Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας: 75 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας: 75 ιδέες φωτογραφιών

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας: 75 ιδέες φωτογραφιών

Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο στο ίδιο στυλ, πρέπει να δώσετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένης της διακόσμησης των παραθύρων. Αυτό το στοιχείο είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσει την ιδιωτικότητα του δωματίου, αλλά και να γίνει μια φωτεινή προφορά που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να επιλέξετε κουρτίνες τύπου Προβηγκίας και να τις ταιριάξετε με επιτυχία στο εσωτερικό.!

Χαρακτηριστικά του στυλ της Προβηγκίας

Η Προβηγκία είναι ένα γαλλικό επαρχιακό στυλ που ενσωματώνει τη ρουστίκ απλότητα μαζί με την κλασική πολυτέλεια. Κατά τη διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου, είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ αυτών των αντίθετων χαρακτηριστικών. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο – ένα ευρύχωρο, ελαφρύ, αισθητικό σχέδιο που γιορτάζει τη μεσογειακή ομορφιά των θαλασσών, των λιβαδιών και των δασών..

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του στυλ είναι τα ακόλουθα:

– Ελαφριά παστέλ παλέτα χρωμάτων.

– Καλύμματα, σαν να κάηκαν στον ήλιο.

– Φυσικά υλικά.

– Κυρίως vintage έπιπλα (αγοράζονται σε υπαίθρια αγορά ή δημοπρασίες).

– Ξύλο βαμμένο λευκό.

– Η επίδραση παλαιωμένων αντικειμένων (φυσικά ή τεχνητά).

– Λουλουδάτα μοτίβα ή καρό υφάσματα.

– Πολύ φως στο εσωτερικό.

– Αφθονία ντεκόρ χωρίς αίσθηση ακαταστασίας.

Σημαντικό ρόλο στην Προβηγκία παίζει ο σχεδιασμός κουρτινών, ο οποίος, αν και περιορίζεται από ορισμένους κανόνες, εξακολουθεί να προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές. Αλλά πριν εξοικειωθείτε με αυτούς τους τύπους, σημειώνουμε για το γείσο: πρέπει να είναι ξύλινο ή μεταλλικό, κατά προτίμηση πλαστό. Όλοι οι τύποι υφασμάτων φαίνονται ευνοϊκά σε αυτό το σχέδιο..

Κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας Κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Ποιοι τύποι κουρτινών είναι κατάλληλοι για την Προβηγκία?

Θα μιλήσουμε για τους τύπους κουρτίνας, το οποίο, μαζί με το χρώμα και το μοτίβο, είναι το κύριο εκφραστικό μέσο στο σχεδιασμό κουρτινών..

Κλασικές κουρτίνες

Δύο ίσια υφάσματα με διαίρεση στο κέντρο είναι ο πιο απλός και συνηθισμένος τύπος που μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε όλα τα στυλ. Η Προβηγκία δεν αποτελεί εξαίρεση, επειδή σε συνδυασμό με αισθητικά υφάσματα, μια τέτοια λύση θα ταιριάζει ευνοϊκά στο εσωτερικό..

Όταν επιλέγετε κλασικές κουρτίνες, δώστε προσοχή στη μέθοδο στερέωσης στο γείσο: τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι σε κορδόνια, κορδόνια, οπές, πλεξούδα, καθώς και σε δαχτυλίδια. Όχι μόνο η εμφάνιση εξαρτάται από αυτό, αλλά και η ευκολία χρήσης. Για παράδειγμα, η πλεξούδα πρακτικά δεν κάνει θόρυβο όταν κινείται κατά μήκος της δομής, ενώ είναι καλύτερο να μην τοποθετείτε παραδοσιακούς δακτυλίους στο υπνοδωμάτιο..

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - Κλασικές κουρτίνες Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - Κλασικές κουρτίνες

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Αυτή η ποικιλία θα προσθέσει λίγο περιορισμό στο ετερόκλητο εσωτερικό της Προβηγκίας. Οι ρωμαϊκές περσίδες είναι μια λωρίδα υφάσματος που απλώνεται πάνω σε μια τοποθετημένη δομή παραθύρου. Μην ανοίγετε οριζόντια, αλλά κάθετα, με ρύθμιση ύψους.

Παρόλο που η Προβηγκία αγαπά το φυσικό φως, μια μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία στους ιδιοκτήτες, ειδικά αν τα παράθυρα βλέπουν νότια. Ένα πυκνό ύφασμα θα λύσει αυτό το πρόβλημα διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σχεδίαση..

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - Ρωμαϊκές περσίδες Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - Ρωμαϊκές περσίδες

Αυστριακές κουρτίνες

Σε αυτή την περίπτωση, το ύφασμα συγκεντρώνεται σε οριζόντιες πτυχώσεις χρησιμοποιώντας κορδόνια που διέρχονται από τους βρόχους. Είναι κάθετα ρυθμιζόμενα και όταν χαμηλώνονται διατηρούν μια ευθεία εμφάνιση, με εξαίρεση το κάτω άκρο – σχηματίζει αρκετές μαλακές πτυχώσεις.

Στην Προβηγκία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο ένα πυκνό ύφασμα όσο και ένα διαφανές – τότε οι κουρτίνες δίνουν στο δωμάτιο μια αίσθηση ευελιξίας. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακόσμηση σαλονιών ή υπνοδωματίων.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - αυστριακές κουρτίνες Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - αυστριακές κουρτίνες

Γαλλικές κουρτίνες

Αυτός ο τύπος κουρτίνας είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο, μόνο οι πτυχώσεις συλλέγονται εδώ όχι μόνο στο κάτω μέρος, αλλά σε όλο το μήκος του πίνακα σε οποιαδήποτε θέση. Φαίνεται καλό σε ψηλά παράθυρα, αναδεικνύοντας την αξιοπρέπειά τους.

Όταν επιλέγετε ύφασμα, είναι καλύτερο να εστιάσετε σε ελαστικές επιλογές που προσαρμόζονται σε πολύπλοκες κουρτίνες.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - γαλλικές κουρτίνες

Κουρτίνες σε στιλ καφέ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές οι κουρτίνες ήρθαν στους χώρους διαβίωσης από δημόσιους χώρους και επομένως είναι τέλειες για κουζίνες ή τραπεζαρίες σε στιλ Προβηγκίας..

Ένα μικρό κομμάτι κουρτίνες καφέ είναι κρεμασμένο σε μια ράβδο, η οποία είναι εγκατεστημένη στη μέση του ύψους ανοίγματος. Ιδανικό για μικρά παράθυρα, με διακοσμητικές και πρακτικές λειτουργίες.

Κουρτίνες στο στυλ του Κουρτίνες στο στυλ του

Υφασμα

Όταν αγοράζετε κουρτίνες, δώστε προσοχή στο υλικό. Η Προβηγκία αγαπά όλα τα φυσικά, οπότε το λινό, το βαμβάκι ή το chintz ταιριάζουν καλύτερα. Αλλά σε ορισμένα δωμάτια, όπως η κουζίνα, μπορείτε να προτιμήσετε μίγματα με συνθετικά υφάσματα – τέτοιες κουρτίνες είναι πιο ανθεκτικές, διατηρούν το σχήμα τους και πλένονται εύκολα. Επιπλέον, η τεχνητή ύλη επιτρέπεται σε διαμερίσματα που βλέπουν προς το νότο, καθώς ξεθωριάζει πιο αργά από την έκθεση στο ηλιακό φως..

Τρεις επιλογές μπορούν να διακριθούν ως μοτίβο: απλές, κουρτίνες με λουλουδάτο ή καρό μοτίβο. Το πιο σημαντικό είναι ότι το στολίδι δεν φαίνεται πολύ πολύχρωμο – η απλότητα και η άνεση παραμένουν προτεραιότητα..

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - Υφάσματα Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - Υφάσματα

Αξεσουάρ κουρτίνας

Δεν συνιστάται να παρασυρθείτε πολύ με αξεσουάρ, αλλά να μείνετε στο ένα ή στο άλλο. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα της Προβηγκίας απαιτούν τις απλούστερες δυνατές λύσεις, ειδικά αν ήταν αρχικά διακοσμημένο με μοτίβο..

Τα συγκρατημένα lambrequins, οι γραβάτες με τη μορφή κορδέλες ή τόξα θα φαίνονται καλά, ειδικά σε απλές βαμβακερές και λινές κουρτίνες. Επιπλέον, δεν πρέπει να διαφέρουν στο χρώμα από το ίδιο το ύφασμα, αποτελώντας ένα αρμονικό συμπλήρωμα σε αυτό..

Αξεσουάρ κουρτίνας στυλ Προβηγκίας

Πώς να ταιριάξετε το χρώμα?

Δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι η Προβηγκία είναι ξεθωριασμένη και μονότονη. Ακόμα κι αν το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο στην ίδια γκάμα, είναι οι κουρτίνες που μπορούν να γίνουν ένα φωτεινό στοιχείο που φτιάχνει τη διάθεση. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς χρωμάτων σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Λευκές κουρτίνες

Η πιο κοινή επιλογή, ιδανική για τη δημιουργία μιας ευάερης ατμόσφαιρας. Συνδυάζεται τέλεια με όλες τις χρωματικές αποχρώσεις του δωματίου, εάν είναι απαραίτητο, “φιμώνει” πολύ φωτεινές λεπτομέρειες.

Όταν επιλέγετε λευκές απλές κουρτίνες, είναι προτιμότερο να προτιμάτε λινό ή άλλο φυσικό υλικό με εκφραστική υφή..

Λευκές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας Λευκές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Μπεζ κουρτίνες

Μια πιο απαλή, πιο ουδέτερη σκιά που μπορεί να φέρει λίγη ζεστασιά σε ένα δωμάτιο χωρίς ηλιακό φως. Μόνο που αυτή η επιλογή είναι πολύ φινετσάτη όσον αφορά τον συνδυασμό με άλλα χρώματα και είναι πιο κατάλληλη για μονόχρωμο σχεδιασμό. Οι κουρτίνες φαίνονται καλές, μερικές αποχρώσεις πιο σκούρες από το φινίρισμα, ειδικά με ψηλά παράθυρα.

Μπεζ κουρτίνες της Προβηγκίας Μπεζ κουρτίνες της Προβηγκίας

Μπλε κουρτίνες

Οι εσωτερικοί χώροι της Προβηγκίας, εμπνευσμένοι από τον γαλάζιο ουρανό ή τις ζεστές θάλασσες, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνουν μπλε κουρτίνες. Συνιστάται να μην τα συνδυάσετε με ζεστές αποχρώσεις, αλλά στην περίπτωση μιας παστέλ παλέτας – μια τέτοια λύση επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση της ισορροπίας.

Μπλε κουρτίνες της Προβηγκίας Μπλε κουρτίνες της Προβηγκίας

Ροζ κουρτίνες

Αυτό αναφέρεται σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ – τόσο ζεστές όσο και κρύες. Φέρνει μια απαλή, ανοιξιάτικη διάθεση στο σχέδιο της Προβηγκίας, ταιριάζει απόλυτα στο παιδικό σταθμό ενός κοριτσιού. Είναι καλύτερα να συντονιστείτε με λευκές ή μπεζ αποχρώσεις. Φαίνεται καλό με ελαφρύ διάφανο ύφασμα με γαλλική κουρτίνα.

Ροζ κουρτίνες στυλ Προβηγκίας Ροζ κουρτίνες στυλ Προβηγκίας

Πώς να τοποθετήσετε στο εσωτερικό?

Έχοντας αποφασίσει για τις επιλογές για κουρτίνες τύπου Προβηγκίας, θα προσπαθήσουμε να τις χωρέσουμε στο εσωτερικό των δωματίων. Φυσικά, το μέγεθος των παραθύρων και το ίδιο το δωμάτιο παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά θα εξετάσουμε τυπικές θήκες.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για την κουζίνα

Το δωμάτιο συνήθως δεν διαφέρει σε μεγάλες διαστάσεις, συχνά περιλαμβάνει τραπεζαρία. Κατά την επιλογή κουρτινών για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι πρακτικοί στόχοι – λόγω συχνών βρωμιών, το ύφασμα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικό, ανθεκτικό στα λίπη και, κατά προτίμηση, συμπαγές. Ρωμαϊκά, αυστριακά υφάσματα, καθώς και σε στιλ “καφέ” είναι κατάλληλα για την κουζίνα.

Τα καρό υφάσματα ή τα μικρά λουλούδια φαίνονται πολύ άνετα. Μπορείτε να εστιάσετε στο υλικό του τραπεζομάντηλου και άλλων υφασμάτων – η σύμπτωσή τους θα τονίσει μόνο το στυλ.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για την κουζίνα Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για την κουζίνα

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το σαλόνι

Εδώ μπορείτε να περιπλανηθείτε και να προσθέσετε λίγη πολυτέλεια επιλέγοντας, για παράδειγμα, γαλλικές κουρτίνες. Για φαρδιά παράθυρα, είναι κατάλληλα τα κλασικά, με στολίδια και αξεσουάρ – λαμπρεκίνες, φούντες, τόξα.

Το χρώμα των κουρτινών θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του καθιστικού ή να γίνεται μια ασυνήθιστη προφορά, διατηρώντας παράλληλα την “ξεθωριασμένη” εμφάνιση. Κατά την επιλογή, ανατρέξτε στα υφάσματα της ταπετσαρίας των καναπέδων και των μαξιλαριών, δανειζόμενοι το σχέδιό τους.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το σαλόνι Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το σαλόνι

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το υπνοδωμάτιο

Σε σχέση με τον σκοπό του υπνοδωματίου, είναι καλύτερα οι κουρτίνες να είναι διακριτικές, δημιουργώντας μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Οι μονόχρωμες ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό, δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας. Μπορείτε να επιλέξετε το ύφασμα σύμφωνα με το χρώμα του βασικού συνθετικού στοιχείου του χώρου – το κρεβάτι και το κλινοσκεπάσμα που βρίσκεται σε αυτό..

Εάν τα παράθυρα βλέπουν προς την ορατή πλευρά, τότε ένα πυκνό ύφασμα που σας κρύβει από τα αδιάκριτα μάτια θα είναι προτιμότερο από ένα διαφανές. Οποιοδήποτε είδος υφάσματος θα φαίνεται καλό, εκτός ίσως από το στυλ “καφέ”.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το υπνοδωμάτιο Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας για παιδικό δωμάτιο

Η επιλογή εξαρτάται από την ηλικία και το φύλο του παιδιού. Παραδοσιακά, τα κορίτσια – αέρινες ροζ κουρτίνες, τα αγόρια – ήσυχο μπλε. Φροντίστε τα παιδιά να μην βλάψουν το ύφασμα επιλέγοντας μικρότερα μοντέλα. Για να μην διαταράξετε τον ύπνο του παιδιού, σταματήστε σε ένα σιωπηλό στήριγμα αγοράζοντας ένα μοντέλο με πλεξούδα ή οπές.

Κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας για παιδικό δωμάτιο Κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας για παιδικό δωμάτιο

Κουρτίνες για μικρά δωμάτια

Αν και ο ελεύθερος χώρος είναι προτιμότερος για την Προβηγκία, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά διαμερίσματα με μεγάλη έκταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το στυλ, αλλά δεν βλάπτει να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα..

Πρώτον, μην κλείνετε το παράθυρο σφιχτά – κάθε ακτίνα φωτός είναι μια σωτηρία για ένα μικρό εσωτερικό. Διαφανείς κουρτίνες ή κουρτίνες συσκότισης, αλλά δεμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αυξήσουν οπτικά το περίβλημα.

Δεύτερον, επιλέξτε ελαφριά και μονόχρωμα υφάσματα που δεν προσελκύουν υπερβολική προσοχή..

Τρίτον, τα γείσα της οροφής θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος των τοίχων, καθώς και την ύλη που κατεβαίνει στο ίδιο το πάτωμα. Το ύφασμα με κάθετες ρίγες μπορεί επίσης να βελτιώσει την κατάσταση..

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για μικρά δωμάτια Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για μικρά δωμάτια

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας – φωτογραφία

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές για κουρτίνες στο στυλ της Προβηγκίας, και ακόμη καλύτερα, η ποικιλία τους θα αποδειχθεί από την επιλογή των φωτογραφιών μας με όμορφους εσωτερικούς χώρους και ασυνήθιστες λύσεις. Έμπνευση και αυτοπεποίθηση!

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στο σαλόνι - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στο σαλόνι - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στο σαλόνι - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην τραπεζαρία - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στο σαλόνι - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στην κουζίνα - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στο σαλόνι - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία

Βίντεο: Κουρτίνες Προβηγκίας στο εσωτερικό

Previous Post
Στεγνωτήριο ρούχων οροφής (55+ φωτογραφίες)
Next Post
Lamper for planter (70 bilder): typer, hvordan velge
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector