15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αψίδες γυψοσανίδας: σχεδιαστικές ιδέες (70 φωτογραφίες)

Αψίδες γυψοσανίδας: σχεδιαστικές ιδέες (70 φωτογραφίες)

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες εσωτερικές πόρτες, οι καμάρες γυψοσανίδας φαίνονται επίσημες, ανεβάζουν οπτικά τις οροφές και διευρύνουν το χώρο του διαμερίσματος. Η πλαστικότητα αυτού του δομικού υλικού σάς επιτρέπει να κόψετε ωοειδή ανάγλυφα και κάθε είδους λείες καμπύλες από αυτό, που συμπληρώνουν τόσο όμορφα το εσωτερικό. Μια ποικιλία από καμάρες γυψοσανίδας, τα χαρακτηριστικά τους και οι λειτουργίες σχεδίασης θα συζητηθούν αργότερα στο άρθρο.

Χαρακτηριστικά καμάρων γυψοσανίδας στο εσωτερικό

Οι καμάρες από γυψοσανίδες είναι ογκομετρικές κατασκευές που διακοσμούν τα ανοίγματα μεταξύ των δωματίων σε ιδιωτικά σπίτια, διαμερίσματα, καφετέριες, γκαλερί, θέατρα, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ναούς. Μπορούν να είναι διαφορετικών διαμέτρων, στενά ή να καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρο τον τοίχο, απλά ή ασυνήθιστα σχήματα.

Η βάση της αψίδας είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο στο οποίο είναι προσαρτημένο ένα κυρτό γυψοσανίδα. Για τη διαμόρφωση του υλικού, χρησιμοποιείται εργοστασιακή επεξεργασία (παραγωγή τοξωτών τεμαχίων της μάρκας GKLA), καθώς και ξηρή και υγρή κάμψη των αρχικά επίπεδων φύλλων. Στην πρώτη περίπτωση, γίνονται τομές, στη δεύτερη, η γυψοσανίδα εμποτίζεται με νερό, λυγίζει και με αυτήν τη μορφή στεγνώνει κάτω από μια πρέσα.

Οι θετικές πλευρές των καμάρων γυψοσανίδας είναι η αισθητική τους, η ευκολία εγκατάστασης και το χαμηλό κόστος (σε σύγκριση με το σκυρόδεμα, το τούβλο, το ξύλο). Μεταξύ των μειονεκτημάτων μπορεί να σημειωθεί χαμηλή αντίσταση στην υγρασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μειονέκτημα μπορεί να είναι ότι το τοξωτό άνοιγμα στον τοίχο παραμένει ανοιχτό, πράγμα που σημαίνει ότι ρεύματα, ξένοι ήχοι, μυρωδιές, φως θα διεισδύσει μέσα του.

Αψίδες γυψοσανίδας στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Τι μορφές υπάρχουν

Θυμίζοντας αρχαίους ναούς και παλάτια της Αναγέννησης, τα θολωτά περάσματα προσθέτουν ανύψωση στο εσωτερικό. Είναι ιδανικά για οπτική χωροθέτηση διαδρόμων, διαδρόμων, κλιμακοστασίων, καθιστικών, δωματίων υποδοχής. Ένας μεγάλος αριθμός γεωμετρικών σχημάτων που μπορούν να δοθούν σε γυψοσανίδα καθιστά δυνατή την επιλογή της ιδανικής επιλογής για κάθε τύπο εσωτερικού χώρου.

Στρογγυλές καμάρες από γυψοσανίδες

Στρογγυλές και ημικυκλικές καμάρες θα συμπληρώσουν αρμονικά το κλασικό, ελληνικό, βυζαντινό και βικτοριανό στιλ. Θα πρέπει να είναι διακοσμημένα με γύψινο καλούπι, χρυσά ή ασημένια στολίδια και τα πλευρικά μέρη να έχουν τη μορφή κολώνων. Το φινίρισμα πρέπει να είναι συμπαγές, λευκό ή πολύ κοντά σε αυτό.

Στρογγυλές καμάρες από γυψοσανίδα - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό Στρογγυλές καμάρες από γυψοσανίδα - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό

Αψίδες ορθογώνιων γυψοσανίδων

Τέτοιες πύλες μοιάζουν πολύ με τις πόρτες. Είναι μια καλή επιλογή για μινιμαλιστικούς και μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Μπορούν να αποτελούν μέρος χωρισμάτων με ράφια που βρίσκονται στα πλάγια και, εάν είναι απαραίτητο, ακόμη και κλειστά με συρόμενες οθόνες.

Αψίδες ορθογώνιων γυψοσανίδων - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό

Ελλειπτικές καμάρες γυψοσανίδας

Αψίδες από γυψοσανίδες, το πάνω μέρος των οποίων έχει τη μορφή μισής οριζόντιας έλλειψης, είναι κατάλληλες για δωμάτια με χαμηλή οροφή (από 2,5 μ.). Ταιριάζουν καλά σε στυλ όπως μοντέρνο, provence, πατάρι, χώρα – απλά πρέπει να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Ελλειπτικές καμάρες από γυψοσανίδες - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό Ελλειπτικές καμάρες από γυψοσανίδες - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό

Αψίδες γυψοσανίδας αραβικής / ανατολικής

Τα ανατολικά ανοίγματα μοιάζουν με μυτερούς θόλους. Αυτός ο τύπος καμάρων είναι χαρακτηριστικός για την Ινδία, την Τουρκία και όλες τις μουσουλμανικές χώρες. Επιπλέον, οδοντωτά και κυματιστά ανάγλυφα, είναι δυνατά πολύπλοκα μικροσκοπικά σχέδια σε κορεσμένα χρώματα.

Αψίδες γυψοσανίδας σε ανατολίτικο στυλ - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό Αψίδες γυψοσανίδας σε ανατολίτικο στυλ - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό

Αψίδες τραπεζοειδούς γυψοσανίδας

Οι καμάρες με γεωμετρικές γωνίες φαίνονται καλά περιτριγυρισμένες από ξύλο και πέτρα, επειδή αυτά τα υλικά δεν επιτρέπουν ομαλές καμπύλες. Είναι ιδιαίτερα καλά για εξοχικές κατοικίες, αίθουσες σπουδών, παμπ και βιβλιοθήκες..

Τραπεζοειδείς καμάρες γυψοσανίδας - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό

Σγουρά τόξα γυψοσανίδας

Τα απαλά ανάγλυφα της φαντασίας μπορούν να είναι το αποκορύφωμα ενός εσωτερικού χώρου φουτουριστικού, ρομαντικού ή παιχνιδιάρικου στιλ. Παρεμπιπτόντως, μια καμάρα γυψοσανίδας μπορεί όχι μόνο να διακοσμήσει ένα άνοιγμα στον τοίχο, αλλά και να εκτελέσει τη λειτουργία ενός διακοσμητικού πλαισίου γύρω από κάποια θέση.

Σχηματισμένες καμάρες γυψοσανίδας - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό Σχηματισμένες καμάρες γυψοσανίδας - σχέδιο, φωτογραφία στο εσωτερικό

Τελειώνοντας καμάρες από γυψοσανίδες

Αφού διαμορφώσετε το τόξο της γυψοσανίδας στο επιθυμητό σχήμα, εφαρμόζοντας ένα βασικό στόκο και αστάρι, η εμφάνισή του μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τη βοήθεια του ντεκόρ. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών φινιρίσματος, και μεταξύ αυτών μπορείτε να επιλέξετε όποια ταιριάζει στην τιμή και τις αισθητικές ιδιότητες..

Ζωγραφική

Το αλκυδικό σμάλτο θα βοηθήσει να επιτευχθεί ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα και οι συνθέσεις με βάση το νερό και οι υδατοδιαλυτές θα παρέχουν μια ματ επιφάνεια..

Ζωγραφική - φινίρισμα και διακόσμηση της αψίδας γυψοσανίδας Ζωγραφική - φινίρισμα και διακόσμηση της αψίδας γυψοσανίδας

Ζωγραφική

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στένσιλ για να εφαρμόσετε σχέδια στην αψίδα και αν έχετε καλλιτεχνικό ταλέντο, μπορείτε να τα φτιάξετε με το χέρι. Οι τεχνικές και τα υλικά σε αυτή την περίπτωση περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του πλοιάρχου..

Ζωγραφική - φινίρισμα και διακόσμηση της αψίδας από γυψοσανίδες

Χύτευση γυψομάρμαρου και διακόσμηση PVC

Τα καλούπια από γυψομάρμαρο, καθώς και τα φθηνά προϊόντα αφρού πολυστερίνης με τη μορφή όλων των ειδών των σχημάτων και της δαντέλας θα διακοσμήσουν αμέσως κάθε αψίδα. Λόγω του χαμηλού τους βάρους, κολλάνε εύκολα στη βάση της γυψοσανίδας.

Χύτευση γυψομάρμαρου - φινίρισμα και διακόσμηση της αψίδας από γυψοσανίδες Χύτευση από γυψομάρμαρο - φινίρισμα και διακόσμηση της αψίδας από γυψοσανίδες Χύτευση γυψομάρμαρου - φινίρισμα και διακόσμηση της αψίδας από γυψοσανίδες

Ταπετσαρία

Η ταπετσαρία είναι ένας από τους πιο προσιτούς τρόπους για να διακοσμήσετε τοξωτές κατασκευές. Χρειάζεστε μόνο περισσότερη ικανότητα και ακρίβεια από ό, τι σε επίπεδους τοίχους – έτσι ώστε οι ραφές να μην είναι ορατές.

Ταπετσαρία - διακόσμηση και διακόσμηση της αψίδας γυψοσανίδας

Διακοσμητικός βράχος

Η φυσική ή τεχνητή πέτρα θα πλαισιώσει τέλεια το άνοιγμα, δίνοντας στο εσωτερικό μια πολυτελή και ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Διακοσμητική πέτρα - διακόσμηση και διακόσμηση της αψίδας από γυψοσανίδες Διακοσμητική πέτρα - διακόσμηση και διακόσμηση της καμάρας από γυψοσανίδες

Καπλαμά ξύλου

Ένα μοναδικό μοτίβο κοπής ακριβών ειδών δέντρων σε αψίδα γυψοσανίδας θα κάνει μια απλή εσωτερική ελίτ με ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Καπλαμά ξύλου - φινίρισμα και διακόσμηση της καμάρας από γυψοσανίδες

Βιτρώ, τζάμια, καθρέφτες

Τα διακοσμητικά κοψίματα μπορούν να γεμιστούν με ημιδιαφανή ή ανακλαστικά ένθετα. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται κομψός και δημιουργεί ένα όμορφο παιχνίδι ακτίνων..

Βιτρώ - διακόσμηση και διακόσμηση της καμάρας από γυψοσανίδες Βιτρώ - διακόσμηση και διακόσμηση της καμάρας από γυψοσανίδες

Πώς να φτιάξετε ένα τόξο γυψοσανίδας με τα χέρια σας

Για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση της αψίδας, θα χρειαστείτε τα κατάλληλα υλικά:

– γυψοσανίδας (για αρχάριους τεχνίτες είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ήδη καμπύλο τόξο (GKLA).

– προφίλ από μέταλλο ή ξύλο, κόντρα πλακέ ·

– αυτοκόλλητες βίδες, πείροι.

– στόκος, αστάρι.

Από τα εργαλεία, πρέπει να προετοιμάσετε όργανα μέτρησης (τετράγωνο ξυλουργικής, μεζούρα), μια μεγάλη πυξίδα, ένα μολύβι, ένα μαχαίρι γυψοσανίδας, ψαλίδι για κοπή μετάλλου, ένα κατσαβίδι, λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο για το γυάλισμα των άκρων, μια σπάτουλα, προσωπική προστασία εξοπλισμός.

Αψίδα γυψοσανίδας φτιάξτε μόνοι σας

Στάδια εργασίας

1) Σχεδιασμός. Με βάση τις παραμέτρους του δωματίου, την ιδέα του σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τις διαστάσεις και την ανακούφιση της μελλοντικής δομής.

2) Υπολογισμός υλικών. Είναι καλύτερα να παίρνετε περισσότερο γυψοσανίδα και αναλώσιμα από ό, τι απαιτείται. Σε περίπτωση τυχαίας βλάβης, μπορείτε να συνεχίσετε με ασφάλεια την εγκατάσταση..

3) Κοπή και στερέωση προφίλ. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε ένα είδος πλαισίου, κατάλληλο σε πλάτος. Πρέπει πρώτα να στερεωθούν στον τοίχο από σκυρόδεμα με πείρους και στη συνέχεια να στερεωθούν με βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των βιδών είναι 10-15 cm.

4) Κόβοντας κενά γυψοσανίδας, δίνοντάς τους καμπύλο σχήμα. Μπορείτε να δείτε καθαρά αυτή τη διαδικασία στο βίντεο..

5) Θήκη του πλαισίου. Η διάμετρος και το μήκος των αυτοκόλλητων βιδών πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το πάχος των φύλλων. Μετά το βίδωμα, τα καπάκια τους πρέπει να ξεπλένονται με γυψοσανίδα για να μην δημιουργούνται περιττές παρατυπίες..

6) Ενίσχυση της δομής. Για αυτό, ένα κυρτό μεταλλικό προφίλ είναι προσαρτημένο στις εξωτερικές άκρες της αψίδας..

7) Ευθυγράμμιση. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να εξομαλύνετε την τραχύτητα, να στοκάρετε την επιφάνεια και να την προετοιμάσετε για φινίρισμα.

8) Διακοσμητικό φινίρισμα.

Αψίδα γυψοσανίδας φτιάξτε μόνοι σας

Σχεδιασμός καμάρας γυψοσανίδας – φωτογραφία

Η γκαλερί μας παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα και ζωντανά παραδείγματα για το πώς μπορούν να φαίνονται οι καμάρες γυψοσανίδας στο εσωτερικό. Για λόγους ευκολίας, ομαδοποιούνται σύμφωνα με διαφορετικούς τύπους χώρων. Αφού δείτε τις εικόνες, σίγουρα θα βρείτε εμπνευσμένες επιλογές σχεδίασης για τον εαυτό σας!

Αψίδες γυψοσανίδας στο σαλόνι

Αψίδα γυψοσανίδας στο σαλόνι - σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο σαλόνι - σχέδιο Ημικυκλική αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό του σαλονιού Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο σαλόνι - σχέδιο Στρογγυλή αψίδα από γυψοσανίδα στο εσωτερικό του σαλονιού Αψίδα γυψοσανίδας με παράθυρα από βιτρό - σαλόνι, σχέδιο Στρογγυλή αψίδα γυψοσανίδας σε ένα μικρό σαλόνι - σχέδιο Εσωτερική αψίδα γυψοσανίδας - σαλόνι, σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό του καθιστικού - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο σαλόνι - κλασικό στυλ, σχέδιο

Αψίδες γυψοσανίδας στο διάδρομο / διάδρομο

Αψίδα γυψοσανίδας στο διάδρομο και διάδρομος - σχεδιασμός Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο διάδρομο - σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο διάδρομο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας σε ανατολίτικο στιλ - διάδρομος και διάδρομος Αψίδα γυψοσανίδας με διακοσμητική πέτρα - διάδρομο Εσωτερική αψίδα γυψοσανίδας - αίθουσα εισόδου, σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο διάδρομο και διάδρομο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο διάδρομο και διάδρομος - σχεδιασμός Σχηματισμένη καμάρα γυψοσανίδας στο διάδρομο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας σε ένα μικρό διάδρομο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο διάδρομο - κλασικό στυλ, σχέδιο

Αψίδες γυψοσανίδας στην κουζίνα

Στρογγυλή αψίδα από γυψοσανίδες στην κουζίνα - σχέδιο Φιγούρα αψίδα από γυψοσανίδες στην κουζίνα - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό της κουζίνας Σχεδιασμός διακοσμητικής αψίδας γυψοσανίδας στην κουζίνα Αψίδα γυψοσανίδας στην κουζίνα - σχέδιο Φιγούρα αψίδα από γυψοσανίδες στην κουζίνα - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό της κουζίνας Αψίδα γυψοσανίδας στην κουζίνα - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στην κουζίνα σε κλασικό στιλ - σχέδιο

Αψίδες γυψοσανίδας στο παιδικό δωμάτιο

Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο παιδικό δωμάτιο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου Αψίδα γυψοσανίδας στο παιδικό δωμάτιο - σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο παιδικό δωμάτιο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο παιδικό δωμάτιο - σχέδιο

Αψίδες γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Στρογγυλή αψίδα από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Αψίδα γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Φιγούρα καμάρα γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Διακοσμητική αψίδα από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Εσωτερική αψίδα γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - σχέδιο Αψίδα γυψοσανίδας στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Βίντεο: Αψίδες γυψοσανίδας στο εσωτερικό

Previous Post
Χρώμα ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα (80 φωτογραφίες)
Next Post
Loftsetasje: 85 designideer