Λαμπτήρες για φυτά (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Λαμπτήρες για φυτά (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Λαμπτήρες για φυτά (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Ακόμα και μια ματιά σε ένα όμορφο λουλούδι μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου, κάνοντας τη διάθεση πιο ήρεμη και αισιόδοξη. Αυτό είναι γνωστό σε εκείνους τους γνώστες της ομορφιάς που επέλεξαν τον δύσκολο αλλά ευγενή δρόμο της ανεξάρτητης δημιουργίας της χλωρίδας. Για να είναι σωστή η καλλιέργεια φυτών θερμοκηπίου ή εσωτερικού χώρου, πρέπει να φροντίσετε για την επιλογή καλών λαμπτήρων. Είναι η ικανή παροχή φωτός που είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιτυχή καλλιέργεια. Στο άρθρο μας, θέλουμε να σας γνωρίσουμε με τους τρέχοντες τύπους λαμπτήρων, καθώς και τις απαραίτητες συμβουλές για την επιλογή τους..

Τύποι φυτικών λαμπτήρων

Οι τύποι παροχής φωτός για τη χλωρίδα στο σπίτι μπορούν να χωριστούν σε ξεχωριστές ομάδες λαμπτήρων που δεν χάνουν τη σημασία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα εξετάσουμε τα πιο δημοφιλή:

Λαμπτήρες πυρακτώσεως

Αυτή η επιλογή οπίσθιου φωτισμού είναι αρκετά οικονομική και εύκολη στη χρήση. Αλλά μπορεί να θεωρηθεί καλή επιλογή μόνο στην περίπτωση των επιλεκτικών φυτών χωρίς φύλλα που δεν απαιτούν πολύ φως. Το γεγονός είναι ότι ακόμη και τα είδη αλογόνου και νεοδυμίου (των οποίων οι φιάλες είναι κατασκευασμένες από γυαλί νεοδυμίου) δεν αντιστοιχούν στον ρυθμό παραγωγής φωτός που χρειάζονται τα περισσότερα φυτά με μακριά φύλλα..

Η ιδανική λύση είναι συχνά ο συνδυασμός ενός απλού λαμπτήρα πυρακτώσεως με έναν λαμπτήρα φθορισμού. Οι συνδυασμοί ψυχρότερου και θερμότερου φωτός είναι πιο βέλτιστοι. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να τοποθετείτε τέτοια αντικείμενα φωτισμού κοντά στα λουλούδια, έτσι ώστε τα φυτά να μην καούν (λόγω της έντονης θέρμανσης).

Λαμπτήρες φυτών - λαμπτήρες πυρακτώσεως Λαμπτήρες φυτών - λαμπτήρες πυρακτώσεως

Φυτολαμπτήρες LED

Αυτός ο τύπος φωτισμού για τα φυτά θεωρείται ένας από τους καλύτερους, ακόμη και παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο προϊόν είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε μαζική παραγωγή (αλλά είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας). Σημαντικά θετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ομοιόμορφη θέρμανση, τη χαμηλή ισχύ, τη μείωση της εξάτμισης της υγρασίας (και αυτό επιμηκύνει τα διαστήματα μεταξύ του ποτίσματος), έναν αρμονικό συνδυασμό φίλτρων διαφορετικών χρωμάτων (λόγω των οποίων είναι δυνατή η επικάλυψη φυτοενεργών περιοχών), καθώς και μια λακωνική εμφάνιση.

Φυτικοί λαμπτήρες - φωτοβολίτες LED Φυτικοί λαμπτήρες - φωτοβολάπες LED

Λαμπτήρες φθορισμού

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη θέρμανσης. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την καλλιέργεια εκείνων των φυτών που δεν είναι προσαρμοσμένα στις αλλαγές της θερμοκρασίας του αέρα. Οι πιο δημοφιλείς τύποι λαμπτήρων φθορισμού είναι προϊόντα με μπλε ακτίνες. Έχουν θετική επίδραση σε ολόκληρη τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Η μεγάλη αντοχή θα είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για πολλούς. Αυτά τα φωτιστικά είναι ικανά για συνεχή λειτουργία για είκοσι ώρες..

Λαμπτήρες φυτών - λαμπτήρες φθορισμού

Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Ο σχεδιασμός του επιλεγμένου προϊόντος εξαρτάται από τον τύπο λάμψης. Μπορεί να είναι κρύο (θετικό χαρακτηριστικό για επιταχυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης σπορόφυτων), κατά τη διάρκεια της ημέρας και ζεστό (σημαντικός παράγοντας για το αρχικό στάδιο της ανθοφορίας των φυτών). Η δομή των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι αρκετά απλή. Αποτελείται από ένα απλό τσοκ. Ο λαμπτήρας βιδώνεται στην πρίζα και θεωρείται έτοιμος να εκτελέσει τις λειτουργίες του..

Λαμπτήρες φυτών - Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας Λαμπτήρες φυτών - Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Λαμπτήρες νατρίου

Τις περισσότερες φορές μπορούν να παρατηρηθούν στη βάση του φωτισμού του θερμοκηπίου ή σε μεταγενέστερο στάδιο της ανάπτυξης των φυτών. Οι λαμπτήρες νατρίου έχουν θετική επίδραση στο σχηματισμό φύλλων και λουλουδιών. Τα νεαρά φυτά (χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική) θα μπορούν να σχηματιστούν πολύ πιο γρήγορα, αλλά θα έχουν ελαφρώς απλωμένη εμφάνιση..

Λαμπτήρες φυτών - Λαμπτήρες νατρίου Λαμπτήρες φυτών - Λαμπτήρες νατρίου

Λάμπες UV

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι όλα τα προϊόντα φωτισμού UV είναι εξίσου καλά για την καλλιέργεια φυτών. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μικροβιοκτόνοι λαμπτήρες (που σκορπίζουν πολύ υπεριώδες φως) δεν θεωρούνται κατάλληλοι για ανάπτυξη υψηλής ποιότητας χλωρίδας. Χρησιμοποιούνται μόνο στην περίπτωση βοτάνων όπως ο μαϊντανός και ο άνηθος. Οι υπεριώδεις λάμπες με κόκκινο, μπλε και βιολετί χρώματα θεωρούνται ότι έχουν θετική επίδραση στην ανάπτυξη των φυτών. Είναι αυτές οι αποχρώσεις που διεγείρουν την κυτταρική διαίρεση.

Φυτικές λάμπες - λάμπες UV Λαμπτήρες φυτών - λάμπες UV

Λαμπτήρες ενυδρείου

Είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ενός είδους florarium. Σήμερα υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λαμπτήρων ενυδρείου. Αυτά είναι προϊόντα και λάμπες πλήρους φάσματος με μπλε μέρος της αντίθεσης. Τα πρώτα διακρίνονται από ένα πλήρες φάσμα φωτισμού – το φως τους είναι παρόμοιο με το συνηθισμένο φως της ημέρας. Τα τελευταία παράγουν μπλε φως. Συνιστάται να χρησιμοποιούνται για μεγάλα ενυδρεία (λόγω της μέγιστης διείσδυσης στο βάθος του νερού).

Λάμπες Φυτών - Λάμπες Ενυδρείου Λάμπες Φυτών - Λάμπες Ενυδρείου

Λαμπτήρες μεταλλικών αλογονιδίων

Αυτή η πηγή φωτός θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές για την ανάπτυξη των φυτών, επειδή είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά (80-95%) στο ηλιακό φως. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές είναι σε θέση να αλλάξουν τη ροή και τη σκιά του φωτός, γεγονός που τις καθιστά ευπροσάρμοστες για την καλλιέργεια κάθε είδους φυτού..

Λαμπτήρες φυτών - Λαμπτήρες μεταλλικών αλογονιδίων Λαμπτήρες φυτών - Λαμπτήρες μεταλλικών αλογονιδίων

Πώς να επιλέξετε τη σωστή λάμπα

Πριν εγκαταστήσετε φωτιστικά για τα φυτά σας, διαβάστε τις απλές συμβουλές από ειδικούς. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτυχή καλλιέργεια όμορφων και υγιεινών φυτών. Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι τα ακόλουθα:

1. Heψος λαμπτήρων και φύλλων φυτών. Η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ τους είναι 15-17 cm (στην περίπτωση λουλουδιών που αγαπούν το φως) και 50 cm (στην περίπτωση φυτών που αγαπούν τη σκιά). Επομένως, αξίζει να δοθεί προσοχή στο μέγεθος της συσκευής φωτισμού και τη δυνατότητα προσαρμογής της..

2. Φως. Θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο. Εάν ο λαμπτήρας λειτουργεί μόνο προς μία κατεύθυνση, ορισμένα μέρη των φυτών δεν θα φαίνονται πολύ ελκυστικά..

3. Ελλείψει λαμπτήρα που ταιριάζει στα δικά σας κριτήρια, προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν συνδυασμένο φωτισμό χρησιμοποιώντας το φως της ημέρας και τους φωτιστικούς λαμπτήρες..

4. Πριν αγοράσετε ένα φωτιστικό, φροντίστε να διαβάσετε για τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των φυτών σας. Μερικά ευδοκιμούν καλύτερα με μπλε φίλτρο και άλλα ευδοκιμούν καλά με κόκκινο UV.

5. Δώστε προσοχή στην ψύξη του λαμπτήρα. Αυτή είναι μια προϋπόθεση που θα προστατεύσει τα λουλούδια από εγκαύματα..

6. Για την καλλιέργεια φυτών στο παράθυρο, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ογκώδεις τύπους λαμπτήρων. Συμπαγείς φυτολάμπες ή προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας θα είναι αρκετά.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή λάμπα φυτών Πώς να επιλέξετε τη σωστή λάμπα φυτών Πώς να επιλέξετε τη σωστή λάμπα φυτών

Λαμπτήρες φυτών – φωτογραφία

Μια περαιτέρω συλλογή εικόνων παρουσιάζει διαφορετικούς τύπους φυτικών λαμπτήρων. Εδώ μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για τον τρόπο χρήσης τους σε συνθήκες σπιτιού και θερμοκηπίου. Επίσης παρουσιάζονται παραδείγματα φυτών για την καλλιέργεια δενδρυλλίων και τον φωτισμό όμορφων φυτο-τοιχωμάτων. Καλή προβολή!

Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία Λαμπτήρες φυτών - φωτογραφία

Previous Post
Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας: 75 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Enkeltseng (70 bilder): typer, hvordan velge
Adblock
detector