15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Στέγη για ιδιωτικό σπίτι: 80 ιδέες φωτογραφιών

Στέγη για ιδιωτικό σπίτι: 80 ιδέες φωτογραφιών

Για κάθε σπίτι, η οροφή παίζει υπεύθυνο ρόλο – είναι η κύρια προστασία από υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, υπεριώδη ακτινοβολία και βροχοπτώσεις. Η υψηλής ποιότητας εκτέλεση της κύριας εργασίας θα εξασφαλίσει ικανό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του σχεδιασμού και των υλικών, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και το γενικό στυλ του κτιρίου. Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θέλει να λάβει από την οροφή όχι μόνο σημαντικά πρακτικά οφέλη, αλλά και ένα αισθητικά ευχάριστο φινίρισμα στο σχεδιασμό της πρόσοψης, συμπληρώνοντάς το και φέρνοντας την ατομικότητα στην εμφάνισή του..

Ταράτσα

Αυτός ο τύπος στέγης δύσκολα μπορεί να ονομαστεί παραδοσιακός, αλλά πρόσφατα γνώρισε συντριπτική επιτυχία. Πρώτα απ ‘όλα, μια τέτοια δημοτικότητα οφείλεται στην εμφάνιση τέτοιων στιλιστικών τάσεων όπως η σύγχρονη, ο μινιμαλισμός και η υψηλής τεχνολογίας. Τα ρεύματα είναι γνωστά για την προσκόλλησή τους σε καθαρές, ευθείες γραμμές. Επίσης, τέτοιες στέγες οφείλουν τη διανομή τους σε νέα υλικά υψηλής ποιότητας που μπορούν να εγγυηθούν υψηλά επίπεδα προστασίας από τη διατήρηση νερού και θερμότητας..

Μια επίπεδη επίστρωση θα ολοκληρώσει τον λακωνικό σχεδιασμό και θα φαίνεται αυστηρή και αποτελεσματική, αλλά εκτός από αυτό το προφανές πλεονέκτημα, μπορούν να διακριθούν πολλά άλλα:

– Εμφανίζεται μια χρήσιμη περιοχή για την οργάνωση ενός αθλητικού χώρου, ενός χειμερινού κήπου ή ενός χώρου αναψυχής εξοπλισμένο με μπάρμπεκιου, ελαφριά έπιπλα, πέργκολα ή άλλο υπόστεγο.

– Ο χώρος χρησιμοποιείται επίσης για τεχνολογικές συσκευές: κλιματιστικό, σύστημα συλλογής νερού, κεραία και ακόμη και ηλιακή μπαταρία.

– Είναι ευκολότερο να φροντίσετε για μια επίπεδη οροφή και η συντήρηση όλων των συσκευών και των αντικειμένων σε αυτήν απλοποιείται.

– Η τοποθέτηση αυτής της στέγης απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσπάθεια από άλλα ανάλογα.

Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Επίπεδη οροφή για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία

Στέγη στέγης

Μια κορυφή σοφίτας όχι μόνο θα συμπληρώσει και θα διακοσμήσει την αρχιτεκτονική ιδέα του σπιτιού, αλλά θα προσθέσει τετραγωνικά μέτρα στο χώρο διαβίωσης. Αυτή είναι μια πολύ βολική λύση, επειδή ένα τέτοιο κτίριο είναι φθηνότερο και ευκολότερο από το να χτίσετε έναν άλλο όροφο. Ταυτόχρονα, ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για να δημιουργήσει ένα υπέροχο άνετο υπνοδωμάτιο ή σαλόνι..

Εάν βρίσκεστε στα πρόθυρα μιας επισκευής οροφής, η οποία περιλαμβάνει πλήρη αντικατάσταση υλικών, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία, καθώς το κόστος θα αντισταθμιστεί πλήρως:

– Παίρνετε επιπλέον θερμομόνωση – ο χώρος διαμονής διατηρεί τη θερμότητα πολύ καλύτερα από μια άδεια σοφίτα ή μια συνηθισμένη οροφή. Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να εξασφαλιστεί ο σωστός αερισμός για να αποφευχθεί η υπερβολική συσσώρευση υγρασίας.

– Τα μοντέρνα έπιπλα είναι αρκετά κινητά και λακωνικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι μετρητές που προκύπτουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Γενικά, για τη διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου σοφίτας, ανατρέξτε σε στυλ όπως σκανδιναβικό, μινιμαλισμό ή ρουστίκ – μέσα σε αυτές τις τάσεις, θα βρείτε πολλές παραλλαγές για τη διευθέτηση ενός άνετου και λειτουργικού δωματίου.

– Τα εκτεταμένα ανοίγματα παραθύρων παρέχουν στο δωμάτιο άφθονο φως ημέρας.

Με όλα τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, η οροφή της σοφίτας υποχρεώνει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση των φέροντων τοίχων, καθώς δεν είναι πάντα σε θέση να αντέξουν ένα τέτοιο φορτίο..

Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Μάνσαρντ στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία

Στέγη υπόστεγο

Η κατασκευή μιας κεκλιμένης στέγης είναι ένα επίπεδο που στηρίζεται σε τοίχους διαφορετικού ύψους. Η διαφορά στο μήκος των τοιχωμάτων ρουλεμάν καθορίζει πραγματικά το επίπεδο της κλίσης της κλίσης.

Οι επίπεδες επιφάνειες αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερη μοντέρνα αισθητική που προσθέτουν χαρακτήρα και σοβαρότητα σε ολόκληρο το κτίριο με τις ξεκάθαρες μορφές τους. Από την άλλη πλευρά, εάν η οροφή αποδειχθεί αρκετά εκτεταμένη στο έργο, θα πρέπει να ληφθεί αμέσως υπόψη ότι απαιτείται αρκετά οξεία γωνία κλίσης για αποτελεσματική αποστράγγιση των κατακρημνίσεων. Επίσης, κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, ενδέχεται να προκύψουν δυσκολίες με την παροχή θερμομόνωσης..

Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων μιας κεκλιμένης οροφής, πρέπει να αναφέρονται οι ακόλουθες θέσεις:

– Η οροφή θα δημιουργήσει έναν πρωτότυπο χώρο για σχεδιαστικές απολαύσεις στην οροφή μέσα στο κτίριο.

– Μια μικρή μάζα σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτόν τον τύπο στέγης για ένα σπίτι χωρίς θεμέλιο ή με τις ελαφριές παραλλαγές του – βίδα ή στήλη.

– Η εκτέλεση εργασιών επισκευής δεν συνεπάγεται ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς είναι ασφαλές να βρίσκεστε στην κορυφή της δομής.

– Η εγκατάσταση δεν απαιτεί υψηλό οικονομικό κόστος, πολύπλοκους υπολογισμούς και υψηλές επαγγελματικές δεξιότητες από τον κατασκευαστή.

Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Στέγη οροφής για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία

Αέτωμα στέγη

Μια γνωστή επιλογή για όλους, είναι αυτός που απεικονίζεται συχνά στα σχέδιά τους από μικρά παιδιά. Δομικά, μια αέτωστη στέγη αποτελείται από ράμπες ίσου μεγέθους που ακουμπούν στους τοίχους και συναντιούνται μεταξύ τους στη μέση..

Η συμμετρία δημιουργεί την κλασική γεωμετρία των γραμμών και την αρμονία του συνδυασμού της πρακτικότητας με την οπτική γοητεία. Ο χώρος κάτω από το κάλυμμα σχηματίζει μια σοφίτα, όπου είναι βολικό να αποθηκεύσετε πράγματα και να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού. Ο σχεδιασμός της οροφής με αέτωμα παρέχει ένα φυσικό σύστημα αποστράγγισης για το χιόνι και το νερό. Είναι φθηνό και αρκετά εύκολο να κατασκευάσετε μια τέτοια προστασία από τις καιρικές συνθήκες..

Όσον αφορά τις αρνητικές πτυχές του έργου, ο βαθμός κλίσης της οροφής θα εξαρτηθεί από την επιλογή του δομικού υλικού. Η γωνία μπορεί να είναι τουλάχιστον 22 μοίρες, αν σταματήσετε σε σχιστόλιθο ή πλακάκια, η μεταλλική έκδοση της οροφής απαιτεί περίπου 14 μοίρες και το προφίλ φύλλο δεσμεύει έως 12 μοίρες.

Μια αποτελεσματική τροποποίηση μιας αέτωσης οροφής – πολλαπλών επιπέδων, δημιουργώντας σπασμένες γραμμές. Είναι σε θέση να προσθέσει πρωτοτυπία στην αρχιτεκτονική του σπιτιού, αλλά και να υποχρεωθεί σε ακριβείς υπολογισμούς και επαγγελματική προσέγγιση..

Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Αέτωμα στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία

Ισχιακή στέγη

Μια στέγη ισχίου είναι ουσιαστικά μια στέγη ισχίου, στην οποία τα μέτωπα αντικαθιστούν τις τριγωνικές ράμπες (ισχία). Μια τέτοια συσκευή καθιστά τη δομή πολύ ανθεκτική στους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις και, το σημαντικότερο, προσθέτει πρωτοτυπία στην αρχιτεκτονική ιδέα..

Η ακαμψία της δομής της επιτρέπει πρακτικά να μην αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, καθώς και να δημιουργεί προεξοχές σε κάθε πλευρά της, προστατεύοντας επιπλέον από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν επίσης ποικιλίες στέγης ισχίου – ημι -ισχίου και οροφής ισχίου. Οι πλαγιές του τελευταίου συνδέονται σε ένα σημείο, είναι ιδανικό για τετράγωνα και ορθογώνια κτίρια..

Μερικές από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε:

– Η πολυπλοκότητα της οροφής περιλαμβάνει επίπονους υπολογισμούς και μετρήσεις, μια μακρά και δύσκολη εγκατάσταση.

– Υψηλή τιμή;

– Ο χώρος της σοφίτας είναι μικρός και επομένως δεν είναι πάντα κατάλληλος για τη δημιουργία σοφίτας.

– Σε περίπτωση χώρου σοφίτας, τα παράθυρά του θα αλληλεπιδρούν άμεσα με τις βροχοπτώσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή υγρασίας στο εσωτερικό. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να εξομαλυνθεί καλύπτοντας τα ανοίγματα πριν από τη βροχή, αλλά αυτό δεν είναι πάντα βολικό.

Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Ισχιακή στέγη για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία

Οροφή πολλαπλών αερίων

Είναι χτισμένο με τη μορφή ενός συνόλου πολυγώνων που συνδυάζουν πολλά τμήματα αέτωμα. Αυτό δημιουργεί μια μη τετριμμένη και ελκυστική στέγη. Η οροφή είναι αρκετά περίπλοκη στο σχεδιασμό και την εκτέλεσή της..

Το κτίριο για την εγκατάσταση αυτής της κορυφής πρέπει να έχει κλιμακωτό ή τετράγωνο σχήμα. Η οροφή πολλαπλών αετών ολοκληρώνει σπίτια με περίπλοκες διατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας σοφίτας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

– Αντοχή και αντοχή. Το σύστημα δοκών είναι απόλυτα ισορροπημένο, το οποίο σας επιτρέπει να μεταφέρετε βαριά φορτία.

– Δυνατότητα οργάνωσης ελεύθερου χώρου ή σοφίτας.

– Ωραία και ενδιαφέρουσα εμφάνιση μαζί με την πρακτικότητα. Οι απότομες κλίσεις των πλαγιών ελαχιστοποιούν την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος, το νερό και το χιόνι δεν λιμνάζουν στην επιφάνεια της οροφής.

Γενικά, τα μειονεκτήματα είναι ότι η κατασκευή θα απαιτήσει σοβαρή επαγγελματική εμπειρία, ξεχωριστή προσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς και σοβαρό οικονομικό κόστος για τα υλικά..

Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία Οροφή πολλαπλών αερίων για ιδιωτικό σπίτι - φωτογραφία

Υλικό οροφής

Αφού επιλέξετε μια κατάλληλη δομή για τη μελλοντική σας στέγη, πρέπει να αποφασίσετε για τα υλικά που θα αποτελέσουν τη βάση της. Μεταξύ της μεγάλης επιλογής που παρέχεται από τη σύγχρονη κατασκευαστική αγορά, συλλέξαμε τα πιο δημοφιλή από αυτά:

Κεραμικά πλακίδια. Το υλικό έχει αποδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερο σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες. Μια στέγη για ιδιωτικό σπίτι από κεραμίδια έχει όμορφο σχήμα και υφή, είναι αξιόπιστη στη διαδικασία χρήσης, δεν απαιτεί συχνή συντήρηση και είναι απίστευτα ανθεκτική. Εάν η οροφή τοποθετήθηκε με υψηλή ποιότητα, τότε η διάρκεια ζωής μπορεί να είναι πάνω από εκατό χρόνια..

Ο πορώδης πηλός μειώνει τη θερμική αγωγιμότητα, αλλά είναι αυτή η ιδιότητα που μπορεί να οδηγήσει στην απορρόφηση του νερού, η οποία, όταν παγώσει, θα το καταστρέψει. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, καλύψτε την κεραμική οροφή με λούστρο, έτσι ώστε οι δείκτες ποιότητας να μην μειωθούν ακόμη και στις πιο σοβαρές κλιματολογικές συνθήκες..

Μεταλλικά κεραμίδια οροφής – Αυτή είναι μια από τις πιο σύγχρονες επιλογές για επένδυση οροφής με κλίση 12-15 μοίρες. Μια όμορφη μίμηση ενός αναλόγου πηλού είναι αξιόπιστη και ανθεκτική στη φθορά, δεν φοβάται το χιόνι ή το φως του ήλιου και ως εκ τούτου είναι απίστευτα δημοφιλής.

Μεταλλικό κυματοειδές χαρτόνι επίσης ένα αρκετά κοινό υλικό για στέγες. Η πλούσια παλέτα χρωμάτων θα δώσει στο σπίτι σας μια κομψή και ελκυστική εμφάνιση. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η λειτουργικότητα, καθώς και οι χαμηλές τιμές επιτρέπουν τη χρήση του υλικού για μια ποικιλία έργων φινιρίσματος: επένδυση τοίχων, παραγωγή φράχτων και πύλων. Έτσι, υπάρχει μια καλή ευκαιρία για την ενσάρκωση μιας ενιαίας αρχιτεκτονικής αντίληψης..

Ασφαλτικός σχιστόλιθος, επίσης γνωστό ως οντουλίνη, είναι κατασκευασμένο από ίνες κυτταρίνης και εμποτισμένο με πίσσα, ρητίνες, χρωστικές ουσίες και μεταλλικά πρόσθετα. Το Ondulin είναι φιλικό προς το περιβάλλον, φθηνό, πρακτικά δεν απορροφά υγρασία και είναι ανθεκτικό σε αλκάλια και οξέα. Επιπλέον, το υλικό έχει υψηλή ηχομόνωση, έχει μεγάλη ποικιλία χρωματικών παραλλαγών και είναι εύκολο στην εγκατάσταση, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε καμπύλες επιφάνειες..

Ταυτόχρονα, η ασφαλτική επικάλυψη καίγεται στον ήλιο και χαρακτηρίζεται από αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Η καλοκαιρινή ζέστη και ο παγετός του χειμώνα καθιστούν δύσκολη την κίνηση στην οροφή. Αλλά θα είναι δίκαιο να πούμε ότι πολλές από τις πιο ποιοτικές τροποποιήσεις εξομαλύνουν ή ακόμη και εξουδετερώνουν πλήρως αυτές τις ελλείψεις..

Τέλος, επιλέξτε φύλλα από σκληρυμένο γυαλί ή παράθυρα με διπλά τζάμια για την κατασκευή ξεχωριστού τμήματος της οροφής. Για παράδειγμα, ένα κουβούκλιο πάνω από μια βεράντα, ένα θερμοκήπιο ή ακόμα και μια κουζίνα ή σαλόνι. Η ιδέα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αφού η επίστρωση θα γίνει ένα πραγματικό highlight και θα διακοσμήσει τόσο το εξωτερικό του σπιτιού όσο και, φυσικά, τον χώρο κάτω από τη στέγη. Το γυαλί μπορεί να αντέξει υψηλά φορτία από υγρασία, χιόνι και άνεμο.

Συνοψίζοντας, σημειώνουμε ότι κατά την επιλογή ενός δομικού υλικού, πρέπει να καθοδηγείται από έναν απλό κανόνα: όσο ισχυρότερη είναι η στέγη, τόσο μικρότερη μπορεί να είναι η κλίση της κλίσης. Αυτή η προσέγγιση θα εξασφαλίσει μια μακρά περίοδο λειτουργίας της δομής, καθώς και ελάχιστο αντίκτυπο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες..

Υλικό για τη στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού - φωτογραφία Υλικό για τη στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού - φωτογραφία Υλικό για τη στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού - φωτογραφία Υλικό για τη στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού - φωτογραφία Υλικό για τη στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού - φωτογραφία

Previous Post
Asters (90 φωτογραφίες λουλουδιών): περιγραφή, τύποι και φροντίδα
Next Post
DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)