15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γέμισμα της ντουλάπας: 75 φωτογραφίες, επιλογές, ιδέες

Γέμισμα της ντουλάπας: 75 φωτογραφίες, επιλογές, ιδέες

Οι συρόμενες ντουλάπες είναι ευέλικτα σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης που μπορούν να γίνουν όχι μόνο το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού, αλλά και μια λειτουργική προσθήκη στο συνολικό σχεδιασμό. Εκτός από την αισθητική, η οργάνωση του εσωτερικού χώρου παίζει σημαντικό ρόλο, η οποία απαιτεί ειδική προσέγγιση, επειδή η κατάλληλη διάταξη των διαμερισμάτων είναι το κλειδί για τη συμπαγή τοποθέτηση μεγάλου αριθμού αντικειμένων και οικιακών αντικειμένων. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε τα κύρια σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή της “γέμισης” για την ντουλάπα, καθώς και χαρακτηριστικά σχεδιασμού για μεμονωμένα δωμάτια.

Σχεδιασμός ντουλάπας

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου της ντουλάπας πρέπει να ξεκινήσει με τον προσδιορισμό των διαστάσεων, της θέσης και του λειτουργικού φορτίου. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε πού θα βρίσκεται το σύστημα αποθήκευσης. Εάν υποτίθεται ότι η ντουλάπα πρέπει να φιλοξενεί τα αντικείμενα όλων των μελών της οικογένειας, είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε στο διάδρομο ή στο σαλόνι, όλοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε έπιπλα.

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις της μελλοντικής δομής, οι οποίες εξαρτώνται τόσο από το μέγεθος του δωματίου όσο και από τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης οικογένειας. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα έχουν βάθος 55 έως 65 cm και το ύψος προβάλλεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ταυτόχρονα, στα δυσπρόσιτα άνω τμήματα, κατά κανόνα, αποθηκεύονται πράγματα που δεν χρειάζονται στην καθημερινή ζωή ή είναι ντυμένα για την εποχή (χειμερινά καπέλα, αθλητικός εξοπλισμός κ.λπ.).

Το μήκος του μελλοντικού προϊόντος καθορίζεται από το πόσα πράγματα θα αποθηκευτούν εδώ. Για μια μεγάλη οικογένεια ή ένα μανιώδες μαγαζί, μπορείτε να οργανώσετε ένα σύστημα αποθήκευσης κατά μήκος του μεγάλου τοίχου του δωματίου. Αυτά τα μεγέθη θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της προσεκτικής συντήρησης ολόκληρης της ντουλάπας. Σε παιδικό δωμάτιο ή υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να περιοριστείτε σε μια μικρή δομή, η οποία θα είναι αρκετή για ένα ή δύο άτομα..

Για μια επιτυχημένη διάταξη του εσωτερικού χώρου, πρέπει να αποφασίσετε για τον σκοπό της δομής, να σκεφτείτε την ανάγκη για κάθε τμήμα, επειδή μια ντουλάπα μπορεί να είναι αποθήκη όχι μόνο για ρούχα, αλλά και για βιβλία και οικιακές συσκευές. Μερικές φορές εξοπλίζουν ένα ειδικό διαμέρισμα για μια σιδερώστρα ή ακόμα και ένα μίνι ντουλάπι..

Γεμίζοντας την ντουλάπα - Σχεδιασμός Γεμίζοντας την ντουλάπα - Σχεδιασμός

Ποιο σχήμα να επιλέξετε

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου, το μέγεθος, το σχήμα του, την παρουσία κόγχων, μπορείτε να επιλέξετε την πιο επιτυχημένη έκδοση της ντουλάπας, η οποία δεν θα γεμίσει το χώρο. Μια δημοφιλής επιλογή είναι οι ενσωματωμένες κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται στις εσοχές των τοίχων, στα αδιέξοδα ή στις γωνίες των δωματίων, καθώς και κατά μήκος ενός από τους τοίχους. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι τα πάνω, πίσω και πλαϊνά πάνελ απουσιάζουν εδώ – ο ρόλος τους εκτελείται με επιτυχία από την οροφή και τους τοίχους και μόνο η πρόσοψη και τα εσωτερικά διαμερίσματα είναι τοποθετημένα. Οι ενσωματωμένες ντουλάπες σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους άδειους χώρους στα δωμάτια, μετατρέποντας σε έναν αρκετά ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο. Τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν εδώ τόσο κατά μήκος του τοίχου όσο και σε διάταξη σχήματος L ή σχήματος U, ανάλογα με το βάθος της θέσης..

Οι γωνιακές κατασκευές δεν είναι κατώτερες ως προς την ευρυχωρία από τις ενσωματωμένες ντουλάπες και μερικές φορές τις ξεπερνούν, επιτρέποντας την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων στο κεντρικό τους τμήμα. Οι ακτινικές δομές είναι ιδιαίτερα βολικές, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά καμαρίνια με καθρέφτη και καμαρίνι. Συχνά, η “τυφλή” γωνιακή περιοχή καταλαμβάνεται από ένα κεντρικό στήριγμα με ράβδους για την τοποθέτηση τρεμούλας και τα πλευρικά διαμερίσματα προορίζονται για ράφια και συρτάρια.

Οι γραμμικές, ανεξάρτητες ντουλάπες είναι λιγότερο ευρύχωρες, αλλά δεν είναι δύσκολο να τις μετακινήσετε εάν είναι απαραίτητο. Μπορούν να έχουν διαφορετικό αριθμό τμημάτων και, κατά συνέπεια, πόρτες.

Γεμίζοντας την ντουλάπα - Ποιο σχήμα να επιλέξετε Γεμίζοντας την ντουλάπα - Ποιο σχήμα να επιλέξετε Γεμίζοντας την ντουλάπα - Ποιο σχήμα να επιλέξετε

Γέμισμα της ντουλάπας: υποχρεωτικές ζώνες

Για μια επιτυχημένη διάταξη του εσωτερικού χώρου, πρέπει να αποφασίσετε για το σκοπό της δομής, να σκεφτείτε την ανάγκη για κάθε ενότητα. Μερικές φορές ένα ειδικό διαμέρισμα για μια σιδερώστρα ή ακόμα και ένα μίνι ντουλάπι είναι εξοπλισμένο εδώ. Εξετάστε τους κύριους τομείς που είναι απαραίτητοι για την τακτοποιημένη διάταξη των πραγμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν:

-Ράφια για αντικείμενα χωρίς ρυτίδες, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε πουλόβερ, ψηλά στα γόνατα, μπλουζάκια που δεν χάνουν το σχήμα τους όταν διπλωθούν. Το πλάτος τους μπορεί να είναι διαφορετικό: για ρούχα ενηλίκων – 50-60 cm, για παιδιά – 30-40 cm.

– Συρτάρια για λινά – χωριστά συστήματα αποθήκευσης για γυναικεία εσώρουχα, καλσόν, κάλτσες και ξεχωριστά για ανδρικά λινά, γραβάτες. Αρκεί για τέτοιες μικρές γκρίνιες το βάθος του τμήματος να είναι περίπου 15 εκατοστά.

– Ράβδοι και παντογράφοι για ρούχα σε κρεμάστρες (τρεμπέλες) – συσκευές που βοηθούν στην τοποθέτηση των πραγμάτων σε διάφορα επίπεδα. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το ύψος της τοποθέτησής τους: πρέπει να μετρήσετε το μήκος των ρούχων και να προσθέσετε περίπου 20 cm σε αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση της εγκάρσιας ράβδου και το ύψος της κρεμάστρας με ένα άγκιστρο. Η πιο βολική επιλογή είναι να οργανώσετε ξεχωριστές ράβδους για κοντό και μακρύ αντικείμενο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο τμήματα με σακάκια, πουκάμισα, πουλόβερ το ένα κάτω από το άλλο και να οργανώσετε ένα διαμέρισμα με μακριά ρούχα (παλτά, βραδινά φορέματα κ.λπ.) ξεχωριστά. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να φροντίσετε για την παρουσία ενός ειδικού μακριού γάντζου, με το οποίο είναι βολικό να αφαιρέσετε τις κρεμάστρες από την επάνω βαθμίδα.

– Συρτάρια για αξεσουάρ – ένα πολύ σημαντικό κελί της ντουλάπας, το οποίο θα σας επιτρέψει να αποθηκεύετε τακτικά μικρά αντικείμενα ντουλάπας, όπως ρολόγια, γυαλιά, γυναικεία κοσμήματα. Το διαμέρισμα θα απαιτήσει μικρό ύψος (10-12 cm), είναι καλύτερα τα κουτιά να χωρίζονται σε ξεχωριστά κελιά.

– Διαμέρισμα παπουτσιών – η μεγάλη ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει δύο διαμερίσματα. Το πρώτο θα βρίσκεται στο κάτω μέρος, όπου τα casual παπούτσια θα βρίσκονται σε ράφια ή ειδικές βάσεις. Τα ράφια μπορεί να είναι ακίνητα ή αναδιπλούμενα, συμπαγή ή πλέγματα – η επιλογή εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Το δεύτερο διαμέρισμα είναι τοποθετημένο στην κορυφή – μπορείτε να βάλετε κουτιά με παπούτσια που περιμένουν εποχιακή φθορά.

– Αποθήκευση για βαλίτσες και τσάντες ταξιδιού – είναι συχνότερα τοποθετημένο κάτω από το ταβάνι και τα μεγέθη των ραφιών επιλέγονται ανάλογα με τις διαστάσεις των αποσκευών.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν και άλλα τμήματα, για παράδειγμα, παντελόνια, ράφια για τσάντες, καπέλα ή κλινοσκεπάσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο περισσότερα ράφια και συρτάρια στο ντουλάπι, τόσο πιο ευρύχωρο θα είναι. Μερικές φορές τα κουτιά αντικαθίστανται με καλάθια όπου αποθηκεύονται χειμερινά αξεσουάρ, ρούχα και καθαριστικά παπουτσιών. Τα συρτάρια τοποθετούνται σε ύψος που δεν υπερβαίνει τα 120 cm από το επίπεδο του δαπέδου για βολική χρήση.

Γεμίζοντας την ντουλάπα - Υποχρεωτικές ζώνες Γεμίζοντας την ντουλάπα - Υποχρεωτικές ζώνες Γεμίζοντας την ντουλάπα - Υποχρεωτικές ζώνες Γεμίζοντας την ντουλάπα - Υποχρεωτικές ζώνες

Ιδέες για το γέμισμα μιας ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια

Κάθε δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα φέρει το δικό του λειτουργικό φορτίο, επομένως, η πλήρωση των ντουλαπιών μπορεί να διαφέρει σε μια ή άλλη θέση. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε μερικές από τις αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον προγραμματισμό του εσωτερικού εξοπλισμού μιας ντουλάπας σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο..

Διάδρομος

Μια συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο θα είναι η καλύτερη λύση για την οργάνωση ενός συστήματος αποθήκευσης που θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε πολλά ρούχα και οι συρόμενες πόρτες θα παρέχουν δωρεάν διέλευση. Εάν υπάρχει μια θέση στον τοίχο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό καμαρίνι σε αυτόν. Οι γωνιακές κατασκευές και τα ερμάρια που βρίσκονται σε αδιέξοδα μεγάλων διαδρόμων είναι επίσης μια πλεονεκτική επιλογή..

Σκεπτόμενοι το “γέμισμα”, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να φροντίσετε τις ενότητες για την αποθήκευση εξωτερικών ενδυμάτων και παπουτσιών. Μια μπάρα με κρεμάστρες είναι εγκατεστημένη σε προσβάσιμο ύψος. Μπορεί να είναι ένας διαμήκης σωλήνας ή πολλές εγκάρσιες ράβδοι που μπορούν να επεκταθούν. Μια καλή επιλογή για μεγαλύτερη ευρυχωρία της εξωτερικής ντουλάπας θα ήταν η εγκατάσταση ενός παντογράφου, που σας επιτρέπει να σηκώνετε και να κατεβάζετε μια σειρά ρούχων..

Το κάτω μέρος της δομής διατίθεται για τα παπούτσια και είναι επιθυμητό να πρόκειται για ράφια από πλέγμα ή κουτιά που δεν εμποδίζουν τη συσσώρευση βρωμιάς στο δρόμο. Τα επάνω τμήματα προορίζονται για καπέλα, τσάντες ταξιδιού, σπάνια χρησιμοποιημένα αντικείμενα. Εάν υπάρχει πολύς χώρος, για παράδειγμα, όταν η γκαρνταρόμπα έχει γωνιακή δομή, εκχωρείται χώρος εδώ για εξοπλισμό που είναι δύσκολο να βρεθεί θέση στο διαμέρισμα (ηλεκτρική σκούπα, ηλεκτρικό εργαλείο κ.λπ.). Αξίζει επίσης να φροντίσετε για την παρουσία συρταριών και ράφια, όπου τα μικρότερα πράγματα θα αποθηκεύονται με κανονικό τρόπο: γάντια, κασκόλ, ομπρέλες.

Ιδέες για το γέμισμα μιας ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - Διάδρομος Ιδέες για το γέμισμα μιας ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - Διάδρομος Ιδέες για το γέμισμα μιας ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - Διάδρομος Ιδέες για το γέμισμα μιας ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - Διάδρομος

Σαλόνι

Στο σαλόνι, οι συρόμενες ντουλάπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς: για την αποθήκευση ρούχων, βιβλίων, εξοπλισμού. Ως επί το πλείστον, αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο του εσωτερικού, διακοσμώντας το με τις προσόψεις τους. Μια συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή είναι οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες με διαφάνειες για το σαλόνι, όταν μια ντουλάπα είναι κρυμμένη στα βάθη της ντουλάπας και επιπλέον μονάδες καταλαμβάνονται από είδη σύγχρονης τεχνολογίας και αξεσουάρ..

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός τηλεοπτικού πίνακα απευθείας στο εσωτερικό του ντουλαπιού, όπου παρέχεται ένα ξεχωριστό τεράστιο ράφι. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, η ντουλάπα μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις και, κατά συνέπεια, διαφορετικό αριθμό θυρών. Οι κατασκευές που γεμίζουν ολόκληρο τον τοίχο φαίνονται όμορφα, επιπλέον, είναι οι πιο ευρύχωρες και σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε τη μέγιστη ποσότητα ντουλάπας και άλλων αξεσουάρ (αθλητικός εξοπλισμός, ηλεκτρική σκούπα, παιδικά έλκηθρα, σιδερώστρα, βιβλία κ.λπ.).

Ιδέες γεμίσματος ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - σαλόνι Ιδέες γεμίσματος ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - σαλόνι Ιδέες γεμίσματος ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - σαλόνι

Υπνοδωμάτιο

Μια ευρύχωρη ντουλάπα για ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα πραγματικό εύρημα, καθώς αυτό το δωμάτιο συχνά περιέχει αξεσουάρ που δεν συνιστάται να εκτίθενται σε δημόσια έκθεση. Ο σωστός σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου θα βοηθήσει κάθε πράγμα να βρει τη θέση του και να ελευθερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χώρο διαβίωσης, εξοικονομώντας το εσωτερικό από τυχαία τοποθετημένα πράγματα σε καρέκλες, κρεβάτι ή σε καμαρίνι.

Η συρόμενη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο, εκτός από τα κύρια ρούχα, θα πρέπει να έχει χώρους για κλινοσκεπάσματα, πετσετέ μπουρνούζια και πετσέτες, κάτω από τις οποίες διατίθενται τα πάνω μεγάλα ράφια. Για εξωτερικά ρούχα, κατά κανόνα, διατίθενται οι υψηλότερες ενότητες ντουλάπας. Αποθηκεύστε τα εσώρουχά σας σε ξεχωριστά συρτάρια (για άνδρες και γυναίκες) με διαμερίσματα. Φορέστε τα casual ρούχα σας στο ύψος των ματιών. Ακριβώς όπως στο σαλόνι, η ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο μπορεί να έχει ένα διαμέρισμα όπου θα βρίσκεται η τηλεόραση, εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος εγκατάστασης. Εδώ, θα υπάρχει η παρουσία σιδερώστρας με σιδερένια βάση..

Ιδέες γεμίσματος ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - υπνοδωμάτιο Ιδέες γεμίσματος ντουλάπας για διαφορετικά δωμάτια - υπνοδωμάτιο

Παιδικό δωμάτιο

Η δική του ντουλάπα στο δωμάτιο του παιδιού είναι σε θέση όχι μόνο να διασφαλίσει την τακτοποιημένη συντήρηση της παιδικής ντουλάπας, αλλά και να βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να δημιουργήσει τάξη στον, ακόμα μικρό, κόσμο του. Για να αφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια γωνιακή δομή ή να οργανώσετε ένα ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης..

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε το γέμισμα της ντουλάπας για το παιδί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο βολικό για εκείνον να ασχοληθεί με την ντουλάπα του. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τις κρεμάστρες σε ένα ύψος με ένα ορισμένο περιθώριο, δεδομένου του γεγονότος ότι τα παιδιά μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα και, φυσικά, το μήκος των νέων ρούχων θα αυξηθεί.

Τα είδη ντουλάπας που είναι απαραίτητα για ένα παιδί στην καθημερινή ζωή πρέπει να τοποθετηθούν στο ύψος του και στα επάνω ράφια μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα μη εποχής, αθλητικό εξοπλισμό. Συρτάρια, ψάθινα καλάθια, όπου μπορείτε να βάλετε μικρά αξεσουάρ, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την τάξη. Εάν η ντουλάπα είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να χωριστεί σε ένα τμήμα για παιχνίδια ή είδη χειροτεχνίας..

Ιδέες για γέμισμα ντουλαπιών για διαφορετικά δωμάτια - Παιδικό δωμάτιο Ιδέες για γέμισμα ντουλαπιών για διαφορετικά δωμάτια - Παιδικό δωμάτιο

Γεμίζοντας την ντουλάπα – φωτογραφία

Στην περαιτέρω συλλογή, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τους διάφορους τρόπους πλήρωσης της ντουλάπας, όπου παρουσιάζονται επιλογές για τη σωστή διάταξη των ενοτήτων. Ελπίζουμε ότι οι φωτογραφίες που έχουμε επιλέξει θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα ακουστικά σας ευρύχωρα και άνετα. Καλή προβολή!

Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία Γεμίζοντας την ντουλάπα - φωτογραφία

Previous Post
Σκανδιναβικός σχεδιασμός διαμερίσματος (75 φωτογραφίες)
Next Post
Design av en ett-roms leilighet (105 bilder)