15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οίκοι υψηλής τεχνολογίας (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Οίκοι υψηλής τεχνολογίας (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Τα σπίτια υψηλής τεχνολογίας είναι η ενσάρκωση εξαιρετικών αρχιτεκτονικών λύσεων και φρέσκων τεχνολογιών. Είναι πολυλειτουργικά και εργονομικά και οι πιο πολύπλοκες σχεδιαστικές λύσεις κρύβονται πίσω από την εξωτερική απλότητα. Πολλές χρήσιμες λειτουργίες έχουν σκεφτεί εδώ, όπως αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση εξοπλισμού, έλεγχος θέρμανσης, τα πιο σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας. Σε ένα άλλο άρθρο, θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά των ιδιωτικών κατοικιών υψηλής τεχνολογίας, καθώς και ορισμένα επιτυχημένα έργα..

Χαρακτηριστικά του στυλ στην αρχιτεκτονική

Τα υπερσύγχρονα σπίτια υψηλής τεχνολογίας εκπλήσσουν με τα ασυνήθιστα σχήματά τους, η κατασκευή τους μπορεί να αποδοθεί στα πιο ακριβά έργα, αλλά στη διαδικασία λειτουργίας καλύπτουν πλήρως το κόστος λόγω της διαθεσιμότητας σύγχρονων τεχνολογιών. Το εξωτερικό του σπιτιού χαρακτηρίζεται από βασικά χαρακτηριστικά όπως:

– Μεγάλες διαστάσεις κτιρίων, οι οποίες παρέχουν πολύ ελεύθερο εσωτερικό χώρο.

– Η υπεροχή των γεωμετρικών γραμμών χρησιμοποιώντας κυβικά σχήματα.

– Οι τοίχοι του κτιρίου έχουν λείες επιφάνειες χωρίς περιττή διακόσμηση ή μικρές αρχιτεκτονικές μορφές.

– Για τα κτίρια, τα χαρακτηριστικά χρώματα είναι λευκό, μαύρο, γκρι (ασημί).

– Μέγιστη ποσότητα γυαλιού – το δωμάτιο πρέπει να είναι ευρύχωρο και ελαφρύ, επομένως εγκαθίστανται μεγάλα πανοραμικά παράθυρα, ολόκληρες προσόψεις είναι τζάμια. Ταυτόχρονα, το γυαλί διαθέτει μια ειδική μεμβράνη που μπορεί να απωθήσει το υπεριώδες φως, το οποίο εξοικονομεί υπερθέρμανση το καλοκαίρι.

– Οι επίπεδες επίπεδες στέγες είναι ένα είδος χαρακτηριστικού στυλ. Η οροφή μπορεί να είναι γυαλισμένη ή εξοπλισμένη με βάση για χώρο αναψυχής, διακοσμητικό κήπο, αθλητικό γήπεδο.

– Η παρουσία πλήρους φωτισμού της πρόσοψης.

– Σκυρόδεμα, γυαλί και μέταλλο χρησιμοποιούνται ως δομικά υλικά, αν και μπορείτε να βρείτε σύγχρονα έργα που έχουν ανεγερθεί από ένα μπαρ ή έχουν εξωτερικό φινίρισμα με πλαισιώσεις κάτω από ένα δέντρο.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι μεγάλες βεράντες, που συχνά συμπληρώνονται με μια υπέροχη πισίνα..

Η ιδιαιτερότητα του στυλ υψηλής τεχνολογίας εκδηλώνεται όχι μόνο στην εξωτερική αρχιτεκτονική, αλλά και στη διαθεσιμότητα σύγχρονων μεθόδων που καθιστούν τη ζωή πιο οικονομική. Για παράδειγμα, μια καινοτόμος μέθοδος θερμομόνωσης καθιστά δυνατή τη μείωση της απώλειας θερμότητας κατά το ήμισυ. Οι ηλιακοί συλλέκτες και οι ανεμογεννήτριες παρέχουν αυτόνομη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο κτίριο. Δικά σας πηγάδια, συσκευές συλλογής βροχής – όλα αυτά επιτρέπουν στους κατοίκους να έχουν τις πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Χαρακτηριστικά του στυλ στην αρχιτεκτονική Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Χαρακτηριστικά του στυλ στην αρχιτεκτονική

Ποικιλία στυλ υψηλής τεχνολογίας

Σήμερα υπάρχουν πολλά αρχιτεκτονικά στυλ. Φυσικά, τους ενώνει η κοινή ιδέα της κατασκευής των σπιτιών του μέλλοντος – όμορφα λειτουργικά κτίρια που εκπλήσσουν με το σχεδιασμό τους και την παρουσία των τελευταίων τεχνολογιών. Ωστόσο, έχουν επίσης τα δικά τους χαρακτηριστικά..

Βιομηχανική κατεύθυνση

Τα έργα φέρουν το πνεύμα της βιομηχανικής παραγωγής, ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, οι προσόψεις περιλαμβάνουν διάφορες ανοιχτές επικοινωνίες, σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και δοκούς, στοιχεία στερέωσης, που εκτίθενται σκόπιμα. Για ιδιωτικά σπίτια, τέτοια στοιχεία χρησιμοποιούνται σπάνια, είναι κυρίως εγγενή σε παγκόσμια έργα βιομηχανικών επιχειρήσεων..

Οίκοι υψηλής τεχνολογίας - Βιομηχανική κατεύθυνση Οίκοι υψηλής τεχνολογίας - Βιομηχανική κατεύθυνση

Υψηλής τεχνολογίας με γεωμετρική αρχιτεκτονική

Αυτή η κατεύθυνση είναι η πιο κοινή στην αρχιτεκτονική των κτιρίων κατοικιών. Απλές και σύνθετες γεωμετρικές γραμμές, κυβικές μορφές κτιρίων που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα μπορούν να εντοπιστούν εδώ. Τα σπίτια με ευρύχωρες βεράντες και λότζες είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα..

Σπίτια υψηλής τεχνολογίας-Υψηλής τεχνολογίας με γεωμετρική αρχιτεκτονική Σπίτια υψηλής τεχνολογίας-Υψηλής τεχνολογίας με γεωμετρική αρχιτεκτονική

Bionic hi-tech

Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους τύπους, η βιονική αρχιτεκτονική στοχεύει στη σύγκλιση με φυσικά στοιχεία. Ένα παράδειγμα θα ήταν ένα σπίτι υψηλής τεχνολογίας από ξύλο, μια φιλική προς το περιβάλλον και εκπληκτικά ανθεκτική πρώτη ύλη. Εξωτερικά, τα γενικά χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης μπορούν να εντοπιστούν – επίπεδες στέγες, παγκόσμια τζάμια, βεράντα, αλλά η δομή δεν φαίνεται πλέον τόσο λακωνική. Τα σπίτια μπορούν να επαναλάβουν φυσικά στοιχεία: μπορεί να μοιάζουν με κουκούλι, ιστό αράχνης, κέλυφος κ.λπ..

Σπίτια υψηλής τεχνολογίας-βιονική υψηλής τεχνολογίας Σπίτια υψηλής τεχνολογίας-βιονική υψηλής τεχνολογίας

Σύγχρονα έργα υψηλής τεχνολογίας σπιτιών

Αφού αποφασίσατε να χτίσετε ένα σπίτι υψηλής τεχνολογίας, μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους δύο τρόπους-να παραγγείλετε κατασκευή σύμφωνα με ένα τυπικό έργο με έτοιμη τεκμηρίωση και λανθασμένους υπολογισμούς ή να αναπτύξετε ένα μεμονωμένο, όπου θα ληφθούν υπόψη όλες οι επιθυμίες του μελλοντικού ιδιοκτήτη υπόψη. Η κατασκευή σύμφωνα με ένα τυπικό έργο θα κοστίσει λίγο λιγότερο και η εργασία μπορεί να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μια μεμονωμένη διάταξη μπορεί να είναι πολύ πιο άνετη. Ποια μέθοδος να επιλέξετε εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Θα εξετάσουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα έργα..

Μικρό μονοόροφο σπίτι

Για τους ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων που θέλουν να βρουν ένα άνετο, όμορφο σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή ενός μικρού κτηρίου ενός ορόφου που θα ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον τοπίο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ανύπαντρα ή μεγαλύτερα ζευγάρια που προτιμούν την υπαίθρια διαμονή..

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το στυλ εκφράζεται σαφώς από την παρουσία κυβικού σχήματος, επίπεδης οροφής, μεγάλα παράθυρα, καθώς και λευκά, γκρι χρώματα επένδυσης. Σε αυτό το έργο, οι χώροι του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας συνδυάζονται, επομένως ο εσωτερικός χώρος είναι αρκετά ελαφρύς και ευρύχωρος και δύο υπνοδωμάτια που βρίσκονται στις απέναντι πλευρές του σπιτιού καθιστούν δυνατή την αίσθηση της απόλυτης ιδιωτικότητας.

Σύγχρονα έργα υψηλής τεχνολογίας σπιτιών-Μικρό μονοόροφο σπίτι Σύγχρονα έργα υψηλής τεχνολογίας σπιτιών-Μικρό μονοόροφο σπίτι Σύγχρονα έργα σπιτιών υψηλής τεχνολογίας-Μικρό μονοόροφο σπίτι Σύγχρονα έργα υψηλής τεχνολογίας σπιτιών-Μικρό μονοόροφο σπίτι Σύγχρονα έργα σπιτιών υψηλής τεχνολογίας-Μικρό μονοόροφο σπίτι

Διώροφη εξοχική κατοικία με γκαράζ

Τα διώροφα κτίρια έχουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Πρώτον, παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για την εφαρμογή ειδικών αρχιτεκτονικών μορφών, διάταξη βεράντων πολλαπλών επιπέδων, γκαράζ κλπ. Ένα τέτοιο σπίτι έχει μεγαλύτερη χρήση και είναι κατάλληλο για μια πλήρη οικογένεια. Κατά κανόνα, ο πρώτος όροφος καταλαμβάνεται από κοινόχρηστους χώρους χρήσης, που δεν χωρίζονται με τοίχους: σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και στη δεύτερη βαθμίδα υπάρχουν υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια. Ένα γκαράζ που βρίσκεται κάτω από την ίδια στέγη με το σπίτι είναι μια σύγχρονη, ορθολογική λύση τυπική για έργα υψηλής τεχνολογίας..

Αυτή η διάταξη εξοικονομεί την περιοχή της τοπικής περιοχής και παρέχει ευκολία στη χρήση. Επιπλέον, υπάρχει μια αξιοσημείωτη εξοικονόμηση στη θέρμανση του γκαράζ και την τοποθέτηση επικοινωνιών. Η ευκολία της διάταξης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η οροφή του γκαράζ χρησιμοποιείται με επιτυχία για την οργάνωση μιας βεράντας, η έξοδος στην οποία ανοίγει από την αίθουσα της δεύτερης βαθμίδας. Ας δώσουμε επίσης προσοχή στο πώς ο χώρος του γκαράζ διαχωρίζεται με επιτυχία από τον χώρο διαβίωσης από έναν προθάλαμο, ο οποίος καθυστερεί δυσάρεστες οσμές και θόρυβο..

Σύγχρονα έργα κατοικιών υψηλής τεχνολογίας-Διώροφη εξοχική κατοικία με γκαράζ Σύγχρονα έργα υψηλής τεχνολογίας σπιτιών-Διώροφη εξοχική κατοικία με γκαράζ Σύγχρονα έργα κατοικιών υψηλής τεχνολογίας-Διώροφη εξοχική κατοικία με γκαράζ

Σπίτι υψηλής τεχνολογίας με εκμεταλλευόμενη στέγη

Μια επίπεδη οροφή δίνει περισσότερα προνόμια για ορθολογική κατανομή του χώρου. Μια καλή επιλογή θα ήταν να εξοπλίσετε μια περιοχή αναψυχής εδώ, όπου μπορείτε να τακτοποιήσετε τα απαραίτητα έπιπλα, να οργανώσετε έναν διακοσμητικό κήπο και ακόμη και να χτίσετε μια πισίνα. Η τελευταία επιλογή θα απαιτήσει πολύ ακριβείς υπολογισμούς του σχεδίου κατασκευής, ενισχύοντας το θεμέλιο, καθώς το κτίριο θα είναι αρκετά βαρύ. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων το σύστημα παροχής νερού στην πισίνα και την αποστράγγισή της. Μια επίπεδη οροφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, η οποία θα εξοικονομήσει σημαντικά ηλεκτρική ενέργεια – τώρα είναι αρκετά δημοφιλής στις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Σύγχρονα έργα κατοικιών υψηλής τεχνολογίας-Σπίτι υψηλής τεχνολογίας με εκμεταλλευόμενη στέγη Σύγχρονα έργα κατοικιών υψηλής τεχνολογίας-Σπίτι υψηλής τεχνολογίας με εκμεταλλευόμενη στέγη Σύγχρονα έργα κατοικιών υψηλής τεχνολογίας-Σπίτι υψηλής τεχνολογίας με εκμεταλλευόμενη στέγη

Όμορφο σπίτι με κλίση

Κάποιος μπορεί να φοβηθεί χτίζοντας ένα σπίτι στην πλευρά ενός βουνού, πρώτα απ ‘όλα – από τον κίνδυνο και το υψηλό κόστος. Παρ ‘όλα αυτά, πολλά τέτοια σπίτια έχουν χτιστεί και, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατασκευή ενός σπιτιού σε ορεινό έδαφος έχει πολλά πλεονεκτήματα..

Πρώτον, το κόστος ενός τέτοιου ιστότοπου είναι πολύ μικρότερο, το οποίο μπορεί ήδη να αποθηκευτεί, και δεύτερον, μια απλώς γοητευτική πανοραμική θέα ανοίγει από το παράθυρο. Τέτοια σπίτια δεν φοβούνται τις πλημμύρες και είναι δυνατόν να αποκτήσετε μια δομή καταρράκτη με ευρύχωρες βεράντες σε κάθε όροφο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Το υπόγειο συχνά πηγαίνει βαθύτερα στο ανάγλυφο από τη μία πλευρά και από την άλλη σβήνει. Εδώ, ένα γκαράζ ή βοηθητικό δωμάτιο είναι πιο συχνά οργανωμένο, αν και δεν αποκλείεται η αντίθετη επιλογή με ένα γκαράζ στην επάνω βαθμίδα (ανάλογα με τη δυνατότητα εισόδου).

Σύγχρονα έργα σπιτιών υψηλής τεχνολογίας - Κομψό σπίτι σε μια πλαγιά Σύγχρονα έργα σπιτιών υψηλής τεχνολογίας - Κομψό σπίτι σε μια πλαγιά Σύγχρονα έργα σπιτιών υψηλής τεχνολογίας - Κομψό σπίτι σε μια πλαγιά Σύγχρονα σχέδια σπιτιών υψηλής τεχνολογίας - Κομψό σπίτι σε μια πλαγιά

Λίγα λόγια για το εσωτερικό

Το εσωτερικό ενός σπιτιού υψηλής τεχνολογίας είναι, πρώτα απ ‘όλα, μια διάταξη χώρου με ελάχιστα χωρίσματα. Εδώ, τα δωμάτια συγχωνεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο, χαρίζοντας στην ατμόσφαιρα φως και αέρα. Εκτός από το φυσικό φως που εισέρχεται ελεύθερα στο σπίτι μέσω πανοραμικών παραθύρων, ο πρόσθετος νυχτερινός φωτισμός, ο οποίος πρέπει να είναι αρκετά φωτεινός, αξίζει προσοχής, επομένως υπάρχουν αρκετά φωτιστικά στο εσωτερικό..

Ο πρώτος όροφος καταλαμβάνεται από μια ενιαία περιοχή, η οποία περιλαμβάνει κουζίνα με χώρο εργασίας, τραπεζαρία και σαλόνι, από όπου μια σκάλα οδηγεί στην επόμενη βαθμίδα. Όλος ο εξοπλισμός που βρίσκεται στην περιοχή μαγειρέματος πρέπει να είναι ενσωματωμένος και όχι ακατάστατος στο χώρο. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ανοιχτόχρωμα χρώματα και η διακόσμηση είναι πρακτικά απούσα – τα στοιχεία έμφασης με τη μορφή χρωματιστών μαξιλαριών, αποχρώσεων κ.λπ. μπορούν να παίξουν το ρόλο του. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο δεν θα είναι κρύο και άδειο – επικαλυμμένα έπιπλα, χαλιά και ένα ζεστό τζάκι θα δημιουργήσει άνεση.

Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν ιδιωτικά δωμάτια: υπνοδωμάτια, παιδικά δωμάτια, κλπ. Έπιπλα σχεδιαστών ασυνήθιστων σχημάτων, πρωτότυπα φωτιστικά που τονίζουν τόσο τη συντομία όσο και την πολυπλοκότητα του στυλ είναι ευπρόσδεκτα εδώ.

Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Εσωτερική διακόσμηση Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - Εσωτερική διακόσμηση

Σπίτια υψηλής τεχνολογίας – φωτογραφίες και έργα

Στη συλλογή μας μπορείτε να δείτε πολλές όμορφες φωτογραφίες από σπίτια υψηλής τεχνολογίας. Μονοώροφα και πολυώροφα, κυβικά και στρογγυλεμένα-όλα καταπλήσσουν με τον συνδυασμό ομορφιάς και μοντέρνας. Perhapsσως η εξοικείωση με την επιλογή φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το σπίτι των ονείρων σας. Καλή προβολή!

Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα Σπίτια υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
Κίτρινη κουζίνα: 85 φωτογραφίες και ιδέες
Next Post
Bakgrunnsfarge for kjøkkenet: 90 fotoideer