με αμμωνία. Εφαρμόστε το διάλυμα που προκύπτει με ένα σκληρό σφουγγάρι στις κηλίδες και τρεις.

2. Φτιάξτε μια παστωμένη μάζα αλατιού και ξιδιού, λιπάνετε με αυτό την προβληματική περιοχή του λουτρού από χυτοσίδηρο. Για να διευκολύνετε την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, μπορείτε να το αφήσετε για αρκετές ώρες – αυτό δεν θα βλάψει την επίστρωση με κανέναν τρόπο, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να απαλλαγείτε από το κιτρίνισμα.

3. Ένας πιο επιθετικός παράγοντας είναι ένα μίγμα τερεβινθίνης (50 ml) με αλάτι (100 g). Πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια και να τρίβεται καλά σε περιοχές με έντονη σκουριά.

4. Ένα μείγμα ξηρής μουστάρδας με σόδα (3: 1) θα βοηθήσει όχι μόνο να αφαιρέσει τη σκουριά, αλλά και να αφαιρέσει την πλάκα στην πορεία.

5. Η χλωρίνη οξυγόνου βοηθά στον αποτελεσματικό καθαρισμό του λουτρού από χυτοσίδηρο. Το λουτρό γεμίζει με νερό, προστίθεται ένα πακέτο χλωρίνης, αναμιγνύεται και αφήνεται σε αυτή την κατάσταση όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί η μπανιέρα θα λάμψει με ένα χιονόλευκο χρώμα. Εάν δυσκολεύεστε να αγοράσετε χλωρίνη, αντικαταστήστε το με δύο ποτήρια ξύδι.

6. Στα καταστήματα μπορείτε να αγοράσετε μοντέρνα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται για κάθε μπάνιο, συμπεριλαμβανομένου του χυτοσιδήρου. Το Cif μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά ακόμη και την παλιά σκουριά. Αν θέλετε παράλληλα λευκαντικό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε “Cif Ultra White” ή “Comet”, τα οποία θα αφαιρέσουν όλα τα μικρόβια.

Πώς να καθαρίσετε ένα λουτρό από χυτοσίδηρο - Μέθοδοι για την αφαίρεση της σκουριάς

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά τον καθαρισμό της μπανιέρας

Κατά τον καθαρισμό ενός λουτρού από χυτοσίδηρο, είναι σημαντικό να μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά σε αυτό καταστρέφοντας το σμάλτο της επιφάνειας, έτσι έχουμε ετοιμάσει μια σειρά συστάσεων για το τι πρέπει να αποφεύγεται σε τέτοιες εργασίες, συγκεκριμένα:

– Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν χλώριο (με εξαίρεση την καταπολέμηση της μούχλας).

– Εφαρμόστε παράγοντες με επιθετικά οξέα μόνο προς το σημείο, ειδικά για το συμπύκνωμα υδροχλωρικού οξέος.

– Μη χρησιμοποιείτε βούρτσες με μεταλλικές τρίχες, οι οποίες θα χαράξουν εύκολα το σμάλτο του μπάνιου. Το ίδιο ισχύει για μαχαίρια, λεπίδες και παρόμοια αιχμηρά εργαλεία..

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το λουτρό από χυτοσίδηρο χωρίς να το βλάψετε. Σήμερα, τα σφουγγάρια μελαμίνης έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των νοικοκυρών, αλλά το ζήτημα της ασφάλειας της χρήσης τους μέχρι σήμερα παραμένει αμφιλεγόμενο, καθώς η μελαμίνη, εισχωρώντας στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Πώς να καθαρίσετε μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο - Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε μια μπανιέρα

Πρόληψη μόλυνσης

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός λουτρού από χυτοσίδηρο αναβάλλοντας την αντικατάστασή του για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια απλής περιοδικής συντήρησης της επιφάνειας. Συνιστάται να ξεπλένετε την επιφάνεια και να την σκουπίζετε με ένα στεγνό πανί κάθε βράδυ, όταν τελειώσουν οι διαδικασίες μπάνιου της οικογένειας, για να αποφύγετε τη δημιουργία σκουριάς. Μία φορά την εβδομάδα, πρέπει να καθαρίζετε το μπάνιο με πιο σοβαρά προϊόντα που πωλούνται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε για το σκοπό αυτό αρωματικά “Frosch”, “Sun Wedge”, τα οποία δεν περιέχουν σκληρά λειαντικά, αλλά έχουν αποτελεσματικό καθαριστικό αποτέλεσμα στο σμάλτο..

Προσπαθήστε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού – δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 65 βαθμούς, διότι διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στο σμάλτο (φυσικά, δεν θα πλυθείτε κάτω από μια τόσο ζεστή πίεση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακούς σκοπούς).

Ελέγξτε τη λειτουργικότητα όλων των βρύσες – οι παραμικρές συστηματικές διαρροές νερού και η στάξιμη βρύση δεν θα καταστήσουν δυνατή την απαλλαγή από τις σκουριασμένες αποθέσεις.

Αν και ο χυτοσίδηρος αναγνωρίζεται ως το πιο ανθεκτικό υλικό στη βιομηχανία υδραυλικών εγκαταστάσεων, το σμάλτο του δεν είναι σε θέση να αντέξει σοβαρές μηχανικές βλάβες. Επομένως, δεν χρειάζεται να πλένετε μεγάλα βαριά αντικείμενα, μεταλλικούς κάδους σε αυτό – όλα αυτά θα οδηγήσουν στην καταστροφή του επιφανειακού στρώματος. Εάν εμφανιστούν μικρά τσιπς ή ρωγμές, είναι καλύτερο να τα εξαλείψετε αμέσως χρησιμοποιώντας ένα στόκο ειδικά σχεδιασμένο για αυτό. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μόνοι σας αναμειγνύοντας ασβέστη που περιέχει ψευδάργυρο και συγκολλητική σύνθεση BF-2 σε ίσες αναλογίες.

Ένα λουτρό από χυτοσίδηρο μπορεί να καθαρίζεται τακτικά με την πιο κοινή σόδα – πρέπει να το εφαρμόσετε σε ένα σφουγγάρι και να επεξεργαστείτε ολόκληρη την επιφάνεια. Εάν εκτελείτε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα επιτρέψει στο μπάνιο σας να παραμένει πάντα άψογα καθαρό..

Τηρώντας όλα τα αναφερόμενα προληπτικά μέτρα, θα παρατείνετε με επιτυχία τη διάρκεια ζωής του λουτρού σας από χυτοσίδηρο για άλλες δύο δεκαετίες..

Πώς να καθαρίσετε ένα λουτρό από χυτοσίδηρο - Πρόληψη μόλυνσης Πώς να καθαρίσετε ένα λουτρό από χυτοσίδηρο - Πρόληψη μόλυνσης

Previous Post
Μοντέρνα κουζίνα: 75 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Rose Floribunda (90 bilder): typer og omsorg