15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διώροφα σπίτια (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Διώροφα σπίτια (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Η κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου κατοικιών είναι η πιο βολική λύση. Υπέρ του είναι το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε μια αρκετά μεγάλη χρήσιμη περιοχή, ενώ χρησιμοποιείτε ένα μικρό τμήμα της γης. Αυτό το γεγονός συχνά προκαλεί την κατασκευή διώροφων κτιρίων σε ιδιωτικούς τομείς σε αστικές περιοχές, όπου δεν υπάρχει αρκετή γη για να χτιστεί ένα πολυτελές μονοόροφο αρχοντικό. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά του ανάγλυφου δεν επιτρέπουν την επιτάχυνση στα μεγαλοπρεπή τριώροφα ή τετραώροφα κτίρια. Στο άρθρο θα μιλήσουμε για τα έργα των σύγχρονων διώροφων σπιτιών και θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματά τους..

Τα πλεονεκτήματα των διώροφων σπιτιών

Εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση χώρου, τα διώροφα σπίτια έχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με τα κτήρια ενός ορόφου, όπου ένα μεγάλο μέρος καταλαμβάνεται από διαδρόμους, τα κτίρια δύο επιπέδων μπορούν να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν τον μέγιστο αριθμό λειτουργικών δωματίων. Εάν το σπίτι βρίσκεται έξω από την πόλη, θα ανοίξει μια εκπληκτική θέα στον περιβάλλοντα χώρο από τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου..

Οι προσόψεις των διώροφων σπιτιών σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε περισσότερες αρχιτεκτονικές τεχνικές, να συνδυάζετε υλικά φινιρίσματος, τα οποία φαίνονται πολύ πιο όμορφα και η ποικιλία σχημάτων στέγης δίνει σημαντική γεύση.

Το κτήριο δύο επιπέδων σάς επιτρέπει να χωρίσετε το χώρο σε ζώνες ημέρας (σαλόνι, κουζίνα στον πρώτο όροφο) και νύχτα (υπνοδωμάτια στον δεύτερο όροφο).

Διώροφα σπίτια - Οφέλη Διώροφα σπίτια - Οφέλη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Η επιλογή υλικών για την κατασκευή και την επένδυση του σπιτιού είναι ένας βασικός παράγοντας από τον οποίο θα εξαρτηθεί η μακροζωία του κτιρίου, η αισθητική ομορφιά, καθώς και μια άνετη διαμονή σε αυτό. Τις περισσότερες φορές, υλικά όπως χρησιμοποιούνται στην κατασκευή:

Τούβλο, από το οποίο θα βγει ένα εκπληκτικά ανθεκτικό, ισχυρό σπίτι, στο οποίο θα διατηρείται συνεχώς ένα άνετο μικροκλίμα. Το μειονέκτημα είναι ένα μεγάλο βάρος, που απαιτεί μια σταθερή βάση, καθώς και μια σχετικά μεγάλη περίοδο κατασκευής.

Κεραμικά μπλοκ – σας επιτρέπουν να χτίσετε ένα αξιόπιστο ενεργειακά αποδοτικό σπίτι, αλλά θα απαιτήσει πρόσθετη επένδυση.

Το ελαφρύ σκυρόδεμα είναι το πιο δημοφιλές σύγχρονο υλικό που πρακτικά δεν έχει μειονεκτήματα. Το σπίτι χτίζεται αρκετά γρήγορα, έχει εξαιρετική θερμομόνωση, αλλά δεδομένου ότι το υλικό απορροφά καλά την υγρασία, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα θεμέλιο υψηλής ποιότητας από μονόλιθο ή πλάκα από σκυρόδεμα.

Το ξύλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον, «αναπνευστικό» υλικό που εξασφαλίζει συνεχή κυκλοφορία οξυγόνου στο δωμάτιο. Τα ξύλινα σπίτια έχουν υψηλά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και αισθητική. Ωστόσο, το ξύλο είναι ευαίσθητο στις καιρικές συνθήκες, επομένως, θα απαιτήσει περιοδική επεξεργασία με ειδικά μέσα.

Οι τεχνολογίες πλαισίων, καθώς και άλλοι διάφοροι συνδυασμοί που, εκτός από τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουν μια πολύ όμορφη εμφάνιση, όπως τα σπίτια σε στιλ σαλέ, όπου το ξύλο και η πέτρα συνδυάζονται τέλεια.

Διώροφα σπίτια - Οικοδομικά υλικά Διώροφα σπίτια - Οικοδομικά υλικά

Ιδέες για τη διάταξη ενός διώροφου σπιτιού

Οι σύγχρονες τάσεις επιδιώκουν μια κατάλληλη ορθολογική διάταξη του λειτουργικού χώρου με ελάχιστο αριθμό δωματίων. Τις περισσότερες φορές, η διάταξη προβλέπει τη θέση των κοινόχρηστων χώρων στο πρώτο επίπεδο και των ιδιωτικών δωματίων στο δεύτερο. Για παράδειγμα, στον κάτω όροφο μπορείτε να εξοπλίσετε την κουζίνα, την τραπεζαρία, το σαλόνι, το μπάνιο. Η παρουσία μιας βεράντας φαίνεται πολύ βολική και όμορφη. Μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό, αλλά σε κάθε περίπτωση, παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στη φύση κατά τη διάρκεια μεσημεριανού τσαγιού, βραδινών συγκεντρώσεων ή γιορτών. Μπορείτε επίσης να βρείτε έργα όπου ένα δωμάτιο επισκεπτών ή ένα υπνοδωμάτιο για ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν στο δεύτερο επίπεδο βρίσκεται στο ισόγειο..

Ο επάνω όροφος, όπως έχουμε ήδη πει, είναι ένας χώρος για ιδιωτικά δωμάτια. Υπνοδωμάτια και παιδικά υπνοδωμάτια τοποθετούνται εδώ. Μια καλή λύση θα ήταν να οργανώσετε ένα επιπλέον μπάνιο, ειδικά αν η οικογένεια είναι μεγάλη (τις περισσότερες φορές τοποθετείται στο ίδιο περίπου μέρος του σπιτιού με τον πρώτο όροφο – είναι πιο βολικό να συνδέσετε επικοινωνίες).

Μια καλή λύση θα ήταν η κατασκευή ενός υπογείου, στο έδαφος του οποίου μπορείτε να οργανώσετε μια αποθήκη ή να τη χρησιμοποιήσετε για πιο λειτουργικούς χώρους, για παράδειγμα, γυμναστήριο, πλυντήριο, μπιλιάρδο, κουζίνα. Για να το κάνετε αυτό, ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής, πρέπει να φροντίσετε για την τοποθέτηση επικοινωνιών.

Ιδέες για τη διάταξη ενός διώροφου σπιτιού Ιδέες για τη διάταξη ενός διώροφου σπιτιού Ιδέες για τη διάταξη ενός διώροφου σπιτιού

Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών

Σήμερα υπάρχει μεγάλος αριθμός έργων για διώροφα σπίτια. Επιλέγοντας ένα τυπικό έργο, μπορείτε να εξοικονομήσετε εν μέρει το κόστος και ένα μεμονωμένο σας δίνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες να χτίσετε ένα σπίτι που θα πληροί όλες τις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης οικογένειας. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για την κατασκευή σύγχρονης, λογικής, άνετης κατοικίας.

Διώροφη κατοικία με σοφίτα

Η οργάνωση της σοφίτας είναι μια εξαιρετική λύση που σας επιτρέπει να πάρετε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα χώρου διαβίωσης αντί για μια ντουλάπα κάτω από την οροφή, η οποία, κατά κανόνα, με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε καταφύγιο για περιττά πράγματα του σπιτιού. Εκτός από το όμορφο εξωτερικό, οι αέτωστες στέγες με παράθυρα στραμμένες προς τον ουρανό παρέχουν πολύ χώρο για διάφορες σχεδιαστικές λύσεις στο εσωτερικό σχέδιο. Έχοντας φροντίσει για την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων επικοινωνιών (ηλεκτρική καλωδίωση, θέρμανση, εξαερισμός), εδώ μπορείτε να εξοπλίσετε ένα ευρύχωρο καμαρίνι, ένα υπνοδωμάτιο ή ένα άνετο παιδικό δωμάτιο. Συχνά, οι σοφίτες συμπληρώνονται με μπαλκόνια για να θαυμάσουν το περιβάλλον από ύψος..

Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με σοφίτα Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με σοφίτα

Διώροφη κατοικία με επίπεδη οροφή

Δεν υπάρχει συχνά μια επίπεδη στέγη ενός διώροφου σπιτιού στην περιοχή μας, αν και στα δυτικά τέτοια κτίρια εκτιμώνται ιδιαίτερα για τον όμορφο σχεδιασμό τους και την ευκαιρία να αποκτήσουν επιπλέον χώρο. Τέτοια κτίρια φαίνονται υπέροχα σε μινιμαλιστικές κατευθύνσεις, σοφίτες, στυλ υψηλής τεχνολογίας. Σε μια επίπεδη οροφή, μπορείτε να οργανώσετε μια περιοχή αναψυχής εγκαθιστώντας κατάλληλα έπιπλα, διακοσμήστε έναν κήπο, ένα αθλητικό γήπεδο ή ακόμα και μια πισίνα. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για κτίρια με μικρή τοπική περιοχή..

Σύγχρονα έργα διώροφων κατοικιών-Διώροφη κατοικία με επίπεδη οροφή Σύγχρονα έργα διώροφων κατοικιών-Διώροφη κατοικία με επίπεδη οροφή

Θόλος διώροφα σπίτια

Τα αυθεντικά σφαιρικά κτίρια καταπλήσσουν με την ομορφιά τους, το ασυνήθιστο σχήμα και την εργονομία τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πλαισίου, ακολουθούμενη από φινίρισμα με κόντρα πλακέ και αντικείμενο επένδυσης. Τέτοιες κατασκευές είναι αρκετά ευρύχωρες και πρακτικές και η στρογγυλή βάση αντιμετωπίζει πολύ καλύτερα τις φυσικές καταστροφές (ισχυροί άνεμοι, σεισμοί) από τις ορθογώνιες κατασκευές. Τα σπίτια με θόλους μπορούν επίσης να έχουν επιπλέον αρχιτεκτονικά στοιχεία – μπαλκόνια, βεράντες, γκαράζ – και να εκπλήσσουν με τον μη τυποποιημένο σχεδιασμό τους. Ο εσωτερικός χώρος είναι οργανωμένος σύμφωνα με τις ίδιες αρχές όπως στα συνηθισμένα κτίρια και τα έπιπλα θα πρέπει να κατασκευάζονται κατά παραγγελία έτσι ώστε να ταιριάζουν οργανικά στο εσωτερικό με στρογγυλεμένους τοίχους.

Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφα σπίτια με θόλο Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφα σπίτια με θόλο

Διώροφη κατοικία σε στιλ σαλέ

Τα σπίτια σε στιλ σαλέ έχουν ελκυστική και μοναδική εμφάνιση. Αυτή η κατεύθυνση της αρχιτεκτονικής ξεκίνησε πολύ μακριά από τις Άλπεις με το σκληρό κλίμα, τους ισχυρούς ανέμους και τις μετακινήσεις χιονιού, που αντικατοπτρίστηκε άμεσα στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των κτιρίων. Ένα σπίτι σε στιλ σαλέ έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χάρη στα οποία είναι δύσκολο να το συγχέουμε με άλλα κτίρια: μια τεράστια κεκλιμένη στέγη με μεγάλες προεξοχές, κάτω από την οποία υπάρχει συχνά ένα μπαλκόνι, πανοραμικά παράθυρα, ένα ισχυρό θεμελιώδες θεμέλιο. Τέτοια σπίτια, κατά κανόνα, έχουν πέτρινο υπόγειο ή πρώτο όροφο, στο οποίο ανεγείρεται μια ξύλινη κατασκευή. Ο εσωτερικός σχεδιασμός θα πρέπει επίσης να περιέχει φυσικά υλικά: μαζικά ξύλινα έπιπλα, γούνινα επιχρίσματα, δερμάτινες ταπετσαρίες κ.λπ..

Σύγχρονα έργα διώροφων κατοικιών-διώροφη κατοικία σε στιλ σαλέ Σύγχρονα έργα διώροφων κατοικιών-διώροφη κατοικία σε στιλ σαλέ

Διώροφη κατοικία με γκαράζ

Το γκαράζ είναι σχεδόν ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό της προαστιακής ζωής και θα ήταν πολύ πιο λογικό να το συνδέσετε με το σπίτι. Αυτό θα προσφέρει επιπλέον ευκολία κίνησης. Επιπλέον, συχνά δημιουργείται ένα εργαστήριο εδώ, οπότε αν χρειάζεστε οποιοδήποτε εργαλείο για να κάνετε δουλειές του σπιτιού, μπορείτε εύκολα να το πάρετε πηγαίνοντας στο δωμάτιο του γκαράζ. Δεδομένου ότι το γκαράζ είναι ενός επιπέδου, η στέγη του μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, μια βεράντα ή μπαλκόνι.

Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με γκαράζ Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με γκαράζ

Διώροφη κατοικία με πανοραμικά παράθυρα

Μια άλλη εξαιρετική λύση για μοντέρνα κτίρια. Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν την είσοδο πολύ φυσικού φωτός στο δωμάτιο, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για τους σημερινούς κανόνες εσωτερικής διακόσμησης. Δεδομένου ότι το γυαλί έχει χαμηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, είναι απαραίτητο να φροντίσετε για την αγορά μονάδων τριπλού γυαλιού, καθώς και την οργάνωση ενός συστήματος θέρμανσης υψηλής ποιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σπίτια με πανοραμικά παράθυρα είναι πιο κατάλληλα για προαστιακές περιοχές που δεν επιβαρύνονται από τη γειτονιά με άλλα κτίρια, διαφορετικά θα χρειαστεί να εξοπλίσετε έναν υψηλό φράχτη ή να αγοράσετε κουρτίνες διαστάσεων.

Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με πανοραμικά παράθυρα Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με πανοραμικά παράθυρα

Διπλός

Η κατασκευή ενός σπιτιού δύο οικογενειών – ενός διπλού – έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εδώ, ολόκληρος ο χώρος χωρίζεται σε δύο αυτόνομες περιοχές, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του επικοινωνίες. Οι οικογένειες μπορούν να μοιραστούν έναν μεγάλο χώρο γκαράζ για πολλά αυτοκίνητα ή έναν μεγάλο διάδρομο. Οι είσοδοι τις περισσότερες φορές είναι ξεχωριστές. Σε ένα τέτοιο σπίτι, ξένα ζευγάρια ή μια μεγάλη οικογένεια από πολλές γενιές μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα..

Σύγχρονα έργα διώροφων κατοικιών - Duplex Σύγχρονα έργα διώροφων κατοικιών - Duplex

Διώροφη κατοικία με παράθυρο στον κόλπο

Το αρχικό κυρτό μέρος του κτιρίου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Αυτό το αρχιτεκτονικό στοιχείο χρησιμοποιείται στην κατασκευή σπιτιών εδώ και αιώνες καθώς έχει υψηλή αισθητική αξία. Στο εσωτερικό, οι ζώνες των παραθύρων του κόλπου παρέχουν επιπλέον χώρο για τον εξοπλισμό τραπεζαρίας ή καθιστικού. Σε διώροφα σπίτια, τα παράθυρα του κόλπου, κατά κανόνα, κατασκευάζονται σε μια ενιαία δομή σε δύο ορόφους, η οποία δίνει μια κλασική νότα μεγαλείου.

Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με παράθυρο Σύγχρονα έργα διώροφων σπιτιών-Διώροφη κατοικία με παράθυρο

Διώροφα σπίτια – φωτογραφίες και έργα

Στη συλλογή φωτογραφιών μας μπορείτε να εξοικειωθείτε με μεγάλο αριθμό έργων διώροφων σπιτιών κατασκευασμένων σε διάφορα στυλ. Οι φωτογραφίες θα δείχνουν επίσης εικόνες όπου τα σπίτια έχουν επιπλέον λειτουργικές αρχιτεκτονικές μορφές, τις μεθόδους τοποθέτησής τους. Καλή προβολή!

Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα Διώροφα σπίτια - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
75 ιδέες για σχεδιασμό διαμερισμάτων στούντιο
Next Post
Porter og wickets laget av bølgepapp: 70 bilder og ideer