Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο (70 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο (70 φωτογραφίες)

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο (70 φωτογραφίες)

Η διακόσμηση οροφής είναι η τελευταία πινελιά του σχεδιασμού του διαδρόμου, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αρμονία του εσωτερικού. Ένας εκτενής κατάλογος καμβάδων pvc καθιστά δυνατή την επιλογή της τέλειας προσθήκης σε κάθε μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτός είναι ένας πρακτικός τρόπος για να έχετε μια τακτοποιημένη επιφάνεια χωρίς επιπλέον κόπο και ταλαιπωρία. Ακόμα και η πιο απλή τεντωμένη οροφή στο διάδρομο θα διατηρήσει την τακτοποιημένη της εμφάνιση για δεκαετίες, ενώ ο συνηθισμένος γύψος μπορεί να απαιτήσει επισκευή σε 2-3 χρόνια..

Χαρακτηριστικά των τεντωμένων οροφών

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων χρήσης πολυμερούς φιλμ για το φινίρισμα της οροφής στο διάδρομο είναι αρκετά μεγάλος. Το πιο σημαντικό σημείο είναι η ανθεκτικότητα – η περίοδος εγγύησης για ένα τέτοιο υλικό μπορεί να είναι 10-30 χρόνια. Σε αντίθεση με άλλες επικαλύψεις, το ύφασμα τεντώματος δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία της βάσης, εξαλείφοντας την ανάγκη ισοπέδωσης, γύψου και ασταρώματος. Αυτό αποφεύγει τη σκόνη και τα συντρίμμια και η ίδια η εγκατάσταση διαρκεί λίγες ώρες..

Οι αισθητικές ιδιότητες των ταινιών PVC δεν μπορούν να αγνοηθούν. Μια εντυπωσιακή ποικιλία υφών και σχεδίων θα ικανοποιήσει την πιο εκλεπτυσμένη γεύση. Το τελειωμένο ταβάνι θα φαίνεται τόσο ζωντανό όσο στην απόδοση υπολογιστή. Ματ, γυαλιστερό, σατέν, μαργαριτάρι, με μεταλλική γυαλάδα, ημιδιαφανείς και καθρεφτισμένες οροφές ανοίγουν ατελείωτες δυνατότητες για την ενσάρκωση σχεδιαστικών ιδεών οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Είναι πολύ εύκολο να φροντίσετε μια τέτοια επιφάνεια – αρκεί να το σκουπίζετε περιστασιακά από βρωμιά ή σκόνη με ένα υγρό σφουγγάρι και επίσης να αποφεύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα. Για την προστασία της μεμβράνης από τυχαία ζημιά, συνιστάται να τοποθετήσετε την τεντωμένη οροφή μετά την ολοκλήρωση όλων των άλλων εργασιών φινιρίσματος και εγκατάστασης μεγάλων επίπλων..

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - Χαρακτηριστικά

Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο

Ένας μικρός χώρος διαδρόμου είναι χαρακτηριστικός για τα περισσότερα διαμερίσματα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού οι άνθρωποι περνούν ελάχιστο χρόνο σε αυτό το δωμάτιο, αλλά μια σωστά σχεδιασμένη οροφή είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει ο διάδρομος πιο φωτεινός και πιο ευρύχωρος. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές σχεδιασμού που είναι ιδανικές για συμπαγείς διαδρόμους..

Γυαλιστερή υφή

Αντικατοπτρίζοντας κάθε ακτίνα φωτός, η επιφάνεια του βερνικιού όχι μόνο συμβάλλει σε έναν πιο ομοιόμορφο φωτισμό του χώρου, αλλά προσθέτει και όγκο σε αυτόν. Η γυαλάδα θα φανεί ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε συνδυασμό με μεγάλους καθρέφτες στους τοίχους και μοντέρνα έπιπλα υψηλής τεχνολογίας..

Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Γυαλιστερή υφή Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Γυαλιστερή υφή

Μεταλλικός

Το τεντωμένο ταβάνι με μεταλλική γυαλάδα είναι μια εξαιρετική επιλογή για κλασικό εσωτερικό (χρυσό, ασήμι) ή πατάρι (ατσάλι). Είναι επιθυμητό το επιλεγμένο χρώμα να επαναλαμβάνεται με λεπτομέρειες, όπως λαβές πόρτας, εξαρτήματα επίπλων, βάσεις και να ταιριάζει με το σχέδιο στο σύνολό του..

Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Μεταλλικό Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Μεταλλικό

Σκούρο ταβάνι

Παραδόξως, είναι σκούροι τόνοι όπως μαύρο, σκούρο μπλε, βαθύ μοβ, σοκολάτα, αν είναι κατασκευασμένα σε γυαλιστερή μορφή, που είναι η ιδανική λύση για χαμηλούς διαδρόμους. Ένα τέτοιο τεντωμένο ταβάνι αντανακλά κάθε αντικείμενο με τη μέγιστη ευκρίνεια, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του απεριόριστου χώρου πάνω από το κεφάλι σας..

Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Σκούρο ταβάνι Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Σκούρο ταβάνι

Πλωτό εφέ

Ανεξάρτητα από τον τύπο του εγκατεστημένου ελαστικού υφάσματος, το ύψος του διαδρόμου μπορεί να αυξηθεί οπτικά χρησιμοποιώντας τον φωτισμό της μαρκίζας. Μπορεί να είναι μια λωρίδα LED ή νέον, η οποία είναι τοποθετημένη κατά μήκος των άκρων ακριβώς κάτω από το φιλμ pvc. Με αυτόν τον τρόπο, διακοσμούν όχι μόνο την περίμετρο κατά μήκος των μπαγκέτας, αλλά επίσης εστιάζουν σε μεμονωμένα τμήματα της οροφής, τονίζοντας φιγούρες, κουτιά, κόγχες.

Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Πλωτό εφέ Τεντωμένη οροφή σε ένα μικρό διάδρομο - Πλωτό εφέ

Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο διάδρομο

Για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους, το ταβάνι στο διάδρομο συχνά συνδυάζεται, συνδυάζοντας δομές γυψοσανίδας με μεμβράνη pvc. Τέτοιες επιλογές φαίνονται στοχαστικές και σχετικές, αυξάνουν οπτικά το ύψος του δωματίου και σας επιτρέπουν επίσης να εγκαταστήσετε ψηλούς τοίχους ντουλάπας χωρίς τον κίνδυνο να καταστρέψετε τον τεντωμένο καμβά.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους τοποθέτησης μιας οροφής δύο επιπέδων είναι ένα είδος πλαισίου γυψοσανίδας περιμετρικά, το οποίο είναι τοποθετημένο 2-3 cm κάτω από την ταινία. Μπορεί να έχει διαφορετικό πάχος και σχήμα, να έχει ανάγλυφα άκρα. Τα φωτιστικά συνήθως στερεώνονται σε αυτές τις δομές, αφήνοντας τον καμβά pvc σταθερό, χωρίς τρύπες.

Υπάρχουν επίσης έργα όταν οι φιγούρες γυψοσανίδας εγκαθίστανται πρώτα και στη συνέχεια καλύπτονται με μεμβράνη. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν χρειάζεστε μια ενδιαφέρουσα υφή ή μοτίβο υψηλής ποιότητας, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό με τη συνηθισμένη ζωγραφική..

Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο διάδρομο Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο διάδρομο Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο διάδρομο

Ασυνήθιστο σχέδιο οροφής

Ο ατομικός σχεδιασμός της τεντωμένης οροφής είναι μια ευκαιρία να κάνει το διάδρομο ενδιαφέρον και μοναδικό. Οι σύγχρονες μέθοδοι σχεδιασμού με τη χρήση ταινιών pvc καθιστούν δυνατή την υλοποίηση οποιωνδήποτε δημιουργικών ιδεών.

Εκτύπωση φωτογραφιών

Χρησιμοποιώντας προοδευτικές τεχνολογίες για την εφαρμογή εκτυπώσεων σε ελαστικό βινύλιο, το πάνω μέρος του διαδρόμου μπορεί να διακοσμηθεί με οποιοδήποτε μοτίβο σας αρέσει. Μπορεί ακόμη και να είναι απομίμηση τοιχογραφίας ή αντίγραφο διάσημου πίνακα, τυποποιημένα ψηφιδωτά, εικόνες του ουρανού, φύλλα, λουλούδια, κομψά μοτίβα. Επιτρέπεται η επιλογή οποιουδήποτε τύπου φιλμ ως βάση – διαφανές, ματ, γυαλιστερό ή σατέν..

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - Φωτογραφική εκτύπωση

Εναστρος ουρανός

Για την επίδραση του εξωτερικού χώρου, χρησιμοποιούνται νήματα LED. Είναι διατεταγμένα με μια συγκεκριμένη σειρά στο εσωτερικό της οροφής, σχηματίζοντας αστερισμούς και γαλαξίες. Ο ρυθμός του τρεμόπαιγμα, η αλλαγή στις αποχρώσεις μπορεί μερικές φορές να ελεγχθεί με το τηλεχειριστήριο. Ένας τέτοιος φωτισμός φαίνεται όμορφος με οποιοδήποτε χρώμα μεμβράνης pvc και δημιουργεί μια ζεστή ρομαντική ατμόσφαιρα στο διάδρομο..

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - έναστρος ουρανός Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - έναστρος ουρανός

Διάτρηση

Οι τεντωμένες οροφές διπλού στρώματος, στις οποίες το ανώτερο στρώμα υλικού λάμπει μέσα από τις διακοσμητικές τρύπες του κάτω, είναι ένα τολμηρό πείραμα σχεδιασμού. Το αποτέλεσμα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση εξαρτάται από την επιλεγμένη παλέτα: αν θα είναι μια σαφής αντίθεση, ένα παιχνίδι ημίτονων ή μια ήπια μετάβαση στις αποχρώσεις – σε κάθε περίπτωση, το διάτρητο ταβάνι θα είναι μια υπέροχη διακόσμηση για το διάδρομο.

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - διάτρηση Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - διάτρηση

Φωτισμός και φωτισμός

Η σωστή οργάνωση φωτισμού είναι πολύ σημαντική για το διάδρομο. Αυτό το δωμάτιο συχνά δεν έχει παράθυρα, οπότε από μόνο του μπορεί να φαίνεται μάλλον ζοφερό. Ένας επαρκής αριθμός λαμπτήρων θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος..

Δεδομένου ότι η μεμβράνη πολυμερούς αρχίζει να λιώνει ήδη σε θερμοκρασία + 70C, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Ειδικότερα, η απαγόρευση ισχύει για λαμπτήρες πυρακτώσεως – δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου κοντά σε τεντωμένη οροφή. Η ισχύς των αναλόγων LED εξοικονόμησης ενέργειας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35W. Δεν συνιστάται επίσης να επιλέξετε έναν πολυέλαιο, το φως από τον οποίο θα κατευθύνεται προς τα πάνω – η θερμότητα που παράγεται από τους λαμπτήρες μπορεί να βλάψει τον καμβά..

Οι εσοχή προβολείς δεν ζεσταίνονται πολύ. Ωστόσο, η λειτουργία τους απαιτεί τάση 12 ή 24 βολτ, η οποία απαιτεί ειδικό μετασχηματιστή. Θα πρέπει να βρίσκεται σε κάποια θέση ή να κρύβεται πίσω από τον ημιώροφο, αλλά όχι πίσω από το ταβάνι, έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης μιας συσκευής, να μην χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε την ταινία.

Με φόντο έναν γυαλιστερό και σατέν καμβά, η λάμψη από πολύπλευρες κρυστάλλινες λάμπες φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Οι ακτίνες που σπάνε και αντανακλώνται από την επιφάνεια του καθρέφτη μοιάζουν με φωτεινά αστέρια. Η λαμπρή λάμψη τους θα γεμίσει το χώρο με μια πολυτελή, γιορτινή ατμόσφαιρα..

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - Φωτισμός και φωτισμός Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - Φωτισμός και φωτισμός Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - Φωτισμός και φωτισμός Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - Φωτισμός και φωτισμός

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο – φωτογραφία

Θέλετε να δείτε ακόμη πιο δημιουργικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα κανονικό τεντωμένο ταβάνι στο διάδρομο ένα πραγματικό έργο τέχνης; Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει η συλλογή φωτογραφιών μας. Η επιλογή περιέχει επιλογές κατάλληλες τόσο για μικρούς διαδρόμους σε μικρά διαμερίσματα όσο και για ευρύχωρα δωμάτια. Επιλέξτε το σχέδιο που σας αρέσει και αφήστε το εσωτερικό των ονείρων σας να γίνει πραγματικότητα!

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία

Βίντεο: Τεντωμένες οροφές στο διάδρομο – ιδέες σχεδιασμού

Previous Post
Μονό κρεβάτι (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
Next Post
Høyteknologiske hus (90 bilder): prosjekter og ideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector