15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό (85+ φωτογραφίες)

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό (85+ φωτογραφίες)

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι οι λευκές πόρτες στο εσωτερικό είναι ένα λείψανο του παρελθόντος, επειδή ήταν σε αυτό το χρώμα που βρίσκονταν παντού τόσο σε κατοικίες όσο και σε δημόσιους χώρους, χωρίς ειδικό σχεδιασμό. Αλλά, σε αντίθεση με αυτή τη γνώμη, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τα σημερινά δείγματα λευκών φύλλων πόρτας έχουν εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες, επιτρέποντάς τους να εγκατασταθούν σε διάφορους εσωτερικούς χώρους – από κλασικό έως το πιο μοντέρνο. Πώς μπορούν να είναι οι σύγχρονες λευκές πόρτες; Θα μιλήσουμε για αυτό στο άρθρο μας..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το λευκό χρώμα είναι σε τέλεια αρμονία με μια άλλη παλέτα, επομένως τέτοιες εσωτερικές πόρτες μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Είναι αξιοσημείωτο ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν πιστά για πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τις επισκευές που θα πραγματοποιηθούν στο διαμέρισμα, καθώς είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε στυλ. Είναι ελαφριά και ευάερα. προικισμένα με ένθετα από γυαλί, είναι σε θέση να φέρουν περισσότερο φως στο εσωτερικό, να επεκτείνουν οπτικά το χώρο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρά διαμερίσματα. Ένα άλλο αμετάβλητο πλεονέκτημα των λευκών θυρών είναι η καθολική συμβατότητά τους με οποιοδήποτε τύπο φινιρίσματος, το οποίο δεν δημιουργεί επιπλέον προβλήματα κατά τη διαδικασία επισκευής..

Εκτός από όλα τα πλεονεκτήματα των λευκών θυρών, αξίζει να εξεταστεί το μειονέκτημά τους, το οποίο αξίζει επίσης προσοχή. Το κύριο μειονέκτημα είναι η αυξημένη ρύπανση της επιφάνειας – η παραμικρή βρωμιά είναι σαφώς ορατή σε λευκό φόντο, επομένως θα πρέπει να πλένονται συχνά, ειδικά στην περιοχή της λαβής και της κλειδαριάς.

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σχεδιασμός λευκής πόρτας

Σε αντίθεση με τους ξεπερασμένους απλούς λευκούς καμβάδες που χρησίμευαν ως εσωτερικές πόρτες πριν από μερικές δεκαετίες, τα μοντέρνα μοντέλα είναι προικισμένα με πολλά αισθητικά και πρακτικά προνόμια. Αυτό ισχύει τόσο για τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού όσο και για τα υλικά κατασκευής, μεθόδους διακόσμησης.

Μηχανισμός ανοίγματος

Οι εσωτερικές πόρτες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, μπορεί να έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς ανοίγματος. Υπάρχουν βασικοί τύποι όπως:

– Περιστρεφόμενες πόρτες – το πιο γνωστό σύστημα, όταν οι πόρτες ανοίγουν σαν πύλη. Μπορούν να είναι μονόφυλλα ή διπλά. Τέτοιες δομές θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα – απαιτούν αρκετό ελεύθερο χώρο για ανεμπόδιστο άνοιγμα.

– Συρόμενες πόρτες – ο μηχανισμός ανοίγματος προϋποθέτει την παρουσία κυλίνδρων, χάρη στους οποίους το φύλλο της πόρτας κινείται κατά μήκος των οδηγών. Μπορεί να είναι ένα φύλλο, δύο ή περισσότερα, ανάλογα με το πλάτος του ανοίγματος. Οι ράγες για κίνηση μπορούν να είναι από κάτω και από πάνω, ή μόνο στο πάνω μέρος του ανοίγματος, μετατρέποντας την πόρτα σε εσωτερικό διαμέρισμα.

– Πτυσσόμενες πόρτες – δομικά αποτελείται από αρκετούς στενούς καμβάδες, στον καθένα από τους οποίους είναι προσαρτημένος ένας μηχανισμός κυλίνδρου. Κατά το άνοιγμα, σχηματίζονται μικρές πτυχώσεις. Οι λεγόμενες “πόρτες βιβλίων” είναι παρόμοιες με αυτές, οι οποίες έχουν την ίδια αρχή ανοίγματος, αλλά οι καμβάδες είναι πολύ ευρύτεροι εδώ. Τέτοιες κατασκευές είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό, επομένως δεν μπορούν να καυχηθούν για καλή ηχομόνωση.

– Οι περιστροφικές πόρτες είναι μια μοντέρνα κομψή επιλογή που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Κατά το άνοιγμα, η πόρτα περιστρέφεται ομαλά γύρω από τον άξονα, απελευθερώνοντας χώρο για κίνηση. Όταν είναι κλειστά, είναι δύσκολο να διακριθούν από τις συμβατικές δομές ταλάντευσης. Οι συσκευές μπορεί να είναι μηχανικές ή αυτόματες, ανοίγοντας ανεξάρτητα όταν πλησιάζει ένα άτομο..

Υπάρχουν επίσης καμπύλες πόρτες που έχουν εξελιγμένα σχήματα καμπύλης. Τέτοιες δομές γίνονται, κατά κανόνα, κατά παραγγελία, λαμβάνοντας υπόψη μια συγκεκριμένη περίπτωση..

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Μηχανισμός ανοίγματος Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Μηχανισμός ανοίγματος Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Μηχανισμός ανοίγματος

Υλικά για την κατασκευή

Όταν επιλέγετε μια λευκή πόρτα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Στη σύγχρονη παραγωγή, οι καμβάδες είναι κατασκευασμένοι από φυσικό ξύλο, κολλημένο μασίφ ξύλο, MDF, μοριοσανίδες, πλαστικό και γυαλί. Οι ξύλινες πόρτες είναι σε θέση να δημιουργήσουν το πιο πολυτελές και άνετο εσωτερικό. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ανθεκτικά, αλλά είναι αρκετά ακριβά. Οι κολλημένες (καπλαμά) επιφάνειες αποτελούνται από τις λεπτότερες κοπές ξύλου, σφιχτά κολλημένες μεταξύ τους. Δεν είναι κατώτεροι ως προς τη φιλικότητα προς το περιβάλλον από το μασίφ ξύλο και έχουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα εμφάνιση..

Η πιο κοινή επιλογή είναι οι πλαστικοποιημένοι καμβάδες, οι οποίοι συχνά συμπληρώνονται με γυάλινα ή πλαστικά ένθετα. Τα γυαλιστερά φύλλα πόρτας, τα οποία υφίστανται γυάλισμα πολλαπλών σταδίων κατά τη διαδικασία παραγωγής, φαίνονται αρκετά εμφανή..

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Υλικά για κατασκευή Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Υλικά για κατασκευή Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Υλικά για κατασκευή

Διακόσμηση

Οι μέθοδοι διακόσμησης λευκών θυρών μπορούν να μετατρέψουν απλούς καμβάδες σε πραγματικά έργα τέχνης που ταιριάζουν στο σχέδιο ενός δωματίου. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να διακοσμήσετε έναν χιονισμένο καμβά. Μία από τις επιλογές είναι να δημιουργήσετε γρατζουνιές που δίνουν έμφαση σε στυλ όπως η Προβηγκία, shabby chic, δίνοντας στις πόρτες το αποτέλεσμα της ευγενούς γήρανσης. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσετε σκούρο χρώμα, στη συνέχεια λευκό και να γυαλίσετε τα θραύσματα με γυαλόχαρτο.

Ορισμένα μοντέρνα στυλ (υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα) χαρακτηρίζονται από γυαλιστερές επιφάνειες. Για να γίνουν οι πόρτες τέτοιες, μπορούν να επικαλυφθούν με ένα άχρωμο βερνίκι με αποτέλεσμα ελασματοποίησης..

Τα ρουστίκ στυλ χαρακτηρίζονται από στολίδια και μοτίβα, λουλουδάτες, φυτικές εκτυπώσεις, οι οποίες μπορούν επίσης να είναι προικισμένες με λευκές πόρτες. Τα βαμμένα στοιχεία εφαρμόζονται στο χέρι χρησιμοποιώντας ειδικά στένσιλ. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την τεχνική decoupage, όταν θραύσματα σχεδίων είναι κολλημένα στην επιφάνεια και βερνικωμένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες αυτοκόλλητες ετικέτες βινυλίου.

Η τοποθέτηση γυάλινων ενθεμάτων μπορεί να μεταμορφώσει σημαντικά τον καμβά μιας χιονισμένης πόρτας. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται ιδιαίτερα καλός σε χώρους επισκεπτών και κουζίνας. Η διακόσμηση των βιτρό έχει ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Σκαλισμένα στοιχεία και επιχρύσωση, χαρακτηριστικά των κλασικών τάσεων, μπορούν να γίνουν υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία..

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Διακόσμηση Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Διακόσμηση Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - Διακόσμηση

Συνδυασμός λευκών θυρών με διαφορετικά φινιρίσματα

Η ελαφριά είσοδος στο δωμάτιο θα συνδυαστεί τέλεια με παστέλ, πλούσιους και σκοτεινούς τόνους διακόσμησης τοίχων. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, οι πράσινοι, σοκολάτες, μοβ και μαύροι τόνοι γίνονται οι καλύτεροι σύντροφοι μιας χιονισμένης παλέτας..

Σε αντίθεση με άλλους τύπους εσωτερικών θυρών, για παράδειγμα, κατασκευασμένες κάτω από ένα δέντρο, οι λευκοί χιονισμένοι καμβάδες συνδυάζονται τέλεια με κάθε είδους διακόσμηση τοίχου, δαπέδου και οροφής. Θα κάνουν ένα υπέροχο tandem για laminate, παρκέ ή χαλί, τονίζοντας το χρώμα και το μοτίβο τους. Ο συνδυασμός λευκής εισόδου με σκούρο πάτωμα και πλήρους απουσίας πλακών μπορεί να ονομαστεί κλασικός..

Τονίστε με επιτυχία το λευκό του χιονιού των επιφανειών της πόρτας, τη διακόσμηση τοίχων κάτω από μια πέτρα ή τούβλο, το οποίο έχει πρόσφατα διαδοθεί.

Συνδυασμός λευκών θυρών με διαφορετικά φινιρίσματα Συνδυασμός λευκών θυρών με διαφορετικά φινιρίσματα

Λευκές πόρτες σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου

Όπως ήδη είπαμε, το λευκό χρώμα των φύλλων της πόρτας ταιριάζει με οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και μηχανισμοί ανοίγματος και εξαρτήματα βοηθούν να τονιστεί η κατεύθυνση..

Κλασικό στυλ

Για ένα κλασικό εσωτερικό, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια εσωτερική πόρτα από φυσικό ξύλο, συμπληρωμένη με σκαλιστές λεπτομέρειες, χαριτωμένα στοιχεία επιχρύσωσης. Κατά κανόνα, εγκαθίστανται καμβάδες αιώρησης, οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία και δεν χάνουν τη σημασία τους μέχρι σήμερα..

Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Κλασικό στυλ Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Κλασικό στυλ

Σκανδιναβικό στιλ

Οι Ευρωπαίοι σχεδιαστές εκπλήσσουν με τα σχέδιά τους από λευκές πόρτες που συνδυάζουν την απλότητα, την καθαρότητα των γραμμών και την πολυπλοκότητα ταυτόχρονα. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι απόλυτα ορατά στα πάνελ των θυρών του πλέον δημοφιλούς σκανδιναβικού στυλ. Δεν υπάρχει χώρος για υπερβολική επιφύλαξη και οι λευκοί καμβάδες σε συνδυασμό με φωτεινούς τοίχους μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά τον χώρο των μικρών δωματίων. Οι ενώσεις των λευκών θυρών με φυσικό παρκέ και απαλά χαλιά φαίνονται ιδιαίτερα άνετα..

Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - σκανδιναβικό στιλ Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - σκανδιναβικό στιλ

Λακωνικός μινιμαλισμός

Για τη μινιμαλιστική κατεύθυνση, τα λιτά εσωτερικά αντικείμενα είναι εγγενή. Οι πόρτες είναι επίπεδα φύλλα χωρίς επιπλέον φινίρισμα. Μπορούν να είναι συρόμενα, με τη μορφή χωρισμάτων, ταλάντευσης, περιστροφής. Η χιονόλευκη παλέτα είναι το κλειδί σε αυτό το στυλ, οπότε τέτοια αεροπλάνα πόρτας θα φαίνονται πλεονεκτικά με οποιαδήποτε διακόσμηση τοίχου και οροφής. Καλές προσθήκες θα είναι λευκά ανοίγματα παραθύρων, πλίνθοι δαπέδου, γείσα οροφής..

Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Λακωνικός μινιμαλισμός Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Λακωνικός μινιμαλισμός

Προβηγκίας

Τα συχνά διακριτικά χαρακτηριστικά των λευκών θυρών σε στιλ Προβηγκίας είναι τα αποτελέσματα της τεχνητής γήρανσης των καμβάδων, προσδίδοντας χαρακτηριστικά ευγένειας και χάρης, ένθετα από γυαλί ή παγωμένο γυαλί, αυθεντικές λαβές από σκουρόχρωμο μέταλλο, μπρούτζο ή επιχρύσωση. Χρησιμοποιείται κυρίως φυσικό ξύλο, το οποίο σας επιτρέπει να διακοσμήσετε τον καμβά με φυσικά στολίδια. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για δομές μονής ή διπλής φύλλας..

Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Προβηγκία Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Προβηγκία

Μοντέρνο

Οι λευκές πόρτες στο στυλ Art Nouveau είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πρωτοτυπίας και χάρης. Διάφορες παραλλαγές καμβάδων είναι δυνατές εδώ. Τα γυάλινα ένθετα δεν είναι σπάνια, ειδικά η διακόσμηση από βιτρό με φυσικά μοτίβα. Οι πλάκες μπορεί να έχουν ακανόνιστα σχήματα και το φύλλο της πόρτας μπορεί να αποτελείται από γεωμετρικά σχήματα. Οι γυαλιστερές επιφάνειες φαίνονται υπέροχες σε αυτό το στυλ.

Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Μοντέρνα Λευκές πόρτες σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ - Μοντέρνα

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό – φωτογραφία

Μπορείτε να δείτε πιο ζωντανά παραδείγματα για το πόσο όμορφη φαίνεται μια λευκή πόρτα στο εσωτερικό της γκαλερί μας. Ακολουθούν φωτογραφίες μοντέλων καμβάδων σε διάφορες ερμηνείες στυλ, καθώς και τα δικά τους σχέδια και διακοσμητικά χαρακτηριστικά. Καλή προβολή!

Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία Λευκές πόρτες στο εσωτερικό - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (90 φωτογραφίες)
Next Post
Loftstil leilighet design (100+ bilder)