Money tree (κάθαρμα): 90 φωτογραφίες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Money tree (κάθαρμα): 90 φωτογραφίες

Money tree (κάθαρμα): 90 φωτογραφίες

Παρά την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας, την εξερεύνηση του διαστήματος και τις επιστημονικές ανακαλύψεις, υπάρχει ακόμα περιθώριο για δεισιδαιμονία στην καθημερινή ζωή. Πολλοί έχουν τα δικά τους φυλαχτά, κάποιος πιστεύει στα ζώδια και κάποιος ακολουθεί τις πεποιθήσεις. Σύμφωνα με μια από τις δημοφιλείς πεποιθήσεις, ένα δέντρο χρήματος ή μια χοντρή γυναίκα αισθάνεται οικονομικά και προσελκύει χρήματα. Φυσικά, αυτό είναι συζητήσιμο. Να πιστεύει ή να μην πιστεύει σε οιωνούς – ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Το μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός παραμένει ότι το δέντρο χρήματος εξακολουθεί να βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα σπίτια όπου υπάρχει μια πράσινη γωνιά..

γενικά χαρακτηριστικά

Η χοντρή γυναίκα είναι ένα από τα πιο διάσημα και διαδεδομένα παχύφυτα που ήρθαν σε εμάς από τη Νότια Αφρική. Πήρε το όνομα “δέντρο χρήματος” λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος των φύλλων. Ογκομετρικά και στρογγυλεμένα, μοιάζουν με νομίσματα. Στη φύση, ο κύριος σκοπός τους είναι η συσσώρευση νερού. Σε αυτόν οφείλεται ότι η χοντρή γυναίκα είναι ανεπιτήδευτη και ριζώνει καλά σε άνυδρες περιοχές..

Οι μεγαλύτερες ποικιλίες φτάνουν τα 2 m, διακλαδίζονται και μεγαλώνουν με πλούσιο στέμμα, αλλά για αυτό απαιτούν συνεχή φροντίδα. Στη φύση, αυτό είναι ένα ανθοφόρο φυτό με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας – έως 3 μήνες, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί αυτό σε ένα διαμέρισμα. Υπάρχει όμως και ένα μειονέκτημα: η έλλειψη αρωματικών λουλουδιών και γύρης καθιστά τη χοντρή γυναίκα σχεδόν εντελώς υποαλλεργική..

Το μέγεθος των φύλλων κυμαίνεται από 1 έως 7 εκ. Το σχήμα είναι στρογγυλό, οβάλ, σε σχήμα καρδιάς ή επιμήκης. Η φωτεινότητα και ο κορεσμός των χρωμάτων εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο φωτισμού..

Το δέντρο χρήματος χρησιμοποιείται όχι μόνο σε λαϊκές μεθόδους προσέλκυσης ευημερίας και σταθερότητας στο σπίτι, αλλά και στη λαϊκή ιατρική. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σε αφέψημα, βάμματα και αλοιφές..

Money tree (κάθαρμα) - Γενικά χαρακτηριστικά Money tree (κάθαρμα) - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι δέντρου χρήματος

Η χοντρή γυναίκα, είναι το δέντρο του χρήματος, είναι η κρουσούλα, παρουσιάζεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους. Σχεδόν όλοι τους είναι ανεπιτήδευτοι, αναπτύσσονται καλά σε άνυδρες συνθήκες και είναι κατάλληλοι για διαμερίσματα, σπίτια και θερμοκήπια. Σύμφωνα με τη μορφή και την ιδιαιτερότητα της ανάπτυξης, όλες μπορούν να χωριστούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: δέντρο-σαν, στήλη και ερπυσμός. Τα χαρακτηριστικά κάθε υποείδους υποδεικνύονται άμεσα με το όνομά του..

Δέντρο χοντρές γυναίκες

Τα αδέσποτα Treelike μπορούν να μετατραπούν σε ένα πραγματικό μεγάλο δέντρο. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τις ακόλουθες ποικιλίες:

– Δέντρο-σαν. Ο κλασικός εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ένα ψηλό και ψηλό δέντρο ενάμιση μέτρου. Είναι ιδιότροπο, αλλά πολύ διακοσμητικό λόγω της ασυνήθιστης γαλάζιας απόχρωσης των στίγματα φύλλων και με κόκκινο περίγραμμα..

– Οβάλ Περίπου ένα μέτρο ψηλό δέντρο με μεγάλα σαρκώδη φύλλα και έναν ισχυρό κορμό. Χρώμα – βαθύ πράσινο με κοκκινωπές φλέβες και μπορντούρα.

– Μικρό. Μια ποικιλία κήπου με μικρά χαριτωμένα φύλλα 1×1,5 cm. Είναι ιδιότροπη, μεγαλώνει αργά και απαιτεί απαραίτητα υψηλής ποιότητας αποστράγγιση, αλλά ταυτόχρονα είναι φωτεινή και ασυνήθιστη.

– Η δυση του ηλιου. Άλλο ένα φωτεινό κάθαρμα με ανοιχτές φλέβες και κόκκινο περίγραμμα πράσινων φύλλων. Η ασυνήθιστη ομορφιά διατηρείται μόνο με περίσσεια φωτός. Για να διατηρηθεί ένα μοναδικό χρώμα, οι διακοσμητικές ποικιλίες αναπαράγονται αποκλειστικά φυτικά..

– Purslane. Η ιδιαιτερότητα αυτής της ποικιλίας είναι οι εναέριες ρίζες που φυτρώνουν εδώ και εκεί σε έναν κορμό που μοιάζει με δέντρο. Είναι ένα ανθισμένο δέντρο χρήματος με σπάνια μικρά ροζ λουλούδια που εμφανίζονται γύρω στο ένατο έτος..

– Οβάτα. Πρόκειται για έναν κλασικό θάμνο εσωτερικού χώρου με κορμό που μοιάζει με δέντρο και στρογγυλά σαρκώδη φύλλα 3×5 εκ. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η αντίσταση στη σκιά. Το Ovata δεν χρειάζεται τόσο σταθερό ηλιακό φως. Στο θερμοκήπιο, ωστόσο, αυτή είναι μια από εκείνες τις ποικιλίες που ανθίζουν πρόθυμα. Αυτή τη στιγμή, το δέντρο του χρήματος είναι σπαρμένο με μικρά ροζ λουλούδια.

– Το Χόμπιτ και ο Γκόλουμ. Ενδιαφέρουσες ποικιλίες, που εκτράφηκαν από κτηνοτρόφους τη δεκαετία του εβδομήντα και πήραν το όνομά τους από τους χαρακτήρες του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Αυτοί είναι μικροσκοπικοί τύποι μπονσάι για μπονσάι και σπορόφυτα νάνοι. Μεταξύ τους, τα είδη διαφέρουν στη διαμόρφωση του φυλλώματος. Το Χόμπιτ τα έχει στραμμένα προς τα έξω και ο Γκόλουμ τα έχει τυλίξει..

– Τρίχρωμο. Μια ενδιαφέρουσα ετερόκλητη χοντρή γυναίκα που εκτιμάται για την εμφάνισή της. Τα φύλλα του έχουν στρογγυλό σχήμα, με ελαφριά λωρίδα και με κόκκινο περίγραμμα..

Τύποι χρηματικών δέντρων - Treelike χοντρές γυναίκες Τύποι χρηματικών δέντρων - Treelike χοντρές γυναίκες Τύποι χρηματικών δέντρων - Treelike χοντρές γυναίκες Τύποι χρηματικών δέντρων - Treelike χοντρές γυναίκες

Στυλοειδείς χοντρές γυναίκες

Αυτοί είναι όρθιοι θάμνοι που σχεδόν δεν διακλαδίζονται. Βασικά, αυτές είναι μικροσκοπικές και νάνοι ποικιλίες. Εκτός από μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση, είναι ανεπιτήδευτα και κατάλληλα ακόμη και για άπειρους καλλιεργητές..

Τα μεγέθη και η εμφάνιση των ποικιλιών αυτής της κατηγορίας διαφέρουν σημαντικά. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα υποειδών που απαντώνται συχνότερα σε σπίτια:

– Γιουνάιτεντ. Είναι ένα διακλαδισμένο, χαμηλό χυμώδες φυτό. Στήλη ροζέτες και λεία στρογγυλά φύλλα γαλαζωπής απόχρωσης αναπτύσσονται στα κλαδιά. Υπό το άμεσο ηλιακό φως, το λουλούδι σταδιακά φωτίζεται.

– Διάτρητο. Πίσω από το παράξενο όνομα κρύβεται μια ενδιαφέρουσα μινιατούρα ποικιλία με φύλλα σε σχήμα διαμαντιού σε κίτρινες ρίγες..

– Βράχος. Αυτή είναι μια σπάνια ψηλή ποικιλία στην κατηγορία της, αξιοσημείωτη για τους διακλαδισμένους, σαρκώδεις βλαστούς της πάνω από μισό μέτρο. Η φύση κοσμούσε τα γαλαζωπά φύλλα μυτερά προς το τέλος με σκουριασμένες ρίγες.

Τύποι δέντρου χρήματος - Στυλοειδείς παχιές γυναίκες Τύποι δέντρου χρήματος - Στυλοειδείς παχιές γυναίκες Τύποι δέντρου χρήματος - Στυλοειδείς παχιές γυναίκες Τύποι δέντρου χρήματος - Στυλοειδείς παχιές γυναίκες

Ανατριχιαστικές χοντρές γυναίκες

Η Creeping Crassula είναι μια ποώδης οικογένεια που γεμίζει τον άδειο χώρο σχεδόν αμέσως. Μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες ποικιλίες:

– Σημείο Η διακοσμητική ποικιλία είναι γνωστή για τους ασυνήθιστους βλαστούς αναρρίχησης, μη χαρακτηριστικούς του δέντρου του χρήματος. Αυτή είναι μια από τις μικρότερες ποικιλίες. Τα φύλλα εκτιμώνται ιδιαίτερα: πράσινα στίγματα, με λεπτό σωρό και μοβ πίσω μέρος της πλάκας.

– Φτωχό. Μικρό δέντρο χρήματος για όσους αγαπούν τα χαριτωμένα και μικροσκοπικά φυτά εσωτερικού χώρου. Το μέσο μέγεθος είναι περίπου 20 εκ. Οι βλαστοί εξαπλώνονται και σταδιακά ανεβαίνουν προς τα πάνω. Τα μικρά φύλλα με τη διαμόρφωσή τους μοιάζουν με ένα άροτρο, γι ‘αυτό και η χοντρή γυναίκα πήρε το όνομά της.

– Τετράπλευρο. Αυτή η ποικιλία διαφέρει από την προηγούμενη στο σχήμα των φύλλων. Είναι σαρκώδεις και υποχωρητικοί, μεσαίου μήκους. Είναι ένα μη ιδιότροπο φυτό που ανέχεται τόσο τη σκιά όσο και τον ήλιο..

Τύποι δέντρου χρήματος - Αναρριχώμενες χοντρές γυναίκες Τύποι δέντρου χρήματος - Αναρριχώμενες χοντρές γυναίκες Τύποι δέντρου χρήματος - Αναρριχώμενες χοντρές γυναίκες

Φροντίδα δέντρου χρήματος

Η χοντρή γυναίκα είναι ιδιότροπη όταν επιλέγει ένα μέρος για αποβίβαση. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα ρεύματα και το άμεσο ηλιακό φως. Η αποστράγγιση είναι επιτακτική. Το φυτό δεν ανέχεται την υπερβολική υγρασία και ένα ρηχό ρίζωμα πρέπει να χειρίζεται όσο το δυνατόν λεπτότερα.

Αλλά στους τύπους εδάφους, το δέντρο χρήματος είναι όσο το δυνατόν πιο ανεπιτήδευτο. Αυτά μπορεί να είναι εξειδικευμένα μείγματα για παχύφυτα ή συνηθισμένο καθολικό χώμα. Είναι σημαντικό μόνο να είναι αρκετά ελαφρύ. Για να βελτιωθεί η ποιότητά του, είναι σκόπιμο να εισάγονται επαγγελματικά πρόσθετα και λιπάσματα σε μηνιαία βάση. Το δοχείο μπορεί να είναι επίπεδο.

Ο τυπικός ρυθμός ποτίσματος είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, αλλά όσο πιο κρύος είναι ο αέρας, τόσο λιγότερο συχνά πρέπει να ποτίζετε το φυτό. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν συσσωρεύεται και χαλαρώστε το όπως απαιτείται. Ο καθαρός αέρας είναι καλός για την Crassula κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου..

Για το χειμώνα, η χοντρή γυναίκα μεταφέρεται σε δροσερό μέρος. Αμέσως μετά μειώστε το πότισμα σε μία φορά το μήνα και μισό. Στις αρχές της άνοιξης, μπορείτε να μεταμοσχεύσετε ή να επιστρέψετε το φυτό στη θέση του. Αυτό ενεργοποιεί και διεγείρει την καλλιεργητική περίοδο. Συνιστάται η μεταμόσχευση κάθε 2-3 χρόνια..

Φροντίδα για το δέντρο του χρήματος (κάθαρμα) Φροντίδα για το δέντρο του χρήματος (κάθαρμα) Φροντίδα για το δέντρο του χρήματος (κάθαρμα) Φροντίδα για το δέντρο του χρήματος (κάθαρμα)

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή του δέντρου του χρήματος

Αμέσως μετά την αγορά, πρέπει να μεταμοσχεύσετε τη λιπαρή γυναίκα σε φρέσκο ​​χώμα. Είναι καλύτερο να επαναφυτεύετε ένα νεαρό φυτό ετησίως, επιλέγοντας γλάστρες ανάλογα με το μέγεθος του ριζικού συστήματος. Όταν οργανώνετε αποστράγγιση, αντί για διογκωμένο πηλό, δώστε προσοχή σε βότσαλα ή χαλίκια. Είναι βαρύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξισορροπήσουν την ογκομετρική κορώνα και θα δώσουν στο δέντρο σταθερότητα..

Ο πιο βολικός τρόπος μεταμόσχευσης Crassula είναι η μέθοδος μεταφόρτωσης. Ειδικά όταν πρόκειται για τεράστια παλιά δέντρα με ευαίσθητα ριζώματα.

Η καλλιέργεια ενός δέντρου χρήματος από σπόρους στο σπίτι είναι άσκοπη. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται στρώσεις και μοσχεύματα..

Οι πρώτες ρίζες εμφανίζονται στο νερό μέσα σε 10-14 ημέρες. Αμέσως μετά, μεταμοσχεύστε το φυτό στο έδαφος και παρακολουθήστε την υγρασία του εδάφους. Ένα νεαρό δέντρο χρειάζεται περισσότερο νερό.

Ο μίσχος μπορεί να ριζώσει αμέσως στο έδαφος. Πρώτα – δίπλα στο μητρικό φυτό, και μετά από αυτό – σε ξεχωριστά δοχεία για σπορόφυτα.

Ένας ασυνήθιστος τρόπος είναι ο πολλαπλασιασμός των φύλλων. Για να το κάνετε αυτό, πνίξτε το λίγο με ένα μίσχο στο έδαφος και σταδιακά θα αποκτήσει ένα μικρό ριζικό σύστημα. Ωστόσο, τα υγιή φύλλα πρέπει να επιλέγονται και να κλαδεύονται. Αυτά που έχουν πέσει από μόνα τους δεν είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή..

Money tree (κάθαρμα) - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή Money tree (κάθαρμα) - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή Money tree (κάθαρμα) - Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Η χοντρή γυναίκα αρχίζει να αρρωσταίνει μόνο όταν οι ιδιοκτήτες δεν ακολουθούν τους κανόνες για τη φροντίδα ενός ιδιότροπου φυτού. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η πτώση του φυλλώματος. Οι λόγοι μπορεί να είναι οποιοσδήποτε: πολύ ή πολύ λίγο ήλιο, έντονο πότισμα, έλλειψη υγρασίας, υπερβολική χρήση λιπασμάτων, έλλειψη υψηλής ποιότητας αποστράγγισης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρώτο βήμα στη θεραπεία οποιωνδήποτε ασθενειών είναι η σταθεροποίηση του καθεστώτος άρδευσης και σίτισης..

Money Tree (κάθαρμα) - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Money Tree (κάθαρμα) - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Money tree (κάθαρμα) – φωτογραφία

Επιλέξαμε για εσάς τις πιο φωτεινές και ενδιαφέρουσες εικόνες του δέντρου του χρήματος. Δείτε, συγκρίνετε, εμπνευστείτε και αναζητήστε επιλογές που σας αρέσουν. Καλή προβολή!

Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία Money tree (κάθαρμα) - φωτογραφία

Previous Post
Weigela (60 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Paisagismo da área suburbana: 85 ideias para fotos
Adblock
detector