Στεγνωτήριο ρούχων οροφής (55+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Στεγνωτήριο ρούχων οροφής (55+ φωτογραφίες)

Στεγνωτήριο ρούχων οροφής (55+ φωτογραφίες)

Στις συνθήκες των μικρών διαμερισμάτων, συχνά προκύπτει το πρόβλημα για το πού να διαθέσουμε χώρο για το στέγνωμα βρεγμένων ρούχων και λινών μετά το πλύσιμο. Μερικές φορές οι νοικοκυρές προτιμούν τις εξωτερικές συνθήκες, κρεμώντας πράγματα σε σχοινιά τεντωμένα ανάμεσα σε στύλους και δέντρα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ρούχα ή τα λινά σε αυτή την περίπτωση μπορεί να λερωθούν ξανά, να πέσουν κάτω από τη σκόνη. Υπάρχουν επίσης κυνηγοί που επιθυμούν ένα όμορφο πράγμα. Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο οροφής για ρούχα, το οποίο μπορεί εύκολα να χωρέσει στο διαμέρισμα και να παρέχει υψηλής ποιότητας στέγνωμα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι είδους στεγνωτήρια οροφής είναι, πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε το σωστό μοντέλο..

Οφέλη από στεγνωτήρια οροφής

Το στεγνωτήριο είναι μια δομή πολλών σωλήνων και σχοινιών, η οποία τοποθετείται κάτω από την οροφή. Τις περισσότερες φορές, τα στεγνωτήρια εγκαθίστανται στα εδάφη των μπαλκονιών, όπου τα λινά θα είναι κορεσμένα με καθαρό αέρα και τα κρεμαστά υπερμεγέθη σεντόνια και παπλώματα δεν θα παρεμβαίνουν. Μερικές φορές οι κατασκευές τοποθετούνται στα μπάνια εάν είναι αρκετά ευρύχωρες ή το διαμέρισμα δεν έχει μπαλκόνι. Σε σύγκριση με άλλες επιλογές, ένα στεγνωτήριο οροφής έχει πολλά πλεονεκτήματα, και συγκεκριμένα:

– Εξωτερική αισθητική – οι δομές φαίνονται αρκετά μοντέρνες και προσεγμένες, σε αντίθεση με τα τεντωμένα χαλαρά σχοινιά.

– Η δυνατότητα προσαρμογής των διαστάσεων – ανάλογα με τις παραμέτρους του μπαλκονιού, μπορείτε να αλλάξετε το μήκος ή το πλάτος ορισμένων μοντέλων.

– Ευρυχωρία – πολλά σχέδια έχουν σχεδιαστεί για μεγάλη ποσότητα κρεμασμένων ρούχων.

– Ανθεκτικότητα – η ποικιλία στεγνωτηρίων οροφής σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που μπορεί να αντέξει έως 20 κιλά βρεγμένα ρούχα, το οποίο θα είναι μια καλή βοήθεια για μια μεγάλη οικογένεια.

– Γρήγορη ξήρανση – η τοποθέτηση των χώρων στεγνώματος κάτω από την οροφή θα κάνει τη διαδικασία στεγνώματος όσο το δυνατόν γρηγορότερη, καθώς στην κορυφή συσσωρεύεται ζεστός αέρας. Επιπλέον, υπάρχουν σύγχρονες εξελίξεις, ο σχεδιασμός των οποίων προβλέπει ηλεκτρικό στεγνωτήριο και σύστημα εμφύσησης.

– Εύκολη εγκατάσταση και προσιτές τιμές.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα μοντέλα μπορούν να αφήσουν λεκέδες στα ρούχα. Αυτό ισχύει κυρίως για δομές αλουμινίου, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα στεγνωτήριο από διαφορετικό υλικό.

Στεγνωτήρας οροφής - Οφέλη Στεγνωτήρας οροφής - Οφέλη

Υλικά για την κατασκευή

Η ποικιλία στεγνωτηρίων οροφής διευρύνεται κάθε χρόνο. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για χαρακτηριστικά σχεδιασμού, αλλά και για τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται. Μετά από όλα, είναι αυτά που επηρεάζουν άμεσα τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του προϊόντος. Ένα στεγνωτήριο οροφής μπορεί να κατασκευαστεί από πρώτες ύλες όπως:

1. Το αλουμίνιο είναι ένα σχετικά φθηνό υλικό που έχει μικρό βάρος, το οποίο εξασφαλίζει την ελαφρότητα ολόκληρης της δομής. Ωστόσο, έχει επίσης τα μειονεκτήματά του – οξείδωση κατά τη λειτουργία, οδηγώντας στην εμφάνιση λεκέδων στο στέγνωμα των ρούχων, καθώς και χαμηλή αντοχή του προϊόντος, το οποίο δεν είναι σε θέση να αντέξει μεγάλα φορτία..

2. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ίσως η πιο ακριβή επιλογή, τα πλεονεκτήματα της οποίας είναι η αντίσταση σε οξειδωτικές διαδικασίες με συνεχή επαφή με υγρά υφάσματα, καθώς και ο μεγάλος δείκτης αντοχής και αντοχής. Η εγκατάσταση στεγνωτηρίου οροφής είναι λίγο πιο δύσκολη λόγω του βάρους του, αλλά η μεγάλη διάρκεια ζωής αντισταθμίζει πλήρως αυτό το μειονέκτημα..

3. Το πλαστικό είναι ένα ελαφρύ υλικό που είναι πιο ευαίσθητο σε μηχανική καταπόνηση. Τα πλαστικά προϊόντα είναι πολύ φθηνότερα, αλλά απαιτούν προσεκτικό χειρισμό..

Οι τεχνίτες χρησιμοποιούν ξύλινα δοκάρια για να κάνουν στεγνωτήρια με τα χέρια τους – ένα αρκετά ισχυρό υλικό. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το ξύλο δεν ανέχεται καλά την υγρασία, επομένως η δομή θα απαιτήσει πρόσθετη επεξεργασία με προστατευτικά διαλύματα, βαφή, βερνίκι. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένα στεγνωτήρια από διαφορετικά υλικά. Αυτή η επιλογή παρέχει ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας του προϊόντος. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν στεγνωτήρια με ατσάλινο πλαίσιο και ράβδους αλουμινίου..

Στεγνωτήριο ρούχων οροφής - Υλικά χειροτεχνίας Στεγνωτήριο ρούχων οροφής - Υλικά χειροτεχνίας Στεγνωτήριο ρούχων οροφής - Υλικά χειροτεχνίας

Σχέδια και τύποι στεγνωτηρίων οροφής

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες λωρίδες ρούχων, τα στεγνωτήρια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και η επιλογή αυτού ή του μοντέλου εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, καθώς και τη θέση του προϊόντος..

Συρόμενα στεγνωτήρια ρούχων

Σε αυτή την περίπτωση, το όνομα μιλά από μόνο του – η δομή είναι σε θέση να απομακρυνθεί στην απαιτούμενη απόσταση. Μετά την εγκατάσταση του πρώτου μπλοκ στερέωσης, το προϊόν τεντώνεται και οι χορδές τραβιούνται εύκολα, όπως μια ταινία κατασκευής. Όταν διπλώνεται, το στεγνωτήριο είναι συμπαγές.

Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - συρόμενα στεγνωτήρια Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - συρόμενα στεγνωτήρια

Πτυσσόμενα στεγνωτήρια ρούχων

Ο σχεδιασμός επιτρέπει όχι μόνο να αυξήσει την έκτασή του σε μήκος, αλλά και να ρυθμίσει το ύψος ολόκληρης της πλατφόρμας χωρίς προβλήματα: χαμηλώστε το κατά τη διάρκεια του κρεμάσματος και ανεβάστε το στο απαιτούμενο επίπεδο, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στην κίνηση. Οι κατασκευαστές τέτοιων προϊόντων επισυνάπτουν λεπτομερείς οδηγίες, οι οποίες υποδεικνύουν τις μεθόδους εγκατάστασης και ξεδίπλωσης. Οι δομές στερεώνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι συρόμενες.

Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - πτυσσόμενα στεγνωτήρια Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - πτυσσόμενα στεγνωτήρια

Αμπέλια

Αυτό το μοντέλο είναι το πιο δημοφιλές, καθώς αποτελεί ιδανική λύση στις στενές συνθήκες μικρών μπαλκονιών. Διπλώνει εύκολα, αλλά μπορεί να χειριστεί πολύ βρεγμένα ρούχα. Η ιδιαίτερη ευκολία έγκειται στη δυνατότητα να χαμηλώσετε / ανυψώσετε τη δομή, να την εγκαταστήσετε με τη μορφή καταρράκτη, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ξήρανσης. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, αυτό φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό και είναι σε θέση να φέρει μια ορισμένη ιδιαιτερότητα στον εσωτερικό σχεδιασμό..

Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - Λιάνας Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - Λιάνας

Στεγνωτήρια ρούχων με πλέγμα πολυμερούς

Ο πιο απλός τύπος, που είναι ένα πλαίσιο με ένα τεντωμένο πλέγμα και ένα γάντζο για κρέμασμα. Αυτός ο τύπος στεγνώματος, όταν τα πράγματα είναι απλά τακτοποιημένα στο δίχτυ, είναι κατάλληλα για ρούχα που δεν απαιτούν κρέμασμα στις ράβδους, για παράδειγμα, μαλλί, κασμίρ. Το πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος της δομής, το οποίο δεν απαιτεί πολύ χώρο.

Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - Στεγνωτήρια πολυμερούς πλέγματος Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - Στεγνωτήρια πολυμερούς πλέγματος

Στεγνωτήρια για μικροαντικείμενα

Ο σχεδιασμός είναι επίσης μάλλον πρωτόγονος – ένα πλαστικό ή μεταλλικό στρογγυλό (τετράγωνο) πλαίσιο με μανταλάκια, το οποίο κρέμεται από ένα γάντζο και σας επιτρέπει να στεγνώνετε μικρά αντικείμενα: μαντήλια, γάντια, εσώρουχα, κάλτσες κ.λπ. πάρτε το μαζί σας όπως είναι αρκετά συμπαγές και εύκολο στην εγκατάσταση.

Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - Στεγνωτήρια για μικροαντικείμενα Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής - Στεγνωτήρια για μικροαντικείμενα

Στεγνωτήρια για ρούχα

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε υπερσύγχρονα στεγνωτήρια εξοπλισμένα με μηχανισμό που μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες (ηλεκτρικά στεγνωτήρια). Υπάρχουν επίσης σχέδια με πιστολάκια μαλλιών και λαμπτήρες ιόντων που σας επιτρέπουν να στεγνώνετε τα ρούχα αρκετά γρήγορα, καθώς και να αποστειρώνετε, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ντουλάπα των νεογέννητων..

Σχέδια στεγνωτηρίου οροφής -Εγκατάσταση στεγνωτηρίου οροφής

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, η εγκατάσταση συσκευών οροφής για το στέγνωμα ρούχων είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε το σωστό εργαλείο και να ακολουθείτε τις οδηγίες προσεκτικά. Για εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε: ένα τρυπάνι ή διάτρητο για να κάνετε τρύπες, ένα κατσαβίδι, πείρους και βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε τις σημάνσεις, οπότε λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστείτε και μια ταινία κατασκευής. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος έτσι ώστε η δομή με λινό να μην παρεμβαίνει στο άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών.

Όταν καθοριστεί η θέση, προχωρούμε στην αποσυσκευασία του στεγνωτηρίου. Παίρνουμε τις αγκύλες και, τοποθετώντας τις στην επιφάνεια της οροφής, σημειώνουμε τις θέσεις των μελλοντικών οπών με έναν δείκτη, τον οποίο στη συνέχεια κάνουμε με μια διάτρηση. Γεμίστε τα κενά που προκύπτουν με πείρους. Το επόμενο βήμα θα είναι η στερέωση του βραχίονα με βίδες με αυτοκόλλητη τομή, μετά την οποία θα εγκατασταθεί ολόκληρη η δομή.

Στεγνωτήρας οροφής - Εγκατάσταση Στεγνωτήρας οροφής - Εγκατάσταση Στεγνωτήρας οροφής - Εγκατάσταση Στεγνωτήρας οροφής - Εγκατάσταση Στεγνωτήρας οροφής - Εγκατάσταση

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να επισημάνουμε τα κύρια σημεία στα οποία πρέπει να προσέξετε όταν στέλνετε ένα στεγνωτήριο για αγορά. Πρώτα απ ‘όλα, αυτή είναι η διαμόρφωση που ταιριάζει περισσότερο στην περιοχή και τα προσωπικά γούστα των ιδιοκτητών. Μην ξεχνάτε το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν. Εάν δεν χρειάζεστε μια μεγάλη δομή σχεδιασμένη για μεγάλο αριθμό ρούχων (κατάλληλο για ένα ή δύο άτομα), μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να επιλέξετε μια φθηνή πλαστική επιλογή. Για μια μεγάλη οικογένεια, είναι καλύτερο να σταματήσετε στην επιλογή ενός στεγνωτηρίου από ανοξείδωτο χάλυβα και επίσης να αγοράσετε μίνι κατασκευές σε γάντζους.

Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή, το οποίο θα κοστίσει περισσότερο, αλλά θα έχει εξαιρετική ποιότητα. Σήμερα, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τόσο δημοφιλείς κατασκευαστές στεγνωτηρίων μπαλκονιών όπως η γερμανική εταιρεία Leifhelt, η ιταλική μάρκα Gimi και η τουρκική μάρκα Dogrular. Τα προϊόντα των Κινέζων κατασκευαστών εκπροσωπούνται ευρέως στην αγορά μας – έχουν χαμηλότερο κόστος, αλλά είναι βραχύβια.

Στεγνωτήριο ρούχων οροφής - πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή Στεγνωτήριο ρούχων οροφής - πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή

Previous Post
Κουζίνα με νησί: 70 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector